8-9-2018 Spijkenisse JO10-3 - SCO'63 JO10-1
Spijkenisse JO10-3 tegen SCO '63 JO10-1:

Zaterdag 8 September. Vandaag een uitwedstrijd, maar niet al te ver, we spelen tegen Spijkenisse JO10-3. Zij hebben de laatste wedstrijd verloren tegen Hekelingen met 7-11. Na de wedstrijd komen we er achter dat dit team pas samen speelt. Daarin tegen spelen wij , bijna met het hele team, al 3 jaar samen. Dit zal ook blijken uit de uitslag van de wedstrijd. We hebben sinds afgelopen woensdag ook een nieuw teamlid ontvangen. Hij heet Yulian en komt bij PSV Poortugaal vandaan. Hij doet deze week nog niet mee, maar volgende week zullen jullie zeker ook van hem gaan horen. Ik zal dit keer een korte samenvatting geven, daar de doelpunten er gemiddeld 1x in de anderhalve minuut vielen. (De stand bij de KNVB klopt ook niet helemaal, dit zien jullie aan het einde.)
Aangekomen op het sportpark zoeken we met zijn allen de kleedkamer op. Deze delen we met een ander team, daar er altijd veel wedstrijden gespeeld worden op Spijkenisse. Jan en ik spreken de kids wat woorden toe en gaan naar buiten voor de warming-up. Na de warming-up gedaan te hebben bespreken we de tactiek en geven de opstelling door. Ze moeten net als vorige wedstrijd gaan overspelen. Kaatsen en kijken en niet voor de doelpunten gaan.
Ardil en Remy beginnen als reserve. De scheidsrechter fluit en we starten de wedstrijd. De aftrap was snel genomen en al snel hadden we balbezit. Na wat passes komen we bij het doel van de tegenstander en niet veel later valt het eerste doelpunt. Cordell scoort de 0-1. We starten opnieuw, de tegenstander lijkt wat geschrokken en speelt niet echt goed de bal af naar elkaar. Wij maken daar goed gebruik van en veroveren de bal weer. En niet veel later valt de 0-2 door Anthony. De 0-3 en de 0-4 worden gescoord door Imraan. Het gaat best rap zo, dachten sommige van ons. Hierdoor werd het spel, zoals gewoonlijk , ook weer een stuk slordiger. We verliezen soms de bal of spelen weer door het midden. Dat was niet zo besproken en al snel horen de kids Jan weer wat roepen. "GA NOU EENS BREED SPELEN". Het lijkt te werken. Zelfs de 0-5 en de 0-6 vallen nog in die eerste minuten. 0-5 door Cordell en de 0-6 door Roan. Pauze.
Sem en Imraan staan als reserve. Ook hier spelen we als in de eerste 10 minuten. Wisselvallig, maar met goed resultaat. De 0-7 wordt gescoord door Remy. De 0-8 door Cordell. 0-9 weer door Remy. Er volgt weer goed voetbal. Ze spelen goed af en gunnen ook een ander om te scoren. Soms komt ook de tegenstander aan de bal en die komen zelfs bijna tot scoren, maar Henk staat niet altijd te dromen en houdt tot nu de NUL. Anthony scoort de 0-10 en Remy weer de 0-11. Roan scoort ook wederom en het staat nu 0-12 en we zijn nog niet op de helft. En toen????.ja ja, de tegenstanders scoort. Een mooie actie vanaf half achter door 1 man. Hij speelt heel handig een voor een onze verdedigers uit en komt voor het doel. De 1-12 valt. En verdiend! Ardil scoort niet veel later de 1-13 en het fluitsignaal voor de pauze valt. We blijven op het veld. Ze drinken wat en we bespreken wat er goed gaat en wat beter kan.
2de Helft. Roan en Anthony staan reserve. Ze zijn weer wakker geschud door Jan en mij en weer worden ze het veld op gestuurd met een opdracht: OVERSPELEN. Dat is alles wat we willen zien en gebruik de breedte van het veld. Dit lijkt begrepen te zijn. De 1-14 wordt gescoord door Cordell. De 1-15 Door Remy en de 1-16 door Imraan. Er wordt een corner genomen en na wat ballen kaatsen voor het doel scoort Sem de 1-17. Imraan scoort de volgende 2,de laatste zelfs met een kopbal. Stand1-19. De scheidsrechter wil door gaan naar de laatste 12,5 minuten zonder pauze, maar wij niet. Dit i.v.m. het uitlopen van de wedstrijden in zijn geheel. Dan maar geen penalties. Wij wilden nl nog wat bespreken en wisselen.
Sem en Cordell staan reserve. We doen iets geks. We zetten onze Verdedigers voor en de spitsen achterin. Met zo'n stand kun je wel eens wat anders proberen. Zo komen de kids er ook achter wat een ander in het veld moet doen en beleefd. Niet dat het wat uitmaakte hoor. Roan scoort de 1-20 en de 1-21. Sommige van ons gingen zelfs trucjes proberen, die soms ook lukten. Scoren met een 'hakkie' bijvoorbeeld. Anthony scoort de 1-22 en de 1-23. Roan weer de 1-24 en de 1-25 en om mee af te sluiten scoort Anthony de 1-26 en de 1-27.
De kids hebben goed gespeeld, al mogen ze zelf nog wel wat bewuster worden van de opdrachten die ze moeten uitvoeren. BREEDTE GEBRUIKEN EN OVERSPELEN!
Nu 2 winstpartijen. We spelen de volgend wedstrijd weer thuis tegen vv Hekeleingen JO10-4. Eens kijken wat ze dan kunnen doen. Ook maakt dan Yulian zijn debuut en zal Cordell, Henk vervangen en dus keeper zijn. Eerst nog maar even trainen deze week.

Geschreven door trainer Ferry.