Nieuws
Publicatiedata indelingen KNVB bekend
Voetbal - maandag 24 juni 2019
De KNVB heeft de data waarop de nieuwe indelingen bekend worden wederom gepubliceerd. De KNVB zal half juli met de meeste indelingen in de categorie A komen. Onderstaand een overzicht van de data.

CATEGORIE A

Inschrijven teams vanaf 1 juni 2019. Sluitingsdatum is 17 juni 2019
Publicatie competitie-indeling en programma landelijk mannen en jeugd is op maandag 1 juli
Publicatie competitie-indeling A categorie is op 15 juli 2019
Publicatie bekerindelingen categorie A is op 28 juli 2019
Publicatie nummering bekercompetitie categorie A is op 29 juli 2019
Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie categorie A is op 9 augustus 2019
Publicatie nummering competitie categorie A is op 18 augustus 2019

Categorie B - West I en West II

Publicatie competitie inschrijvingen per klasse categorie B is op 15 juli 2019
Publicatie competitie-indeling B categorie is op 17 augustus 2019
Publicatie bekerindelingen categorie B is op 9 augustus 2019
Publicatie nummering bekercompetitie categorie B is op 12 augustus
Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie categorie B is op 12 augustus 2019
Publicatie nummering competitie categorie B is op 18 augustus 2019
Bedankt namens KNGF Geleidehonden
Algemeen - zaterdag 22 juni 2019
Het zal niemand ontgaan dat men de laatste tijd bij SCO'63 druk met het sparen van allerlei flessendoppen bezig is. Dit gebeurt niet zomaar, maar voor een goed doel, namelijk voor KNGF Geleidehonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding hiervoor en hiermede wordt de opleiding van geleidehonden gesteund. Deze week kwam er bij SCO'63 een bedankje hiervoor binnen :

Lees verder >>
SCO'63 Horecatoernooi.
Senioren - dinsdag 18 juni 2019
Zondag 23 juni 2019 wordt weer het traditionele SCO’63 Horecatoernooi gehouden. De bal gaat rollen om 10:00 uur en de prijsuitreiking is om circa 16:00 uur. Aan de deelnemers worden geen specifieke eisen gesteld, de gezelligheid en de sportiviteit staan voorop. Aan het vermaak van de kinderen is ook gedacht, een opblaasbaar speeltoestel zal het sportpark versieren. Het toernooi is tevens de afsluiting van het voetbalseizoen, dus kom allen naar ons sportpark om het seizoen op een gezellige en passende wijze af te ronden.
Zondag 1 speelt laatste wedstrijd op oude Varkenoord
Senioren - zondag 16 juni 2019
Na zeventig jaar neemt Feyenoord afscheid van het huidige sportcomplex Varkenoord in Rotterdam-Zuid. De velden schuiven op, de oude gebouwen worden gesloopt en een deel van de kraamkamer van Feyenoord moet plaatsmaken voor huizen. Al drie jaar werkt de gemeente Rotterdam aan de vernieuwing van Varkenoord, een miljoenenproject. Het schitterende nieuwe complex is al door vele Europese topclubs met een jaloerse blik bezocht en zal met ingang van het volgende seizoen in gebruik genomen worden. Hoewel in 1e instantie het supporterstoernooi van 15 juni de laatste voetbalactiviteit op het oude Varkenoord zou zijn was de eer uiteindelijk vandaag voorbehouden aan onze mannen van Zondag 1 tegen de amateurs van Feyenoord. In dit speciale en uiteraard beladen duel wisten onze mannen na een heroisch gevecht een klinkende 8 - 5 overwinning uit het vuur te slepen. Na afloop werd deze historische overwinning met behulp van de laatste blikjes bier uit de kantine op een passende wijze gevierd.
Laatste speelronde 7 tegen 7 competitie
Senioren - zaterdag 15 juni 2019
Aanstaande vrijdag 21 juni is er de 15e speeldag in onze 7 tegen 7 competitie, wat jammer genoeg ook de laatste is van het seizoen 2018/2019.
Met name in de Promotie-/Degradatie-poule is de strijd nog volledig open, dus het beloofd nog een spannend avondje te worden.
Daarnaast zal door een drankje, hapje en muziek ook de gezelligheid weer voorop staan.
Dus kom allemaal langs op deze vrijdagavond en help mee om er een passend sluitstuk van te maken.
Opschoondag
Algemeen - vrijdag 14 juni 2019
Zaterdag 6 juli is er weer de jaarlijkse Opschoondag. Op deze dag is het de bedoeling om het achterstallig onderhoud en de nog openstaande klussen aan te pakken en verder onze kantine van een grondige schoonmaakbeurt te voorzien.
Voor deze dag zijn wij uiteraard aangewezen op de hulp van onze leden en vrijwilligers, dus vragen wij uw hulp
Onder het motto "Vele handen maken licht werk" lukte het de voorgaande jaren om op een gezellige wijze het gehele complex er weer pico bello uit te laten zien. Het is de bedoeling dat we rond 09:30 gaan starten met de werkzaamheden.

Help SCO'63 en meld u aan, voor het eten en drinken zorgen wij.

Aanmelden per e-mail : linda.adriaanse@sco63.nl of secretariaat@sco63.nl
JO11-3 bedankt de Club van 25
Pupillen - donderdag 13 juni 2019
Beste club leden van de CLUB VAN 25,

Wij, het team JO11-3 en de trainers, willen jullie hartelijk bedanken voor het eten en drinken dat we van jullie hebben gekregen, voor het behalen van ons kampioenschap. Hopelijk gaan we dit volgend jaar weer herhalen voor onze club en zullen de nieuw gevormde teams hier ook voor gaan. Op naar het nieuwe seizoen.

Spelers en begeleiders JO11-3Laatste trainingen seizoen 2018-2019
Voetbal - maandag 10 juni 2019
Op woensdag 12 juni zullen voor de jeugd de laatste trainingen van het seizoen plaats vinden. Een week later dus op 19 juni zijn de senioren aan de beurt. Op deze dag zal de kantine vanaf 20:00 uur geopend zijn.

Op 21 juni worden dan het laatste 7 x 7 wedstrijden gespeeld en dan volgt op 23 juni nog een horecatoernooi. Hierna gaat het terrein van SCO'63 op de schop en zal het worden voorzien van een geheel nieuw kunstgrasveld , zodat we de komende 10 a 15 jaar weer vooruit kunnen.

BINGO bij SCO'63
Kantine - zaterdag 8 juni 2019
Op vrijdagavond 14 juni aanstaande organiseert SCO'63 weer een gezellige geldbingo.
Als je wilt komen stuur dan een e-mail naar: SCO63BINGO@GMAIL.COM en vermeld daarin je telefoonnummer en met wie je wilt komen.
Uiteraard is er gezellige muziek, en met een hapje en een drankje maak je je avondje uit compleet!
Wie weet pak jij de hoofdprijs van € 200,- of een van de vele andere geldprijzen.

Lees verder >>
7 tegen 7 competitie
Senioren - maandag 3 juni 2019
Aanstaande vrijdag 7 juni wordt er weer gespeeld in onze 7 tegen 7 competitie en wel alweer de één na laatste wedstrijddag in het tweede gedeelte. In alle poules is de strijd nog volledig open, dus het beloofd weer een spannend avondje te worden. Met name in de Promotie/Degradatiepoule is de spanning om te snijden, daar het verschil tussen de eerste 7 teams slechts 2 punten bedraagt en ook de 4 teams eronder nog volop kansen hebben. Dit betekent dat na het spelen van alle duels de stand er aan het einde van de avond totaal anders uit kan zien. We kunnen nu al niet wachten totdat het vrijdagavond is.
Voor u gelezen : Nafluiten - Beschermen, of niet?
Voetbal - vrijdag 31 mei 2019
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam in de rubriek Nafluiten :

Moeten technische voetballers beter beschermd worden? Volgens de spelregels is iedereen gelijk. Maar coaches blijven erop hameren dat de voor iedereen geldende regels niet in het voordeel maar juist in het nadeel werken van getalenteerde spelers. Voordeel geven als scheidsrechter kan namelijk op den duur ook in iemands nadeel werken. Je geeft als tegenstander een vaardige voetballer immers twee of drie keer een schop en de rest van de wedstrijd voetbalt hij of zij met de rem erop.

Ik krijg regelmatig te horen dat men het prettig vindt dat ik juist zoveel mogelijk laat doorvoetballen. Maar anderzijds zit er dan wel een risico in dat spelers die vaardig aan de bal zijn met meer fysiek contact te maken krijgen. En dan kan het zo zijn dat zij minder goed in hun spel kunnen komen. Bovendien kunnen andere voetballers door één en ander toe te laten juist beter gebruik maken van hun krachten. Ook dat schept kansen om het voetbal zo lang als mogelijk is – binnen de grenzen van het toelaatbare uiteraard – door te laten gaan.

Lees verder >>
Nacompetite SCO'63 ZA1
Senioren - dinsdag 28 mei 2019
Het zal sommige mensen wellicht ontgaan zijn dat ons standaardteam op de zaterdag de derde periodetitel in de 4e klasse G heeft binnengesleept. De hoofdreden hiervoor is waarschijnlijk de aparte regeling die de KNVB heeft uitgedacht voor afdelingen met een oneven aantal teams. We zullen deze regeling in de bijlage nog uitgebreid toelichten, maar door door het behalen van de deze periodetitel speelt ZA1 aanstaande zaterdag 1 juni om 14.30 uur de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen ........ SC Botlek. Een mooiere terugkomst van de aloude Bruggenderby hadden we ons niet kunnen wensen. Bij een goed resultaat speelt ZA1 de week erop de 2e ronde, helaas wederom weer een uitwedstrijd. We willen onze jongens feliciteren met het behalen van de 3e periodetitel en veel succes toewensen in de nacompetitie. We hebben er het volste vertrouwen in, maar een steuntje in de rug is nooit weg, dus kom aanstaande zaterdag allemaal naar onze buren op sportpark de Brug.

Lees verder >>
Onderhoud velden
Voetbal - maandag 27 mei 2019

De velden 2 en 4 kunnen vanaf vandaag niet meer gebruikt worden, deze velden zijn vanaf heden in onderhoud
Bedankt namens Zondag 3
Senioren - donderdag 23 mei 2019

Het elftal van Zondag 3 wil het bestuur en de Club van 25 hartelijk bedanken voor hun bijdrage na het behalen van hun kampioenschap.
Informatieavond JO-7
Pupillen - dinsdag 21 mei 2019
Woensdagavond 5 juni aanstaande wordt er om vanaf 18.15 uur een informatieavond georganiseerd voor de ouders van de kinderen van JO-7 voor het komende seizoen.
Op deze avond wordt u geïinformeerd over de plannen voor het komende seizoen en ontvangt u praktische informatie over de trainingen, wedstrijden, kleding, ect. Tevens krijgt u gelegenheid vragen te stellen aan de begeleiding van deze leeftijdscategorie voor het komende seizoen. Laat deze gelegenheid dus niet aan u voorbijgaan.!
SCO'63 ZONDAG 3 KAMPIOEN !!
Senioren - zondag 19 mei 2019
Onze mannen van Zondag 3 zijn vandaag glansrijk kampioen geworden ! Na een zenuwslopend en zinderend voetbalgevecht werd de nog enig overgebleven concurrent Poortugaal 2 alsnog overtuigend met een 5 - 2 overwinning aan de zegekar gebonden. Hierna werd onder het genot van wat bruin bruisend vocht en enige lichte versnaperingen het kampioenschap uitgebreid op het SCO'63-terras gevierd. Door deze titel gaat de lang gekoesterde wens van het elftal eindelijk in vervulling, namelijk spelen in de reserve 7e klasse. We zijn ervan overtuigd dat dit elftal ook in deze klasse geen modderfiguur zal slaan. Mannen, van harte en succes gewenst in de 7e klasse !
Oproep hulp onderhoudsploeg
Algemeen - zaterdag 18 mei 2019
Onderhoudsploeg vraagt dringend hulp om diverse karweitjes uit te voeren.

Op maandag, woensdag en vrijdag ochtend zijn er mensen aanwezig van de onderhoudsploeg. U mag zelf bepalen hoe vaak en wanneer u komt, de karweien mag ook op training avonden gedaan worden of op zaterdagen. Ook team`s kunnen helpen, b.v. als ze vrij zijn van voetballen.

De volgende karweitjes moeten uitgevoerd worden:

Lees verder >>
Voor u gelezen : Nafluiten - Wat’s kebeurt?
Voetbal - vrijdag 17 mei 2019
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam in de rubriek Nafluiten :

Afgelopen zondag heb ik iets gedaan wat ik voordien mezelf niet voor mogelijk had gehouden. Na een minuut of 10 stapte ik al van het veld. Er gebeurde iets wat mij niet zinde. Was er meteen klaar mee, bedenktijd had ik niet nodig. Ik heb mezelf gewist van het digitale wedstrijdformulier en de wedstrijd teruggegeven aan de organiserende vereniging. Daarna hup, douchen, aankleden en na het drinken van een beker koffie op naar de volgende bestemming. Het druiste volledig tegen mijn principes van rechtvaardigheid en een juiste gang van zaken in. Maar nog steeds heb ik er geen minuut spijt van.

Wat’s kebeurt?

Ik was benaderd of ik een clubwedstrijd tussen twee buurverenigingen wilde fluiten. Voor de competitie, oefenwedstrijden fluit ik al geruime tijd niet meer. Tijdens de uitwedstrijd gebeurde er nogal wat. Daarvoor was vooral één speler verantwoordelijk, die in zijn kielzog enkele andere spelers met zich meezoog in negatief gedrag.
Ik wist dat niet, wilde het ook niet weten. Ik sta er liefst open en zonder kennis van voorgeschiedenis in. Dat leidt immers tot vooroordelen. En we weten allemaal waar deze toe kunnen leiden. Ik hoorde het ook pas na het douchen en aankleden, toen ik met mijn vriendin aan de bar nog even het eerder aangehaalde kopje koffie zat te drinken.

Lees verder >>
Komend seizoen toch zondag vierde klasse
Voetbal - donderdag 16 mei 2019
Het genomen besluit om vanaf het seizoen 2019/’20 de 4e klasse zondag in West II op te heffen wordt aangepast. Dit is besloten na een overleg op dinsdag 14 mei tussen de Belangenvereniging Amateurvoetbal (BAV), de KNVB en vele derde- en vierdeklassers. Ook komend seizoen blijft de 4e klasse zondag in West II bestaan en kunnen verenigingen zich hiervoor inschrijven.

Tijdens de bijeenkomst bleek er bij veel verenigingen onduidelijkheid en onvrede te zijn over de inschrijfmogelijkheden voor het komende seizoen. Om verenigingen voldoende de tijd te geven om, samen met hun leden, een weloverwogen inschrijvingskeuze te maken is besloten de geplande wijziging komend seizoen daarom niet door te voeren.

Dat betekent ook dat de huidige promotie/degradatieregeling in stand blijft. De clubs uit de derde klasse kunnen zodoende gewoon degraderen naar de zondag vierde klasse.

Lees verder >>
Hassel redt punt voor SCO’63
Senioren - woensdag 15 mei 2019
SCO’63 heeft in het restant tegen BZC/Zuiderpark een punt weten te pakken.

In het restant van negen minuten, waarbij er slecht 15 spelers aan de start stonden, 8 bij SCO'63 en 7 bij BZC/Zuiderpark kreeg SCO’63 nog een strafschop. Charloo Hassel wist die strafschop te maken, waardoor de eindstand 2-2 werd.

Door het gelijke spel blijft ZBC’97 de koploper, BZC/Zuiderpark tweede en SCO'63 derde.
Aanstaande zaterdag gaat SCO'63 op bezoek bij nummer vier Goudswaardse Boys.
Gele en rode kaarten B-categorie
Voetbal - maandag 13 mei 2019
Daar er nog steeds veel verwarring blijkt te zijn over het krijgen van een gele of rode kaart in de B-categorie van het voetbal vermelden we hierbij nogmaals de gevolgen van het krijgen van een kaart.

Gele kaarten

Een speler die bijvoorbeeld een onbesuisde overtreding maakt kan van de scheidsrechter een officiële waarschuwing ontvangen: de gele kaart. Bij twee waarschuwingen in één wedstrijd volgt een veldverwijdering. Want zoals iedereen weet is twee keer geel rood.
In de categorie B van het veldvoetbal wordt bij een gele kaart gewerkt met een tijdstrafregeling. Een tijdstraf duurt tien minuten. Voor pupillen, geldt een tijdstraf van vijf minuten. Het opleggen van een tijdstraf heeft geen verdere gevolgen voor de betrokken speler. Dit betekent dat er later geen andere straf uitgesproken kan worden.
Een speler kan slechts eenmaal per wedstrijd een tijdstraf opgelegd krijgen. De scheidsrechter toont de speler hierbij wel de gele kaart. Bij een tweede waarschuwing volgt ook hier een rode kaart voor de speler en mag de speler niet meer verder spelen.
De scheidsrechter is verplicht deze tijdstrafregeling toe te passen.

Lees verder >>

vrijdag 21 juni 2019
Bakro International Transport - WZVF4-1
Estranxeiros - BarBiertje3-6
FC Wijnbar - Lazio Coma5-5
Golden Oldies - Voetbalteam NTS3-3
Team Laco/Nooteboom - FC Knudde2-1
Glashandel Hamerslag - Sporting Beer3-1
Team Solo - KVDZ1-4
Northside - Het Vierde2-4
Vitae Pijnbestrijding - Niet te Kloppen3-2
Team Cultieflex - N.T.O.2-0

6-7-2019Opschoondag
7-8-2019Aanvang training lagere senioren
24-8-2019Dolf Stolk Toernooi
25-8-2019Stijve Spieren Toernooi
31-8-2019Aanvang bekercompetitie zaterdag seizoen 2019/2020
1-9-2019Aanvang bekercompetitie zondag seizoen 2019/2020
6-9-2019Aanvang 7 tegen 7 competitie seizoen 2019/2020
13-9-2019Bingo
21-9-2019Aanvang competitie zaterdag seizoen 2019/2020
22-9-2019Aanvang competitie zondag seizoen 2019/2020
8-11-2019Bingo

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters