Nieuws
7 tegen 7 competitie
Senioren - zondag 24 maart 2019
Aanstaande vrijdag 29 maart is er de laatste speelronde van het 1e gedeelte van onze 7 tegen 7 competitie. Als we naar de standen in de beide poules kijken dienen er nog meerdere beslissingen te vallen, dus het beloofd weer een spannend avondje te worden. Dit komt met name ook door de opzet van het 2e gedeelte van onze competitie, waarbij er onder andere gespeeld wordt met een heuse promotie- en degradatieregeling. In ieder geval voldoende redenen om deze vrijdagavond naar ons gezellige sportpark te komen.
Voor u gelezen : Nafluiten
Voetbal - vrijdag 22 maart 2019
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam in de rubriek Nafluiten :

Vorige week gebeurde er precies waar ik al eens vaker over geschreven heb. Een scheidsrechter, én een hele goede bovendien, werd door een rapporteur volgens de letter van de arbitragenormen onder de loep genomen en kreeg voor zijn manier van fluiten een hele slechte beoordeling. Eén die wellicht zelfs rijp is voor een degradatie aan het eind van het seizoen. En dat terwijl de betreffende arbiter van de elftallen en hun begeleiding en van een aanwezige verslaggever van een krant met kennis van zaken juist een prima beoordeling kreeg na afloop van de door de rapporteur bekeken wedstrijd.

Ik heb het rapport gelezen. En vooropgesteld, ik was er zelf niet bij. Maar als ik als leek alle opmerkingen van de betreffende rapporteur over de prestatie van de betreffende scheidsrechter op een rij zet, met alle bestraffingen die de arbiter achterwege heeft gelaten (lees: anders heeft beoordeeld) dan kom ik op een bedenkelijk aantal feiten uit waar ik eigenlijk heel erg stil van word.

Lees verder >>
Voorjaarsklaverjassen !
Kantine - zondag 17 maart 2019
Door de overvolle agenda is het dit jaar helaas niet mogelijk het klaverjassen rond Pasen te organiseren. Daar we deze traditie echter niet aan ons voorbij wilden laten gaan hebben we besloten het gewoon een paar weekjes eerder te doen en het deze ene keer onder de naam Voorjaarsklaverjassen te laten plaatsvinden. Aanstaande vrijdag 22 maart aanstaande hebben we hiervoor als datum uitgekozen, aanvang
20.00 uur, introducees toegestaan, inschrijfgeld € 5,00. Dus wil je graag een kaartje leggen in een gezellige ambiance schrijf je dan zo snel mogelijk in. En als je niet wilt klaverjassen ben je uiteraard ook van harte welkom om gewoon wat te komen drinken.
7 tegen 7 competitie weer van start !
Senioren - zondag 10 maart 2019
Nog een kleine week en dan is het weer zover !, de start van de tweede helft van de 7 tegen 7 competitie bij S.C.O.'63.
Vrijdag 15 maart gaan we weer beginnen, waarbij op de eerste twee speeldagen op 15 en 29 maart eerst de laatste 2 poulewedstrijden gespeeld gaan worden. Nadat de standen in beide poules zijn opgemaakt gaan we vanaf 12 april verder met het vervolg, waarbij er onder andere gespeeld wordt met een heuse promotie- en degradatieregeling.
Het complete programma kunnen jullie zoals altijd weer elders op de site terugvinden. Na de wedstrijden is er weer de gebruikelijke muzikale omlijsting en zal ook de inwendige mens niet vergeten worden. Dus kom vanaf vrijdagavond 15 maart weer om de 2 weken allemaal naar ons sportpark, het belooft weer beregezellig te worden.
Viertal nieuwe wijzigingen in spelregels voetbal
Voetbal - zaterdag 9 maart 2019
Met ingang van volgend seizoen wordt een aantal nieuwe spelregels van kracht, zo heeft de internationale spelregelcommissie vorige week zaterdag in Schotland besloten.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

* Spelers die gewisseld worden dienen het veld bij de dichtstbijzijnde zij- of achterlijn te verlaten en niet, zoals nu, bij de middenlijn aan de zijkant van het veld. Op die manier kan tijdrekken worden voorkomen.
* Verder is het niet meer toegestaan om als aanvaller in de muur van de tegenstander te staan bij een vrije trap. Zodoende tracht de aanvallende partij nu nog het zicht van de doelman te belemmeren. Aanvallers moeten vanaf volgend seizoen minstens een meter van de muur verwijderd zijn.
* Bij een handsbal in een aanvallende situatie is de intentie ervan niet meer relevant. Hands is hands. Bijvoorbeeld: als een speler de bal met de hand raakt en daaruit scoort, of met een handsbal een aanval opzet waaruit wordt gescoord, dan wordt dat moment afgefloten. Dat klinkt logisch, maar nu wordt nog gekeken of er opzet in het spel is. Dat is vanaf volgend seizoen niet meer relevant;
* Tenslotte een wijziging bij het nemen van een doeltrap. Het is voor de ontvanger niet meer verplicht om de bal pas aan te raken buiten het eigen zestienmetergebied. De doelman kan zijn medespeler dus ook binnen het eigen strafschopgebied bereiken.
KNVB gaat derde en vierde klasse zondag opheffen
Voetbal - vrijdag 8 maart 2019
Vanaf het seizoen 2019/’20 wordt er geen 4e klasse op zondag in West II aangeboden voor standaardteams. De laatste jaren liep het aantal teams in deze competitie sterk terug. Na onderzoek en goed onderling overleg met betrokken clubs, spelers, trainers en competitieleiders heeft de KNVB besloten de 4e klasse zondag in West II niet aan te bieden.

Teams die komend seizoen zouden gaan uitkomen in de 4e klasse zondag, kunnen ervoor kiezen om in te stromen in de zaterdag 4e klasse of om over te stappen naar de zondag 4e klasse in district Zuid I of West I. Per team wordt nu geïnventariseerd waar de voorkeur naar uit gaat. In het seizoen 2020/’21 gaan we dezelfde stap zetten voor de 3e klasse op zondag in West II en krijgen zij de keuze om over te stappen naar de zaterdag 3e klasse West II of over te stappen naar de zondag 3e klasse West I of Zuid I.

Lees verder >>
BINGO bij SCO'63
Kantine - zaterdag 2 maart 2019
Op vrijdagavond 8 maart aanstaande organiseert SCO'63 weer een gezellige geldbingo.
Als je wilt komen stuur dan een e-mail naar: SCO63BINGO@GMAIL.COM en vermeld daarin je telefoonnummer en met wie je wilt komen.
Uiteraard is er gezellige muziek, en met een hapje en een drankje maak je je avondje uit compleet!
Wie weet pak jij de hoofdprijs van € 200,- of een van de vele andere geldprijzen.

Lees verder >>
Mini League weer van start !
Pupillen - donderdag 28 februari 2019
Hoewel momenteel vele ogen gericht zijn op ons eerste elftal in hun strijd voor promotie naar de derde klasse, zullen zij binnenkort deze aandacht weer moeten delen met onze jongste voetbalgeneratie. Vanaf 9 maart aanstaande gaat namelijk het voorjaarsgedeelte van de Mini League Voorne-Putten en Rozenburg van start. De gehele trainersstaf is al weken bezig om ervoor te zorgen dat de goede lijn van het najaarsgedeelte doorgetrokken kan worden. We gaan er dan ook van uit dat ons toekomstige keurkorps wederom goed voor de dag gaat komen in deze Champions League onder de JO7. De thuiswedstrijden zullen wederom allemaal om 11.00 uur beginnen en gezien de grote verwachte publieke belangstelling adviseren wij u op tijd aanwezig te zijn

Hieronder en bij de rubriek "Programma" vinden jullie het complete programma van het voorjaarsgedeelte van deze Mini League.

Lees verder >>
Woensdag GEEN trainen lagere senioren
Senioren - maandag 25 februari 2019
Daar woensdagavond 27 februari aanstaande het overgrote deel van de lagere senioren voor het aanschouwen van de bekerkraker Feyenoord - Ajax of in de Kuip aanwezig is of in ons knusse centrum onder het genot van een versnapering voor de buis zitten, hebben we besloten deze avond niet te gaan trainen. Mede daar het komende weekeinde er geen programma is en de meeste onder ons van mening zijn dat hun conditie prima in orde is denken we hiermede een verantwoorde beslissing genomen te hebben.
Voetballen op zondag
Voetbal - zaterdag 23 februari 2019
Speciaal voor diegenen die de zaterdag heilig hebben verklaard als voetbaldag hierbij een verslag van een zalige zondag op een willekeurig sportpark in Nederland.

Zondagochtend 10 uur

De eerste spelers van het vierde elftal – gesponsord door het plaatselijke glashandel - betreden het veld voor de warming-up. De dauw heeft de grassprieten besprenkeld. De zon zoekt voorzichtig zijn weg door een sluierend wolkendek. Een prachtige zondag lonkt, alleen nog even winnen.

Zondagmiddag 13 uur

Het vierde elftal verlengt de eigen wedstrijd met de derde helft. In een overheerlijk voorjaarszonnetje. De picknicktafel voor de kantine is het domein dat deze middag niet meer wordt afgestaan, ondanks de 1-5 nederlaag. Onnodig, zo is de algehele opvatting, maar toch. De lunch bestaat uit een broodje bal en een biertje, het wachten is op het optreden van het vlaggenschip.

Zondagmiddag 15 uur

De hoofdwedstrijd is halverwege. Het is druk in en rond de kantine. De meeste ploegen hebben hun wedstrijd gespeeld. Het heerlijke voorjaarszonnetje heeft veel publiek naar het voetbalveld gelokt. Er wordt gelachen, geklaagd over het spel en de spits kan er nog steeds niet veel van. Wat dat betreft weinig verschil met de periode voor de winterstop.
Ook de spelers van Het Vierde zitten er nog. De evaluatie duurt voort. Een gelijkspel was zeker terecht geweest, roept de laatste man.

Zondagmiddag 17 uur

Uit de kantine klinken opzwepende klanken. De club-dj doet weer aardig z’n best om er een feest van te maken. Maar wat wil je? Het eerste team heeft gewonnen, na drie treffers van de spits in de tweede helft. Een pure klasbak, zo luidt de algemene opinie.
De spelers van Het Vierde zitten nog altijd aan ‘hun’ tafel. Alle twijfel is verdwenen: ze hadden een overwinning zeker verdiend.

Zondagavond 18 uur

Het einde van een prachtige voetbalzondag. De jongens van Het Vierde slingeren de tas over de schouder. Op naar huis, op naar Studio Sport. ‘Tot volgende week!'
SCO’63 zoekt hoofdtrainer
Voetbal - donderdag 21 februari 2019
SCO’63 zoekt voor het seizoen 2019/2020 een ambitieuze hoofdtrainer voor haar selectie, momenteel uitkomend in de 4e klasse zaterdag.

Wij vragen/zoeken:
* Een gedreven, ambitieuze gemotiveerde trainer.
* Een trainer die oog heeft voor het verenigingsbelang en het SCO 63 belang positief uitstraalt.
* Goede communicatie en samenwerking met technische staf, elftalbegeleiding en trainer 2e elftal.
* Het verzorgen van trainingen op dinsdag- en donderdagavond en begeleiding en coachen op zaterdag tijdens wedstrijden van de selectie.
* Een trainer die structuur binnen de selectie en vereniging actief ondersteunt.
* Iemand die past binnen de huidige clubcultuur.

Voor nadere informatie gelieve contact op te nemen met Raymond Berkman: 0645778365.
U sollicitatie kunt u richten aan Wout Stigter secretaris van SCO 63 wout.stigter@sco63.nl
Nieuwe procedure afgelastingen amateurvoetbal
Voetbal - maandag 18 februari 2019
Gezien de onvrede omtrent de gevolgde procedure bij de laatste afgelastingen heeft de KNVB besloten de communicatieprocedure aan te passen.
Vanaf nu zal de KNVB uiterlijk op vrijdagavond om 20.00 uur bekendmaken welke wedstrijden zaterdag zijn afgelast. In uitzonderlijke gevallen zal dit op zaterdag om uiterlijk 6.00 uur gebeuren. Voor de zondagwedstrijden geldt: De KNVB communiceert uiterlijk op zaterdagavond om 20.00 uur en in uitzonderlijke gevallen uiterlijk zondagochtend 06.00 uur.
De afgelastingen worden gecommuniceerd via de website knvb.nl, de twitteraccounts van de KNVB (incl. de districtsaccounts) en via Voetbal.nl (website en app). Houd deze de avond voor de wedstrijd dus goed in de gaten.
Amateurvoetbalseizoen start ook in 2019 weer eind augustus
Voetbal - vrijdag 15 februari 2019
Net als in de voorgaande twee seizoenen wordt er ook in het amateurvoetbaljaar 2019/’20 na de zomer afgetrapt. Uit onderzoek onder veel betrokkenen uit het amateurvoetbal kwam deze situatie wederom naar voren als de meest geschikte startperiode. Eind augustus staan de eerste wedstrijden op het programma.
De beslissing is genomen op basis van een enquête, waar 3.500 leden uit het amateurvoetbal aan hebben meegewerkt. Gebleken is dat het verplaatsen van de start van het amateurvoetbal tot ná de zomervakantie op veel enthousiasme kan rekenen. Het startmoment levert veel voordelen op. Niet alleen hoeven minder voetballers hun eerste wedstrijden te missen, ook kunnen clubs, trainers en spelers zich beter voorbereiden op de aftrap van het voetbaljaar. Bovendien worden in deze situatie meer wedstrijden gespeeld in de lente, waardoor de kans op mooi weer aanzienlijk stijgt en er dus minder kans is op afgelastingen.
Het seizoen 2019/2020 vangt aan met de bekercompetities in het weekend van 31 augustus en 1 september. Op 21 en 22 september starten de reguliere competities van zowel de categorie A als de categorie B. .

De bekerpoulewedstrijden staan gepland voor de volgende data:

31 augustus / 1 september 2019;
7/8 september 2019;
14/15 september 2019.

eerstvolgende competitiewedstrijd
zaterdag 6 april 2019
TransvaliaZW 1-SCO’63 ZA1
Charloise Lagedijk 761
ROTTERDAM
uitslagen en stand

dinsdag 19 maart 2019
WCR 1 - SCO’63 ZA10-3
woensdag 20 maart 2019
Wassenaar JO13-1M - SCO'63 JO13-16-4
zaterdag 23 maart 2019
Zuidland JO11-1 - SCO'63 JO11-1uitg.
SCO'63 JO11-2 - Excelsior'20 JO11-72-2
OVV JO11-2G - SCO'63 JO11-33-4
sv Charlois JO13-4M - SCO'63 JO13-13-5
GSC/ODS 1 - SCO’63 ZA12-2
SCO'63 ZA2 - Spijkenisse 47-0
Overmaas 2 - SCO’63 ZA31-4
CWO 5 - SCO’63 ZA44-0
Vierpolders 4 - SCO’63 ZA53-2
zondag 24 maart 2019
Spartaan'20 4 - SCO’63 ZO10-4
VFC 6 - SCO’63 ZO23-3
SCO'63 ZO3vrij

5-4-2019Bingo
3-5-2019Bingo
14-6-2019Bingo
21-6-2019Laatste wedstrijddag 7 tegen 7 competitie
23-6-2019Horecatoernooi (onder voorbehoud)
25-8-2019Stijve Spieren Toernooi ( onder voorbehoud )
31-8-2019Aanvang bekercompetitie zaterdag seizoen 2019/2020
1-9-2019Aanvang bekercompetitie zondag seizoen 2019/2020
6-9-2019Aanvang 7 tegen 7 competitie seizoen 2019/2020
13-9-2019Bingo
21-9-2019Aanvang competitie zaterdag seizoen 2019/2020
22-9-2019Aanvang competitie zondag seizoen 2019/2020
8-11-2019Bingo

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters

zaterdag 16 maart 2019
SCO JO11-3 - Meeuwenplaat J