Nieuws
Voor u gelezen : Nafluiten - Voedselbanken
En drie weken geen clubleden of bezoekers kunnen ontvangen betekent ook dat er geen inkomsten uit de omzet van de sportkantine te halen valt. Deze moeten zelfs gesloten blijven. Een hard gelag.

Natuurlijk zijn niet alle ingekochte producten aan direct bederf onderhevig. Frisdranken, lang houdbare etenswaren en bieren kunnen wel een tijdje op voorraad worden gehouden. Maar met de ‘korte datum’ producten moesten beheerders van de kantines toch wel iets gaan doen.

Zomaar weggooien is zonde. Dus besloot een aantal clubs deze waren te schenken aan de Voedselbanken. Opdat mensen die het nodig hebben daar iets van kunnen meekrijgen. Letterlijk en figuurlijk. Prima, lijkt mij. Hulde ook daarvoor.

Dat ook toeleveranciers, zoals bakkers van de dagverse broodjes en slagers van de verse ballen gehakt, een dreun krijgen omdat zij geen afzetmarkt hebben gedurende deze periode wil ik ook hier nog even vermelden. Ik heb medelijden met hen. Echt waar. Denk aan hen als je boodschappen gaat doen. Deze ondernemers sponsoren de club ook door vaak met korting hun handelswaar te leveren. Voor wat hoort wat, denk ik.

Hopelijk is na drie weken dit gedoe voorbij. Als het langer gaat duren vrees ik met grote vrezen.
Algemeen - vrijdag 9 oktober 2020