Nieuws
Voor u gelezen : Club is spelers die wegblijven zat
Voetbal - vrijdag 26 april 2019
Voor u gelezen op AD.nl : Club is spelers die wegblijven zat en zet ‘luie' voetballers op zwarte lijst

Het aantal voetbalwedstrijden in de regio Rotterdam dat op het laatste moment wordt afgelast, neemt toe. Vereniging NSVV in Numansdorp werkt daarom aan een zwarte lijst voor ongemotiveerde spelers. ,,Elke club in Nederland kent dit probleem.‘’

Op die lijst komen spelers te staan die meer dan de helft van de wedstrijden zonder aantoonbare reden niet komen opdagen. Na een goed gesprek met het bestuur krijgen zij de keuze: verbetering tonen of stoppen met de teamsport. ,,Het is nu tijd om in te grijpen’', zegt NSVV-voorzitter Arie Kruithof. ,,Spelers die wél graag voetballen, verliezen hierdoor het plezier.’’

Lees verder >>
7 tegen 7 competitie
Senioren - maandag 22 april 2019
Vrijdagavond 26 april aanstaande is het weer zover, een heerlijk avondje 7 tegen 7-voetbal.
Het is de 2e wedstrijddag in het 2e gedeelte en het is nu al duidelijk dat het zowel in de Winnaarspoule, de Promotie-/Degradatiepoule als in de Verliezerspoule een spannende aangelegenheid gaat worden. Dus mis niets deze avond en kom gezellig met zijn allen naar ons sportpark toe. Het programma voor deze avond vinden jullie zowel in het "Programma"- als in het speciale "7 tegen 7"-gedeelte op deze website.
Voor u gelezen : Nafluiten-Ongeschikt !
Voetbal - vrijdag 19 april 2019
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam in de rubriek Nafluiten :

Op de één of andere manier dringt het niet tot alle hersenen door dat je altijd met je ‘poten’ van de scheidsrechter moet afblijven. Afgelopen zondagochtend kreeg een clubarbiter weer klappen. Aanleiding was een door hem gegeven strafschop omdat een verdediger in de zestien iemand compleet probeerde door te zagen. Dat lukte. De betreffende aanvaller ligt nu in het ziekenhuis met enkele breuken in de ribben, een uit de kom geschoten schouder en een gebroken pols.

De overtreder liet zich helemaal gaan toen de fluitist naar de stip wees en hem vervolgens van het veld wilde sturen. Om dit alvast weg te nemen: het was een doorsnee voetballer zonder specifieke (lees: onderscheidende) kenmerken. Behalve dat deze zich na de begane aanslag waarvoor hij terecht met rood bestraft werd als een faliekant gestoorde idioot gedroeg.

Lees verder >>
Wereldwijde spelregelrevolutie
Voetbal - dinsdag 16 april 2019
Zoals reeds eerder op deze website aangegeven zijn er vanaf 1 juni nieuwe spelregels in het wereldwijde voetbal van kracht.

De internationale spelregelcommissie (IFAB) kondigde begin maart tien spelregelwijzigingen aan. Alle aanpassingen passen in de 'play fair!'-strategie: het verbeteren van het gedrag van spelers en het respect, de zuivere speeltijd verhogen en het spel eerlijker en attractiever maken.

De IFAB voerde overigens niet alleen enkele nieuwe regels in, er werd er ook eentje overboord gegooid: de strafschoppenseries volgens het ABBA-principe zijn vanaf volgend seizoen van de baan. Vanaf 1 juni is het weer gewoon vijf keer om en om.

DE TIEN NIEUWE SPELREGELS OP EEN RIJ:

Lees verder >>
Schema’s nacompetitie bekend
Senioren - zaterdag 13 april 2019
Het is voor de meeste voetballers de spannendste periode van het voetbalseizoen: de nacompetitie. Er wordt momenteel nog druk gestreden voor promotieplekken en om nacompetitie voor degradatie te ontlopen.
Deze week zijn van alle districten de schema’s van de nacompetitie gepubliceerd. Richting het einde van het seizoen worden de schema’s wekelijks voorzien van een update aan de hand van de resultaten van het voorgaande weekend. Het betreft nadrukkelijk conceptschema’s. Door allerlei oorzaken (uitloop competities, lopende tuchtzaken, afgelastingen, etc.) kan dit nog worden aangepast.
Lees verder >>
7 tegen 7 competitie
Senioren - zaterdag 6 april 2019
Aanstaande vrijdag 12 april wordt er weer gevoetbald in onze 7 tegen 7 competitie.
Zoals bekend gaan we vanaf deze avond verder met het 2e gedeelte, met hierbij een Winnaarspoule, Promotie-/Degradatiepoule en een Verliezerspoule, ook wel de poules A, B en C genoemd. De nieuwe poule-indeling en het bijbehorende programma kunnen jullie terugvinden in het menu onder "7 tegen 7".
Vanaf nu gaat het om de eindwinst, promoveren en degraderen, dus het belooft een grote sportieve strijd te gaan worden. Genoeg redenen in ieder geval om vrijdagavond weer langs te komen op ons sportpark.
Puntenaantal gelijk ? Dit geeft de doorslag
Voetbal - vrijdag 5 april 2019
Sinds het seizoen 2017/’18 is de bepaling van de rangorde in de competities voor het veldvoetbal deels aangepast. Waar er voorheen in veel gevallen beslissingswedstrijden gespeeld werden, geldt ook voor dit seizoen dat zowel in categorie A als in categorie B de rangorde wordt bepaald door het doelsaldo.

Bij een gelijk doelsaldo is het aantal doelpunten vóór beslissend. Is ook het aantal doelpunten vóór gelijk, dan is het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend. Een beslissingswedstrijd wordt gespeeld als ook het totale resultaat gelijk is.
Bedankje van Janet van der Spek
Kantine - donderdag 4 april 2019

Hierbij wil ik de kippetje's, Haantje,Onderhoudsploeg en Bestuur bedanken voor het bloemstukje dat ik heb mogen ontvangen, en alle mensen bedanken voor de berichtjes en appjes met medeleven tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis.

Janet van der Spek
BINGO bij SCO'63
Kantine - dinsdag 2 april 2019
Op vrijdagavond 5 april aanstaande organiseert SCO'63 weer een gezellige geldbingo.
Als je wilt komen stuur dan een e-mail naar: SCO63BINGO@GMAIL.COM en vermeld daarin je telefoonnummer en met wie je wilt komen.
Uiteraard is er gezellige muziek, en met een hapje en een drankje maak je je avondje uit compleet!
Wie weet pak jij de hoofdprijs van € 200,- of een van de vele andere geldprijzen.
Lees verder >>
Zaterdag op zondag gaat de zomertijd weer in
Algemeen - zaterdag 30 maart 2019
Het is weer zover, komend weekeinde gaat de zomertijd weer in.
In de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart wordt de klok een uur vooruit gezet. Attentie hiervoor, met name de zondagsenioren die vroeg uit de veren moeten.
Özkan Dabak nieuwe hoofdtrainer SCO'63
Voetbal - vrijdag 29 maart 2019
SCO’63 heeft Özkan Dabak aangesteld als nieuwe trainer voor de selectie seizoen 2019/2020
De trainer uit Hellevoetsluis volgt komend seizoen Peter Hoek op die de afgelopen 4 jaar de selectie onder zijn hoede had. Een periode waarin we zeker zijn gegroeid in organisatie en structuur.
In de sollicitatieprocedure hebben we met een aantal sollicitanten gesprekken gevoerd en Özkan kwam voor ons als beste uit de bus.
Özkan Dabak was in het verleden trainer van onder meer Vlotbrug, en SNS en was de laatste 3 seizoenen actief als trainer bij Melissant. Na een uitvoerig gesprek zijn wij van mening dat Özkan het groepsproces goed kan bewaken, maar is hij zeker ook zoals hij het zelf noemt enthousiast, gedreven, gemotiveerd, georganiseerd, gedisciplineerd. Ook denken wij dat hij goed is in het opleiden en coachen van jonge spelers. Dat past goed bij onze visie, zodat we kunnen werken aan een mooie toekomst voor SCO’63
Wij wensen Özkan heel veel succes en vertrouwen op een goede samenwerking

Lees verder >>
7 tegen 7 competitie
Senioren - zondag 24 maart 2019
Aanstaande vrijdag 29 maart is er de laatste speelronde van het 1e gedeelte van onze 7 tegen 7 competitie. Als we naar de standen in de beide poules kijken dienen er nog meerdere beslissingen te vallen, dus het beloofd weer een spannend avondje te worden. Dit komt met name ook door de opzet van het 2e gedeelte van onze competitie, waarbij er onder andere gespeeld wordt met een heuse promotie- en degradatieregeling. In ieder geval voldoende redenen om deze vrijdagavond naar ons gezellige sportpark te komen.
Voor u gelezen : Nafluiten
Voetbal - vrijdag 22 maart 2019
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam in de rubriek Nafluiten :

Vorige week gebeurde er precies waar ik al eens vaker over geschreven heb. Een scheidsrechter, én een hele goede bovendien, werd door een rapporteur volgens de letter van de arbitragenormen onder de loep genomen en kreeg voor zijn manier van fluiten een hele slechte beoordeling. Eén die wellicht zelfs rijp is voor een degradatie aan het eind van het seizoen. En dat terwijl de betreffende arbiter van de elftallen en hun begeleiding en van een aanwezige verslaggever van een krant met kennis van zaken juist een prima beoordeling kreeg na afloop van de door de rapporteur bekeken wedstrijd.

Ik heb het rapport gelezen. En vooropgesteld, ik was er zelf niet bij. Maar als ik als leek alle opmerkingen van de betreffende rapporteur over de prestatie van de betreffende scheidsrechter op een rij zet, met alle bestraffingen die de arbiter achterwege heeft gelaten (lees: anders heeft beoordeeld) dan kom ik op een bedenkelijk aantal feiten uit waar ik eigenlijk heel erg stil van word.

Lees verder >>
Voorjaarsklaverjassen !
Kantine - zondag 17 maart 2019
Door de overvolle agenda is het dit jaar helaas niet mogelijk het klaverjassen rond Pasen te organiseren. Daar we deze traditie echter niet aan ons voorbij wilden laten gaan hebben we besloten het gewoon een paar weekjes eerder te doen en het deze ene keer onder de naam Voorjaarsklaverjassen te laten plaatsvinden. Aanstaande vrijdag 22 maart aanstaande hebben we hiervoor als datum uitgekozen, aanvang
20.00 uur, introducees toegestaan, inschrijfgeld € 5,00. Dus wil je graag een kaartje leggen in een gezellige ambiance schrijf je dan zo snel mogelijk in. En als je niet wilt klaverjassen ben je uiteraard ook van harte welkom om gewoon wat te komen drinken.

eerstvolgende competitiewedstrijd
zaterdag 11 mei 2019
SCO'63 ZA1-ZBVH 1
Sportpark Oostbroek
SPIJKENISSE
uitslagen en stand

zaterdag 20 april 2019
Zuidland JO11-1 - SCO’63 JO11-13-4
SCO'63 JO11-2vrij
SCO’63 J011-3 - Hekelingen J011-22-1
SCO'63 JO13-1vrij
SCO’63 JO9-1vrij
GOZ 1 - SCO’63 ZA10-2
SCO'63 ZA2vrij
SCO'63 ZA3 - Hekelingen 45-2
SCO'63 ZA4vrij
SCO'63 ZA5 - Abbenbroek 46-1
zondag 21 april 2019
SCO’63 ZO1 - FC.IJsselmonde 62-1
SCO'63 ZO2 - Vierpolders 1verv.
SCO'63 ZO3vrij

3-5-2019Bingo
14-6-2019Bingo
21-6-2019Laatste wedstrijddag 7 tegen 7 competitie
23-6-2019Horecatoernooi (onder voorbehoud)
25-8-2019Stijve Spieren Toernooi ( onder voorbehoud )
31-8-2019Aanvang bekercompetitie zaterdag seizoen 2019/2020
1-9-2019Aanvang bekercompetitie zondag seizoen 2019/2020
6-9-2019Aanvang 7 tegen 7 competitie seizoen 2019/2020
13-9-2019Bingo
21-9-2019Aanvang competitie zaterdag seizoen 2019/2020
22-9-2019Aanvang competitie zondag seizoen 2019/2020
8-11-2019Bingo

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters