Nieuws
Trainingsvormen voor 1.5 meter-training
Voetbal - zondag 24 mei 2020
Heb je even geen inspiratie meer voor een leuke, en veilige (1,5m-)training voor jouw team?
De KNVB biedt ondersteuning voor alle trainers en spelers met betrekking tot trainingen en/of andere voetbal-activiteiten.
Ze zijn uitgewerkt en onderverdeeld in trainingen voor verschillende leeftijdscategorieën, waarbij het volgende onderscheid is gemaakt :
* De groep t/m 12 jaar (Onder 13)
* De groep van 13 t/m 18 jaar (Onder 14 t/m Onder 19 jaar)
* De groep van 19 jaar of ouder

Voor elk van deze groepen kun je met de volgende link specifieke voorbeeldtrainingen en nuttige protocollen en tips vinden. Uiteraard voor iedere categorie rekening houdend met de gestelde maatregelen vanuit het RIVM :
https://rinus.knvb.nl/informatie/opstarten-verenigingsvoetbal
Teleurstelling over dichtblijven sportkantines
Algemeen - woensdag 20 mei 2020
NOC*NSF is teleurgesteld dat de sportkantines van buitensportaccommodaties nog niet open mogen. Premier Mark Rutte liet dinsdag weten dat, als onderdeel van aanpassingen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, de horeca onder voorwaarden per 1 juni weer deels open mag. Dit geldt echter nog niet voor de sportkantines. Positief is wel dat het Outbreak Management Team (OMT) zich buigt over een mogelijke eerdere openstelling van binnensportaccommodaties, waarvan opening nu nog voorzien is per 1 september.

Lees verder >>
Lid van verdienste Gerard van Emmerik overleden †
Algemeen - zondag 17 mei 2020
Met grote verslagenheid heeft ons het bericht bereikt van het overlijden van onze oud-voorzitter en lid van verdienste Gerard van Emmerik. Gerard is na een kort ziekbed op 71 jarige leeftijd overleden. Gerard heeft meerdere functies bekleed van wedstrijdsecretaris tot voorzitter . Tot het laatste was hij een gewaardeerd lid van onze onderhoudsploeg . Met Gerard verliezen we een markante persoonlijkheid , we wensen zijn familie en naasten veel sterkte toe . Bestuur SCO’ 63
Voor u gelezen : Nafluiten - Mondkapjes
Algemeen - vrijdag 15 mei 2020
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam.nl de column van Egbert Egberts, oud-scheidsrechter:

Veel discussies op social media gaan over het wel of niet kunnen laten spelen van voetbalwedstrijden of andere matches, waar contact tussen de sporters onderling onvermijdbaar is. Vanaf 1 september, aanvang van het nieuwe seizoen voor veel takken van sport, geldt de anderhalvemetermaatschappij als het aan het kabinet Rutte ligt. Enige mits: als er niet weer een uitbraak van het coronavirus op de eerste golf is gevolgd.

Het amateurvoetbal wil geen wedstrijden zonder publiek spelen. Dat las ik een aantal dagen geleden op de website van VoetbalRotterdam.nl. En Rutte en consorten hebben het in het hoofd dit scenario mogelijk wel toe te laten passen. Zolang er geen vaccinatie tegen het virus is, dan geen toeschouwers, zo lieten de verantwoordelijk minister Hugo de Jonge en mattie Mark weten.

Lees verder >>
Dansschool Dee Move tijdelijk op de velden van SCO'63
Algemeen - dinsdag 12 mei 2020
Dansschool Dee Move zal tijdens de coronamaatregelen op dinsdag,woensdag en donderdag op diverse tijden gebruik maken van onze velden. Uiteraard dienen zij zich aan het corona protocol te houden en wijzen zij zelf een corona coördinator aan. Dit betekent dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor het naleven van de gestelde eisen. ook zullen de dansers en onze leden elkaar niet treffen tijdens de trainingen. Uiteraard is dit in overleg met de gemeente en de dansschool afgesproken.
KNVB: ‘Nieuw coronaprotocol beschikbaar’
Algemeen - maandag 11 mei 2020
Nu het kabinet heeft besloten dat jeugd sinds 29 april en senioren met ingang van 11 mei weer mogen trainen, heeft de KNVB in samenwerking met NOC*NSF protocollen voor alle sportverenigingen opgesteld.

Hierin staan de praktische regels om veilig en verantwoord georganiseerd te kunnen sporten. Er zijn specifieke protocollen per doelgroep opgesteld die de verenigingen kunnen gebruiken om de vereniging ‘corona-proof’ te maken.

Lees verder >>
Amateurclubs: geen wedstrijden zonder publiek
Algemeen - zondag 10 mei 2020
Premier Rutte gaf woensdagavond tijdens zijn persconferentie aan, dat voetbalwedstrijden vanaf 1 september weer mogelijk zijn in het betaalde en amateurvoetbal, maar zonder publiek. Diverse clubs in het amateurvoetbal hebben inmiddels al laten weten, daar niets voor te voelen.
,,Dat is een absolute no-go, in ieder geval voor eerste elftallen”, zeggen meerdere voorzitters. Een belronde langs diverse verenigingen geeft hetzelfde standpunt te horen.

Ben van Olffen, voorzitter van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV), gelooft niet zo snel in duels zonder publiek. ,,Voor verenigingen is het moeilijk om daar toezicht op te houden en te handhaven. Want er lopen ook heel wat mensen op een sportpark rond die daar gebruik van maken. Ik zie dus praktische problemen ontstaan”.
,,Zeker bij clubs uit de hogere divisies komt er veel publiek op wedstrijden af. Die clubs lopen veel inkomsten mis als er geen toeschouwers welkom zijn. Maar ook derby’s in de derde of vierde klasse trekken normaal gesproken ook een paar honderd mensen. Dat betekent ook goede inkomsten voor die clubs. In praktische zin wordt het heel moeilijk voor clubs om te handhaven dat er geen publiek is. Want wat zijn toeschouwers? Ook jeugdspelers die na hun eigen wedstrijd blijven kijken bij het eerste? En hoe ga je mensen weren bij de poort?”, aldus Van Olffen.

De KNVB zegt over dit onderwerp (ook bijvoorbeeld ouders langs de lijn bij jeugdwedstrijden) samen met NOC*NSF in gesprek te zijn met de overheid.
Houdt-Afstand.com helpt clubs bij coronamaterialen
Algemeen - zaterdag 9 mei 2020
Normaal gesproken zijn bedrijven nu druk bezig met het bedrukken van aanvoerdersbanden, kampioensshirts en sjaals. Alleen dit jaar is het even anders…
Wat nu? Waar er normaal vele orders per week binnen kwamen waren het er nu slechts enkele wereldwijd. Zo ontstond het idee voor een nieuwe webshop Houd-afstand.com.

Door deze stap te nemen, konden de bedrijven weer aan de slag met de machines en materialen die ruim op voorraad lagen in de productiecentra. Afstand houden is de boodschap. Hiervoor werden allerlei artikelen bedacht die passen bij een anderhalvemetersamenleving.

Lees verder >>
40 procent voetbalverenigingen vreest voor voortbestaan
Algemeen - vrijdag 8 mei 2020
Van de Nederlandse sportverenigingen maakt veertig procent zich zorgen over het voortbestaan. Dit blijkt uit ‘De gevolgen van coronamaatregelen voor sportverenigingen’, het vanochtend gepubliceerde onderzoek van het Mulier instituut. Uit dit onderzoek blijkt ook dat een kwart van de sportverenigingen verwacht zonder hulp en ondersteuning niet te overleven.

De zorgen van de sportverenigingen zijn vooral gebaseerd op een verwacht verlies van leden/vrijwilligers en hoge inkomstenderving. Verder verwacht twintig procent van de sportverenigingen dat een deel van de bestaande leden hun lidmaatschap gaat opzeggen. Van de begrote inkomsten voor heel 2020 wordt naar verwachting gemiddeld bijna dertig procent misgelopen. Vooral grote sportverenigingen met eigen accommodaties hebben het zwaar.

Lees verder >>
Ook wedstrijden amateurvoetbal vanaf 1 september zonder publiek
Voetbal - donderdag 7 mei 2020
Indien de amateurclubs op 1 september aan officiële wedstrijden kunnen gaan beginnen zal dit net als bij de wedstrijden uit het betaalde voetbal zonder publiek geschiedden. Dat meldt de KNVB op haar website.

‘Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus onder controle blijft. Dit geldt voor het amateur- én betaald voetbal,’ aldus de KNVB op haar website.
Amateursvoetballers mogen vanaf 11 mei weer trainen
Voetbal - woensdag 6 mei 2020
Senioren van voetbalverenigingen mogen vanaf maandag 11 mei weer de velden op. De KNVB stelt op haar website dat zij weer mogen trainen maar wel verplicht 1,5 meter afstand moeten houden.

De KNVB op haar website: ‘Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden (voor jeugd t/m 18 jaar was dit al toegestaan, waarbij kinderen t/m 12 jaar ook zonder 1,5 meter afstand mogen voetballen). Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches. Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt.’
Voetbalfit: voetbaltraining voor thuis
Voetbal - dinsdag 5 mei 2020
Thuisblijven en toch voetballen? Met onze online voetbaltrainingen en workouts houden we jou in deze tijd voetbalfit. Er zijn trainingen beschikbaar voor drie leeftijdscategorieën: Onder 6 tot en met Onder 12, Onder 13 tot en met 16 en Onder 17 tot en met de senioren. De trainingen worden bedacht en gegeven door echte KNVB-trainers. Dus doe mee en blijf voetbalfit !

Bekijk de nieuwste video's : https://www.voetbal.nl/nieuws/1245/voetbalfit-voetbaltraining-voor-thuis
Kabinet stelt 110 miljoen euro beschikbaar aan sportclubs
Algemeen - zaterdag 2 mei 2020
Het kabinet stelt 110 miljoen euro extra beschikbaar voor de sportverenigingen, waaronder ook de voetbalverenigingen. Als gevolg van de coronamaatregelen, lopen de clubs omzet mis terwijl de vaste lasten doorlopen. Het gevaar dreigt dat veel verenigingen straks de deuren niet meer kunnen openen. Nederland telt 1,2 miljoen amateurvoetballers en bijna 3.000 voetbalverenigingen.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “In samenwerking met NOC*NSF hebben we ons hard gemaakt voor de breedtesport. Minister Van Rijn heeft hier gehoor aan gegeven en zijn steun vandaag stemt ons tevreden. Nederland heeft een sportinfrastructuur die uniek is in de wereld. Een verenigingsnetwerk waar mensen samen kunnen sporten en samen als vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren aan een vitaal Nederland. Deze verenigingen zijn van onschatbare waarde voor de volksgezondheid en sociale betrokkenheid en mogen niet verloren gaan.”

De 110 miljoen euro extra voor de sportsector is opgedeeld in twee delen. In de eerste plaats gaat er 90 miljoen euro naar sportverenigingen door de huur kwijt te schelden over de periode 1 maart tot 1 juni. Voor veel sportverenigingen is de huur de grootste kostenpost op de begroting. Ten tweede gaat er 20 miljoen euro naar sportverenigingen met een eigen accommodatie. Deze verenigingen worden geconfronteerd met omzetverlies en doorlopende lasten en komen vaak niet in aanmerking voor de rijksbrede regelingen. Per sportvereniging gaat het om een eenmalige tegemoetkoming van maximaal 2.500 euro. Zo kunnen verenigingen trainingen voor de jeugd hervatten en activiteiten opzetten voor niet-leden.

Met de 110 miljoen euro komt het kabinet tegemoet aan de hoogste nood van sportverenigingen. De clubs beschikken niet over grote reserves en er wordt juist nu extra inspanning gevraagd van hen. Het Mulier Instituut is gevraagd om de effecten die de coronacrisis heeft op de gehele sportsector in kaart te brengen. Aan de hand van de uitkomsten kijkt het kabinet in hoeverre aanvullende steun nodig is.
NOC*NSF vraagt kabinet om noodpakket voor sportverenigingen
Algemeen - vrijdag 1 mei 2020
NOC*NSF vraagt minister van Sport Martin van Rijn om een stevig pakket aan noodmaatregelen voor sportverenigingen. Met een pakket ter waarde van 150 miljoen zou de sport op het lokale niveau voor deze maanden zeer geholpen zijn waardoor sportverenigingen in staat blijven hun belangrijke maatschappelijke rol ook in de toekomst te blijven vervullen.

Het pakket dient gericht te zijn op het compenseren van de accommodatie- en andere vaste lasten van sportverenigingen gedurende deze eerste maanden van de crisis. Tegenover die vaste lasten staat een grote inkomstenderving waardoor er een zware wissel wordt getrokken op het incasseringsvermogen van sportverenigingen.

Lees verder >>
Coronatest ook beschikbaar gemaakt voor jeugdtrainers
Algemeen - donderdag 30 april 2020
De testen op COVID-19 zullen vanaf vandaag ook beschikbaar zijn voor jeugdtrainers van sportverenigingen. Dat is bekend geworden bij de technische briefing die het kabinet op donderdagochtend kreeg.

De jeugdleden van sportverenigingen mogen sinds woensdag weer trainen en deden dat ook massaal. Naast jeugdtrainers is het ook voor medewerkers in het (speciaal) basisonderwijs, in het (medisch) kinderdagverblijf en op de buitenschoolse opvang mogelijk zich te laten testen.
Richtlijnen i.v.m. corona geldig vanaf 29 april
Jeugd - dinsdag 28 april 2020
Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop en hou je aan onderstaande regels zodat wij gewoon de trainingen kunnen blijven aanbieden.

Wij zijn als vereniging verantwoordelijk en bij overtreding kunnen er grote consequenties zijn voor ons.

Trainers en leiders die de training begeleiden krijgen hesje aan zodat deze goed te herkennen zijn.

Er mogen zich geen ouders, verzorgers en bezoekers begeven op het sportpark buiten de breng en
ophaalmomenten.

Ouders die kinderen brengen/halen zetten deze af op de parkeerplaats of fietsenstalling en verlaten daarna direct weer de parkeerplaats of fietsenstalling.

Bij ophalen wachten de ouders in de auto of indien met de fiets bij de fietsenstalling maar houd 1 1/2 meter afstand en doe niet aan groepsvorming.

Kinderen die uitkomen tot 012 gaan direct het kunstgrasveld en blijven daar.

Boven de 12 gaan direct naar veld 2 gaan en dienen tijdens de training de 1 ½ meter regel in het oog te houden.

Het is niet toegestaan om over het complex te lopen behalve dan om naar het veld te gaan via de kortste weg.

Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft.

Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten.

Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19).

Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact.

Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden.(uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar)

Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet.

Was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden
.
Was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie.

Douche thuis en niet op de sportlocatie.

Vermijd het aanraken van je gezicht.

Schud geen handen.

Kom niet eerder dan 10 minuten voor de training aan op het complex en ga na afloop direct daarna
naar huis.

Heel veel regeltjes maar zeer noodzakelijk om trainen mogelijk te maken.

Wij wensen een ieder veel plezier tijdens de trainingen.

Teaminschrijvingen mogelijk tot 17 juni; nieuwe indelingen half juli
Voetbal - dinsdag 28 april 2020
Volgens de KNVB is het voor het seizoen 2020/’21 mogelijk om van 1 juni tot en met 17 juni de inschrijvingen te regelen.
Bij het inschrijven van teams komen zaken om de hoek kijken die goed zijn om te weten. Door hiermee rekening te houden kun je teams zo optimaal mogelijk indelen en beleven voetballers het meeste plezier aan voetbal.

Belangrijke data start seizoen 2020/’21 veldvoetbal

* Start Tweede en Derde Divisie mannen is in het weekend van 22/23 augustus
* Start Hoofdklasse mannen is in het weekend van 29/30 augustus
* Start bekercompetitie categorie A en B is in het weekend van 29/30 augustus
* Start competitie categorie A en B is in het weekend van 19/20 september

CATEGORIE A

* Inschrijven teams vanaf 1 juni 2020. Sluitingsdatum is 17 juni 2020
* Publicatie competitie-indeling en programma landelijk mannen en jeugd is op 1 juli 2020
* Publicatie competitie-indeling A categorie is op 10 juli 2020
* Publicatie bekerindelingen categorie A is op 24 juli 2020
* Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie categorie A is op 25 juli 2020
* Publicatie nummering competitie categorie A is op 22 augustus 2020

CATEGORIE B

* Inschrijven teams vanaf 1 juni 2020. Sluitingsdatum is 17 juni 2020
* Publicatie competitie inschrijvingen per klasse categorie B is op 3 juli 2020
* Reacties op deze klasse-indelingen zijn mogelijk t/m uiterlijk 12 juli 2020
* Publicatie bekerindelingen categorie B is op 7 augustus 2020
* Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie is op 8 augustus 2020
* Publicatie competitie-indeling B categorie is op 21 augustus 2020
* Publicatie wedstrijdprogramma categorie B is op 22 augustus 2020

Voor overzicht teams, zie menukaart West II : https://www.knvb.nl/downloads/bestand/22085/menukaart-inschrijven-teams-2020-2021-west-2-veld
Coronaprotocol voor verenigingen met jeugdactiviteiten
Voetbal - zondag 26 april 2020
Nu het kabinet heeft besloten dat de jeugd vanaf 29 april voorzichtig weer mag trainen op de voetbalvelden, heeft NOC*NSF een protocol voor alle sportverenigingen opgesteld.

Hierin staan de praktische regels om veilig en verantwoord georganiseerd te kunnen sporten in de leeftijdsklassen t/m 12 jaar en 13-18 jaar. Het is opgesteld door deskundigen en bevat de algemene aspecten voor op en om het veld, om de kans op besmetting met het coronavirus minimaal te houden.

Lees verder >>
Sportclubs op Voorne-Putten zetten alles op alles om zo snel mogelijk weer open te kunnen
Algemeen - donderdag 23 april 2020
Scholen en sportclubs op Voorne-Putten zetten alles op alles om kinderen weer toe te laten, nu de coronamaatregelen voor hen zijn versoepeld. Men denkt dat de jeugd bij de verenigingen komt sporten nu ze niet op zomervakantie gaat.

Het sportverbod voor kinderen in de buitenlucht wordt komende dinsdag opgeheven. Woensdagmorgen, een halve dag na die mededeling van premier Mark Rutte, had sportwethouder Martijn Hamerslag van Nissewaard al contact met de gemeentelijke buurtsportcoaches. Hij vroeg hen contact te zoeken met de buitensportverenigingen om hun vragen en opmerkingen te noteren. ,,Zij willen weten wat wel en niet mag. Daarbij zijn voor ons de richtlijnen van het RIVM bepalend’’, zegt Hamerslag. Die houden onder meer in dat jeugd tot en met 12 jaar onder begeleiding buiten mag sporten en jongeren tussen de 13 en 18 jaar dat ook mogen, maar de anderhalve meterregel in acht moeten nemen.

De clubs zijn van goede wil, zegt de wethouder. Ze staan ook open voor de wens van premier Rutte om niet-leden mee te laten sporten, hoort hij. ,,Maar ze zijn wel huiverig de poorten open te zetten. Wellicht dat met intekenlijsten gewerkt gaat worden. Ze zoeken nog een passende vorm.’’ Zelf onderzoekt de wethouder of samen met de eigen buurtsportcoaches en/of verenigingen plekken in Nissewaard kunnen worden aangewezen waar de jeugd binnen de regels kan sporten.
Jeugd weer voorzichtig de voetbalvelden op
Algemeen - woensdag 22 april 2020
De gisteravond door het kabinet aangekondigde stappen om de coronapandemie de baas te worden, bieden het eerste lichtpuntje om het amateurvoetbal weer op gang te brengen. In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf 29 april ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (ruim 300.000 KNVB-leden) van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (bijna 275.000 KNVB-leden) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. De verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

Lees verder >>
Kleine verruiming corona maatregelen
Algemeen - dinsdag 21 april 2020
Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte zijn er vast veel vragen onder de leden. De belangrijkste vraag is waarschijnlijk wanneer kunnen we weer starten met trainen. Het bestuur van SCO'63 gaat in de komende dagen in overleg met de gemeente Nissenwaard om te kijken of en op welke wijze invulling kan worden gegeven aan de sportmogelijkheden binnen de richtlijnen van de overheid en het RIVM.

Tot 28 april blijft volgens de richtlijnen het sportpark nog gesloten. Zodra er meer nieuws is zal het bestuur van SCO'63 u zo snel mogelijk informeren.
KNVB: ‘Voldoen niet aan alle promotieverzoeken’
Voetbal - dinsdag 21 april 2020
De KNVB is niet van plan om aan alle verzoeken van amateurverenigingen tot promotie of degradatie te voldoen. De voetbalbond wil niet dat er een te complexe situatie ontstaat door de regeling.

Eerder deze maand maakte de KNVB bekend dat amateurclubs ondanks het nietig verklaarde seizoen toch een verzoek tot promotie of degradatie kunnen indienen. Clubs die hoger of lager willen spelen kunnen daar om vragen, al komen ook door fusies, veranderingen van speeldag en het verdwijnen van clubs enkele plaatsen vrij.
"We krijgen best veel verzoeken. Vooral van clubs die lager willen spelen, maar ook van een aantal teams die fors bovenaan stonden en hebben aangegeven graag te promoveren", zegt een woordvoerder van de KNVB, zonder aantallen te noemen, tegen NU.nl.
De voetbalbond moet een flink aantal clubs echter teleurstellen. "In sommige situaties kunnen we open plekken invullen, maar we willen er geen onmogelijke puzzel van maken."

Lees verder >>
KNVB dient plan in voor "1,5 meter voetbal"
Voetbal - dinsdag 21 april 2020
De KNVB heeft naar aanleiding van de aanbevelingen van het kabinet en het RIVM een nieuw voorstel gemaakt om " 1,5 meter sporten " mogelijk te maken.

KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee laat op Twitter weten dat de KNVB bezig is om het voetbal weer mogelijk te maken. ‘Wij zijn met VWS en N*N volop bezig met (financiële) hulp. Communicatie verloopt via bestuurders. Veel is afhankelijk van besluit morgen. Kunnen we gefaseerd sporten ja/nee. Doelgroepspecifiek ja/nee. Wij hebben plan ingediend voor 1,5 meter sporten. En zijn er klaar voor.’
Sportclubs voelen pijn van gederfde barinkomsten
Algemeen - maandag 20 april 2020
De sportclubs in Nederland worden door de coronacrisis hard getroffen. Naast de maatregelen die de gemeente en de KNVB hebben verricht om de lasten zoveel mogelijk te verlichten komen er geen inkomsten uit de kantine meer binnen. Op die inkomsten draaien clubs, naast de contributies, grotendeels.

Twelve, dat bij veel sportclubs de betaalsystemen heeft staan, stelt dat uit onderzoek blijkt dat clubs ruim 30% minder inkomsten heeft. Dat betekent dat er ruim 100 miljoen aan gemiste inkomsten bij de clubs is weggebleven.

Veel clubs hebben door de crisis een flinke klap gekregen. Zoals het er naar uitziet zal er pas weer in augustus worden gestart aan de voorbereidingen en is het nog maanden wachten tot er weer inkomsten uit de kantine binnen zullen vloeien. De contributies lopen tot eind juni door maar de barinkomsten blijven uit.

Lees verder >>
De Voetbal.nl Challenge
Voetbal - vrijdag 17 april 2020
Door het coronavirus kunnen we voorlopig niet voetballen. Om toch op een leuke manier bezig te zijn met de bal, is er de Voetbal.nl Challenge. Met iedere week een nieuwe uitdaging. Heb jij die van deze week al onder de knie? Stuur hem in en strijd mee om de Challenge van de Week!

Uit alle inzendingen wordt een top 3 geslecteerd. Deze 3 deelnemers aan de Voetbal.nl Challenge strijden vervolgens om de Challenge van de Week. De challenge met de meeste stemmen, die wint.

Lees verder >>
KNVB-directeur: ‘Samenwerken om amateurclubs overeind te houden’
Algemeen - dinsdag 14 april 2020
Miljoenen Nederlanders kwamen elk weekeinde langs de velden van het amateurvoetbal samen. Bij hun eigen club. Dat valt door de coronacrisis allemaal stil. ,,Vooral in sociaal opzicht heeft dat enorme gevolgen”, weet Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB.

Het is niet alleen het sporten zelf dat wordt gemist. Van der Zee. ,,De impact gaat veel verder. Het gaat om het netwerken, je contacten. Ouderen die actief zijn binnen de club, achter de bar, om schoon te maken, te fluiten. Ze zitten nu soms alleen thuis. Kinderen die een moeilijke thuissituatie hebben. De club biedt hen een veilige omgeving, meerdere keren in de week. Dat is allemaal weggevallen. Het samenzijn bij de club, dat missen de mensen. Nu de club ‘op slot’ zit, ziet iedereen pas hoe mooi ons verenigingsleven is.”

De KNVB ondersteunt, helpt en denkt mee. En houdt met alle scenario's rekening. Van der Zee: ,,We zitten in een nieuwe realiteit en dat is best spannend. Misschien dat na de meivakantie de scholen weer opengaan, misschien in eerste instantie de lagere scholen. Daarna volgt een gefaseerde opbouw. Het zou mooi zijn als wij als sport daarin synchroon kunnen meegaan. Dat de jeugd het veld weer op mag. Misschien kunnen wij als voetbal de scholen helpen door kinderen de mogelijkheid te geven weer te gaan bewegen.”

Lees verder >>

29-8-2020Aanvang bekercompetitie zaterdag seizoen 2020/2021
30-8-2020Aanvang bekercompetitie zondag seizoen 2020/2021
4-9-2020Aanvang 7 tegen 7 competitie seizoen 2020/2120
11-9-2020Bingo (Geannuleerd)
19-9-2020Aanvang competitie zaterdag seizoen 2020/2021
20-9-2020Aanvang competitie zondag seizoen 2020/2021
6-11-2020Bingo (Geannuleerd)

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters