Fraai zege JO10-1
Zaterdag 1-9-2018, S.C.O.’63 JO10-1 tegen SC Botlek JO10-2:

Trainer Jan en ik, Ferry, zijn aan de vroege kant. Het veld dient immers nog te worden uitgezet.
Gelukkig, we weten het nog. En in een poep en een zucht ligt hij klaar.
Om 9.15 hebben we ons op het sportpark verzameld om onze eerste bekerwedstrijd te spelen.
Na een lange zomervakantie en maar 2 trainingen, is het maar afwachten wat we gaan doen vandaag.
De kids hebben er erg veel zin in, maar de spanning is af te lezen van hun gezichtjes.
Hun verwachting is ook erg hoog, schat ik, nadat we vorig seizoen “De Beker” hadden gewonnen.

In de kleedkamer hebben we nog even een gesprek. Hoe we gaan spelen en wat er van de kids verwacht wordt.
Doe je best en ga overspelen. Dit jaar wordt er voor het eerst JO10 gespeeld. Er zullen dus ook nieuw gevormde teams tussen zitten,
maar ook teams zoals wij, die al enkele jaren samen spelen. Qua indeling en sterktes is verder weinig bekend. We zullen het wel zien.
We spelen nu deze poule in ieder geval alleen derby’s. We spelen tegen sc Botlek, vv Spijkenisse en vv Hekelingen.

We geven de opstelling en gaan naar het veld voor de warming-up. Deze doen ze zelfstandig, zodat Jan en ik de tegenstanders kunnen bekijken.
Deze waren alleen nog niet aanwezig. Toen ze binnen kwamen druppelen bleek dat ze niet compleet waren. We zijn toch gestart.
6 tegen 5. Het was immers al 10 uur.

Jan is de scheidsrechter. Ardil is de eerste wissel en Imraan is afwezig.
Hij fluit af en we beginnen. Sc Botlek heeft de aftrap. Al snel pakken de jongens de bal af en denderen richting het doel van de tegenstander.
Anthony scoort de 1-0. De tegenstander lijkt verstijft. Dat ging snel.
We beginnen weer op de middenstip. Na enkele seconden hebben we weer balbezit en al snel volgt ook de 2-0 door Remy. We zijn dan pas 1 minuut bezig.
Niet snel daarna volgt de 3-0, ook door Remy. Er wordt alleen te weinig over en weer gespeeld. Dit is waar we vorig seizoen juist zo op getraind hadden.
Ze moeten beter de breedte van het veld gebruiken. Maar goed, de wedstrijd gaat verder.
In de eerste 10 minuten vallen ook nog de 4-0 door Cordell en de 5-0 door Remy en ook nog de 6-0 door Roan.
De pauze valt en we overleggen nog even snel wat ze moeten doen: OVERSPELEN. Zeker nu we 6 tegen 5 spelen.
Cordell staat wissel en Ardil komt op Roan zijn plek. Roan schuift naar voren.
We gaan verder. Ze spelen beter over, zoals besproken. En al snel valt de 7-0 door Remy.
Door goed samen spel vallen ook nog de 8-0 en de 9-0. Beiden door Roan gemaakt.
Onder tussen komt nummer 6 van sc Botlek er bij. Deze is i.i.g. uitgeslapen, dat blijkt al snel, want deze scoort niet veel later de 9-1 en de 9-2.
Nu moeten we dus uitkijken. Gelukkig houden we stand en houden enkele aanvallen goed bij ons doel vandaan. Henk, de keeper, had enkele mooie reddingen.
Roan scoort de 10-2 en ook niet veel later valt, vlak voor de pauze, ook nog de 11-2. Deze was weer van Remy. Hij heeft enkele goede acties laten zien.

Pauze, we lopen naar de kleedkamer. Daar aangekomen en wat gedronken te hebben, vraag ik ze hoe ze het vinden gaan. “Redelijk” was het antwoord.
Ze weten dus wel wat er beter kan. Ik vraag ze dan ook om dit dan te gaan uitvoeren. Dat wordt de opdracht voor de tweede helft. Overspelen en kansen creëren.

Anthony staat wissel en Cordell staat nu op zijn plek, midvoor.
We starten. Nu hebben wij de aftrap. Al snel blijkt dat ook de tegenstanders een opdracht hebben gekregen. Ze spelen wat meer verdedigend en breken af en toe,
als zij balbezit hebben, ook nog eens door.
Maar onze verdediging, Sem en Ardil, is sterk en zo wordt de bal steeds weer terug veroverd. Er wordt weer wat slordig gespeeld, we proberen te scoren. Maar missen soms het doel.
Toch vallen in deze eerste tweede helft enkele doelpunten. De 12-2 en de 13-2 worden door Cordell gescoord en de 14-2 en de 15-2 door Remy.
Het fluitsignaal valt. We komen bij elkaar en overleggen nog even met elkaar wat ze in de laatste 10 minuten moeten doen.

Sem staat als wissel. Roan gaat weer in de verdediging en Remy en Cordell vormen weer de voorhoede. Er is wat meer evenwicht in de laatste 10 minuten.
Ook de tegenstander heeft weer enkele mooie acties, maar de doelpunten blijven uit. Wij scoren wel nog 2 doelpunten, de 16-2 door Anthony en de 17-2 door Remy.
Dit is ook de eindstand.

Op naar de volgende in deze poule. Dat zal de uitwedstrijd zijn tegen Spijkenisse JO10-3 zijn, deze hebben van vv Hekelingen JO10-4 verloren met 7-11 in hun eerste wedstrijd.
We staan qua doelsaldo i.i.g. voor op de nummer 2.