Nieuws
KNVB: ‘Geen RegioCup voor volwassenen’
Senioren - donderdag 6 mei 2021
De KNVB heeft besloten dat de KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval, kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten.

Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald.

Kinderen mogen wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij dus geen optraintijd nodig hebben, wordt de optie voor de KNVB Regiocup voor de jeugd nog wel langer opengehouden.

“De KNVB wil alle reële opties zo lang mogelijk openhouden en niet zelf onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden wegstrepen. Daarom hebben we ons gedurende de coronatijd telkens flexibel getoond en bij de overheid eerst ons ‘Plan B’ en daarna de KNVB Regiocup, als alternatief voor de competities, aangedragen. We blijven in gesprek met ‘Den Haag’ en we blijven actief zoeken naar mogelijkheden. Wij hadden namelijk heel graag gezien dat men inmiddels weer normaal en veilig in de buitenlucht kon voetballen”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB.

Zodra de coronabeperkingen het weer toelaten, kunnen verenigingen alsnog onderling losse oefenwedstrijden organiseren. De KNVB kan hier eventueel bij ondersteunen. Ook is er dan ‘Zomervoetbal’ mogelijk voor verenigingen die over kunstgrasvelden of speciale beach soccer-velden beschikken. Binnenkort ontvangen zij hier meer informatie over van de KNVB.
Column Jan Schoonen VoetbalRotterdam.nl : Shoaib Sirat (SCO’63)
Senioren - woensdag 5 mei 2021
Het heeft een moeilijk uit te spreken voornaam, maar daar heeft hij een leuke oplossing voor gevonden. ‘Noem me maar Swipe’, zegt hij tegen iedereen en onder die naam kennen ze hem in deze contreien in de voetbalwereld. Dat was al zo bij Meeuwenplaat en dat is nu nog veel meer bij SCO’63, de club waar hij aan zijn eerste seizoen bezig is. Shoaib Sirat is een prima kerel, die heel erg goed ligt in de groep. Dat hij aardig kan voetballen zal daarbij zeker helpen. Er wordt zelfs gezegd dat hij ook nog een verleden heeft bij Baronie, een voetbalclub uit Breda die momenteel in de zondag hoofdklasse B uitkomt. Of dat werkelijk zo is, daar ben ik niet achter kunnen komen, maar feit is wel dat ze hem bij SCO’63 op handen dragen.

Vorige week ben ik op donderdagavond bij een training gaan kijken en ik werd geraakt door het enthousiasme en het plezier waarmee de selectiespelers bezig waren, Swipe voorop. Trainers waren niet aanwezig. De nieuwe trainer Alex Gerrits en diens assistent Cor Waalboer zijn door de week nog niet beschikbaar en Özkan Dabak, de huidige trainer van SCO’63, is al een tijdje uit beeld bij de club. Dus de spelers zijn op zichzelf aangewezen. Toch waren er donderdagavond 24 jongens aanwezig, die allemaal zeer gedreven hun oefeningen aan het doen waren. Er waren ook een paar spelers bij die nu nog bij andere clubs voetballen, maar dat komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid bij SCO’63 zullen gaan doen. Bas Jordaan bijvoorbeeld. Nu zit Bas nog bij SC Botlek, volgend seizoen zal hij actief zijn bij buurman SCO’63. Bas had de oefeningen verzonnen en onder leiding van de gebroeders Earl en Kenny Starke werd daar met veel inzet en evenveel plezier aan gewerkt.

Lees verder >>
Versoepelingen amateurvoetbal wederom uitgesteld
Algemeen - zondag 2 mei 2021
Er komt vanaf 11 mei niet meer ruimte voor binnen- en buitensporten, zoals volgens het routjeboekje de bedoeling was.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft bekendgemaakt dat het Catshuisoverleg zondag niet doorgaat, omdat de druk op de zorg verdere versoepelingen momenteel niet toelaat. Dit lag de laatste dagen al in de lijn van de verwachtingen.

Stap 2, waarin meer ruimte voor buiten- en binnensporten valt, zal nu op z’n vroegst pas op 18 mei ingaan. Daarmee wordt het steeds onwaarschijnlijker dat in het amateurvoetbal de KNVB Regiocup nog zal doorgaan.
SCO’63 zoekt trainer voor 2e selectie elftal
Senioren - zaterdag 1 mei 2021
SCO’63 zoekt voor komend seizoen een trainer voor het 2e selectie elftal. Hij/zij krijgt de verantwoordelijkheid over het elftal tijdens trainingen en wedstrijden. Bij SCO’ 63 hebben we 2 selectie elftallen die dezelfde faciliteiten hebben . Goede samenwerking met de hoofdtrainer van de selectie is erg belangrijk . Je gaat werken met een jonge enthousiaste groep met uitstekende faciliteiten en je gaat onderdeel worden van een professioneel team waarin onderlinge communicatie erg belangrijk is . Zie je dit wellicht als een tussenstap in je trainers carrière stuur dan een mail naar secretariaatsco63@gmail.com
Voor dit kabinet is bier drinken op een terras belangrijker dan sporten en bewegen
Algemeen - vrijdag 30 april 2021
Gelezen op de website van AD.nl :

Er wordt flink versoepeld, maar aandacht voor de sport is er vanuit het demissionaire kabinet nauwelijks. En dat terwijl één op de twee Nederlanders in de coronacrisis minder is gaan sporten of zelfs helemaal gestopt is.

De terrassen: vol. Het park: vol. De meubelboulevard: vol. De winkelstraat: vol. De scholen: vol. De parkeergarage: vol. De slijterij: vol. De Primark: vol. Het plein voor de frietkraam: vol. De supermarkt: nog voller dan vol. De sporthal: leeg.

Voor dit kabinet is bier drinken, een frietje mayo eten en nieuwe kussenhoezen kopen belangrijker dan de mogelijkheid om te sporten en te bewegen. In talloze sectoren worden de coronamaatregelen versoepeld, in de sport blijft het hek op slot. Zwemles voor kinderen, een beetje trainen voor jongeren - meer mag er niet. Er is geen ruimte voor maatwerk, niet voor wetenschappelijke inzichten, niet voor redelijkheid. Zelfs met een paar kinderen op de fiets naar een dorp verderop om een uitwedstrijdje te voetballen is verboden.

Lees verder >>
KNVB zoekt oplossing voor ‘geboortemaand-effect’
Jeugd - donderdag 29 april 2021
Afgelopen maart hebben we als KNVB een oproep gedaan aan iedereen betrokken bij het jeugdvoetbal en bekend met het geboortemaandeffect fenomeen. De oproep stond in het teken van het delen van mogelijke oplossingen voor het geboortemaandeffect. Het fenomeen is namelijk talloze keren aangetoond, ook in het jeugdvoetbal, maar zelden is een constructieve oplossing ook getest. Daar wil de KNVB met hulp van de massa verandering in brengen. De teller staat een maand na de oproep op meer dan 150 inzendingen. Tijd voor vervolgstappen.

Zowel uit binnen- als buitenland en vanuit meerdere sporten zijn verschillende oplossingen ingestuurd voor het geboortemaandeffect. Een overweldigend aantal, wat des te meer aangeeft dat de problematiek die het geboortemaandeffect kan veroorzaken in het realiseren van ieders plezier in het voetballen, leeft.

Lees verder >>
KNVB gaat ‘teamindex’ gebruiken bij nieuwe indelingen
Voetbal - woensdag 28 april 2021
Om de amateurcompetities nog beter, gelijkwaardiger en spannender te maken wordt sinds het seizoen 2019/’20 in een aantal competities gewerkt met de zogenaamde ‘Teamindex’. Op de grond van de ervaringen van de afgelopen seizoenen vindt voor het seizoen 2021/’22 een verdere uitrol van het gebruik van de Teamindex plaats.

De KNVB werkt sinds enige jaren samen met SciSports en Sportlink aan de ontwikkeling van een hulpmiddel dat ervoor moet zorgen dat teams nog beter kunnen worden ingedeeld op basis van hun teamsterkte, de ‘Teamindex’. De Teamindex moet zorgen voor nog meer gelijkwaardige en spannende competities die uiteindelijk zorgen voor nog meer voetbalplezier voor alle voetballers. Na enkele succesvolle pilots wordt de Teamindex komend seizoen gebruikt in meerdere competities in alle districten van het jeugd- en seniorenvoetbal. In onderstaande tabel zie je welke competities gaan werken met de Teamindex.

Lees verder >>
KNVB maakt horizontaal overstappen (zaterdag / zondag) mogelijk
Voetbal - maandag 26 april 2021
Met ingang van het seizoen 2022/’23 is het voor standaard mannenteams uitkomende in de 1e klasse of lager van het standaardvoetbal mogelijk om horizontaal over te stappen van de zondag naar de zaterdag of andersom. Om te kunnen blijven werken aan toekomstbestendige amateurverenigingen en kwalitatieve competities heeft de KNVB besloten het horizontaal overstappen mogelijk te maken.

Horizontaal overstappen betekent dat het speelniveau waarop een team normaliter zou worden ingedeeld op basis van de sportieve prestaties in het voorliggende seizoen, ook het niveau wordt waarop het team in het nieuwe seizoen wordt ingedeeld op de gewenste speeldag. In de huidige situatie wordt een elftal dat de overstap maakt, beschouwd als een startend 1e elftal, wat betekent dat dit elftal in de laagste klasse wordt ingedeeld. Dit zorgde ervoor dat veel verenigingen niet overstapten. Door horizontaal overstappen mogelijk te maken, komen we tegemoet aan de wens van verenigingen en leden.

Lees verder >>
KNVB: ‘Speelschema’s en indelingen aanpassen voor CO2-uitstoot’
Algemeen - vrijdag 23 april 2021
De KNVB en partners ENGIE en Volkswagen willen een CO2-reductie van minstens 20 procent in het voetbalverkeer in 2023 bereiken. Deze ambitie is uitgesproken in het kader van de nieuwe campagne van het mobiliteitsprogramma GO.

In Nederland gaan normaal gesproken ruim 1,2 miljoen amateurvoetballers wekelijks op pad voor in totaal 33.000 wedstrijden op het veld of in de zaal. Dat levert een CO2-uitstoot van 48.635 ton op. Door aanpassingen in het speelschema en een publiekscampagne hopen de partijen de CO2-uitstoot door het amateurvoetbal terug te dringen.

Lees verder >>
Column Jan Dirk van der Zee: "Logica van een lekke bal"
Algemeen - donderdag 22 april 2021
Voor u gelezen op de website van de KNVB :

Aan het openingsplan van het demissionair kabinet zie je dat er geen voetballer aan te pas is gekomen. Het plan is verstoken van gevoel voor de bal. De hunkering naar de club, het veld, het team en de wedstrijd. Anders valt de schamele positie die sport en daarmee voetbal is toebedeeld in deze planning niet uit te leggen. Wel verklaarbaar. De nood is groot. Nog steeds verwoest corona levens en in de ziekenhuizen lopen ze op hun tandvlees. Het is daarom begrijpelijk dat er voorzichtig wordt versoepeld. Maar wat ons daarna in het plan wordt voorgespiegeld is een fata morgana.

Diederik Gommers, lid van het OMT, stak er vorige week een dag na de persconferentie, al de kachel mee aan. Hij begreep er niets van dat er een openingsplan was bedacht, waarin data worden genoemd die door de onzekere situatie waarschijnlijk bij voorbaat niet haalbaar zijn.
Los van die terechte constatering, is er ook behoorlijk wat af te dingen op de inhoud. Probeer maar eens uit te leggen wat de dieperliggende gedachte is achter het besluit om de terrassen eerder te openen dan de sportverenigingen. Op 28 april mag je onder een parasol een biertje drinken, terwijl de sportverenigingen en daarmee de voetbalclubs, volgens het openingsplan pas op 11 mei voor iedereen toegankelijk worden.

Natuurlijk, de nood is hoog in de horeca, ik gun het ze van harte (ik ben zoon van een kroegbaas), maar het is toch niet te rechtvaardigen dat je eerder een drankje mag wegtikken in de frisse lucht dan met z’n allen trainen op het voetbalveld? Honderdduizenden leden van voetbalverenigingen zitten nu al sinds oktober vorig jaar thuis, omdat ze ouder dan 26 jaar zijn. Ze mogen alleen op de club komen om met een andere speler een balletje over te trappen. In teamverband trainen is er niet bij. En dat is nou precies wat voetballers willen, anders waren ze wel gaan pingpongen. Het gaat ze om het voetbal. De lol. Bewegen. Zweten. Ouwehoeren.

Lees verder >>
Terrassen bij sportaccommodaties blijven gesloten
Algemeen - woensdag 21 april 2021
De versoepelingen met betrekking tot sporten bleven uit. Waar de horeca haar terras mag openen van 12:00 tot 18:00 mogen sportverenigingen dat niet.

Uit de meest recente informatie van de Rijksoverheid blijkt dat sportverenigingen dicht moeten blijven.
Verruiming regels voor sporten buiten nog steeds niet eerder dan 11 mei
Voetbal - dinsdag 20 april 2021
Zoals verwacht worden de coronamaatregelen voor het buiten sporten niet eerder versoepeld dan op z’n vroegst per 11 mei. Wel kondigde demissionair premier Mark Rutte een aantal versoepelingen aan, waaronder de heropening -onder voorwaarden- van de terrassen.

Amateurvoetballers ouder dan 26 jaar mogen dus nog altijd niet in groepsverband trainen en ook wedstrijden tussen clubs zijn nog niet toegestaan.

Of dat per 11 mei wel mogelijk zal worden, blijft afwachten. “We houden steeds een slag om de arm, de risico’s moeten verantwoord zijn”, aldus Rutte, die repte van een ‘balanceeract’.
Amateurvoetbal ook na komende persconferentie in wachtkamer
Algemeen - maandag 19 april 2021
Het amateurvoetbal blijft nog langer stilliggen. Het kabinet zal vermoedelijk ook op de komende persconferentie geen versoepelingen voor het amateurvoetbal, de buitensport en de binnensport aankondigen. Momenteel mogen personen tot en met 26 jaar in groepsverband trainen. Personen van 27 jaar en ouder mogen slechts in groepen van vier trainen. Demissionair Minister-president Mark Rutte zal dinsdagavond een nieuwe persconferentie geven.
Publicatie indeling RegioCup (senioren) uitgesteld
Senioren - vrijdag 16 april 2021
De publicatie van de indelingen voor de RegioCup ( senioren ) zal worden uitgesteld. De KNVB heeft dat naar aanleiding van de recente persconferentie besloten.
De voor vandaag aangekondigde bekendmaking van de poule-indeling van de KNVB Regiocup voor volwassenen wordt vanwege de nieuwe ontwikkelingen in elk geval uitgesteld. Mocht de KNVB Regiocup ergens niet doorgaan, dan kan de KNVB meedenken of -helpen om (oefen)wedstrijden te faciliteren zodra die weer zijn toegestaan.
KNVB: ‘Veel onzekerheid rondom RegioCup’
Voetbal - donderdag 15 april 2021
Dinsdagavond heeft het kabinet de verlenging van de meeste coronamaatregelen bekendgemaakt. Dit heeft grote gevolgen voor het amateurvoetbal in Nederland en met name de KNVB Regiocup, waarbij een aantal data en factoren op dit moment nog niet zeker zijn.

De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de KNVB Regiocup voor de verschillende voetbalvormen. Voor het zaalvoetbal is wel al bepaald dat de KNVB Regiocup komt te vervallen.

Volgens het ‘openingsplan’ van het kabinet mogen volwassenen van 27 jaar en ouder pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Competities mogen vanaf 7 juli worden hervat maar die vinden niet in de zomer plaats. De KNVB is met de Rijksoverheid in gesprek of lokale wedstrijden al eerder mogen worden gespeeld. Bovendien werd dinsdagavond aangegeven dat versoepelingen van de maatregelen ook eerder kunnen worden doorgevoerd als de coronacijfers dit toelaten. Dat is niet ondenkbaar, vorig jaar volgden de versoepelingen voor jeugd en daarna volwassenen elkaar snel op vanaf april.

De KNVB wil uiteraard dat de wedstrijden veilig en verantwoord kunnen plaatsvinden. Daarvoor is het ook nodig dat alle deelnemers (weer) wedstrijdfit zijn. Jeugd (t/m 26 jaar) mag momenteel al in teams trainen, zodat er geen extra tijd nodig is om op te trainen. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Zij hebben wel voldoende voorbereidingstijd nodig voordat ze weer wedstrijden kunnen spelen.

Deze onzekerheden maken het nemen van een definitieve beslissing over de KNVB Regiocup op dit moment niet mogelijk. De visie van de KNVB is altijd om alle opties open te houden en niet zelf onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden uit te sluiten.

Lees verder >>
Vanaf 11 mei meer buitensport mogelijk
Voetbal - woensdag 14 april 2021
Uit de dinsdagavond gepresenteerde routekaart op weg naar een ‘normale samenleving’ blijkt dat vanaf 11 mei de coronamaatregelen voor sporten in de buitenlucht worden versoepeld.
Tot die tijd blijven de huidige regels van kracht, waardoor (o.a.) het amateurvoetbal tegen beperkingen blijft aanlopen.
De versoepelingen hangen overigens sterk af van het aantal ziekenhuisopnames én het aantal gevaccineerden en zullen van week tot week worden bekeken.
Wederom geen versoepelingen voor amateurvoetbal
Algemeen - dinsdag 13 april 2021
Het amateurvoetbal blijft nog langer stilliggen. Het kabinet heeft ook deze persconferentie geen versoepelingen voor het amateurvoetbal, de buitensport en de binnensport aan gekondigd. Momenteel mogen personen tot en met 26 jaar in groepsverband trainen. Personen van 27 jaar en ouder mogen slechts in groepen van vier trainen. Demissionair Minister-president Mark Rutte zal mogelijk komende week een nieuwe persconferentie geven.

Veel clubs hebben het financieel moeilijk en zullen door het uitstel verder in de financiële problemen komen. Eerder becijferde de Belangenvereniging Amateurvoetbal al dat meer dan de helft van de clubs het seizoen met een verlies zal afsluiten. Het NOC*NSF stelt dat inmiddels 4,5 miljoen mensen veel minder sporten door het sluiten van verenigingen en accommodaties.

De hervatting van het amateurvoetbal en het spelen van wedstrijden lijkt daardoor weer uitgesteld te moeten worden. De meeste regionale competities houden een hervattingsdatum van eind april / begin mei aan. De KNVB heeft met haar eigen Regio Cup nog geen startdatum bepaald en kan eventueel kleinere competities aanbieden indien er later gestart mag worden. Alle KNVB-competities moeten echter voor eind juni afgerond zijn.
SCO'63 doet mee aan regionaal Rijnmond HS / Rhoon-toernooi
Senioren - zondag 11 april 2021
De KNVB maakt de indeling van de Regiocup senioren pas aan het einde van deze week bekend. De verwachting was dat poule-indelingen vrijdag 9 april gepubliceerd zouden worden. Mogelijk wacht de KNVB tot de beperkingen voor sporters van 27 en ouder opgeheven worden.
Voor de jeugd en O23-elftallen zijn de indelingen inmiddels wel bekend. Ze staan op Voetbal.nl en in Sportlink. Ook zijn in de regio clubs die zelf een toernooi organiseren. In één van deze toernooien maakt ons ZA1-elftal zijn opwachting. Onderstaand vindt u de indeling :

Poule A: Pernis, Rhoon, Rijnmond HS, WCR
Poule B: FC Maense, Abbenbroek, Hekelingen, SCO’63.

Zodra de coronamaatregelen het toelaten wordt gestart met de daadwerkelijke organisatie van de KNVB-RegioCup en de regionale toernooien.
Speeldagenkalender RegioCup: ‘Flexibele start tot eind mei’
Voetbal - zaterdag 10 april 2021
Het lijkt erop dat in de aankomende periode versoepelingen in Nederland mogelijk zijn. Ook de KNVB hoopt vanuit de overheid snel duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden binnen het voetbal: zowel over sporten in teamverband voor 27+’ers, als over het onderling spelen van wedstrijden in de jeugd.

Ondertussen is de KNVB gestart met de invulling van de poules en het ontwikkelen van een speeldagenkalender voor de resterende maanden. Want zodra de coronamaatregelen het toelaten starten de KNVB met de daadwerkelijke organisatie van de Regiocup. Vanaf vandaag staan de poule-indelingen voor jeugd- en O23-teams binnen Sportlink en Voetbal.nl. De speeldagenkalender vindt u onderaan dit artikel.

Lees verder >>
KNVB dringt aan op snelle versoepeling voor de buitensport
Algemeen - vrijdag 9 april 2021
“Het is vreemd dat Nederland straks op het terras bier zit te drinken en één miljoen voetballers nog niet onderling wedstrijden kunnen spelen. Wij staan klaar om iedereen per direct veilig aan het voetballen te kunnen krijgen”, aldus de KNVB-directeur van der Zee.

Niet sporten is ronduit ongezond, dat was al bekend. Coronabesmettingen vinden nauwelijks plaats in de buitenlucht, dat is inmiddels ook bewezen. KNVB en KNHB willen daarom snel versoepeling voor de buitensport en hebben deze brief gestuurd naar de overheid en politiek:

We zijn uiteraard blij dat een gedeelte van onze voetballers en hockeyers op de velden staan, maar honderdduizenden hockeyers en voetballers staan sinds oktober 2020 stil. Dit wordt nu echt schrijnend en raakt de kern van het bestaan van de vereniging. Zij zitten nu helaas al maandenlang thuis terwijl sporten en bewegen juist zo hard nodig zijn voor hun gezondheid en weerstand. Een teamsport is een effectief middel in de strijd tegen maatschappelijke problemen zoals bewegingsarmoede, overgewicht en eenzaamheid. Zo onderschrijft ook recent onderzoek vanuit het RIVM.

Hockey en voetbal zijn veilig in de buitenlucht, echter dit mag nu slechts in groepjes van 4 op 1,5 meter. Tot 27 jaar mogen spelers wel vrij trainen. Dat is voor een teamsport echt nauwelijks te doen en leidt tot vervreemding van de sport. Mensen haken af. Jeugdteams mogen binnen de eigen vereniging trainingspotjes spelen, maar wij ontvangen signalen dat de rek eruit is bij verenigingen. Waardoor kinderen niet meer gaan trainen.

Lees verder >>
Indelingen RegioCup vrijdag bekend
Voetbal - donderdag 8 april 2021
Ondanks dat versoepelingen van de coronamaatregelen momenteel nog niet aan de orde zijn, houdt de KNVB goede hoop op het kunnen spelen van de Regiocup.

De eerste poule-indelingen zullen uiterlijk 9 april bekend worden gemaakt, heeft de voetbalbond aan de clubs bericht. Het betreft hier de indelingen van de clubs die naast de RegioCup ook in eigen regionaal opgezette competities spelen. De indelingen van ploegen die via de KNVB RegioCup deelnemen, volgen komende week. De verdere voorbereidingen op de RegioCup zijn in volle gang.

Intentie is het amateurvoetbalseizoen toch nog met wedstrijden te kunnen afsluiten. ‘We zorgen dat we alles klaar hebben staan om direct te kunnen starten zodra de versoepelingen dat toestaan’, meldt de KNVB. De indelingen voor de standaardelftallen zullen komende week gepubliceerd worden.

De O7-teams zijn ook ingedeeld in de Regiocup en gaan spelen op dezelfde manier als de andere pupillen. Dat houdt in dat zij in tegenstelling tot het reguliere competitie-aanbod (bekend als blokplanning) bij de Regiocup elke week één wedstrijd krijgen aangeboden. De O23-teams mogen sinds begin maart weer in teamverband trainen en starten de Regiocup gelijktijdig met de jeugd.

Helaas is het niet voor elk team mogelijk om in te delen binnen redelijke reisafstand. Deze teams zullen ingepland worden bij de senioren en starten naar verwachting dus later (afhankelijk van de geldende maatregelen op dat moment). Vanaf volgende week publiceren we dus de poule-indeling voor de senioren. Op een later moment wordt, afhankelijk van de geldende maatregelen t.a.v. binnensporten, de poule indeling en speeldagenkalender voor zaalvoetbalteams bekend gemaakt.
Alex Gerrits nieuwe trainer SCO’63
Senioren - zondag 4 april 2021
Alex Gerrits is komend seizoen hoofdtrainer van SCO’63. Alex Gerrits komt over van SV Poortugaal waar hij het tweede elftal onder zijn hoede had.

Gerrits zal hierbij geassisteerd worden door Cor Waalboer die in het verleden onder meer werkzaam was bij WCR en Poortugaal.

Buiten de huidige staf heeft ook bijna de gehele selectie aangegeven ook komend seizoen bij SCO’63 te blijven spelen.

Lees verder >>
Waarom de handsregel een schier onoplosbare knoop zal blijven
Voetbal - zaterdag 3 april 2021
Van alle spelregels is het de meest discutabele - en een oplossing zal vermoedelijk nooit meer worden gevonden. Hoe de handsregel een onoplosbare knoop werd.

Lang geleden op het trapveldje was er vaak al hevige discussie. ,,Aangeschoten!’’, klonk het dan meestal - hét 20ste eeuwse sleutelwoord bij heibel over handsballen. De handsregel was destijds nog vrij simpel geformuleerd in twee kernzinnen. ‘Opzet’ betekende - uiteraard - strafbaar hands. ‘Onopzettelijk’ en het in de volksmond populaire ‘aangeschoten’ waren juist géén hands.
Het probleem met het gevleugelde woord ‘aangeschoten’ was dat het, wanneer je er iets dieper over nadacht, geen waterdichte term was. Flauw, maar toch: is niet elke bal in feite aangeschoten? En nog wat meer filosofisch: hoe beoordeel je ‘opzet’ als je niet in het hoofd van een speler kunt kijken? Is een handsbal van een verdediger niet per definitie onopzettelijk (een doelbewuste redding à la Luis Suárez op het WK van 2010 uitgezonderd)?

Toch had ‘aangeschoten’ ook een groot voordeel. In veruit de meeste gevallen bracht gezond verstand namelijk de oplossing. Aangeschoten hands, hoe vaag ook in juridisch/reglementair opzicht, herkende iedere voetballer vrijwel meteen. Voor het grijze gebied was er de scheidsrechter die op instinct de knoop doorhakte.

Lees verder >>
KNVB bevestigt: klasse-indeling komend seizoen ongewijzigd
Voetbal - maandag 29 maart 2021
Alle clubs starten het nieuwe seizoen in dezelfde competitie als waarin ze deze jaargang zijn begonnen. Zelfs als er teams wegvallen, blijven de competities van de eerste elftallen intact. Dat heeft de KNVB laten weten op vragen van de Provinciale Zeeuwse Courant. Vorige week meldde VoetbalRotterdam al dat er geen promotie/degradatie zal plaatsvinden en de elftallen hun klasse zullen behouden.

Vorig seizoen werden geen kampioenen en degradanten aangewezen, maar een aantal clubs promoveerde wel doordat er (door fusies, terugtrekkingen of een overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal) open plekken vielen in diverse andere klassen. Dit seizoen is de competitie opnieuw vroegtijdig afgebroken en niet meer hervat, maar er wordt niet geschoven in de voetbalpiramide.

Wanneer een team uit een competitie van bijvoorbeeld 14 teams zich terugtrekt, wordt de competitie afgewerkt met 13 teams. De mogelijke open plekken worden vervolgens aan het einde van het seizoen rechtgetrokken. In de nacompetities kunnen dan extra promotieplekken vergeven worden.
Ingang zomertijd !
Algemeen - vrijdag 26 maart 2021
De lente is begonnen en het is weer tijd voor de zomertijd. In de nacht van zaterdag 27 maart op zondag 28 maart 2021 is het weer zo laat, dan moet je de klok weer één uur vooruit zetten. Het lag in de bedoeling de zomertijd dit jaar af te schaffen, maar door het ons bekende virus is het definitieve besluit hierover tot nader order uitgesteld. Hoe dan ook zal het momenteel van weinig invloed op het hele voetbalgebeuren zijn.
Pouleindeling KNVB-RegioCup uiterlijk 9 april bekend
Voetbal - donderdag 25 maart 2021
Ondanks dat versoepelingen van de coronamaatregelen momenteel nog niet aan de orde zijn, houdt de KNVB goede hoop op het kunnen spelen van de Regiocup. De poule-indelingen zullen uiterlijk 9 april bekend worden gemaakt, heeft de voetbalbond aan de clubs bericht.

De voorbereidingen op de Regiocup zijn in volle gang. Intentie is het amateurvoetbalseizoen toch nog met wedstrijden te kunnen afsluiten.

‘We zorgen dat we alles klaar hebben staan om direct te kunnen starten zodra de versoepelingen dat toestaan’, meldt de KNVB.

Er zijn geen activiteiten bekend.

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters