Nieuws
De Nationale Voetbaldag: jouw club, jouw kleuren, feest voor iedereen
WAAROM ORGANISEERT DE KNVB DIT ?

Er zijn in Nederland ruim 3000 verenigingen waar ruim 1,2 miljoen leden, vrijwilligers, trainers en fans elkaar elke week ontmoeten op en rond het veld. Voetbal brengt elke week heel Nederland bij elkaar. Zo bouwen clubs al decennialang op een positieve en natuurlijke manier aan een sterk sociaal netwerk. Dat verdient een groots feest. En door het te vieren met iedereen, maken we dat bijzondere sociale voetbalnetwerk nog weer een beetje groter, sterker en relevanter.

HOE KAN JOUW CLUB MEEDOEN?

Je organiseert met jouw club een toernooi op 13 juni 2020. Dat kan bijvoorbeeld het al bestaande slottoernooi zijn. Voor dit toernooi nodig je dan naast de leden ook een groep niet-leden uit. Dat kan een klas uit de buurt zijn, een groep senioren of mensen die nieuw zijn in Nederland. Daarnaast organiseer je een activiteit die leden en niet-leden samen kunnen doen, bijvoorbeeld een BBQ. Bekijk de website https://denationalevoetbaldag.nl/ voor extra uitleg en de stappen van het aanmeldingsproces.

WAT KRIJGEN CLUBS DIE MEEDOEN ?

Als je meedoet met jouw club, ontvangt jouw club daarvoor twee dingen die belangrijk zijn voor een succesvolle dag. Het eerste is een financiële bijdrage en het tweede een toolkit met tips, tricks en handige zaken om de dag goed te kunnen organiseren. Denk daarbij aan een draaiboek, een app om de speelschema’s mee aan te maken en leuke suggesties voor nevenactiviteiten.
Voetbal - zaterdag 25 januari 2020