2-2-2019 SCO JO11-3/Nieuwenhoorn JO11-4
2 februari 2019

SCO'63 JO11-3 - Nieuwenhoorn JO11-4

Het is miezerig weer en waterkoud als wij ons om 9.15 u melden bij de club. Dit wordt onze 1e wedstrijd na de winterstop in een nieuwe leeftijdscategorie en een andere klasse. Wij zijn van JO10 naar JO11 gegaan en zijn nu in de 7e klasse ingedeeld. Omdat het speelveld nu groter is en er met meer kinderen gespeeld zal worden vinden wij dit helemaal niet erg. Zo kunnen de jongens aan hun conditie gaan werken en wennen aan de nieuwe positie en de iet wat oudere tegenstanders.
Het is best spannend, maar vol vertrouwen beginnen wij aan dit seizoen. Na de aanwijzingen van de trainer Ferry en de yell begint de wedstrijd.
Om 10 uur fluit onze scheidsrechter Carlos het startsignaal. We spelen tegen Nieuwenhoorn JO11-4. Er staan inderdaad wat flinke jongens tussen, maar dat was te verwachten. De wissels bij SCO zijn Roan en Imraan. Zij staan naast trainer Ferry te kijken hoe de eerste rommelige minuten verlopen. Dit is wel iets wat wij van onze jongens gewend zijn. De eerste tien minuten spelen zij afwachtend en spelen de bal vaak slordig af. Langzaam aan begint SCO toch meer balbezit te krijgen en uiteindelijk weet Nissah de 1 - 0 te scoren! De kop is eraf en het hele team juicht opgelucht, terwijl Nissah met haar armen omhoog het veld over rent. Vlak daarna weet Anthony ook de 2-0 te scoren en het team wordt al wat zelfverzekerder. Ze gaan nu wat feller spelen en er wordt af en toe een mooie actie gemaakt. Quilliy wordt in een aanval hard neergehaald en krijgt een vrije trap mee. Helaas gaat deze over. Maar vlak voor de korte rust maakt Anthony hands en krijgt nu Nieuwenhoorn een vrije trap. Door een mooie actie van keeper Henk gaat de bal over. Het blijft 2-0 als het fluitsignaal gaat voor de korte rust. Nissah en Cordell worden nu het veld afgehaald en Roan en Imraan gaan met frisse moed het veld op. SCO begint meer over te spelen, maar het komt helaas niet meer tot een doelpunt. Vlak voor de rust wordt er bijna gescoord, maar door een botsing met Quilliy en de keeper van Nieuwenhoorn wordt dit doelpunt afgekeurd. Het is rust en de jongens gaan met rode koppies de kleedkamer in.
Na de rust staan Quilliy en Anthony wissel en Nissah en Cordell gaan weer 't veld op. De trainer heeft wat aanwijzingen gegeven in de kleedkamer. Vooral in het midden lopen onze spelertjes elkaar in de weg, omdat zij hier voorheen alleen stonden ipv met z'n tweeen. Dit is even wennen en Quilliy en Anthony hebben de opdracht om dit langs de lijn eens goed in te zien. Ook moedigen onze wissels luidkeels hun teamgenoten aan. "VOOR JOU ROAN!" "MOOIE ACTIE IMRAAN!" en zo wordt er enthousiast geroepen. En het werkt! Onze jongens en meid spelen steeds meer over en dit zorgt er al snel voor dat Cordell de 3 - 0 scoort! Vlak daarna krijgt Imraan een hoge voorzet, die hij weet af te maken met de buitenkant van zijn voet. Imraan scoort de 4-0. Ook weet Remy te scoren. Hij staat precies op de juiste plek vlak bij het doel en met zijn grote teen scoort hij de 5-0! Dit gebeurde een paar minuten later weer en Cordell weet met een prachtig schot Remy te bereiken die ook deze voorzet mooi afmaakt. Met 6-0 klinkt het fluitsignaal voor de korte rust. Het laatste gedeelte van de 2e helft komen Anthony en Quilliy weer terug in de wedstrijd. Er wordt lekker overgespeeld en SCO is zeker de betere partij. Er worden een aantal kansen gecreërd en er zijn zeker wat mooie acties. Uiteindelijk zet Anthony de bal voor en maakt Imraan het laatste doelpunt van deze wedstrijd. Deze eerste wedstrijd eindigde met een 7-0 tegen Nieuwenhoorn. Met trots mogen we zeggen dat het een goede eerste wedstrijd was. Op naar de volgende!

Geschreven door Kim van den Bergh