6-10-2018 SCO'63 JO10-1 / GHVV JO10 2 G
Zaterdag 6-10-2018:

S.C.O. ‘63 JO10-1 tegen GHVV ‘13 JO10-2G:

Nadat de gegevens van de wedstrijd van vorige week verloren zijn gegaan, moest er deze week wel weer een verslag komen. 2 van onze jongens spelen bij de JO-11 mee. Remy bij JO11-1, die 3-3 gelijk speelde en Guiliyandro bij JO11-2 die net met 2-3 verloren hadden.
Om 9:15 hadden we afgesproken om te verzamelen op de club. Nadat iedereen er was zijn we de kleedkamer in gegaan. Zoals altijd bespreken we dan wat we van de kids verwachten. ( We zeggen vaak hetzelfde, aangezien ze niet altijd doen wat we vragen.) Kort hierna zijn we het veld opgegaan om te beginnen met de warming-up. Toen we al enige tijd bezig waren kwamen de tegenstanders ook het veld op. Er was nog geen scheidsrechter gezien, deze zou er zijn, dachten wij. Helaas bleek dit niet het geval te zijn en moest onze Jan voor scheidsrechter spelen. Voor we starten wordt nog even luidkeels de yell gedaan. Iedereen moest het horen, zelfs aan de overkant.
10:00 de wedstrijd start. Yulian, Nissah en Roan staan als wissel. GHVV heeft de aftrap. Na enkele wat twijfelachtige passes van GHVV veroveren we de bal en gaan richting het doel. Er wordt goed overgespeeld en niet veel later valt de 1-0, gescoord door Cordell. Door het goede overspelen naar elkaar vallen er in de eerste 12,5 minuten nog enkele doelpunten. Anthony de 2-0, de 3-0 en de 4-0 door Imraan en de 5-0 weer door Anthony.
2de kwart.
Sem, Anthony en Nissah staan wissel. Ze starten weer erg sterk. Maar we wachten nog even af, want vaak kakken ze wat in na de eerste kwart gespeeld te hebben. Na enkele seconden gespeeld te hebben valt al snel de 6-0, Yulian scoorde deze. De jongens, en de meid wat later, spelen nog steeds erg sterk. Ze spelen zoals we eigenlijk al enkele weken trainen. Overpassen, goed aannemen en vrijlopen. Het komt er vandaag allemaal uit. Geweldig om te zien. Tuurlijk er zijn altijd wat verbeterpunten, maar ik hoef maar weinig te zeggen, behalve dat ze bij hun mannetje, of vrouwtje , moeten blijven. Dit is de eerste keer dat Jan of ik bijna niets hoeven te roepen om de kids te begeleiden of corrigeren in het veld. ( Jan mocht ook niet. Die is scheids. LOL) Roan scoort niet veel later de 7-0 en Cordell de 8-0. Ik wissel Imraan om voor Nissah om er voorin weer wat snelheid in te krijgen. Zij scoort in korte tijd de 9-0, de 10-0 en de 11-0. Wederom door goed samenspel vanuit achterin naar voren. Ze gunnen elkaar ook om te scoren. vaak zelfs vlak voor het doel nog overgespeeld om een ander te laten scoren. Dit was later in de 3de kwart ook wel eens te veel, waardoor en ook veel kansen voor het doel onbenut bleven. Maar we zien liever dit spel i.p.v. honderden doelpunten zonder te hebben gevoetbald. Vlak voor de grote pauze scoort Nissah nog een mooi doelpunt, namelijk door de benen van de keeper. 12-0 inmiddels.
We gaan naar de kleedkamer, ik spreek ze wat toe, maar niet veel. Het gaat van een leien dakje. Ga zo door. Ik vraag ze zelfs nog wat er vandaag gebeurd: “We voetballen.” Zeggen enkelen. Dit is wat we als trainer vaker willen zien. En zij zien nu ook dat ze het kunnen. Cordell, Imraan en Ardil staan wissel. De tegenstander heeft ook enkel kansen gehad, maar de nul bleef behouden door onze Henk. Door weer mooi overspel scoort Nissah weer, 13-0. En ook de 14-0 komt van de sloffen van Nissah vandaan. He t regent doelpunten: Anthony scoort de 15-0, Yulian scoort de 16-0, de 17-0 wordt gescoord door Nissah net als de 18-0. Nog voor de laatste rust valt ook nog de 19-0 door Anthony. Vlak voor de rust wordt Yulian gewisseld voor Imraan. Yulian gaf zelf aan dat hij wat moe was.
Yulian, Nissah en Sem staan wissel in de laatste kwart. Er wordt wederom goed gespeeld, maar veel mogelijkheden worden er niet gecreëerd. Imraan scoort de 20-0. Cordell verzorgt de 21-0. Ik wissel nog enkel keren. Nissah gaat er in voor Anthony en niet veel later komt Sem er in voor Roan en Yulian voor Imraan. Cordell werd ook nog gewisseld voor Roan. Nog net voor tijd komt de 22-0 ook weer bij Nissah vandaan. Dit is ook de eindstand geworden.
De jongens en meid hebben vandaag echt laten zien wat ze kunnen. De tegenstander was niet de sterkste, maar door goed samenspel hebben ze zelf voor dit prachtige eindresultaat gezorgd. Dit willen we elke wedstrijd zien, wat dan ook de uitkomst zal worden. Nog enkele weken spelen we competitie en ook spelen we op 20-10 weer een bekerwedstrijd, de knock-out ronden zijn begonnen.
Wat voor de meesten van ons al bekend is, is dat we in het voorjaar ook JO11 gaan worden. (JO11-3) Dit i.v.m. de grote groep die we nu hebben en als voorbereiding voor volgend seizoen.

Geschreven door trainer Ferry