Nieuws
Vier degradanten per klasse in zaterdag vierde klasse
Senioren - maandag 27 september 2021
Komend seizoen zal de zaterdag vierde klasse ook degradanten kennen. De KNVB heeft onlangs de promotie/degradatie regelingen bekend gemaakt.
In de zaterdag vierde klasse zullen de nummers 11 tot en met 14 naar de nieuw te vormen zaterdag vijfde klasse degraderen.

Regeling zaterdag 4e klasse A t/m I

* De kampioenen promoveren naar de 3e klasse.
* De periodekampioenen van de 4e klasse A t/m I spelen volgens een vastgesteld schema samen met de herkansers van de 3e klassen voor 4 plaatsen in de 3e klasse.
* De nummers 11, 12, 13 en 14 uit de 4e klasse A t/m I degradeert naar de nieuw te vormen 5e klasse.
Week van de scheidsrechter
Voetbal - vrijdag 24 september 2021
Ook dit jaar vindt de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat.

En dat bedankje is dat jaar belangrijker dan ooit! Want na een zwaar coronajaar kunnen we natuurlijk niet meer dan blij zijn dat er ook dit seizoen weer vele tienduizenden scheidsrechters voor ons klaar staan. Helaas loopt dat aantal terug. Een extra reden om zuinig te zijn op de scheidsrechters die nog actief zijn. De KNVB en ARAG roepen verenigingen, voetballers en voetballiefhebbers dan ook op om júist nu mee te doen en alle (assistent-) scheidsrechters te bedanken.
Hoe bedank jij de scheids?

Geef de scheidsrechter samen met de tegenstander voorafgaand aan je wedstrijd een applaus, leg een aardigheidje klaar voor de scheidsrechter of stuur als vereniging een kaartje naar het huisadres van al jouw verenigingsscheidsrechters. Kortom; hoe bedank jij de scheids? Deel je initiatief op Twitter met #scheidsbedankt of zoek op Twitter onder die hashtag naar leuke voorbeelden.

De Week van de Scheidsrechter duurt 25 september tot en met 3 oktober 2021.
Coronatoegangsbewijs: afscheiding in kantine biedt mogelijkheden voor sportclubs
Kantine - woensdag 22 september 2021
De voetbalverenigingen in de regio hebben vanaf zaterdag te maken met het coronatoegangsbewijs.Het NOC*NSF maakt op haar website de maatregelen inzichtelijk. Vanaf 25 september 2021 is het mogelijk toegang tot horeca te krijgen met een corona-toegangsbewijs. Voor de sport zijn er een aantal uitzonderingen hierin. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

Wanneer er wel CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

* voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca;
* wanneer de sportbeoefening in de horeca plaatsvindt, bv. darts of biljart in een café/restaurant.

Wanneer er geen CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

* voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
* het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;
* voor het beoefenen van sport in bijv buurthuizen, mits het horeca gedeelte afgescheiden is van de andere activiteiten.
Leeftijdsdispensatie : Wat zijn de regels voor het seizoen 2021/'22?
Jeugd - dinsdag 21 september 2021
In de gehele categorie B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Dat geldt dus ook voor het seizoen 2021/'22. Maar welke regels gelden er hiervoor? Daar we hierover nog regelmatig vragen krijgen zetten we de regels voor dit seizoen nog eens op een rijtje.

Bij de spelvorm waarbij er 6 tegen 6 gespeeld wordt is er één dispensatiespeler per team toegestaan. Bij 8 tegen 8 is het maximumaantal dispensatiespelers twee, terwijl er bij 11 tegen 11 maximaal drie dispensatiespelers deel mogen nemen. Een dispensatiespeler mag maar één jaar ouder zijn.

In gemengde competities, uitgezonderd de JO7, JO8 en JO9, mogen meiden één jaar ouder zijn (automatische dispensatie). Bovenop de automatische dispensatie van één jaar krijgen meiden in de gemengde competities niet nog een extra (tweede) jaar dispensatie.

Lees verder >>
Voorzitters over QR-code: ‘Hoe moet ik hier vrijwilligers voor vinden’
Kantine - vrijdag 17 september 2021
Volgend weekeinde staat er voor de regioclubs een moeilijk weekeinde op het programma. De clubs moeten vrijwilligers gaan inzetten om niet-geteste en niet gevaccineerde leden uit de kantine te weren. De leden hebben vanaf 25 september een QR-code nodig om de kantine te betreden. In de overige delen van de accommodatie (kleedkamers en sportvelden) is iedereen wel welkom.

RVVH-voorzitter Mario Papavoine vraagt zich af of de huidige maatregelen juridisch wel in orde zijn. ”Ik raad alle voorzitters van verenigingen aan hun statuten eens goed door te nemen en zich af te vragen; mogen wij deze controle uitvoeren op contributie betalende leden en mogen wij als bestuur diezelfde leden op basis van de aangekondigde maatregel de toegang tot hun verenigingskantine weigeren? Kan ik als lid van de vereniging en als voorzitter, beiden een natuurlijk persoon, mijn vereniging zijnde een rechtspersoon middels een kort geding aanspreken wanneer ik als ongevaccineerd lid de toegang wordt geweigerd door mijn mede bestuursleden? Tevens verwijs ik naar de AVG welke sinds 25 mei 2018 j.l. bestaat, de zogeheten privacy wetgeving waar ook verenigingen zich aan dienen te houden. Voer voor juristen lijkt mij.”

Lees verder >>
KNVB publiceert kaartenregeling: ‘Let op schorsingen van twee seizoenen geleden’
Voetbal - donderdag 16 september 2021
Iedereen in het amateurvoetbal begint het seizoen 2021/’22 weer met nul gele kaarten, zowel in de beker als reguliere competitie. Wanneer iemand echter nog een uitsluiting van het vorige seizoen heeft staan, wordt deze meegenomen naar het komende voetbaljaar. Ondanks de rare periode die we achter de rug hebben met onder meer een onafgemaakte competitie, blijven de huidige reglementen gelden en worden uitsluitingen meegenomen naar het nieuwe seizoen.

Wanneer een uitsluiting is opgelopen naar aanleiding van een rode kaart, dan moet deze worden uitgezeten in de eerste wedstrijd(en) van het nieuwe seizoen 2021/’22. Het maakt hierbij niet uit of de uitsluiting is opgelopen in een beker- of competitiewedstrijd, een uitsluiting geldt voor alle bindende wedstrijden. LET OP: heb je nog een uitsluiting open staan vanuit het seizoen 2019/’20, dus van twee seizoenen geleden, en staat er in de tuchtbrief dat je uitsluiting wel is gekoppeld aan een specifieke competitie dan is de informatie in de tuchtbrief leidend.

Lees verder >>
Corona QR-code: ‘Voor sportclubs bijna niet te handhaven en zorgt voor tweespalt’
Kantine - woensdag 15 september 2021
Voetbalverenigingen krijgen in eind september wederom een nieuwe maatregel opgelegd. Waar eerst de kantines gesloten moesten worden worden de verenigingen nu geconfronteerd met het weigeren van leden in de kantine. Elk lid moet een geldige Corona QR-code hebben om de kantine in te mogen. Dit geldt voor leden vanaf 14 jaar.

De verenigingen, die veelal een tekort aan vrijwilligers hebben, moeten nu elke bezoeker aan de kantine gaan controleren. Op Twitter stelt onder meer Excelsior’20 dat het plan van het kabinet niet uitvoerbaar is.
Excelsior"20 : Niet uitvoerbaar met minimaal 1500 verschillende personen op een reguliere zaterdag op ons complex/kantine!
Hans Brekelmans, interim-voorzitter van Spijkenisse stelt dat de nieuwe regelgeving voor een tweespalt in de vereniging zal gaan zorgen. ‘Dat gaat een heel lastig issue worden voor de besturen. Tweespalt binnen de vereniging ligt op de loer en dat kan toch niet de bedoeling zijn. Een vereniging staat voor verenigen,’ stelt Brekelmans op Twitter.
Tweede wedstrijddag 7 tegen 7 competitie
Senioren - woensdag 15 september 2021
Aanstaande vrijdag 17 september is er de tweede wedstrijddag van onze 7 tegen 7 competitie. De eerste speelronde heeft aangetoond dat sommige teams zich aardig hebben versterkt, dus wellicht gaat er een ander team dit jaar met de sportieve eer strijken. Verder is reeds duidelijk geworden dat dit seizoen binnen beide poules de verhoudingen wel eens heel anders kunnen gaan liggen en dat er het komend seizoen vele spannende wedstrijden zullen gaan volgen. We nodigen jullie dan ook graag uit om dat deze vrijdagavond met eigen ogen te komen aanschouwen.
Sportclubs moeten niet-gevaccineerden en niet-geteste personen uit kantine gaan weren
Kantine - dinsdag 14 september 2021
Sportclubs krijgen de komende periode wederom een tegenslag te verwerken. De sportclubs moeten niet-geteste en ongevaccineerden in de kantine gaan weigeren. De clubs dienen zelf te zorgen voor de controles. Zonder coronatoegangsbewijs kom je de kantine niet meer in.

De kantines zijn voor veel clubs de grootste bron van inkomsten. Voor teamsporten betekent dit dat (een deel) van de spelers de kantine niet meer in kan. Per zaterdag 25 september wordt de 1,5 meter afgeschaft. Vanaf 25 september is er in alle horeca (behalve afhaalrestaurants), bij evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden) en bij vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters) gewerkt alleen toegang mogelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Dat geldt binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd.
Voor u gelezen : Nafluiten - Jakobina
Algemeen - vrijdag 10 september 2021
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam.nl de column Nafluiten :

Omdat het tegenwoordig vrij lastig kan zijn om vrijwilligers te vinden is de betaalde verenigingsmanager in beeld bij sportverenigingen. Deze werknemer heeft een belangrijke, sturende, uitvoerende, controlerende, ondersteunende en sociale functie binnen een club.
De verenigingsmanager is verantwoordelijk voor het inventariseren, organiseren en het laten uitvoeren van ledentaken. En werkt nauw samen met het verantwoordelijke bestuur en eventuele commissies. Afhankelijk van de hoeveelheid werkzaamheden sluiten sportverenigingen dienstverbanden af voor 24-38 uur per week op jaarbasis. Tijdens het te spelen voetbalseizoen ligt het aantal uren hoger en tijdens de zomer-, en winterstop lager.
De verenigingsmanager is bij de meeste clubs die van deze betaalde kracht gebruik maken in de plaats gekomen van de vrijwilligers die verantwoordelijk waren voor vooral administratieve en planmatige taken. Dit persoon fluit bijvoorbeeld dus geen wedstrijden, maakt de kleedkamers niet schoon, coacht of traint geen teams, rijdt geen jeugd naar uitwedstrijden, staat niet in de keuken en/of staat niet achter de counter van de kantine. Deze functies moeten dus nog altijd gedaan worden door vrijwilligers. De totale coördinatie is aan de professional.

De coördinerende vrijwilligers sterven langzaam uit. Het is een job, die veel van iemand vergt. Zeker als je daarnaast nog een gewoon leven hebt. Buiten de club. De veelal ondankbare functie.
Ik werd geraakt door een opmerking van de Rotterdamse Jakobina op Facebook, die reageerde op de opmars van de betaalde verenigingsmanager. Ik citeer:

Lees verder >>
Inschrijving VoetbalRijnmond Cup
Voetbal - donderdag 9 september 2021
De inschrijving van de VoetbalRijnmond Cup voor het komend seizoen (2021/2022) is nog steeds opengesteld. Het is mogelijk om alle jeugdelftallen en seniorenelftallen in te schrijven. De eerste 700 elftallen hebben zich inmiddels ingeschreven. De inschrijving loopt tot 19 september door.

Door de coronacrisis is het helaas niet mogelijk geweest de afgelopen editie af te ronden. Komend seizoen zal gepoogd worden de wedstrijden eerder te laten spelen en ook meer ruimte op de speeldagenkalender te houden. De reeds betaalde inschrijfgelden van het afgelopen seizoen worden met het nieuwe seizoen verrekend.
Dit seizoen degradatie naar zaterdag vijfde klasse
Senioren - dinsdag 7 september 2021
De KNVB heeft het afgelopen seizoen wegens de coronapandemie de invoering van de zaterdag vijfde klasse in het district West II uitgesteld. Omdat namelijk hierdoor het spelen van een hele competitie onmogelijk was, had KNVB voor het seizoen 2020/2021 besloten geen degradatie uit te voeren in de vierde klasse. Het nieuwe seizoen 2021/2022 zal er dus wel uit de zaterdag vierde klasse gedegradeerd kunnen worden.
Start 7 tegen 7 competitie
Senioren - dinsdag 31 augustus 2021
Aanstaande vrijdag 3 september is het dan eindelijk zover, de start van het nieuwe seizoen van onze 7 tegen 7 competitie. Het seizoen 2021/2022 gaat wederom van start met 20 teams, die weer opgesplitst zijn in 2 poules van 10 teams, waarbij de ene poule de Eredivisie is en de andere poule de Eerste Divisie. Na het spelen van een halve competitie hebben we in het voorjaar de eindronde, waarbij er met behulp van een heuse promotie- en degradatieregeling de definitieve beslissingen zullen vallen. De aanvang van de wedstrijden is zoals vanouds om 19.45 uur, 20.40 uur en om 21.35 uur. Het complete programma kunnen jullie elders op de site bij de rubrieken "7 tegen 7" en "Programma" terugvinden. Na de wedstrijden is er weer gezellige muziek en zal ook de inwendige mens niet vergeten worden. Dus kom om de 2 weken weer op de vrijdagavond allemaal naar het sportpark, het belooft weer een beregezellig en sportief hoogstaand seizoen te worden.
Bekijk nu jullie programma op Voetbal.nl
Voetbal - zaterdag 28 augustus 2021
Zoals jullie ongetwijfeld al weten is Voetbal.nl hét platform voor amateurvoetballend Nederland. Dus voor spelers, scheidsrechters, trainers en coaches, maar natuurlijk ook voor ouders en andere supporters van het amateurvoetbal.

Op een leuke manier je voetbalactiviteiten bijhouden:

• Programma, standen en uitslagen van jouw teams
• Persoonlijke- en teamstatistieken
• Volg de teams en clubs van je vrienden en familie
• Volg andere spelers en blijf op de hoogte van hun resultaten
• Direct op de hoogte van afgelastingen
• Video's en foto's van jouw teams toevoegen en bekijken
• Laat vooraf weten of je aanwezig bent bij de wedstrijd
• Geef aan of je een auto voor de uitwedstrijd beschikbaar stelt

Dus staan er activiteiten bij waarvan jullie niet op de hoogte zijn, kijk nog eens op Voetbal.nl.
KNVB maakt Bekerbesluiten 21/22 bekend
Voetbal - dinsdag 24 augustus 2021
Binnenkort starten de bekercompetities van het seizoen 2021/’22 in het veldvoetbal.

Wellicht heb je vragen over de reglementen en besluiten. In de Bekerbesluiten is het antwoord te vinden op vragen als bijvoorbeeld: Hoeveel gaan er door in onze poule en wat moeten we doen na een gelijke stand na 90 minuten?

Link naar Districts Bekerbesluiten seizoen 2021/’22 : https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/26153/bekerbesluiten-districten-2021-2022
Nummering bekend ! Download nu jullie speelschema
Voetbal - zondag 22 augustus 2021
De KNVB heeft gisteren de nummering voor het competitieprogramma van zowel de A- als de B-categorie vrijgegeven en dit zowel voor het zaterdag- als het zondagvoetbal gedaan.
Deze is te vinden op Voetbal.nl en de diverse apps. Hierdoor is nu het complete bekerprogramma en competitieprogramma voor het seizoen 2021/2022 bekend. Het bekerprogramma staat er al en we zullen het eerste gedeelte van het competitieprogramma binnenkort ook bij het programmagedeelte op onze website vermelden.
KNVB maakt competitie-indelingen B-categorie bekend
Voetbal - vrijdag 20 augustus 2021
De KNVB heeft vrijdagochtend de indelingen voor alle teams in de B-categorie bekend gemaakt. De indelingen zijn te vinden op Voetbal.nl en Sportlink.

Naast de indelingen zijn ook een groot deel van de wedstrijdschema’s gepubliceerd. Zaterdag worden de wedstrijdprogramma’s en de nummering voor de A-categorie bekend.
SCO'63 is op zoek naar aanvulling voor de jeugdelftallen
Jeugd - donderdag 19 augustus 2021
SCO 63 in Spijkenisse is op zoek naar jongens en meisjes in alle leeftijden die willen voetballen. Wil jij een vriendenteam starten of wil je gewoon zelf lekker voetballen op een gezellige en kleinschalige vereniging, kom dan eens een keer bij ons kijken. We starten de trainingen weer op maandag 30 augustus. Je kan ook een kijkje op onze website nemen. Iedereen die zich voor 10 september aanmeldt bij onze vereniging, krijgt een korting van 15 procent op de contributie voor het komende seizoen.

Momenteel zijn we specifiek op zoek naar jongens en meiden van 11 en 12 jaar voor ons JO-13-elftal, maar uiteraard is iedereen van harte welkom

We zouden het ten zeerste waarderen als iedereen bovenstaand bericht zo veel mogelijk probeert te delen op alle sociale media.
KNVB: ‘Indelingen en wedstrijdprogramma’s eerder beschikbaar’
Voetbal - dinsdag 17 augustus 2021
Het seizoen 2021/’22 staat op het punt van beginnen. Meerdere indelingen en bijbehorende programma’s zijn door de KNVB al gepubliceerd en bij de verenigingen bekend. Deze week verschijnen ook, eerder dan gepland, de indelingen en programma’s van andere competities.

In een eerder bericht is melding gemaakt van publicaties van indelingen en programma’s op 27 en 28 augustus a.s.
Omdat de afdeling competitie alle voorbereidende werkzaamheden al eerder heeft kunnen afronden, vindt publicatie van die competities eerder plaats dan gepland. Het betreft de volgende publicaties:

20 augustus:

* Categorie A: indelingen van de Hoofdklassen in het jeugdvoetbal
* Categorie B: indelingen van de overige competities in het jeugd- en seniorenvoetbal

21 augustus:

* Categorie A: nummering en wedstrijdprogramma alle competities
* Categorie B: nummering en wedstrijdprogramma alle competities O13 en ouder

De indelingen zijn op respectievelijk 20 en 21 augustus te zien op voetbal.nl, zowel op de website als in de app, en via Sportlink Club.
Wedstrijdprogramma B-categorie (beker) bekend
Voetbal - zondag 15 augustus 2021
De KNVB heeft na de indelingen nu ook de wedstrijdprogramma's voor het bekervoetbal van de B-categorie bekend gemaakt.

De KNVB had reeds alle indelingen op Voetbal.nl gepubliceerd, de bijbehorende wedstrijdprogramma’s zijn inmiddels ook bekend gemaakt. De competitie-indelingen voor komend seizoen volgen op 27 augustus.

eerstvolgende competitiewedstrijd
zaterdag 2 oktober 2021
SCO'63 ZA1-DRL 1
Sportpark Oostbroek
SPIJKENISSE
uitslagen en stand

woensdag 22 september 2021
Rijnm./Hgvl.Sp. JO9-1 - SCO'63 JO9-11-6
zaterdag 25 september 2021
Spijkenisse JO10-4 - SCO'63 JO10-111-1
Hekelingen JO11-4 - SCO'63 JO11-13-8
Meeuwenplaat JO13-1 - SCO'63 JO13-1JM9-1
Spijkenisse JO9-5 - SCO'63 JO9-11-11
Smitshoek MO17-2 - SCO'63 MO17-14-2
ZBVH 1 - SCO'63 ZA11-0
GHVV'13 3 - SCO'63 ZA25-2
Brielle 7 - SCO'63 ZA46-1
Pernis 6 - SCO'63 ZA52-12
zondag 26 september 2021
SCO'63 ZO2 - VFC 413-3
SCO'63 ZO3 - FC IJsselmonde 78-1

Er zijn geen activiteiten bekend.

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters