Nieuws
Kerstdiners
Kantine - donderdag 12 december 2019
In de week voor Kerst zijn er weer de traditionele en gezellige kerstdiners. Op maandag 16 december trappen we af met de Jeugd die deze avond een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgen. Vanaf 18.00 tot 19.00 uur voor de Welpen, JO8, JO9 en JO10 en tussen 19.30 en 20.30 uur voor JO11, JO12 en MO15. Op woensdag 18 december zijn vanaf 19.30 uur de Senioren aan de beurt om culinair verwend worden. De voorbereidingen zijn reeds in gang gezet en het beloven weer zeer smakelijke maaltijden te worden.
Kerstklaverjassen
Kantine - dinsdag 10 december 2019
De echte klaverjasser heeft het waarschijnlijk al lang vetgedrukt in zijn agenda staan, maar voor wie het was ontgaan op vrijdag 13 december aanstaande is er bij SCO'63 weer het traditionele Kerstklaverjassen. Aanvang 20.00 uur, introducees toegestaan, inschrijfgeld € 5,00. Zoals jullie weten is rond die tijd onze kantine altijd volledig in kerstsfeer gebracht. Dus wil je graag een kaartje leggen in onze sfeervolle kantine schrijf je dan zo snel mogelijk in. En als je niet wilt klaverjassen ben je uiteraard ook van harte welkom om gewoon wat te komen drinken.
Trainingen maandagavond afgelast
Jeugd - maandag 9 december 2019
In verband met de voor vanavond verwachte slechte weersomstandigheden zijn alle trainingen voor de maandagavond afgelast. Ook de kantine zal deze avond gesloten blijven.

Veel voordeel met een collectieve zorgverzekering via de KNVB
Algemeen - vrijdag 6 december 2019
Voor het behalen van je sportieve doelen wil je fit zijn. En is een goede conditie en gezondheid belangrijk. En als er dan toch iets is, wil je de zorg die jij als voetballer nodig hebt. Daarom hebben KNVB en Zilveren Kruis afspraken gemaakt over een collectieve zorgverzekering. Met extra vergoedingen en korting op de premie van je zorgverzekering.

Lees verder >>
Brr... koud ! Wedstrijd afgelast, of niet ?
Voetbal - zaterdag 30 november 2019
Van die dagen waarop het maar niet wil stoppen met regenen, kou, sneeuw, ijzel. De winter staat voor de deur en dus kan het zomaar zijn, dat jouw wedstrijd binnenkort wordt afgelast. Maar hoe weet je nu of jouw wedstrijd wel of niet doorgaat? Wij zetten alle handige informatie voor je op een rijtje.

Wel of niet voetballen?

Heb je de hele week al uitgekeken naar de wedstrijd, wordt hij afgelast. Balen! In veel gevallen bepaalt de vereniging of een wedstrijd wel of niet doorgaat. Veel voorkomende redenen om een wedstrijd af te gelasten: het is te koud om te voetballen, er ligt teveel water of sneeuw op het veld, of de velden zijn bevroren.

Algehele afgelasting

Er kan ook een algehele afgelasting plaatsvinden. Dit houdt in dat er in een heel district, een complete categorie of in heel Nederland niet gevoetbald wordt. Dit wordt bepaald door de KNVB. Uiterlijk op vrijdagavond om 20.00 uur zal er bekendgemaakt worden welke wedstrijden zaterdag zijn afgelast. In uitzonderlijke gevallen zal dit op zaterdag om uiterlijk 6.00 uur gebeuren. Voor de zondagwedstrijden geldt: deze worden uiterlijk op zaterdagavond om 20.00 uur gecommuniceerd en in uitzonderlijke gevallen uiterlijk zondagochtend 6.00 uur.

De algehele afgelastingen worden onder meer gecommuniceerd via Voetbal.nl (website en app) en de KNVB-kanalen.

Lees verder >>
Wedstrijdsecretaris in het gips
Voetbal - vrijdag 29 november 2019
Onze wedstrijdsecretaris Martin Kraaijeveld heeft na een ongelukkige val van de trap zijn enkelband ingescheurd.Ook heeft hij diverse kneuzingen en blauwe plekken opgelopen.
Hierdoor zal hij de komende weken met zijn been in het gips zitten en zal hij zijn werkzaamheden als wedstrijdsecretaris tijdelijk moeten staken.
Gelukkig hebben wij Jan Piening bereid gevonden deze taken tijdelijk op te vangen, zodat de wedstrijden van dit weekend zonder problemen door kunnen gaan. Voor de komende weken moet Jan even kijken of hij dan ook beschikbaar is als vervangende wedstrijdsecretaris.
Wij wensen Martin veel sterke bij het herstel van zijn letsel, en bedanken Jan Piening voor zijn inzet.
Lees verder >>
Zevende wedstrijddag 7 tegen 7 competitie
Senioren - donderdag 28 november 2019
Aanstaande vrijdagavond 29 november is er de zevende wedstrijddag van onze 7 tegen 7 competitie. Tevens helaas alweer de laatste in de najaarsreeks, op vrijdagavond 13 maart 2020 gaan we weer verder met de voorjaarsreeks. Bij deze laatste wedstrijdronde in 2019 zal elk team met een goede ranglijst de winterstop in willen gaan, dus het beloofd nog een heet avondje te worden, wat met de huidige temperaturen zeker geen kwaad kan. Dus willen jullie in 2019 nog éénmaal van een avondje spannend topvoetbal genieten, dan weten jullie waar je vrijdagavond moet wezen.
Sinterklaasfeest bij SCO'63
Pupillen - maandag 25 november 2019
Voor diegene die het wellicht gemist hebben, ook dit jaar komt Sinterklaas weer langs bij SCO'63 !
Vergezeld van zijn Zwarte Pieten zal hij aanstaande woensdag 27 november ons sportpark wederom bezoeken.

Zoals reeds eerder aangegeven moesten we van Sinterklaas en de Zwarte Pieten doorgeven dat ze er ontzettend naar vooruit kijken om woensdagmiddag langs te komen. Ze hebben het de andere jaren erg naar hun zin gehad en daarom mogen alle jeugdleden tot en met JO10 hun schoen zetten bij de open haard in de kantine. Vanaf zaterdag 30 november mogen de schoenen weer meegenomen worden. Maar eerst gaan we woensdagmiddag Sint zijn verjaardag alvast vieren.
Voorbereidingen voorjaarsreeks jeugd in volle gang
Jeugd - vrijdag 22 november 2019
De eerste helft van het seizoen 2019/’20 zit er alweer bijna op. Dit betekent dat de tijd is aangebroken om de wijzigingen voor de voorjaarsreeks door te geven.

Net als afgelopen jaren worden de teams binnenkort weer opnieuw ingedeeld voor de voorjaarsreeks. De basis van de herindeling is gebaseerd op de standen van begin december 2019. Bij het indelen van de voorjaarsreeks gaan wij er in eerste instantie vanuit dat de teams die uitkomen in de najaarsreeks ook weer meedoen aan de voorjaarsreeks. Teams die zich gedurende de najaarsreeks hebben teruggetrokken, worden vanzelfsprekend niet meer ingedeeld.

Verenigingen die wijzigingen willen aanbrengen in het aantal teams per leeftijdsgroep dienen dit kenbaar te maken bij de betreffende competitieleider.

Wanneer teams wedstrijden willen spelen die niet meer door de KNVB ingepland kunnen worden, is
het uiteraard toegestaan om onderling een datum af te spreken om de wedstrijd alsnog te spelen.
Als de thuisspelende vereniging dit via de wedstrijdsecretaris aan de KNVB doorgeeft, wordt de
wedstrijd alsnog ingepland. De najaarsreeks wordt op 17 januari 2020 afgesloten. De uitslagen
worden niet meer meegenomen voor het herindelen van de teams.

Lees verder >>
De schoen zetten voor Sinterklaas
Pupillen - woensdag 20 november 2019

We moesten van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten doorgeven dat ze er ontzettend naar vooruit kijken om woensdagmiddag
27 november bij SCO'63 langs te komen.

Ze hebben het de andere jaren erg naar hun zin gehad en daarom mogen alle jeugdleden tot en met JO10 vanaf vandaag hun schoen zetten. Er is een speciale plek bij de open haard in de kantine waar jullie je schoen kunnen neerzetten. Vanaf zaterdag 30 november mogen de schoenen weer meegenomen worden.
Veelscorende Wesley Sturrus (SCO’63): ‘Doelpunten maken is het herhalen van hetzelfde kunstje’
Senioren - dinsdag 19 november 2019
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam.nl :

Hij staat voor het derde achtereenvolgende seizoen bij vierdeklasser SCO’63 in de spits. Inclusief het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen NBSVV, vorige week dinsdagavond, heeft Wesley Sturrus tot nu toe 57 competitieduels voor de blauwwitten gevoetbald. Voor wedstrijden in het kader van de KNVB-beker stond hij 17 keer in het veld en 18 maal werkte hij een vriendschappelijke wedstrijd af en kwam in actie voor andersoortige bekertoernooien, zoals dat van VoetbalRotterdam bijvoorbeeld. In totaal speelde Wesley dus 92 wedstrijden en daarin scoorde hij 116 doelpunten; dat houdt hij nauwgezet bij. Waarom en op welke manier hij dat bijhoudt en hoe het komt dat hij zo makkelijk het net weet te vinden, dat willen we graag van hem weten. Na dat restant tegen NBSVV, waarin hij zeker drie enorme kansen om zeep hielp, wil hij graag op die vragen ingaan.

Ben je altijd spits geweest?

Wesley: ‘Nee. Ik was middenvelder. Op die plaats heb ik in de jeugd bij Slikkerveer en bij RVVH gespeeld en ook bij IJVV De Zwervers, toen ik senior was geworden, en later ook bij Bolnes speelde ik op het middenveld. Het was trainer Ben Kinds die mij op een gegeven moment bij Bolnes in de spits zette. Er werd toen te weinig gescoord naar zijn zin en ik kwam als diepgaande middenvelder vaak achter de spits terecht en had het doel al een paar keer weten te vinden. ‘We gaan het een keertje met jou in de spits proberen’, zei Ben Kinds. Ik heb daarna nooit meer op een andere plek gestaan, bij Bolnes niet en bij SCO’63 ook niet.’

Hoe ben je bij SCO’63 terecht gekomen?

Wesley: ‘Ik ben een paar jaar geleden naar Spijkenisse verhuisd. De afstand naar Bolnes in Ridderkerk vond ik te groot en daarom zocht ik een club dicht in de buurt. Het toeval wilde dat ik naast Raymond Berkman kwam wonen. Die speelde bij SCO’63 in het eerste elftal. ‘Waarom kom je niet bij ons voetballen’, vroeg hij me. Dat bleek dus een goede oplossing.’

Lees verder >>
Algemene Ledenvergadering !
Algemeen - vrijdag 15 november 2019
Zoals al eerder aangegeven nodigen we jullie allen gaarne uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op vrijdag 22 november 2019, aanvang 20.00 uur.
De volgende agendapunten zullen deze avond besproken worden :

1. Opening
2. Goedkeuring notulen algemene ledenvergadering 23 November 2018
3. Ingekomen stukken
4. Mededelingen bestuur :
--- a. Ledenbestand / stand van zaken contributie
--- b. Sponsoring team.
--- c. Aanpassingen / wijzigingen aan complex - gemeente
--- d. Vrijwilligers / werkzaamheden door ouders-kennissen
--- e. Cursussen / sfeerverhogende acties
5. Afgetreden bestuursleden en vrijwilligers
6. Pauze
7. Financieel overzicht 2018 - 2019
8. Verslag kascontrolecommissie
9. Vaststelling begroting 2019 – 2020
10. Jubilarissen
11. Rondvraag
12. Sluiting

Wij hopen u allen te ontvangen op 22 november, laat u stem niet verloren gaan !!

Bestuur SCO'63
Sinterklaasfeest
Pupillen - donderdag 14 november 2019
Ook dit jaar komt Sinterklaas weer langs bij SCO'63 !
Vergezeld van zijn Zwarte Pieten zal hij op woensdag 27 november ons sportpark wederom bezoeken.
Binnenkort volgt hierover nog nadere informatie op deze website, maar zet de datum alvast in jullie agenda.
SCO’63 in restant langs NBSVV
Senioren - woensdag 13 november 2019
SCO’63 ZA1 heeft de aansluiting bij de top van de zaterdag vierde klasse H weer gevonden. Dinsdagavond werd het restant van 60 minuten tegen NBSVV gewonnen.

In Spijkenisse, waar met een 1-0 stand werd begonnen, wist NBSVV in eerste instantie op gelijke hoogte te komen. Julien Stolk bracht voor onze jongens echter de 2-1 nog op het scorebord, waardoor SCO’63 nu tweede is. De achterstand op koploper GOZ bedraagt drie punten.
Komende zaterdag is het elftal vrij, de week erop staat de uitwedstijd tegen Zinkwegse Boys op het programma.
SCO’63 en NBSVV spelen restant uit
Senioren - dinsdag 12 november 2019
SCO’63 ZA1 en NBSVV spelen vanavond het restant van het eerder gestaakte duel uit.

Het duel werd enkele weken geleden na een half uur spelen gestaakt. De scheidsrechter staakte het duel destijds nadat een supporter op het complex onwel werd.Toen stond er door een treffer van Bugwansingh een 1-0 score op het scorebord en bij deze stand wordt de wedstrijd hervat. Er wordt vanavond om 20:00 uur afgetrapt.
Geen trainingen maandagavond !
Jeugd - maandag 11 november 2019
I.v.m. de vele afmeldingen bij de jeugd zijn er maandagavond helaas geen trainingen.
Graag zien wij jullie woensdag allen weer.
Voor u gelezen : Nafluiten : Maatschappij
Voetbal - vrijdag 8 november 2019
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam.nl :

Elke week worden er geweldsincidenten op en rond de velden gemeld. In een aantal gevallen is daarvan ook een arbiter de dupe. Inmiddels hebben ongeveer 1800 KNVB scheidsrechters de Facebookpagina ‘Blijf met je poten van de scheids af’ geliked.
Een aantal dat licht groeit. Afhankelijk van in welke regio er weer slecht nieuws te melden valt. De meeste groepsvolgers komen uit de Randstad, Noord-Holland, Brabant en Limburg. Ook melden zich verenigingsscheidsrechters. Ook zij hebben een verhaal te vertellen dat verteld moet worden. KNVB- of clubscheidsrechter: niemand mag de dupe worden van wan gedragingen van spelers, publiek of verenigingsfunctionarissen.

Vaak wordt er als er weer eens iets is gebeurd een link gelegd naar de maatschappij, waarin de waanzin van de dag ook steeds geldt. Dat betekent niet dat omdát er ook een verband is met wat er dagelijks in de maatschappij gebeurt dat je moet accepteren dat geweldplegingen, verbaal of fysiek, tegenover KNVB- of clubscheidsrechters de normaalste zaak van de wereld zijn. Integendeel, dat mag nooit gebeuren. Er moet ook wat aan gedaan worden. En wel zo snel als maar mogelijk is. De ervaren KNVB arbiter Rob Wassink schreef daar een zinvol verhaaltje over op Facebook.

Lees verder >>
Voor u gelezen : Clubhelden 2019
Algemeen - woensdag 6 november 2019
Voor u gelezen op AD.nl : Vrijwilligers zijn de ware helden van elke club

CLUBHELDEN 2019,,Hebben ze jóu gevraagd om het voorwoord te schrijven van de Clubhelden-bijlage? Maar jij doet nóóit iets voor de vereniging.’’
Ja, van je man moet je het hebben. Al heeft hij volkomen gelijk. Je zou het een tikkeltje hypocriet kunnen noemen dat ik hier goede sier maak, terwijl ik nauwelijks een voet zet binnen de hekken van het Rotterdamse voetbalcomplex waar mijn zoon (11) en dochter (13) trainen en hun halve weekend doorbrengen.

Ik draai me geregeld nog eens om op zaterdagmorgen, terwijl zij al een uur in de regen rond draven. Mijn fysieke bijdrage aan hun amateurvoetbalcarrière beperkt zich tot het mopperend uit de kieren van de vloer peuteren van de gitzwarte kunstgraskorrels, die ze drie keer per week met niet aflatende energie van souterrain tot zolder door het huis sproeien. En tot natte shirts uit stinkende tassen trekken.

Maar juist daarom sta ik hier. Omdat het hoog tijd is om publiekelijk ‘dank je wel’ te zeggen tegen Bert, Chantal, Willem Jan, Annemiek, Kees, Elizabeth en Roberto, en alle andere vrijwilligers die ervoor zorgen dat mijn kinderen kunnen sporten in een fijne en veilige omgeving en daarna tosti’s eten in het clubhuis.

Hoewel de meesten een veeleisende baan hebben, zetten zij in weer en wind de pionnen klaar op het trainingsveld, ze puzzelen op wedstrijdschema’s of bemannen het mini-winkeltje in de kantine waar nieuwe kousen kunnen worden gekocht als er weer eens een paar op miraculeuze wijze is opgelost in de kleedkamer.

Zij schrijven de stukjes in het clubblad, regelen uitjes naar wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen en organiseren de feesten waar de jongens en meiden van MO13 kennismaken met het fenomeen schuifelen. Niet voor het geld, maar omdat ze genieten van al die blije snuiten.

Hoeveel vrijwilligers lopen er rond in Nederland? Tienduizenden, honderdduizenden? Zij worden zelden zo enthousiast toegejuicht als de topscorer van het eerste, maar vormen het warme, kloppende hart van een vereniging. Zij zijn de ware helden van elke club.

Daarom zeg ik uit de grond van mijn hart: vrijwilligers bedankt!

Amateurvoetbalseizoen ook in 2020 eind augustus van start
Voetbal - zondag 3 november 2019
Net als in de voorgaande drie seizoenen wordt er ook in het amateurvoetbaljaar 2020/’21 na de zomer afgetrapt. Eind augustus staan de eerste wedstrijden op het programma.

Vorig jaar bleek uit onderzoek onder veel betrokkenen uit het amateurvoetbal dat het verplaatsen van de start van het amateurvoetbal tot ná de zomervakantie op veel enthousiasme kan rekenen.
In het weekend van 29 en 30 augustus beginnen de bekercompetities voor de categorie A. Op 19 en 20 september starten de reguliere competities van de categorie A.

Bekercompetitie veld

De districtsbekerpoulewedstrijden categorie A staan gepland voor de volgende data:

29/30 augustus 2020
5/6 september 2020
12/13 september 2020

De startdata en bekerdata van de overige competities (waaronder ook de categorie B competities) worden tezamen met de volledige speeldagenkalenders in januari 2020 bekendgemaakt.

zaterdag 14 december 2019
SCO'63 MO15-1 - Jonge Spartaan MO15-13-5
SCO'63 ZA3 - Steeds Hoger 36-1

16-12-2019Kerstmaaltijd Jeugd
18-12-2019Kerstmaaltijd Senioren
4-1-2020Nieuwjaarstoernooi
4-1-2020Nieuwjaarsreceptie
10-1-2020Bingo
18-1-2020Start Voorjaarsreeks Jeugd
14-2-2020Bingo
6-3-2020Bingo
13-3-2020Aanvang 2e gedeelte 7 tegen 7 competitie 2019/2020
3-4-2020Bingo
29-8-2020Aanvang bekercompetitie zaterdag seizoen 2020/2021
30-8-2020Aanvang bekercompetitie zondag seizoen 2020/2021
4-9-2020Aanvang 7 tegen 7 competitie seizoen 2020/2120
11-9-2020Bingo
19-9-2020Aanvang competitie zaterdag seizoen 2020/2021
20-9-2020Aanvang competitie zondag seizoen 2020/2021
6-11-2020Bingo

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters