Nieuws
Informatieavond JO-7
Pupillen - dinsdag 21 mei 2019
Woensdagavond 5 juni aanstaande wordt er om vanaf 18.15 uur een informatieavond georganiseerd voor de ouders van de kinderen van JO-7 voor het komende seizoen.
Op deze avond wordt u geïinformeerd over de plannen voor het komende seizoen en ontvangt u praktische informatie over de trainingen, wedstrijden, kleding, ect. Tevens krijgt u gelegenheid vragen te stellen aan de begeleiding van deze leeftijdscategorie voor het komende seizoen. Laat deze gelegenheid dus niet aan u voorbijgaan.!
SCO'63 ZONDAG 3 KAMPIOEN !!
Senioren - zondag 19 mei 2019
Onze mannen van Zondag 3 zijn vandaag glansrijk kampioen geworden ! Na een zenuwslopend en zinderend voetbalgevecht werd de nog enig overgebleven concurrent Poortugaal 2 alsnog overtuigend met een 5 - 2 overwinning aan de zegekar gebonden. Hierna werd onder het genot van wat bruin bruisend vocht en enige lichte versnaperingen het kampioenschap uitgebreid op het SCO'63-terras gevierd. Door deze titel gaat de lang gekoesterde wens van het elftal eindelijk in vervulling, namelijk spelen in de reserve 7e klasse. We zijn ervan overtuigd dat dit elftal ook in deze klasse geen modderfiguur zal slaan. Mannen, van harte en succes gewenst in de 7e klasse !
Oproep hulp onderhoudsploeg
Algemeen - zaterdag 18 mei 2019
Onderhoudsploeg vraagt dringend hulp om diverse karweitjes uit te voeren.

Op maandag, woensdag en vrijdag ochtend zijn er mensen aanwezig van de onderhoudsploeg. U mag zelf bepalen hoe vaak en wanneer u komt, de karweien mag ook op training avonden gedaan worden of op zaterdagen. Ook team`s kunnen helpen, b.v. als ze vrij zijn van voetballen.

De volgende karweitjes moeten uitgevoerd worden:

Lees verder >>
Voor u gelezen : Nafluiten - Wat’s kebeurt?
Voetbal - vrijdag 17 mei 2019
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam in de rubriek Nafluiten :

Afgelopen zondag heb ik iets gedaan wat ik voordien mezelf niet voor mogelijk had gehouden. Na een minuut of 10 stapte ik al van het veld. Er gebeurde iets wat mij niet zinde. Was er meteen klaar mee, bedenktijd had ik niet nodig. Ik heb mezelf gewist van het digitale wedstrijdformulier en de wedstrijd teruggegeven aan de organiserende vereniging. Daarna hup, douchen, aankleden en na het drinken van een beker koffie op naar de volgende bestemming. Het druiste volledig tegen mijn principes van rechtvaardigheid en een juiste gang van zaken in. Maar nog steeds heb ik er geen minuut spijt van.

Wat’s kebeurt?

Ik was benaderd of ik een clubwedstrijd tussen twee buurverenigingen wilde fluiten. Voor de competitie, oefenwedstrijden fluit ik al geruime tijd niet meer. Tijdens de uitwedstrijd gebeurde er nogal wat. Daarvoor was vooral één speler verantwoordelijk, die in zijn kielzog enkele andere spelers met zich meezoog in negatief gedrag.
Ik wist dat niet, wilde het ook niet weten. Ik sta er liefst open en zonder kennis van voorgeschiedenis in. Dat leidt immers tot vooroordelen. En we weten allemaal waar deze toe kunnen leiden. Ik hoorde het ook pas na het douchen en aankleden, toen ik met mijn vriendin aan de bar nog even het eerder aangehaalde kopje koffie zat te drinken.

Lees verder >>
Komend seizoen toch zondag vierde klasse
Voetbal - donderdag 16 mei 2019
Het genomen besluit om vanaf het seizoen 2019/’20 de 4e klasse zondag in West II op te heffen wordt aangepast. Dit is besloten na een overleg op dinsdag 14 mei tussen de Belangenvereniging Amateurvoetbal (BAV), de KNVB en vele derde- en vierdeklassers. Ook komend seizoen blijft de 4e klasse zondag in West II bestaan en kunnen verenigingen zich hiervoor inschrijven.

Tijdens de bijeenkomst bleek er bij veel verenigingen onduidelijkheid en onvrede te zijn over de inschrijfmogelijkheden voor het komende seizoen. Om verenigingen voldoende de tijd te geven om, samen met hun leden, een weloverwogen inschrijvingskeuze te maken is besloten de geplande wijziging komend seizoen daarom niet door te voeren.

Dat betekent ook dat de huidige promotie/degradatieregeling in stand blijft. De clubs uit de derde klasse kunnen zodoende gewoon degraderen naar de zondag vierde klasse.

Lees verder >>
Hassel redt punt voor SCO’63
Senioren - woensdag 15 mei 2019
SCO’63 heeft in het restant tegen BZC/Zuiderpark een punt weten te pakken.

In het restant van negen minuten, waarbij er slecht 15 spelers aan de start stonden, 8 bij SCO'63 en 7 bij BZC/Zuiderpark kreeg SCO’63 nog een strafschop. Charloo Hassel wist die strafschop te maken, waardoor de eindstand 2-2 werd.

Door het gelijke spel blijft ZBC’97 de koploper, BZC/Zuiderpark tweede en SCO'63 derde.
Aanstaande zaterdag gaat SCO'63 op bezoek bij nummer vier Goudswaardse Boys.
Gele en rode kaarten B-categorie
Voetbal - maandag 13 mei 2019
Daar er nog steeds veel verwarring blijkt te zijn over het krijgen van een gele of rode kaart in de B-categorie van het voetbal vermelden we hierbij nogmaals de gevolgen van het krijgen van een kaart.

Gele kaarten

Een speler die bijvoorbeeld een onbesuisde overtreding maakt kan van de scheidsrechter een officiële waarschuwing ontvangen: de gele kaart. Bij twee waarschuwingen in één wedstrijd volgt een veldverwijdering. Want zoals iedereen weet is twee keer geel rood.
In de categorie B van het veldvoetbal wordt bij een gele kaart gewerkt met een tijdstrafregeling. Een tijdstraf duurt tien minuten. Voor pupillen, geldt een tijdstraf van vijf minuten. Het opleggen van een tijdstraf heeft geen verdere gevolgen voor de betrokken speler. Dit betekent dat er later geen andere straf uitgesproken kan worden.
Een speler kan slechts eenmaal per wedstrijd een tijdstraf opgelegd krijgen. De scheidsrechter toont de speler hierbij wel de gele kaart. Bij een tweede waarschuwing volgt ook hier een rode kaart voor de speler en mag de speler niet meer verder spelen.
De scheidsrechter is verplicht deze tijdstrafregeling toe te passen.

Lees verder >>
7 tegen 7 competitie
Senioren - dinsdag 7 mei 2019
We zijn weer 2 weekjes verder, dus aanstaande vrijdagavond 10 mei is het weer zover, vanaf 19.45 uur wordt onze 7 tegen 7 competitie weer gespeeld. Als er één ding in de eerste speelronden duidelijk is geworden dan is het dat de verschillen in alle poules klein zijn en dat er totaal nog niet voorspelt kan worden wie de eindwinnaar wordt en welke teams er gaan promoveren en gaan degraderen. Het zal er de komende vrijdagavond dus wederom om gaan spannen. Oftewel, het programma van deze avond is een bezoek aan ons sportpark wederom de moeite waard.
Dispensatieregeling voor relatief kleine jeugdspelers
Jeugd - vrijdag 3 mei 2019
Nederland is bij uitstek een opleidingsland waarin veel aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van jeugdspelers. Zo krijgt iedere jongen en ieder meisje de kans het optimale uit zichzelf te halen.
Door relatief kleine spelers de kans te geven in een jongere leeftijdscategorie te spelen, wordt hen de mogelijkheid gegeven te spelen met jeugdspelers die zich in dezelfde periode van biologische ontwikkeling bevinden. Omdat de tijdelijke fysieke achterstand die zij zouden ervaren in hun reguliere leeftijdsgroep wordt opgeheven door de dispensatie, krijgen spelers de kans zich te ontwikkelen in een eerlijkere context en een meer gelijk speelveld.

In de gehele categorie B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Dat geldt dus ook voor het seizoen 2019/'20. Maar welke regels gelden er hiervoor?
Bij de spelvorm waarbij er 6 tegen 6 gespeeld wordt is er één dispensatiespeler per team toegestaan. Bij 8 tegen 8 is het maximumaantal dispensatiespelers twee, terwijl er bij 11 tegen 11 maximaal drie dispensatiespelers deel mogen nemen.
Een dispensatiespeler mag maar één jaar ouder zijn. In gemengde competities mogen meisjes één jaar ouder zijn (automatische dispensatie). Dit geldt niet bij de JO8 en JO9.

Lees verder >>
BINGO bij SCO'63
Kantine - maandag 29 april 2019
Op vrijdagavond 3 mei aanstaande organiseert SCO'63 weer een gezellige geldbingo.
Als je wilt komen stuur dan een e-mail naar: SCO63BINGO@GMAIL.COM en vermeld daarin je telefoonnummer en met wie je wilt komen.
Uiteraard is er gezellige muziek, en met een hapje en een drankje maak je je avondje uit compleet!
Wie weet pak jij de hoofdprijs van € 200,- of een van de vele andere geldprijzen.
Lees verder >>
Voor u gelezen : Club is spelers die wegblijven zat
Voetbal - vrijdag 26 april 2019
Voor u gelezen op AD.nl : Club is spelers die wegblijven zat en zet ‘luie' voetballers op zwarte lijst

Het aantal voetbalwedstrijden in de regio Rotterdam dat op het laatste moment wordt afgelast, neemt toe. Vereniging NSVV in Numansdorp werkt daarom aan een zwarte lijst voor ongemotiveerde spelers. ,,Elke club in Nederland kent dit probleem.‘’

Op die lijst komen spelers te staan die meer dan de helft van de wedstrijden zonder aantoonbare reden niet komen opdagen. Na een goed gesprek met het bestuur krijgen zij de keuze: verbetering tonen of stoppen met de teamsport. ,,Het is nu tijd om in te grijpen’', zegt NSVV-voorzitter Arie Kruithof. ,,Spelers die wél graag voetballen, verliezen hierdoor het plezier.’’

Lees verder >>
7 tegen 7 competitie
Senioren - maandag 22 april 2019
Vrijdagavond 26 april aanstaande is het weer zover, een heerlijk avondje 7 tegen 7-voetbal.
Het is de 2e wedstrijddag in het 2e gedeelte en het is nu al duidelijk dat het zowel in de Winnaarspoule, de Promotie-/Degradatiepoule als in de Verliezerspoule een spannende aangelegenheid gaat worden. Dus mis niets deze avond en kom gezellig met zijn allen naar ons sportpark toe. Het programma voor deze avond vinden jullie zowel in het "Programma"- als in het speciale "7 tegen 7"-gedeelte op deze website.
Voor u gelezen : Nafluiten-Ongeschikt !
Voetbal - vrijdag 19 april 2019
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam in de rubriek Nafluiten :

Op de één of andere manier dringt het niet tot alle hersenen door dat je altijd met je ‘poten’ van de scheidsrechter moet afblijven. Afgelopen zondagochtend kreeg een clubarbiter weer klappen. Aanleiding was een door hem gegeven strafschop omdat een verdediger in de zestien iemand compleet probeerde door te zagen. Dat lukte. De betreffende aanvaller ligt nu in het ziekenhuis met enkele breuken in de ribben, een uit de kom geschoten schouder en een gebroken pols.

De overtreder liet zich helemaal gaan toen de fluitist naar de stip wees en hem vervolgens van het veld wilde sturen. Om dit alvast weg te nemen: het was een doorsnee voetballer zonder specifieke (lees: onderscheidende) kenmerken. Behalve dat deze zich na de begane aanslag waarvoor hij terecht met rood bestraft werd als een faliekant gestoorde idioot gedroeg.

Lees verder >>
Wereldwijde spelregelrevolutie
Voetbal - dinsdag 16 april 2019
Zoals reeds eerder op deze website aangegeven zijn er vanaf 1 juni nieuwe spelregels in het wereldwijde voetbal van kracht.

De internationale spelregelcommissie (IFAB) kondigde begin maart tien spelregelwijzigingen aan. Alle aanpassingen passen in de 'play fair!'-strategie: het verbeteren van het gedrag van spelers en het respect, de zuivere speeltijd verhogen en het spel eerlijker en attractiever maken.

De IFAB voerde overigens niet alleen enkele nieuwe regels in, er werd er ook eentje overboord gegooid: de strafschoppenseries volgens het ABBA-principe zijn vanaf volgend seizoen van de baan. Vanaf 1 juni is het weer gewoon vijf keer om en om.

DE TIEN NIEUWE SPELREGELS OP EEN RIJ:

Lees verder >>
Schema’s nacompetitie bekend
Senioren - zaterdag 13 april 2019
Het is voor de meeste voetballers de spannendste periode van het voetbalseizoen: de nacompetitie. Er wordt momenteel nog druk gestreden voor promotieplekken en om nacompetitie voor degradatie te ontlopen.
Deze week zijn van alle districten de schema’s van de nacompetitie gepubliceerd. Richting het einde van het seizoen worden de schema’s wekelijks voorzien van een update aan de hand van de resultaten van het voorgaande weekend. Het betreft nadrukkelijk conceptschema’s. Door allerlei oorzaken (uitloop competities, lopende tuchtzaken, afgelastingen, etc.) kan dit nog worden aangepast.
Lees verder >>

eerstvolgende competitiewedstrijd
zaterdag 25 mei 2019
Aanvang: 14:30 uur
SCO'63 ZA1-Simonshaven 1
Sportpark Oostbroek
SPIJKENISSE
uitslagen en stand
 
de wedstrijdbal is geschonken door:
http://www.bakker-berkman.nl/
info@bakker-berkman,nl

 
bij de wedstrijd
SCO'63 ZA1 - Simonshaven 1
Jack van der Horst

zondag 19 mei 2019
Antibarbari 15 - SCO’63 ZO14-3
SCO'63 ZO2 - Blankenburg 32-4
SCO'63 ZO3 - Poortugaal 25-2

5-6-2019Informatieavond JO-7
14-6-2019Bingo
15-6-2019Jeugdtoernooi Plezier Voorop (bij SCO'63)
21-6-2019Laatste wedstrijddag 7 tegen 7 competitie
23-6-2019Horecatoernooi (onder voorbehoud)
6-7-2019Opschoondag
24-8-2019Dolf Stolk Toernooi
25-8-2019Stijve Spieren Toernooi ( onder voorbehoud )
31-8-2019Aanvang bekercompetitie zaterdag seizoen 2019/2020
1-9-2019Aanvang bekercompetitie zondag seizoen 2019/2020
6-9-2019Aanvang 7 tegen 7 competitie seizoen 2019/2020
13-9-2019Bingo
21-9-2019Aanvang competitie zaterdag seizoen 2019/2020
22-9-2019Aanvang competitie zondag seizoen 2019/2020
8-11-2019Bingo

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters

zaterdag 11 mei 2019
SCO'63 JO11-3- Vierpolders JO11-1