Nieuws
KNVB vraagt kabinet alle competities begin februari te starten
Voetbal - zaterdag 22 januari 2022
Vanwege corona heeft het amateurvoetbal het zwaar. Een derde seizoen op rij is onderbroken, maar op dit moment is het seizoen 2021/’21 nog niet afgebroken.

De competities in het veld- en zaalvoetbal kunnen zelfs nog op een normale manier worden uitgespeeld mits we deze uiterlijk in het weekend van 5 en 6 februari mogen hervatten.

Lees verder >>
BAV: ‘Wellicht speeldagenkalender aanpassen door coronavirus’
Voetbal - vrijdag 21 januari 2022
De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) wil bij haar bijna 1.600 leden peilen hoe de animo is voor een verandering van de speeldagenkalender. ‘Nu spelen we van augustus tot en met juni, misschien zou je door het coronavirus naar een ander model kunnen gaan, waarin je met name in de wintermaanden geen competitiewedstrijden speelt’, zegt voorzitter Ben van Olffen in de podcast van de BAV die hieronder te beluisteren is.

De BAV heeft zelf nog geen standpunt ingenomen over het onderwerp, maar wil wel weten hoe de achterban hier tegenaan kijkt. Dat doet ze via een enquête, waarin ook vragen over andere onderwerpen voorbij komen. Van Olffen: ‘De verwachting is dat virussen zich blijven ontwikkelen en dat we er wellicht last van blijven houden. Dat zal dan vooral in de wintermaanden zijn. Dan kun je ervoor kiezen om juist dan geen competitiewedstrijden in te plannen. Misschien kun je toe naar een speeldagenkalender die begint in maart en stopt in oktober. We zijn benieuwd wat daar de reactie van verenigingen op is.’
KNVB: ‘Volgende stap moet hervatting competities eind januari of begin februari zijn’
Voetbal - zaterdag 15 januari 2022
De KNVB zet in op het hervatten van de amateurcompetities eind januari of begin februari. Dat heeft de voetbalbond vrijdagavond bekendgemaakt in een reactie op de coronaversoepelingen. De scenario’s zullen na het volgende meetmoment, op 25 januari, worden ontrold.

Lees verder >>
Buitensporten weer vrijgegeven !
Algemeen - vrijdag 14 januari 2022
Het kabinet heeft zojuist bekend gemaakt dat er weer gesport kan worden ! Voorlopig zijn alleen trainingen en wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan.
De kantines blijven nog gesloten, maar de kleedkamers, douches en toiletten mogen weer open.
KNVB stelt hervatting amateurvoetbal met zeker een week uit
Voetbal - dinsdag 11 januari 2022
De KNVB stelt de hervatting van de competitie in het amateurvoetbal met zeker een week uit. Voor komend weekeinde stonden in de zogeheten B-categorie weer wedstrijden bij de jeugd op het programma, maar de voetbalbond heeft besloten het programma te schrappen. Het kabinet beslist namelijk pas vrijdag over de coronamaatregelen die vanaf zaterdag gelden.

Lees verder >>
Club van 25
Algemeen - vrijdag 7 januari 2022
Club van 25 wensen jullie een goed en gezond 2022.
Het nieuwe kalenderjaar is begonnen, dus weer tijd voor de jaarlijkse betaling van 25 euro.
Benader de contactpersoon ( Els Klaassen of Jaap Lenstra ), of betaal via het rekeningnummer.
LET OP: Dit is een nieuw rekeningnummer : NL29 INGB 0003815478, ten name van club van 25.

Column Jan Schoonen : Ron Klaassen (SCO’63)
Algemeen - woensdag 5 januari 2022
Vandaag is de column van Jan Schoonen op de website VoetbalRotterdam.nl gewijd aan onze voorzitter Ron Klaassen. We wilden hem jullie niet onthouden, Veel leesplezier !

Hoe heet de moeder van Donald Duck? Welk stofje komt er vrij in je hersenen als je chocolade eet? Hoeveel tanden en kiezen heeft een volwassen persoon? Sinds welk jaar is de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden op de Nederlandse televisie te zien? Hoe worden de aangepaste skistokken genoemd die bij nordic walking gebruikt worden? Wat was de allereerste nummer 1 hit van The Kinks in Nederlandse Top 40?

Grote kans dat niemand antwoorden paraat heeft op deze vragen. Nou ja, één iemand misschien: Ron Klaassen, de voorzitter van SCO’63. Grote kans dat Ron op zeker drie van bovenstaande buitenaardse vragen het antwoord wel weet en ons verrast met die parate kennis. En misschien weet Ron alle antwoorden wel. Ik zou daar niet van opkijken. Ron is namelijk een verwoed quizzer en sinds de quiz zijn intrede deed in cafés en pubs had hij er een hobby bij: deelnemen en ondertussen een biertje wegwerken, want een biertje drinken is een andere hobby van Ron, die zichzelf overigens Ronald noemt. Maar iedereen in de regionale voetbalwereld kent hem als Ron en zo ga ik hem in dit verhaaltje ook noemen.

Lees verder >>
Buitensporten vanaf dinsdag 11 januari weer mogelijk voor jongeren tot 18 jaar
Jeugd - dinsdag 4 januari 2022
Buitensporten zijn vanaf dinsdag 11 januari weer mogelijk voor jongeren tot 18 jaar. Dit heeft het demissionair kabinet zojuist bekend gemaakt. Minister De Jonge kondigde aan dat buitensportlocaties voor jongeren weer opengaan tot 20.00 uur. Nu moesten die locaties om 17.00 uur dicht.
KNVB hoopt op 5 februari amateurvoetbal te hervatten
Voetbal - maandag 3 januari 2022
De KNVB hoopt in het weekeinde van zaterdag 5 en zondag 6 februari de amateurvoetbalcompetitie in de A-categorie te kunnen hervatten. Vanaf die data zijn weer wedstrijden ingepland, zo is te zien op Voetbal.nl.

Sinds begin december ligt het amateurvoetbal stil als gevolg van de coronamaatregelen. Momenteel mag er door de senioren slechts in tweetallen worden getraind en dat ook nog eens vóór 17:00 uur en dus niet in de avonduren.

De KNVB mikt erop dat de coronamaatregelen met ingang van zaterdag 15 januari versoepeld zullen worden. De clubs hebben dan drie weken de tijd om zich voor te bereiden op de herstart van de competitie.
GELUKKIG NIEUWJAAR !
Algemeen - zaterdag 1 januari 2022
Mede namens het bestuur van SCO'63 wensen we iedereen een voetbalrijk en sportief succesvol, maar vooral een gezond 2022 toe.
We hadden deze wensen graag persoonlijk aan jullie overhandigd, maar zoals bekend kan de Nieuwjaarsreceptie zoals het er nu naar uitziet dit jaar helaas geen doorgang vinden.
Fijne Feestdagen !
Algemeen - zaterdag 25 december 2021
Mede namens het bestuur van SCO'63 wensen we iedereen fijne feestdagen en een sportief en voetbalrijk maar vooral gezond 2022 toe. Normaal gesproken zouden we jullie hiervoor ook graag uitnodigen op de Nieuwjaarsreceptie op 8 januari, maar zoals jullie zullen begrijpen zal deze helaas geen doorgang kunnen vinden. Dit geldt uiteraard tevens voor het hieraan gekoppelde Nieuwjaarstoernooi.
Wellicht zijn voor beide op 15 januari nog mogelijkheden, dit zal echter met name afhangen van de dan geldende maatregelen.

Lees verder >>
KNVB maakt indelingen jeugdvoetbal bekend
Jeugd - vrijdag 24 december 2021
Er wordt momenteel binnen het jeugdvoetbal nog volop gespeeld in de najaarscompetities, de reeksen of in de 2e competitiefase, maar de KNVB was al bezig met de voorbereiding voor de vervolgcompetities voor het kalenderjaar 2022 en heeft nu de indelingen voor het jeugdvoetbal gepubliceerd. Deze zijn inmiddels op Voetbal.nl terug te vinden.

Dit betreft dan de voorjaarscompetities voor de junioren en de 3e competitiefase voor het pupillenvoetbal en voor de pilotcompetities in het jeugdvoetbal voor de districten in West- en Zuid-Nederland. Dit betekent dat de tijd is aangebroken om de wijzigingen voor de voorjaarsreeks door te geven. De resultaten behaald in de competitie, reeks of laatste competitiefase in het najaar 2021 zijn uiteraard leidend voor de indelingen voor het vervolg in het voorjaar van 2022. Binnen de landelijke divisies is bovendien sprake van een vastgestelde promotie en degradatie.

Verenigingen worden via Sportlink Club in de gelegenheid gesteld om eventuele wijzigingen door te geven aan de KNVB. Dit betreft dan alleen melding van nieuwe teams of uit te schrijven teams. Verzoeken om herindeling worden in dit kader niet in behandeling genomen omdat indeling zoals gezegd plaatsvindt op basis van de resultaten van de laatste competities van het najaar 2021.
Voorlopig geen groepstrainingen en oefenwedstrijden meer in amateurvoetbal
Voetbal - zaterdag 18 december 2021
De amateurvoetbalcompetitie in de A-categorie zal eind januari/begin februari nog niet hervat kunnen worden. Dit als gevolg van de zaterdagavond afgekondigde lockdown, die groepstrainingen en oefenwedstrijden in elk geval tot en met 14 januari onmogelijk maakt. De gevolgen voor de competities in de B-categorie zijn nog niet bekend.

‘Voor volwassenen vanaf achttien jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal twee personen op 1,5 meter afstand. Kinderen en jongeren tot en met zeventien jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club’, is te lezen op Rijksoverheid.nl.

Door de verzwaarde maatregelen -vanwege de snel oprukkende Omnikron-variant van het coronavirus- kan het uitspelen van de amateurvoetbalcompetitie andermaal onder druk komen te staan. Veel zal afhangen van het feit of na 14 januari versoepelingen mogelijk zijn.
KNVB: ‘A-categorie tot eind januari uitgesteld; B-categorie gaat na winterstop verder’
Voetbal - vrijdag 17 december 2021
De KNVB heeft besloten de A-categorie tot in ieder geval 29 januari stil te leggen. Dat meldt de bond in een bericht aan de clubs.

De KNVB meldt: Afgelopen dinsdag, 14 december, is er tijdens de Corona persconferentie bevestigd dat de huidige maatregelen tot 14 januari worden verlengd. De nieuwe Omikron variant zorgt daarnaast voor extra onrust. Hierdoor zijn er nog veel onzekerheden over wanneer de competities kunnen worden hervat. Op dit moment zien we het vervolg van de competitie als volgt voor ons.

Met de verlenging van de huidige maatregelen is nu al wel duidelijk dat in de speelweekenden van 15 en 16 januari en 22 en 23 januari in de categorie A niet zal worden gespeeld. Op zijn vroegst zal het weekend van 29 en 30 januari als inhaal speelweekend worden gebruikt voor de wedstrijden die vóór 29 november, gespeeld hadden moeten worden maar zijn afgelast (met uitzondering van 2de divisie, 3de divisie en hoofdklasse).

De competities die spelen in een zogenaamde najaarsreeks in de categorie A* worden eerst uitgespeeld en gaan pas daarna worden heringedeeld voor de voorjaarsreeks. Hopende dat er geen nieuwe maatregelen na 15 januari komen, kunnen in de categorie B* alle wedstrijden in het programma gewoon doorgang vinden, deze wedstrijden laten we daarom ook als gepland staan. Mocht je deze wedstrijden niet willen spelen, meld dit dan bij contact@knvb.nl onder vermelding van het wedstrijdnummer.
Kerstgroet
Jeugd - woensdag 15 december 2021
Het voetbalteam JO11-1 wenst het bestuur en medewerkers van S.C.O.'63 Fijne Kerstdagen en een gezond en sportief 2022.

Lees verder >>
Amateurvoetbal kan definitief nog langer niet trainen
Algemeen - dinsdag 14 december 2021
De avondlockdown wordt niet drie -zoals de verwachting was- maar vier weken verlengd, tot en met vrijdag 14 januari. Dat heeft demissionair premier Rutte dinsdagavond bekend gemaakt.

Voor de hervatting van de amateurvoetbalcompetitie zal dit vrijwel zeker gevolgen hebben. Het lijkt onwaarschijnlijk dat er door de A-categorie in januari gevoetbald zal gaan worden. Doorgaans reageert de KNVB vrij snel na de persconferentie.
Avondlockdown wordt drie weken verlengd
Algemeen - maandag 13 december 2021
De avondlockdown zal naar verwachting nog zeker drie weken worden verlengd, tot aan het weekeinde van 8 januari. Een hervatting van het amateurvoetbal medio januari zit er om deze reden logischerwijs niet in.

Gezien de 17:00 uur-beperking kan er niet of nauwelijks getraind, terwijl voor de hervatting van de competitie minimaal enkele weken voorbereiding nodig is.
Komende dinsdag volgt er weer een persconferentie, waarin de officiële bevestiging van de verlenging van de avondlockdown wordt verwacht.

eerstvolgende competitiewedstrijd
zaterdag 5 februari 2022
SCO'63 ZA1-ZBVH 1
Sportpark Oostbroek
SPIJKENISSE
uitslagen en stand

zaterdag 22 januari 2022
SCO'63 JO14-1JM - SCO'63 MO17-11-1
MIX SCO'63 ZA1/ZA2 - MIX SCO'63 ZA2/ZA10-1

4-2-2022Algemene Ledenvergadering
18-3-2022Aanvang 2e gedeelte 7 tegen 7 competitie 2021/2022

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters