Nieuws
Controle QR-code
Algemeen - woensdag 1 december 2021
Dames en heren,

Komend weekend zal er iemand namens de gemeente gaan controleren op het bezit van een QR-code voor het betreden van de gebouwen. Wij denken dat dit zich voornamelijk gaat concentreren op kantine bezoek.

Het bestuur
Nieuw bestuurslid Jeugzaken
Jeugd - dinsdag 30 november 2021
Wij zijn verheugd te melden dat Bert Hotting de functie heeft aanvaard van bestuurslid jeugdzaken . Formeel is dit een voorlopige aanstelling want dit moet bekrachtigd worden door de algemene ledenvergadering . Bert gaat zich bezig houden met de organisatorische zaken rond jeugdvoetbal zoals o.a sfeeracties , ledenwerving en structuur. Hij wordt ook een belangrijke schakel naar het dagelijks bestuur met korte lijnen . Wij zullen Bert als dagelijks bestuur uiteraard steunen bij zijn werkzaamheden en hopen dat we het jeugdvoetbal op een hoger plan kunnen brengen.

Dagelijks bestuur
KNVB haalt komend weekeinde A-categorie uit programma
Voetbal - maandag 29 november 2021
Afgelopen vrijdag heeft het kabinet bepaald dat met de nieuwe coronamaatregelen sporten na 17.00 uur niet is toegestaan. Voor het amateurvoetbal betekent dit dat wedstrijden in het weekend wel mogelijk blijven, maar dat er doordeweeks niet of nauwelijks getraind kan worden. De KNVB heeft een besluit genomen over de vraag of de competities dan wel door kunnen blijven gaan. Dit besluit is maatwerk per categorie en betreft alleen het aankomend weekend omdat twee factoren die van belang zijn voor het vervolg nu nog niet vaststaan.

Eén van deze twee factoren is de uitkomst van het debat in de Tweede Kamer van woensdag aanstaande, waarin de nieuwe coronamaatregelen worden besproken. Mocht naar aanleiding hiervan alsnog worden besloten dat buiten trainen is toegestaan tot 20.00 uur (dus dezelfde tijd als andere essentiële diensten en winkels), dan vervallen doordeweeks met wat herschikken slechts heel weinig trainingen. De andere factor is het medische advies dat de KNVB aan het VMC (Voetbal Medisch Centrum) heeft opgevraagd over het spelen van wedstrijden zonder normaal te kunnen trainen en dat bekeken per leeftijdscategorie.
Voor het besluit over het aankomend weekend is onderscheid gemaakt tussen de A- en B-categorie. In de A-categorie is het competitieverloop uiteindelijk gericht op promotie/degradatie, terwijl in de B-categorie de pupillen, junioren en senioren vooral zoveel mogelijk willen voetballen.

Daarom is besloten:

Lees verder >>
Teleurgestelde KNVB overweegt stilleggen amateurcompetities
Voetbal - zaterdag 27 november 2021
Het kabinet kondigde vrijdag onder meer aan dat er de komende drie weken na 17.00 uur niet gevoetbald mag worden op de amateurvelden, tot onvrede van de KNVB.

De voetbalbond stelt dat amateurvoetbal 'essentieel' is voor de fysieke en de mentale gezondheid van 1,2 miljoen sporters in Nederland. Voor hen is het 'cruciaal' om in het weekend te kunnen blijven voetballen, schrijft de KNVB. De bond roept de Tweede Kamer dan ook op om dinsdag het debat aan te gaan met het demissionaire kabinet.

Hiernaast kunnen de maatregelen ook consequenties hebben voor het vervolg van de amateurcompetities, schrijft de KNVB: 'Want vroeg of laat is het spelen van wedstrijden in het weekend niet meer verantwoord als hier niet voor kan worden getraind.'
'De KNVB gaat alle scenario’s per categorie (de A-categorie en de pupillen, junioren en senioren in de B-categorie) in kaart brengen en zal komende week een besluit nemen', aldus de KNVB, dat dus zal besluiten of de amateurcompetities de komende drie weken door kunnen gaan of niet.
7 tegen 7 competitie afgelast
Senioren - vrijdag 26 november 2021
Een combinatie van factoren heeft ons doen besluiten vanavond de laatste wedstrijddag in het najaarsgedeelte van onze 7 tegen 7 competitie geen doorgang te laten vinden.

Hoe vervelend we het ook vinden, zijn we ervan overtuigd dat dit gezien de huidige omstandigheden en maatregelen de enige juiste beslissing is en dat we deze wedstrijddag in 2022 onder betere omstandigheden kunnen inhalen.
Kabinet besluit tot stilleggen amateurvoetbal
Voetbal - vrijdag 26 november 2021
Het amateurvoetbal ligt de komende weken stil. Dat heeft het kabinet besloten. Trainingen zijn niet meer mogelijk. De periode van het verbod geldt voor in ieder geval voor drie weken.

Vrijdagavond werd door demissionair minister-president Mark Rutte bekend gemaakt dat er nieuwe maatregelen komen om de coronabesmettingen terug te dringen. Het voetbal zou dagelijks alleen mogelijk zijn tot 17:00. Er zouden dan wel wedstrijden gespeeld kunnen worden maar trainen wordt onmogelijk gemaakt.
Publicatiedata nieuwe indeling jeugdvoetbal bekend
Jeugd - dinsdag 23 november 2021
Er wordt momenteel binnen het jeugdvoetbal nog volop gespeeld in de najaarscompetities, de reeksen of in de 2e competitiefase, maar de KNVB is al bezig met de voorbereiding voor de vervolgcompetities voor het kalenderjaar 2022.

Dit betreft dan de voorjaarscompetities voor de junioren en de 3e competitiefase voor het pupillenvoetbal en voor de pilotcompetities in het jeugdvoetbal voor de districten in West- en Zuid-Nederland. Dit betekent dat de tijd is aangebroken om de wijzigingen voor de voorjaarsreeks door te geven.

De resultaten behaald in de competitie, reeks of laatste competitiefase in het najaar 2021 zijn uiteraard leidend voor de indelingen voor het vervolg in het voorjaar van 2022. Binnen de landelijke divisies is bovendien sprake van een vastgestelde promotie en degradatie.

Verenigingen worden via Sportlink Club in de gelegenheid gesteld om eventuele wijzigingen door te geven aan de KNVB. Dit betreft dan alleen melding van nieuwe teams of uit te schrijven teams. Verzoeken om herindeling worden in dit kader niet in behandeling genomen omdat indeling zoals gezegd plaatsvindt op basis van de resultaten van de laatste competities van het najaar 2021.

Lees verder >>
KNVB: ‘Regels voor afgelasting door corona mogelijk gewijzigd’
Voetbal - donderdag 18 november 2021
De KNVB is van plan de regels omtrent afgelastingen wegens een coronabesmetting bij een elftal te wijzigen. Dat meldt de KNVB op haar website.

De KNVB stelt: ‘De laatste weken hebben relatief veel wedstrijden geen doorgang kunnen vinden vanwege coronabesmettingen binnen de teams. De KNVB gaat bekijken of aanscherping van de regels mogelijk en noodzakelijk is om zo te voorkomen dat nog meer wedstrijden om deze reden worden afgelast.’
Algemene Ledenvergadering verplaatst
Algemeen - maandag 15 november 2021
In verband met de huidige coronamaatregelen is de Algemene Ledenvergadering van aanstaande vrijdag 19 november verplaatst naar vrijdag 4 februari 2022.
Komende weken geen publiek bij amateurvoetbal
Algemeen - vrijdag 12 november 2021
De komende weken wordt het verboden publiek bij sportwedstrijden te hebben. Dat hebben demissionair minister-president Rutte en Hugo de Jong bekend gemaakt.

Het publiek bij amateurwedstrijden wordt voor drie weken verboden. Zaterdag om 18:00 gaan de nieuwe maatregelen in.
Amateurvoetbalseizoen 22/23 wederom eind augustus van start
Voetbal - donderdag 11 november 2021
Het amateurvoetbaljaar wordt ook in het seizoen 2022/’23 na de zomer afgetrapt. Net als in voorgaande jaren staan in de tweede helft van augustus de eerste wedstrijden op het programma.
De Tweede en Derde Divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 20 en 21 augustus 2022. De Hoofdklasse mannen begint een weekend later op 27 en 28 augustus.

De bekercompetities voor de categorie A starten in het daaropvolgende weekend op 3 en 4 september. In datzelfde weekend beginnen ook de landelijke jeugdcompetities O13 t/m O19 en het fasenvoetbal.
Op 24 en 25 september starten de reguliere competities van de categorie A, waaronder de Topklasse vrouwen en de overige mannen-, vrouwen- en jeugdcompetities.

De districtsbekerpoulewedstrijden categorie A staan gepland voor de volgende data:

* 3/4 september 2022
* 10/11 september 2022
* 17/18 september 2022
7 tegen 7 competitie
Senioren - woensdag 10 november 2021
Aanstaande vrijdagavond 12 november is er de zesde wedstrijddag in onze 7 tegen 7 competitie. Daar de verschillen na 5 wedstrijddagen in beide poules nog steeds klein zijn, staan er wederom diverse interessante en spannende wedstrijden op het programma. De wedstrijd die er echter bovenuit springt is de absolute kraker om de koppositie in poule B tussen N.T.O. en Northside, te aanschouwen vanaf 21.35 uur. .
Dus als jullie zin hebben in een avondje sportief en gezellig vermaak, kom vrijdagavond naar ons sportpark.
SCO’63 op trainingskamp naar Spanje: ‘De service en het geduld wordt gewaardeerd’
Voetbal - dinsdag 9 november 2021
SCO’63 zal komende winter op trainingskamp naar Spanje gaan. De zaterdag vierdeklasser gaat van 15 tot en met 18 januari naar Torremolinos.

De club uit Spijkenisse zal voor het eerst via Trainingskampen.nl op trainingskamp gaan.
”Wij boekten normaal via een andere partij maar de goede verhalen over dit bedrijf deden ons besluiten om dit maal met
Trainingskampen.nl naar Spanje af te reizen.”

SCO’63 zal zich met 30 personen vier dagen in Spanje optimaal gaan voorbereiden op de tweede seizoenshelft.
Diverse offertes werden opgemaakt en bijgesteld om uiteindelijk in Torremolinos terecht te komen. ”Ik ben heel erg te spreken over de manier waarop jullie dit hebben aangepakt.

De service, en met name het geduld vanuit jullie kant, wordt zeer gewaardeerd. Geduld is een schone zaak en dat blijkt in deze situatie maar weer eens.

Ik heb er echt een goed gevoel over dat bij jullie alle zaken top zijn geregeld.”
Belangenorganisatie: ‘Nieuwe maatregelen amateursport nog steeds onuitvoerbaar’
Algemeen - vrijdag 5 november 2021
De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) denkt dat het bijgestelde plan van het kabinet om iedere bezoeker van een kleedkamer een coronabewijs of negatieve testuitslag te laten overleggen onuitvoerbaar is bij de meeste Nederlandse amateurverenigingen.

Volgens de BAV is het in ieder geval positief nieuws dat bezoekers van sportparken straks geen coronabewijs, negatieve testuitslag of bewijs van antistoffen hoeven te laten zien, een idee van het kabinet dat na druk van de BAV en veel sportbonden direct als onuitvoerbaar werd beschouwd.
Nu moet echter iedereen die een binnenruimte op een sportpark betreedt wél aan bovengenoemde eisen voldoen. ‘Een sportpark heeft misschien twee of drie ingangen, maar soms wel twintig kleedkamers. Voor de meeste clubs is dit onuitvoerbaar’, zegt Van Olffen, die namens de BAV ongeveer 1.600 amateurclubs vertegenwoordigt. ‘Het lijkt erop dat het kabinet de sport gebruikt om ongevaccineerden zich alsnog te laten vaccineren.’
Als voorbeeld geeft Van Olffen de situatie van bezoekende elftallen. ‘Ze verzamelen samen op de parkeerplaats, rijden gezamenlijk met de bus naar de wedstrijd, komen samen aan bij het sportpark van de tegenstander, maar mogen dan niet samen in een kleedkamer zitten. Soms zijn gasten vijf uur op pad, en dan kunnen ongevaccineerden dus niet naar een toilet.’

Van Olffen stelt dat de belangenorganisatie zich kan vinden in een verplichte check voor de kantine en het terras. ‘Maar controle voor kleedkamers is een brug te ver voor verenigingen die draaien op goedwillende vrijwilligers.’
Kabinet ziet af van QR-code voor buitensport
Algemeen - donderdag 4 november 2021
Een coronatoegangsbewijs voor amateursporters en publiek is voorlopig van de baan. Dat werd woensdagnacht bekend. Voor binnensport dient wel een coronatoegangsbewijs getoond te worden.

Zo hoeven amateurvoetballers dus toch geen coronatoegangsbewijs te laten zien om te kunnen trainen en wedstrijden te spelen. Ze moeten wel kunnen aantonen gevaccineerd te zijn, het coronavirus te hebben doorgemaakt of recentelijk negatief getest te zijn als ze naar binnen willen voor bezoek aan de kleedkamer, het toilet of de kantine en ook als ze op het terras bij hun club gaan zitten.
KNVB slaakt noodkreet na nieuwe coronamaatregelen
Algemeen - woensdag 3 november 2021
De KNVB roept de Tweede Kamer op sporten bij amateurverenigingen zonder coronatoegangsbewijs voor iedereen mogelijk te maken. Dat doet de organisatie naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van het kabinet. Vanaf zaterdag moet iedereen van 18 jaar en ouder die een sportcomplex betreedt over een dergelijk bewijs beschikken.

,,De plannen van het kabinet voor het amateurvoetbal zijn praktisch gezien onuitvoerbaar”, zegt de KNVB. ,,Vrijwilligers zijn goud waard, maar ook schaars. Waar ga je vrijwilligers vandaan halen die zeven dagen per week QR-codes gaan controleren bij alle sporters en bezoekers op een accommodatie? In andere sectoren werken professionals die bij de (enige) toegang bezoekers kunnen controleren, wij hebben vrijwilligers die hetzelfde zouden moeten doen voor een heel open sportcomplex met vaak meerdere ingangen.”

De bond vraagt om begrip. ,,Het amateurvoetbal heeft met alle coronamaatregelen meebewogen, maar dit is gewoon een brug te ver en niet handhaafbaar. De termijn waarop de maatregel ingaat, komend weekend, is helemaal onhaalbaar. Krijgen verenigingen die deze stap niet (tijdig) kunnen nemen dan een boete? Het leidt allemaal tot grote onrust en trekt een zware wissel op verenigingen, vrijwilligers en voetballers.”
Coronatoegangsbewijs verplicht voor amateursporters en publiek
Algemeen - dinsdag 2 november 2021
Sporten en bewegen is van groot belang voor de gezondheid en weerstand van mensen. Daarmee heeft het een zeer gunstige invloed op de volksgezondheid en de gezondheidszorg De KNVB juichte het daarom toe dat het kabinet met eerdere coronamaatregelen geen drempels opwierp om te kunnen blijven sporten en dit voor iedereen toegankelijk bleef.

Vanavond is echter bekendgemaakt dat dit wijzigt en dat amateursporters van boven de 18 jaar alsnog een coronatoegangsbewijs (CTB) moeten overleggen. Dus om te mogen sporten moet je vanaf zaterdag a.s. gevaccineerd zijn, over een negatieve coronatest beschikken of antistoffen hebben opgebouwd na een eerdere positieve coronatest.

Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de competities van teamsporten. De huidige vaccinatiegraad is momenteel 87%. Dus voor een gemiddeld elftal gaat straks niet elke speler meespelen. Dit aantal zal per team verschillen maar loopt straks als een rode draad door de tienduizenden teams die in de competities uitkomen. Hoeveel teams zullen hierdoor moeten afhaken? Hoeveel wedstrijden zullen komen te vervallen, ook voor gevaccineerde spelers omdat hun tegenstanders zich terugtrekken? Hoeveel zal er straks door ruim 600.000 amateurvoetballers van boven de 18 jaar minder worden gesport, met kwalijke gevolgen voor hun gezondheid?

‘Den Haag’ onderkent opnieuw de kracht van de sport niet en daarmee positieve invloed die het heeft op de gezondheid en de gezondheidszorg. Dat is teleurstellend, juist tijdens een pandemie. Voetbal is bovendien veilig. Het aantal langere contactmomenten is minimaal en voor het veldvoetbal bevindt men zich in de frisse buitenlucht. Er zijn dan ook geen coronabrandhaarden bekend die de oorsprong op het voetbalveld hadden.
Mogelijk QR-code voor deelnemers en publiek bij amateurwedstrijden
Algemeen - vrijdag 29 oktober 2021
Het kabinet overweegt om QR-codes veel breder te gaan inzetten en ook voor publiek bij amateurwedstrijden verplicht te stellen. Zonder QR-code zou het publiek dan niet welkom zijn. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Naast amateurvoetbalwedstrijden overweegt het kabinet ook voor sportscholen, bij zwembaden en deelnemers aan amateursportwedstrijden de corona QR-code in te voeren. Het Algemeen Dagblad stelt: ‘Wel wordt nog overwogen om op meer plekken te werken met QR-codes om ergens toegang te krijgen. Publiek bij amateurwedstrijden, in sportscholen, bij zwembaden of deelnemers aan amateursportwedstrijden hebben deze nu nog niet nodig.
Wintertijd !
Algemeen - donderdag 28 oktober 2021
Het is bijna zover, komend weekeinde gaat de wintertijd weer in.
In de nacht van zaterdag 30 oktober op zondag 31 oktober wordt de klok een uur achteruit gezet van 03:00 naar 02:00 uur.
Het komend weekeinde zal dus voor iedereen een uurtje langer duren.
7 tegen 7 competitie
Senioren - woensdag 27 oktober 2021
Aanstaande vrijdagavond 29 oktober is er alweer de vijfde wedstrijddag in onze 7 tegen 7 competitie. Wederom staan er diverse interessante wedstrijden op het programma. Opvallend is dat zowel in poule A als poule B alle teams in de eerste 4 speelronden al een keer verloren hebben, met uitzondering van Hangover'96, die het voor elkaar heeft gekregen om 4 keer gelijk te spelen. In poule staat verder om 19:45 uur de kelderkraker tussen Vitae Pijnbestrijding en PokerStars op het programma. In poule B is het nu al enorm spannend, namelijk 2 ploegen met 9 punten, 4 ploegen met 6 punten en als laatste 4 ploegen met 4 punten. Het toeval wil dat deze vrijdag de bovenste 6 ploegen onderling tegen elkaar spelen en dat hetzelfde geldt voor de onderste 4.
Redenen genoeg dus om deze avond een bezoek aan ons sportpark te brengen..
Knock-outfase KNVB-beker
Voetbal - donderdag 21 oktober 2021
Het komende weekeinde gaan sommige SCO'63-teams verder in de knock-outfase van de KNVB-beker. Het leek ons verstandig de belangrijkste reglementen uit de KNVB Bekerbesluiten nog eens op een rijtje voor jullie te zetten :

* Alle wedstrijden in het knockoutsysteem, die in een gelijkspel eindigen, worden beslist overeenkomstig de volgende regeling:
Direct na afloop van de reguliere speeltijd wordt de winnaar bepaald door het nemen van strafschoppen. Voor de uitvoering van de strafschopppen wordt verwezen naar de "Spelregels veldvoetbal".
* Alle wedstrijden vallen onder de afgelastingsregeling zoals deze geldt voor de categorie A.
* Uitstel van wedstrijden is niet mogelijk en ook de zogenoemde baaldagenregeling is op een bekerwedstrijd niet van toepassing. Voor eventuele verzoeken tot uitstel van vastgestelde wedstrijden wordt verwezen naar de bepalingen inzake verzoeken tot uitstel, zoals opgenomen in paragraaf 2.7. van het Handboek competitiezaken amateurvoetbal.
* Als één of beide partijen van een bekerwedstrijd in dat betreffende weekend een (inhaal)competitiewedstrijd dient te spelen, dan wordt de bekerwedstrijd midweeks ingepland. In overleg met de tegenstander kan een andere dag of tijd worden overeengekomen.

Voor alle teams die nog strijden in de KNVB-beker succes met het bereiken van de volgende ronde !
KNVB kan en mag niet controleren of een coronabesmetting klopt
Voetbal - woensdag 20 oktober 2021
De afgelopen weken zijn er in de regio de nodige ‘corona-afgelastingen’ geweest en dat leidde -onder meer op social media- tot de nodige reacties en deed hier en daar de wenkbrauwen fronsen. De KNVB heeft echter geen controlemogelijkheden.

De geldende criteria zijn opgesteld door GGD en RIVM. Navraag bij de KNVB leert ‘dat de enige reden waarom een wedstrijd geen doorgang kan vinden is als er, dankzij meerdere besmettingen, geen volledig team op de been te krijgen is’.
Controle hierop is overigens, onder meer vanwege de AVG, niet mogelijk. ‘De KNVB kan en mag niet controleren of een coronabesmetting klopt’.

eerstvolgende competitiewedstrijd
zaterdag 11 december 2021
NBSVV 1-SCO'63 ZA1
Sportpark De Kreek
NIEUW-BEIJERLAND
uitslagen en stand

zaterdag 27 november 2021
Nieuwenhoorn JO11-2JM - SCO'63 JO11-13-11
Hellevoetsluis JO13-2 - SCO'63 JO13-1JMafg.
Pernis JO9-2JM - SCO'63 JO9-1afg.
Simonshaven 1 - SCO'63 ZA11-0
Vierpolders 2 - SCO'63 ZA2afg.
Deltasport 7 - SCO'63 ZA52-5
zondag 28 november 2021
Hermes DVS 2 - SCO'63 ZO22-3

4-12-2021Sinterklaasfeest ( aangepaste vorm )
8-12-2021Laatste training 2021
10-12-2021Kerstklaverjassen (uitgesteld)
13-12-2021Kerstmaaltijd Jeugd (vervallen)
15-12-2021Kerstmaaltijd Senioren (vervallen)
8-1-2022Nieuwjaarstoernooi
8-1-2022Nieuwjaarsreceptie
10-1-2022Aanvang trainingen 2022
4-2-2022Algemene Ledenvergadering
18-3-2022Aanvang 2e gedeelte 7 tegen 7 competitie 2021/2022

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters