Nieuws
Voor u gelezen : Nafluiten - Trainerscarrousel
Als er vervolgens ook nog eens wordt verloren van de nummer laatst, die met één punt minder op de ranglijst stond voor de betreffende ontmoeting met de eigen club, dan is alles en iedereen ervan overtuigd dat het toch vooral aan de nieuwe en gezien de (niet) behaalde resultaten onkundige oefenmeester(es) ligt.

Tuurlijk. De voor slechts tienduizend euro tekengeld en met een auto van de hoofdsponsor beloonde van de concurrent gehaalde en daar trefzekere spits heeft er pas één in weten te werken (en dat nog met een beetje hulp van een tegenstander). Maar die gaat zeker wel scoren als de trainer wordt gepiepeld. En de bij een hoger voetballende weggekaapte keeper, daar goed voor slechts tien tegendoelpunten in het hele voorgaande seizoen, heeft er nu dan wel al 25 tegen. Maar als de trainer de laan uit wordt gestuurd gaat hij zeker meer ballen tegenhouden, want dat heeft hij ook beloofd voordat hij zijn handtekening zette onder zijn lucratieve contract, mede mogelijk gemaakt door een lokale juwelier, misschien wel ooit betrokken bij een bvo club uit Arnhem.

Om de schade te beperken worden naar buiten toe verklaringen gegeven als dat er geen chemie meer zou zijn tussen de trainer en de selectie. Of dat het bestuur en de betreffende trainer in goed overleg met elkaar besloten hebben dat de trainer elders beter op zijn plaats zou zijn (dichter bij huis, beter te combineren met zijn/haar beroep, om rust te genereren in het betreffende gezin, enzovoorts). Bullshit smoesjes.

Niks geen zelfkritiek binnen de tc en het bestuur van de betreffende vereniging. Nee, het ligt allemaal aan de trainer. En als je iemand iets wilt laten geloven dan heb je altijd mee, dat je als technisch commissie lid en/of bestuurder de onmisbare vrijwilliger bent van een club en dat men het natuurlijk niet leuk zou vinden als jij je verantwoordelijkheid zou nemen en eventuele zelf zou gaan opstappen. Want wie moet immers in alle wijsheid het goede besluit nemen om een kundige en naar verwachting succesvolle trainer aan te stellen om het vlaggenschip kampioen te maken voor de rest van het betreffende seizoen, met het oog op een grandioze toekomst? Juist.

De trainerscarrousel draait weer, mensen. Omdat.

Door Egbert Egberts - 17 januari 2020
Voetbal - vrijdag 17 januari 2020