5-11-2018 SHO JO10-3 tegen S.C.O. '63 JO10-1
Zaterdag 3-11-2018:

SHO JO10-3 tegen S.C.O. ‘63:

Weer eens een wedstrijd, maar wel op een tijdstip die we bijna niet meer gewend zijn. Om 8:30 beginnen. Dat viel effe tegen. Maar goed gemutst en vol goede moed staan we om 7:30 aan de waterkant. We hebben verzameld bij het pontje naar Nieuw-Beijerland, om met zijn allen naar SHO te rijden. Iedereen is op tijd en de pont ook. Redelijk vroeg aangekomen melden we ons aan, het is pas 7:50. We krijgen een kleedkamer toegewezen en horen op welk veld we spelen. Alles moet nog worden uitgezet door de vele vrijwilligers. We nemen, zoals gewoonlijk, de spelstrategie door met de kids. Het is best fris, dus starten we al vroegtijdig een goede warming-up. Onze tegenstander hebben we nog niet gezien, dus een snelle analyse blijft uit. We hebben nog wat tijd over en besluiten om nog even terug te gaan naar de kleedkamer. Jan geeft hier de opstelling door: Nissah, Remy en Yulian staan als eerste wissel. Op ons gemak lopen we naar het veld en wordt er weer uit volle borst de Yell gedaan. (Tot nu toe geeft dit telkens een goed eindresultaat!!)

De spel begeleider fluit af en de wedstrijd kan beginnen. Er werd goed afgetast door beide teams. Het was best nog even spannend, maar na enkele minuten valt het eerste doelpunt. Helaas was hij niet van ons. Door een goede aanval van de tegenstander en het blunderen van onze kids viel de 1-0. Kan gebeuren, maar kop op en weer klaarstaan. Nu zijn wij aan de beurt. We starten weer en het samenspel gaat weer lopen. Er wordt weer goed overgespeeld, ondanks dat op sommige momenten de meest vrijstaande spelers niet worden opgemerkt. Ook dit is een vaak terugkerend probleem. De vrije spelers roepen niet en de spelende spelers kijken niet. Dit is iets wat we moeten zien te verbeteren, zeker als ze dadelijk op een groter veld gaan spelen. Maar er ging meer goed dan fout. Cordell brengt met een mooie actie de stand op 1-1 en niet veel later valt ook nog de 1-2 door Imraan, deze werd goed bedient en maakte hem ook mooi af. De bal wordt steeds vaker teruggelegd en uit die acties komt vaak toch het doelpunt, doordat de vrije man ook vrij spel heeft om te kunnen scoren. Nog net voor de eerste rust scoort Roan de 1-3. Rust

Trainer Jan roept ze bij hem en legt nog het een en ander uit. ( Altijd punten van verbetering.) Cordell, Roan en Imraan staan nu als wissel. Ondanks dat het team soms iets terug valt, krabbelen ze weer op met enkele mooie actie. Nissah scoort al gauw de 1-4, met wat mooie kapbewegingen speelt ze enkele tegenstanders uit. De tegenstander komt ook enkele keren tot actie, waarbij wij vaak te langzaam omschakelen en de verdediging het soms zwaar te verduren had. Gelukkig komen ze niet tot scoren. Anthony komt met een goed afgewerkte aanname tot scoren en maakt de 1-5. Ook Remy die vaak vrij stond, maar niet werd opgemerkt, komt tot scoren. Hij maakt de 1-6. Rust, op naar de kleedkamer.

We starten weer, met als wissels: Cordell, Anthony en Sem. Al snel valt er de 1-7. Door goed samenspel komen we bij het doel van de tegenstander, daar is het wat rommelig en druk. Remy maakt hier goed gebruik van en maakt met de aangeschoten bal een HAKKIE. GOAL!! Moet niet gekker worden, maar ook geen gewoonte of show. We veroveren de bal weer en de bal wordt terug gelegd op Roan. Hij staat ver op zijn eigen helft, maar ziet dat niet als een probleem om hem gewoon met een flinke trap richting het doel te schieten van de tegenstander. Deze verwachte dit dus totaal niet en ja hoor doelpunt, 1-8. Ook Remy wordt weer gevonden, die ook al enkele malen de mogelijkheid kreeg maar niet benutte. Nu wel, met het puntje van zijn schoen tikt hij de 1-9 er in. De tegenstander komt niet veel aan de bal, totdat de kids er te makkelijk over dachten. En dan worden er fouten gemaakt. De bal komt in het bezit van de tegenstander en onze jongens schakelen te laat om. Door de voorhoede van SHO wordt nu ook een schitterende kans benut. 2-9 is een feit. De kids zijn weer wakker geschud, niets aan de hand, maar wel opletten. De bal gaat, zoals getraind, over en weer op het veld, waar is de opening? Hij wordt gevonden en na enkele mooie passes komt hij op de slof van Nissah. Deze aarzelt geen moment en schiet op het doel. Hoppa 2-10. Niet veel later is het rust.

Imraan , Yulian en Nissah staan als wissel. In de laatste kwart werd het weer wat rommelig. Kids waren moe of toonden geen inzet. Dat was het moment voor trainer Jan om te zeggen : “Ok, niet doen wat ik vraag, dan kom je er maar uit.” Zo werden Cordell , Anthony en Remy er dus later in de wedstrijd eerder uitgehaald. Sem, die als verdediger staat, sluit goed aan als de voorhoede naar voren gaat. Hierdoor creëerde hij zelf ook een kans om te scoren. De bal wordt terug gelegd op Sem, omdat er niet verder naar voren geschoven kon worden. Zonder te blikken of te blozen geeft hij de bal een poeier en schiet de bal over de keeper zo het doel in. 2-11. Het laatste balcontact van Anthony zorgt voor de 2-12. Hierna was ‘de tank leeg, om in trainer Jan zijn woorden te spreken en wordt hij gewisseld. Door wat chaos voor het doel van de tegenstander ziet de doelman van de tegenstander niet goed wat er voor zijn doel gebeurt. Er wordt een eigen doelpunt gescoord. Die tellen ook. 2-13. Het is bijna tijd, maar niet voordat er nog wat doelpunten vallen. Beiden doelpunten komen van Imraan. De 2-14 en de 2-15. Alle doelpunten zijn voortgekomen uit goed samenspel. Dit is waar we op trainen. De kleine dingen die we nog in het spel zien die beter kunnen, komen vanzelf als we daar meer aandacht aan gaan geven. Eindstand 2-15. Op naar volgende week en ook naar 15 december wanneer we weer een bekerwedstrijd hebben, want ook daar doen we nog mee.

Geschreven door trainer Ferry