Nieuws
Overzicht: ‘Welke opties heeft de KNVB om de competities af te maken?’
Optie 2: Hervatting in januari (1)
=======================
Een hervatting in het weekeinde van 16/17 januari ligt het meest voor de hand. In dat weekeinde heeft de KNVB in principe speelronde 13 ingepland. Dat zou betekenen dat er acht speelronden moeten worden ingehaald.

In de beschikbare inhaalweekenden zouden vijf speelronden kunnen worden weggewerkt. De weekeinden 13/14 februari, 20/21 februari, 3/5 april, 1/2 mei zouden dan inhaalweekeinden moeten worden. Op 3 en 5 april zou, in het paasweekeinde een dubbel programma kunnen worden gespeeld. Dat zou betekenen dat de competitie drie weken later zou eindigen en de nacompetitie eventueel daarna wordt afgewerkt. De competitie zou dan eindigen op 5/6 juni en de nacompetitie eind juni.

Optie 3: Halve competitie
===================

In de competitie (West II) zijn de eerste vier speelronden grotendeels gespeeld. De oplossing om de competitie als halve competitie af te werken zou betekenen dat er na de winterstop nog negen competitieronden te spelen zijn. Ook moeten er nog enkele wedstrijden worden ingehaald.

In die optie is het spelen van een nacompetitie mogelijk. Hoe de periodeverdeling dan wordt is onduidelijk.

Optie 4: Doorspelen in de zomermaanden
==============================

In alle bovenstaande opties is rekening gehouden met het einde van het seizoen half juni. In de zomermaanden is het, mede door de aanwezigheid van kunstgrasvelden en de besparing van grasvelden, mogelijk om ook in juni, juli en augustus door te spelen.

Dat zou enorme ruimte geven om de competitie af te maken. In de zomermaanden is het voor clubs ook mogelijk meer publiek te ontvangen en zo een deel van de verloren omzet te compenseren. Of de KNVB de clubs de ruimte geeft om door te voetballen is onduidelijk. De KNVB houdt al jaren vast aan een overschrijvingsdatum van 15 juni en een seizoenseinde op 30 juni.
Algemeen - zondag 25 oktober 2020