Nieuws
Spelregelwijzigingen seizoen 2021/2022
Voetbal - zaterdag 19 juni 2021
Ook voor het komend seizoen worden er weer enkele wijzigingen in de spelregels doorgevoerd. Er is er echter maar één van werkelijk belang voor het amateurvoetbal en die betreft, hoe kan het ook anders, de handsbal.

Omdat de interpretatie van hands niet altijd consistent is geweest, met name door onjuiste toepassing van de spelregels, is er besloten dat niet elke aanraking van de bal door een speler met de hand of arm een overtreding is. Scheidsrechters moeten de ‘te rechtvaardigen’ positie van de hand / arm beoordelen, in relatie tot wat de speler aan het doen is in die specifieke situatie.
Er is nu sprake van strafbaar hands als een speler:
• de bal opzettelijk raakt met zijn hand of arm, zoals door het bewegen van de hand of arm richting de bal;
• de bal met hand of arm raakt wanneer dit het lichaam op onnatuurlijke wijze groter heeft gemaakt. Een speler wordt beschouwd het lichaam op onnatuurlijke wijze groter te hebben gemaakt, als de positie van die hand of arm geen gevolg is van, of te verklaren door, de beweging van het lichaam van de speler in deze specifieke situatie. Door de hand of arm in een dergelijke positie te hebben, loopt de speler het risico dat de hand of arm geraakt wordt door de bal en dat dit bestraft wordt; of
• scoort in het doel van de tegenstander
o rechtstreeks vanaf de hand of arm, zelfs als dit onopzettelijk gebeurt; dit geldt ook voor de doelverdediger;
o direct nadat de bal de hand of arm geraakt heeft, zelfs als dit onopzettelijk gebeurt.

Onopzettelijk hands dat ertoe leidt dat een ploeggenoot scoort of dat er een scoringskans ontstaat, wordt niet langer als een overtreding beschouwd.
Komend seizoen degradatie naar zaterdag vijfde klasse
Senioren - vrijdag 18 juni 2021
De KNVB heeft afgelopen seizoen wegens de coronapandemie de invoering van de zaterdag vijfde klasse in het district West II uitgesteld. Komend seizoen kan er uit de vierde klasse van het zaterdagvoetbal wel gedegradeerd worden.

Omdat wegens het coronavirus een hele competitie onmogelijk is, heeft de KNVB voor dit seizoen besloten geen degradatie in te voeren uit de vierde klasse. Komend seizoen zal er uit de zaterdag vierde klasse wel gedegradeerd kunnen worden.
Vanaf 26 juni weer voetbalwedstrijden toegestaan
Voetbal - maandag 14 juni 2021
Het kabinet stuurt aan op een vervroeging van de versoepeling van de coronamaatregelen die vanaf 30 juni zouden gaan gelden, melden diverse landelijke media maandagmiddag.

Waarschijnlijk gaat de nieuwe reeks versoepelingen al op zaterdag 26 juni in. Hieronder valt ook dat sportwedstrijden dan weer zijn toegestaan. Premier Rutte en coronaminister De Jonge geven vrijdag 18 juni weer een persconferentie.
Leeftijdsdispensatie : Wat zijn de regels voor het seizoen 2021/'22?
Jeugd - vrijdag 11 juni 2021
In de gehele categorie B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Dat geldt dus ook voor het seizoen 2021/'22. Maar welke regels gelden er hiervoor?

Bij de spelvorm waarbij er 6 tegen 6 gespeeld wordt is er één dispensatiespeler per team toegestaan. Bij 8 tegen 8 is het maximumaantal dispensatiespelers twee, terwijl er bij 11 tegen 11 maximaal drie dispensatiespelers deel mogen nemen. Een dispensatiespeler mag maar één jaar ouder zijn.

In gemengde competities, uitgezonderd de JO7, JO8 en JO9, mogen meiden één jaar ouder zijn (automatische dispensatie). Bovenop de automatische dispensatie van één jaar krijgen meiden in de gemengde competities niet nog een extra (tweede) jaar dispensatie.

Lees verder >>
Publicatiedata competitie indeling KNVB bekend
Voetbal - maandag 7 juni 2021
De KNVB zal de nieuwe competitie indeling in de eerste helft van juli bekend maken. Momenteel kunnen door de verenigingen elftallen worden ingeschreven. Dat zal tot half juli voor de A-categorie mogelijk zijn.

De KNVB maakt de indelingen voor de A-categorie op 1 juli bekend voor de landelijke divisies en de hoofdklassen en op 9 juli voor de overige klassen.

De competitie indeling voor de B-categorie zal langer op zich laten wachten. De B-categorie wordt meestal pas in augustus bekend gemaakt. Ook het bekervoetbal (A- en B-categorie) wordt eerst bekend gemaakt.
RegioCup van start voor jeugdelftallen
Jeugd - zaterdag 5 juni 2021
Acht maanden hebben ze er op moeten wachten, maar zaterdag 5 juni kunnen de jeugdteams in de categorieën t/m O18 jaar eindelijk weer wedstrijden spelen. Vanwege de coronabeperkingen van de overheid waren al die tijd alleen trainingspartijtjes op de eigen vereniging toegestaan. Nu gaan deze teams in het kader van de KNVB Regiocup weer wedstrijden spelen tegen clubs in de buurt, liefst zelfs op fietsafstand. In de rubriek Programma vinden jullie het programma voor de jeugdteams van SCO'63.

Op de pagina Veelgestelde vragen over de KNVB Regiocup heeft de KNVB de meest gestelde vragen over de KNVB Regiocup gebundeld.
Zie hiervoor de link : https://www.knvb.nl/info/62803/veelgestelde-vragen-over-de-knvb-regiocup
Voor vragen over het coronavirus en voetbal, algemene maatregelen en richtlijnen, verwijzen we je naar de FAQ Coronavirus en voetbal.
Geen publiek bij RegioCup: Uitzondering voor ouders die kinderen vervoeren
Algemeen - dinsdag 1 juni 2021
Met de genomen maatregelen van het kabinet nemen ook de vragen toe. Het kabinet heeft bepaald dat er geen supporters meer worden toegelaten bij amateurwedstrijden. Veel ouders vragen zich af wat zij moeten doen als zij hun kind rijden naar een uitwedstrijd.

Op de website van de KNVB valt te lezen:

Vraag : Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?

Antwoord : Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Vraag : Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?

Antwoord : Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet
KNVB: ‘33.000 teams starten zaterdag aan RegioCup’
Jeugd - dinsdag 1 juni 2021
Acht maanden hebben ze er op moeten wachten, maar zaterdag 5 juni kunnen de jeugdteams in de categorieën t/m O18 jaar eindelijk weer wedstrijden spelen. Vanwege de coronabeperkingen van de overheid waren al die tijd alleen trainingspartijtjes op de eigen vereniging toegestaan. Nu gaan deze teams in het kader van de KNVB Regiocup weer wedstrijden spelen tegen clubs in de buurt, liefst zelfs op fietsafstand.

De KNVB Regiocup is het alternatief voor de competities die dit seizoen niet meer konden worden hervat door de coronamaatregelen. Voor volwassenen komen de versoepelingen te laat, maar afgelopen vrijdag maakte het kabinet bekend dat wedstrijden voor de jeugd (t/m 17 jaar) vanaf 5 juni weer zijn toegestaan. De KNVB Regiocup bestaat dan uit vier speelrondes.

In totaal staan nu 33.000 jeugdteams ingeschreven voor de KNVB Regiocup. Dat zijn niet alle jeugdteams omdat sommige verenigingen al andere plannen hadden of al de teamindeling voor het volgend seizoen hanteren. Nederland telt bijna 500.000 jeugdspelers in deze leeftijdscategorie.

Lees verder >>
Voorlopig programma RegioCup beschikbaar
Jeugd - maandag 31 mei 2021
Het eerste deel van het wedstrijdprogramma voor de RegioCup is beschikbaar. De KNVB heeft het programma grotendeels bijgewerkt. De KNVB benadrukt dat het programma pas woensdag definitief is omdat zij nog niet alle terugtrekkingen hebben kunnen verwerken.

Het definitieve wedstrijdprogramma van de KNVB RegioCup is uiterlijk woensdag 2 juni klaar. Dit heeft de voetbalbond maandagavond aan de clubs gemeld. Reden zijn dus de terugtrekkingen die de KNVB heeft ontvangen en er zijn ook clubs die afhaken omdat velden vanwege het zomerse onderhoud niet beschikbaar meer zijn.

Maandagavond wordt er wel een programma gepubliceerd, maar dit is dus mogelijk niet geheel kloppend. Uiterlijk woensdag zullen alle terugtrekkingen zijn verwerkt en de programma’s zijn aangepast.
Regiocup voor de jeugd gaat 5 juni van start
Jeugd - zondag 30 mei 2021
De KNVB start zaterdag 5 juni met de Regiocup voor de jeugd. De vrijdagavond aangekondigde coronaversoepelingen maken dit mogelijk. Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen zijn dan weer volledig toegestaan en voetballers van 27 jaar en ouder mogen weer normaal trainen.

De KNVB Regiocup wordt gespeeld in de volgende weekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Maandag 31 mei aan het einde van de dag wordt het programma in Sportlink en in de Voetbal.nl-app gepubliceerd.

De leeftijdscategorie O19 en ook O21 en O23 vallen overigens buiten de boot. De versoepelingen voor het spelen van wedstrijden geldt alleen voor jeugdteams tot en met O18.
Sportwedstrijden vanaf 30 juni weer toegestaan
Voetbal - zaterdag 29 mei 2021
Als de coronacijfers zich positief blijven ontwikkelen, wil het kabinet Nederland sneller dan gepland weer grotendeels van het slot halen. Vanaf 30 juni zouden sportwedstrijden dan ook voor volwassenen weer zijn toegestaan. Dat melden bronnen aan de NOS.

Het betreft stap 5 van de versoepelingen op de routekaart die het kabinet eerder presenteerde. Onder meer binnen- en buitensport zijn dan weer toegestaan voor iedereen. De basisregels blijven gelden, zoals anderhalve meter afstand houden, thuis blijven bij gezondheidsklachten en de mondkapjesplicht.
Jeugd mag vanaf 5 juni weer wedstrijden voetballen
Jeugd - zaterdag 29 mei 2021
De jeugd tot en met zeventien jaar mag vanaf zaterdag 5 juni weer wedstrijden voetballen. Er is echter geen publiek toegestaan.
Het weer toestaan van jeugdwedstrijden maakt deel uit van een nieuwe serie versoepelingen die met ingang van 5 juni van kracht wordt. Kleedkamers en douches mogen dan ook weer open.

Tijdens het sporten mogen volwassenen de anderhalve meter afstand loslaten. Wedstrijden tegen andere clubs blijven nog verboden; onderlinge wedstrijden zijn wel een optie.
Sportkantines mogen vanaf 5 juni open van 06:00 tot 22:00 uur. Wel onder voorwaarden, dezelfde als voor de horeca gelden.
Ledenadministratie en contributie 2021/2022
Voetbal - vrijdag 28 mei 2021

Het verenigingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni. Het lidmaatschap wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd, tenzij het lidmaatschap vóór het einde van het seizoen schriftelijk wordt opgezegd bij de ledenadministratie (zie hieronder).

Het lidmaatschap dient vóór het einde van het seizoen te worden opgezegd. Hiervoor geldt een opzegtermijn van 4 weken. Opzegging dient derhalve voor 1 juni te gebeuren. Beëindiging van het lidmaatschap kan schriftelijk of per email gebeuren. Stuur uw afmelding aan:

SCO '63, tav. Ledenadministratie, Postbus 344, 3200 AH Spijkenisse
of
secretariaat@sco63.nl

Bij tussentijds opzeggen eindigt het lidmaatschap eerst bij het verstrijken van het verenigingsjaar waarin werd opgezegd. De contributie is verschuldigd over het gehele verenigingsjaar. Restitutie van contributie wordt niet verleend.

Een mondelinge opzegging bij een functionaris van de club (trainer, leider, wedstrijdsecretaris, barmedewerker etc.) is onvoldoende om het lidmaatschap en de daarbij behorende verplichting tot het betalen van contributie te beëindigen.

Leden die over het afgelopen seizoen het volledige bedrag van de contributie hebben betaald krijgen voor komend seizoen een korting van 30% op de contributie van komend seizoen.(dit ter compensatie voor de corona)

De contributiebedrag voor het seizoen 2021/2022 zal gelijk zijn aan dat van dit seizoen.

SCO'63 doet mee aan de Ballenactie van de Jumbo !
Algemeen - vrijdag 28 mei 2021
De aanschaf van nieuwe ballen is altijd weer een hele uitgave. Helemaal nu onze vereniging de afgelopen tijd flink wat inkomsten is misgelopen door alle coronamaatregelen.
Met deze actie kan iedereen die onze vereniging een warm hart toedraagt een bal doneren aan de club. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat onze club in ieder geval niet hoeft te bezuinigen op het belangrijkste onderdeel van het spelletje: de ballen!
Help jij onze club? Doneer dan nu een bal (of meerdere ballen). Betalen gaat via iDeal; wel zo veilig en gemakkelijk!
Om de actie laagdrempelig te houden kunnen supporters ook een halve bal of kwart bal doneren. Zo kan iedereen meedoen.
Let op ! De looptijd van de actie is 1 maand. Dus weer er snel bij om je club te steunen.

Actielink : https://www.ballenactie.nl/sco63/
KNVB beslist op 1 juni over RegioCup; Indelingen 31 mei bekend
Junioren - woensdag 26 mei 2021
Het gaat de goede kant op met de besmettingscijfers en het demissionair kabinet heeft aangekondigd dat versoepelingen zoals beschreven in stap 3 van het openingsplan wellicht al op 5 juni mogelijk zijn.
De KNVB voert momenteel overleg met ‘Den Haag’ om met ingang van 5 juni ook het spelen van jeugdwedstrijden buiten de eigen vereniging mogelijk te maken. Deze beide zaken bieden voldoende perspectief om te starten met de verdere voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd vanaf zaterdag 5 juni. De KNVB blijft hierin afhankelijk van een positief besluit van het kabinet.

Maandenlang was het niet mogelijk; het spelen van wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar je als voetballer het meeste plezier aan beleeft! Om die reden worden de voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup gestart voor de jeugd op de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni.
Dit betekent dat de KNVB, op basis van de poule-indelingen die al eerder gepubliceerd zijn, nu het wedstrijdprogramma opbouwen. De bond streeft ernaar het programma op maandag 31 mei aan het einde van de dag te publiceren op Voetbal.nl.

Lees verder >>
KNVB wijzigt naamgeving gemengde teams
Jeugd - maandag 24 mei 2021
Momenteel worden de teamnamen in de JO (Jeugd Onder) en MO (Meiden Onder) competities aangeduid met JO of MO. Gemengde teams, teams met jongens en meiden, worden in de JO competitie aangeduid met een G achter de teamnaam (voorbeeld JO14-3G).

In het seizoen 2021-2022 vindt er een wijziging plaats in de naamgeving van de gemengde teams die uitkomen in de JO-competities. De letter G wordt vervangen door JM, wat staat voor Jongens en Meiden. Een gemengd team, met jongens en meiden, gaat met ingang van het nieuwe seizoen als JO14-3JM (voorbeeld) worden aangeduid.

De wijziging van de naamgeving is om verwarring te voorkomen. De G in de teamsamenstelling, wat gemengd aanduidt, kan worden geïnterpreteerd als G-voetbal. Een teamnaam met JM geeft aan dat een team bestaat uit Jongens en Meiden. Een team is een gemengd team zodra er minimaal één meisje en één jongen in een team spelen.
SCO'63 op zoek naar voetbaltalenten!
Jeugd - zondag 23 mei 2021
Op de plaatselijke website SportopVoornePutten.nl is een leuk stukje over de Jeugd van S.C.O.'63 verschenen dat we jullie niet wilden onthouden.

Nieuwe Voetbaltalenten gevraagd voor de jeugdafdeling van SCO ’63.

In 2015 hebben Marco Hanssen, Edwin Venhorst en Dennis Riedijk de voetbalschool van V.V SCO'63 opgestart. Doel hiervan was en is nog steeds om kinderen kennis te laten maken met het voetbal. Het samen spelen en plezier hebben staat uiteraard voorop.

De kinderen leren tijdens de trainingen baas te worden over de bal. Dit gebeurt op speelse wijze door bijvoorbeeld te dribbelen met de bal, na een fluitsignaal op de bal te gaan zitten. Overschieten naar elkaar, vrij schieten op een goal, of tikkertje met elkaar. Voor kinderen in deze leeftijdscategorie is het allerbelangrijkste dat zij plezier hebben.

Dit heeft geleidt tot een welpen afdeling en een JO-7 team met een heus mini-competitie op Voorne-putten met verschillende verenigingen en een JO-8 , JO-9 , JO-10 elftal Alles geheel gericht op plezier. In de loop van de jaren zijn er veel talenten doorgegroeid naar hogere elftallen bij sco'63 of andere clubs. En sommige zijn zelfs gevraagd door Feijenoord, iets waar wij erg trots op zijn.
Hierdoor zijn wij weer op zoek naar jongens of meisjes in de leeftijd categorie van 3 jaar tot 6 jaar. Is uw kind gek van voetbal en speelt hij altijd met een bal, maar is hij nog te jong voor de meeste verenigingen, maar wilt u wel dat hij zijn energie kwijt kan dan kunt uw zoon of dochter bij ons terecht.

Lees verder >>
KNVB zet nog geen streep door RegioCup voor jeugdelftallen
Jeugd - zaterdag 22 mei 2021
Opnieuw heeft de KNVB een besluit over de Regio Cup uitgesteld, meldt 073Voetbal. De bond wilde deze week een beslissing nemen, maar gezien de positieve ontwikkelingen rondom de coronacijfers, houdt men nog steeds hoop dat er op korte termijn (versnelde) versoepelingen volgen.

‘Als er nu een streep door de Regio Cup wordt gezet, wordt er voor jeugdvoetballers wellicht onnodig het plezier ontnomen dat zij beleven aan het spelen van wedstrijden’, is de lezing van de voetbalbond.

De KNVB is afhankelijk van beslissingen die genomen worden door het kabinet. ‘We blijven dan ook op alle mogelijke manieren met hen in gesprek, om ervoor te zorgen dat de groep van 27+ weer normaal kan trainen en dat (lokale) jeugdwedstrijden tussen verenigingen onderling mogelijk worden’.
Mogelijk generaal pardon voor schorsingen
Voetbal - vrijdag 21 mei 2021
De KNVB werkt aan een generaal pardon voor de straffen ‘uitsluiting’ en ‘functieontzegging’ in het amateurvoetbal, melden landelijke media.
Als dit doorgaat, kan iedere speler en staflid het nieuwe seizoen met een schone lei beginnen. Het verzoek voor een landelijk pardon is afkomstig van vv Grol uit Groenlo.

‘Geschorste spelers hebben hun straf eigenlijk uitgezeten, zij konden er niets aan doen dat er zolang geen wedstrijden mochten worden gespeeld’, stelt Grol. De KNVB komt in de maand juni met duidelijkheid.
Aangekondigde versoepelingen buitensporten gaan door
Voetbal - maandag 17 mei 2021
De vorige week aangekondigde coronaversoepelingen kunnen met ingang van woensdag 19 mei doorgaan, heeft demissionair minister Hugo de Jonge maandagmiddag bekendgemaakt.

De volgende stap (stap 3) kan naar het zich laat aanzien over drie weken worden gezet, maar het is niet uitgesloten dat dit al eerder kan. “Voorzichtigheid blijft nog wel geboden”, aldus De Jonge. “Maar als het sneller kan, zullen we het sneller doen. We bekijken het van week tot week.”

Amateurvoetballers mogen vanaf woensdag 19 mei weer in groepsverband trainen. Spelers van 27 jaar en ouder moeten wel anderhalve meter afstand houden. De groepsgrootte is maximaal 30 personen.

De letterlijke tekst op Rijksoverheid.nl: Buiten sporten in groepsverband kan weer, maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Jongeren tot en met 26 jaar mochten eerder al meer op het gebied van buiten sporten. Zij mogen buiten gezamenlijk sporten zonder 1,5 meter afstand te houden. Wedstrijden zijn nog altijd niet toegestaan, publiek is niet welkom en kleedkamers en douches blijven gesloten.

De terrassen van voetbalclubs en andere sportverenigingen mogen onder beperkingen weer open van 06:00 tot 20:00 uur. De beperkingen zijn gelijk aan die van de horeca.

De letterlijke tekst op Rijksoverheid.nl: Buitenterrassen mogen open van 06.00 tot 20.00 uur. In de eerste stap in het openingsplan gingen terrassen al open van 12.00 tot 18.00 uur. Deze tijden zijn nu verruimd. Alle voorwaarden blijven gelden. Zoals maximaal 50 personen op een terras en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden.
Aanvang seizoen 2021 / 2022
Voetbal - zondag 16 mei 2021
Daar het ernaar uitziet dat we vanaf deze week weer een vakantie kunnen gaan boeken even ter herinnering de data waarop het seizoen 2021/2022 gaat aanvangen. Het seizoen zal in de eerste week van september worden aangevangen met het bekertoernooi bij de senioren en vanaf dit seizoen tevens de Fase 1 van de jeugdcompetities. Drie weken later start de competitie bij de senioren.
Oftewel in het weekend van 4 en 5 september vangen we aan met de beker en de Fase 1 bij de Jeugd en in het weekend van 25 en 26 september begint de competitie bij de Senioren.
Dit alles uiteraard onder het voorbehoud dat tegen die tijd de Corona-maatregelen dusdanig zijn versoepeld dat voetballen in wedstrijdverband weer is toegestaan.

Link naar speeldagenkalender West 2021/22 :
https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/24886/speeldagenkalender-west-2021-2022
KNVB reageert cynisch op coronaversoepelingen kabinet
Algemeen - woensdag 12 mei 2021
De KNVB heeft cynisch gereageerd op de nieuwe versoepelingen van het kabinet wat betreft het coronavirus. Demissionair premier Mark Rutte maakte bekend dat mensen van 27 jaar en ouder weer in groepsverband mogen gaan sporten.

Waar nu nog in groepjes van maximaal vier personen gevoetbald mag worden, daar mag vanaf 19 mei, mits de coronacijfers het toelaten, weer met hoogstens dertig mensen gevoetbald worden. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en op trainingen moeten de spelers van 27 jaar en ouder wel anderhalve meter afstand houden. Ook kunnen de voetballers geen gebruik maken van de kleedkamers. Terrassen van sportkantines mogen open mét een reservering.

De KNVB liet op social media duidelijk blijken niet enorm enthousiast te zijn: 'Van het kabinet mogen ook volwassenen straks weer in teamverband trainen. Alleen spelers van 27 jaar en ouder moeten wel 1,5 meter afstand houden. Hoe gaat jullie trainingspartijtje eruit zien?', zo vroeg de voetbalbond zich af op Twitter.

Lees verder >>
Kabinet kondigt dinsdagavond versoepelingen aan voor binnen- en buitensport
Algemeen - dinsdag 11 mei 2021
De kabinet zal dinsdagavond voor het voetbal nieuwe versoepelingen aankondigen. Op de persconferentie zal demissionair Minister-president Mark Rutte aankondigen dat er weer meer mogelijk wordt in het amateurvoetbal.

Door de versoepelingen wordt het sporten in teamverband weer mogelijk. Dat betekent dat ook personen van 27 jaar en ouder weer kunnen trainen. Wedstrijden tegen andere clubs zijn nog niet mogelijk. Dat wordt waarschijnlijk pas mogelijk bij stap 3. De kantines van sportverenigingen blijven voorlopig nog dicht.

Ook de binnensportlocaties kunnen weer open. Dat betekent dat sportverenigingen in de zaal weer kunnen trainen. Ook de sportscholen gaan weer open.
Versoepelingen amateurvoetbal lijken eindelijk te komen
Algemeen - maandag 10 mei 2021
Landelijke media melden dat het kabinet voornemens is de coronamaatregelen vanaf dinsdag 18 mei verder te versoepelen. Onder deze tweede stap valt meer ruimte voor de binnen- en buitensport. Wat dit exact inhoudt, is nog niet bekend.

Dinsdag 11 mei geven demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer een persconferentie. De versoepelingen gaan alleen door als de besmettingscijfers en de ziekenhuisopnames komende week blijven dalen.
KNVB: ‘Geen RegioCup voor volwassenen’
Senioren - donderdag 6 mei 2021
De KNVB heeft besloten dat de KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval, kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten.

Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald.

Kinderen mogen wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij dus geen optraintijd nodig hebben, wordt de optie voor de KNVB Regiocup voor de jeugd nog wel langer opengehouden.

“De KNVB wil alle reële opties zo lang mogelijk openhouden en niet zelf onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden wegstrepen. Daarom hebben we ons gedurende de coronatijd telkens flexibel getoond en bij de overheid eerst ons ‘Plan B’ en daarna de KNVB Regiocup, als alternatief voor de competities, aangedragen. We blijven in gesprek met ‘Den Haag’ en we blijven actief zoeken naar mogelijkheden. Wij hadden namelijk heel graag gezien dat men inmiddels weer normaal en veilig in de buitenlucht kon voetballen”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB.

Zodra de coronabeperkingen het weer toelaten, kunnen verenigingen alsnog onderling losse oefenwedstrijden organiseren. De KNVB kan hier eventueel bij ondersteunen. Ook is er dan ‘Zomervoetbal’ mogelijk voor verenigingen die over kunstgrasvelden of speciale beach soccer-velden beschikken. Binnenkort ontvangen zij hier meer informatie over van de KNVB.

4-9-2021Aanvang bekercompetitie senioren zaterdag seizoen 2021/2022
4-9-2021Aanvang Fase 1 jeugdcompetities zaterdag seizoen 2021/2022
5-9-2021Aanvang bekercompetitie senioren zondag seizoen 2021/2022
25-9-2021Aanvang competitie senioren zaterdag seizoen 2021/2022
26-9-2021Aanvang competitie senioren zondag seizoen 2021/2022

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters