Nieuws
Voor u gelezen : ,,Scheidsrechterrrrr!”’
Stand-up comedian

Gelukkig weet Stewart wel raad met de mopperaars op het veld. Humor is zijn wapen, ook op het veld en in de zaal. ,,Ik ben zelf ook stand-up comedian. Als ze beledigende dingen roepen, zet ik ze gewoon voor joker. Vaak lacht het publiek ze dan uit.” Vaste prik: vragen of ze het spelregelboekje van de KNVB kennen en als het antwoord ‘ja’ is, vragen wie er op de voorpagina staat.” Dan blijft het vaak stil. Lachend: ,,Vorig jaar was de voorpagina gewoon wit!”

Als scheidsrechter in het amateurvoetbal heeft hij het zwaarder dan zijn collega's in het betaald voetbal, vindt Stewart. ,,Wij staan met twee corrupte scheidsrechters op het veld. Corrupt? Ja, ik bedoel de grensrechters van de club. Die zijn heel vaak heel erg partijdig. Dan vlaggen ze voor buitenspel als de tegenpartij scoort. Wat ik dan doe? Ik stuur ze weg. Hahaha.” En hij wil nog best een geheim verklappen: hoogopgeleide voetballers zijn de grootste mopperaars. ,,Rechters en advocaten. Ja echt!”

Eén keer maakt hij echt geweld mee op het veld. ,,Het team van die jongen stond met één-nul achter. Ik zag dat ze een doelpunt konden maken, maar tegelijk wordt er een overtreding op hem gemaakt. Ik laat doorspelen, en zijn team scoort. Komt hij op me af: ,,Zie je dat nou niet, met je kankerkrullen voor je hoofd?” Dus toen gaf ik hem geel. En omdat hij dat al had, moest hij van het veld.”

,,Na de wedstrijd liep ik van het veld af en ik keek in mijn boekje. En toen gaf hij me een trap in mijn milt.” Stewart werd naar het ziekenhuis gebracht. ,,Dat was echt het enige incident wat ik ooit heb meegemaakt. Voor de rest is het echt hartstikke leuk.”


Haar

Stewart speelt een beetje met het publiek tijdens een wedstrijd. ,,Omdat ik een ongewoon uiterlijk heb, moeten spelers vaak een beetje lachen. Zulk haar zien ze niet vaak op het voetbalveld. En dan is de spanning eigenlijk meteen al weg. Meestal is het gewoon leuk en grappig om te fluiten. De derde helft vind ik gezellig. Ik ben ook onderwijsassistent. Voetballers zijn gewoon net kinderen uit groep acht. En ook die moet je soms moet wegsturen.”


Link naar filmpje on-line :
https://www.facebook.com/100030318519843/videos/265301134490502/
Voetbal - maandag 16 maart 2020