Nieuws
Voor u gelezen : Nafluiten - Mondkapjes
Ondertussen zitten we straks met z’n allen in het ov met mondkapjes op. Al dan niet zelfgemaakt, al dan niet professioneel gefabriceerd, echter: mits deze niet voor medische doeleinden geschikt zijn.
Dezelfde toepassingen worden aanbevolen bij de uitoefening van diverse beroepsgroepen. Heel apart overigens dat hun cliënten niet met mondbescherming de praktijkruimten in mogen. De kapper, fysio, tandarts, nagelsstylist, maatpakkenmaker, masseur, sekswerker enzovoorts moeten zo’n FFP2 of 3 ding op, maar de klant mag met blote lippen zo de stoel in, de bank op, aan tafel of het bed in.

Schiet mij maar lek.

Wat mij betreft is de oplossing (als ik de denkwijze van Hugo, Mark, Jaap en andere coronacoryfeeën goed volg) om in het amateurvoetbal wedstrijden te kunnen laten spelen heel simpel. Dat men er zelf nog niet achter is in Den Haag of bij het RIVM vind ik wel een beetje dubieus. Had toch meer creativiteit en slimheid in die contreien verwacht. Dat ik er mee voor de dag moet komen is daarentegen dan wel weer een eer. Nietwaar?

Vanaf 1 september voetballen we dus wat mij betreft met z’n allen weer échte matches en dragen we allemaal mondkapjes. Net als in het ov kunnen we immers geen anderhalve meter afstand tot elkaar garanderen, maar zo komen we uiteindelijk wel ergens met elkaar. Nietwaar? Ik sta al te popelen.
Algemeen - vrijdag 15 mei 2020