Wedstrijdverslag SCO'63 JO11-3
9-3-2019 SHO JO11-6G - SCO'63 JO11-3
Tot nu toe staan we eerste in de competitie van de 7de klasse en SHO staat hier in laatste. Op papier zou dit dus een makkelijke wedstrijd moeten zijn. Als ik alle kansen bekijk die we hebben gehad, had de uitslag nog veel beter kunnen zijn. We hadden beter met elkaar moeten spelen en SHO had geen verdediging van 5 man moeten hebben.

Het is weer eens vroeg. Meestal spelen we om 10:00 uur, maar vandaag niet. Om 8:15 hadden we afgesproken bij het pondje naar Oud-beijerland, om gezamenlijk naar SHO te gaan. Daar aangekomen meld ik ons aan. We zijn vrij vroeg en kunnen dus een goede warming-up doen. Zeker vandaag belangrijk, daar het weer niet mee valt. Het waait erg en is vrij koud. Gelukkig is het wel droog en ook droog gebleven. Ik heb er ook maar gelijk het veld uitgezet , daar het leek of de mensen rond dit team het nog nooit gedaan hadden of dat de organisatie het vergeten was.

Daar Henk er dit keer niet bij was, heeft Cordell voor ons in het goal gestaan. ( Bedankt Cordell) Roan en Imraan stonden als eerst als wissel. Na wederom de Yell te hebben gedaan staan onze jongens en meid klaar. Het fluitsignaal gaat en de wedstrijd kan beginnen. De aftrap wordt genomen en al snel komen we tot een mooie kans. Quilliyandro schiet als eerste richting het doel, maar deze komt op de paal terecht. Na een volgende leuke actie, waarbij Anthony de keeper goed uitspeelt, komt Anthony tot scoren. 0-1. Kort hierna komen we weer tot scoren en ook deze werd gemaakt door Anthony. 0-2. Het is niet te geloven, een HATTRICK, Anthony schiet van redelijke afstand een hoge bal. De keeper kan er net niet goed bij en komt, helaas voor de keeper, door de keeper in zijn eigen doel. 0-3. Het is bijna tijd voor de korte rust, maar eerst nog een doelpunt. Vanaf de linkerzijde geeft Ardil een mooie voorzet richting het doel. Quilliyandro en Anthony missen vlak voor het doel beiden de bal, maar gelukkig staat Remy nog bij de 2de paal en schiet de bal alsnog in het net. 0-4. Rust.
Na wat kleine, maar o zo belangrijke, aanwijzingen gaat het 2de kwart beginnen. We zijn er klaar voor. Remy en Ardil staan als wissel. Na wat mooi overspel van onze spelertjes, geeft Anthony een goede voorzet naar Nissah, die hierdoor goed voor het goal uitkomt en kan scoren. 0-5. Het blijft voor ons wel erg lastig om door de verdediging van de tegenstanders door te komen. Ze staan telkens met 5 man voor het doel. Daarom o zo belangrijk om door ons meer via de buitenkanten te gaan spelen. Hierdoor valt de verdediging wat uit elkaar en kunnen we misschien wat makkelijker tot scoren komen. Helaas doen we dit nog steeds te weinig, naar mijn zin. Dit betekent niet dat we geen pogingen meer cre�ren. Na wat rommelig spelen voor het doel van de tegenstander komt Imraan toch tot scoren. 0-6. Niet veel later komt er ook nog een mooie voorzet van Imraan naar Quilliyandro, maar deze kopt de bal net naast het doel. De scheidsrechter blaast weer op zijn fluitje en de grote pauze valt. We gaan op weg naar de kleedkamer. Daar aangekomen schenk ik snel wat te drinken voor ze in. Er stond een kan met veel meer siroop erin dan er als maataanduiding stond aangegeven. Ik haal er snel wat uit en meng dit met water. De kids vonden hem echt niet lekker. Veel te waterig. Blijkt het de kan van een ander team te zijn, die het al hadden gemengd en nog wat over hadden. Enkele minuten later werd voor ons de limonade alsnog gebracht. Nadat ik ze heb verteld om veel meer via de buitenkanten te moeten gaan spelen, gaan we weer richting het veld.
Anthony en Quilliyandro staan als wissel. Roan en Cordell staan nu in het midden en Nissah staat voor ons in het doel.( Bedankt hiervoor.) Er zijn weer wat leuke bewegingen te zien, en al gauw komt Roan ook tot scoren. De 0-7 valt. Er zijn wel wat strubbelingen op het veld, de scheidsrechter ziet niet alles en doet ook niet altijd wat, ook al heeft hij het gezien. Een speler van de tegenstander lijkt wat gefrustreerd, want hij wordt steeds handtastelijker. Gelukkig krijgt hij dan alsnog een waarschuwing en wij een vrijetrap mee. Er wordt weer wat overgespeeld in het midden en Cordell neemt de bal mee naar voren. Vlak voor het doel geeft hij de bal een ferme trap en scoort de 0-8. Daar we veel en ver op de helft spelen van de tegenpartij, lopen enkele jongens van onze verdediging vrij ver naar voren. Hierdoor komt er voor de tegenstanders ook een goede kans. Diezelfde ‘vervelende jongen’ komt redelijk ver op onze helft, nadat hij de bal via een counter aan zijn voet heeft gekregen. Doordat er bijna niemand achterin stond komt hij bij ons doel. Hij schiet, maar gelukkig is Nissah wakker. Ze moet er wel een paar pogingen voor doen, maar krijgt de bal in haar handen en houd zo ook de NUL. Rust.
Als wissel staan nu Sem en Yulian. Cordell en Roan gaan in de verdediging en Quilliyandro en Anthony staan weer in het midden vooraan. Ze krijgen wel een opdracht: Ze mogen niet scoren, voordat ze naar de zijkanten hebben geschoten. Ze gaan namelijk veel te vaak dwars door het midden om zo zelf te kunnen scoren. Hierbij lopen ze telkens tegen de verdediging op en verliezen zo de bal of schieten vanuit onmogelijke situaties langs of over het doel. Na een mooie voorzet van Ardil komt de bal bij Quilliyandro terecht en kopt de bal in het net. 0-9. Na weer wat goede acties komt het tot een corner. Hij wordt kort genomen en Cordell weet de bal voor het doel te krijgen, waarbij Imraan hem bij de 2de paal in weet te krijgen. 0-10. Nog voor het einde van de wedstrijd weten we nog 2 doelpunten te maken. De 0-11 wordt via een HAKKIE door Anthony gemaakt en de 0-12 door Quilliyandro. Door een zeer goede aannamen en een mooi schot. Dit is dan ook de eindstand geworden.

De volgende wedstrijd tegen Meeuwenplaat ben ik er niet bij, maar zullen Diana en Kim de honneurs waarnemen. Dit zal een pittige worden, daar zij nu op de 2de plaats staan onder ons. Succes kids en ook de begeleiders van deze dag.

Geschreven door Trainer Ferry