Nieuws
Knock-outfase KNVB-beker
Voetbal - donderdag 21 oktober 2021
Het komende weekeinde gaan sommige SCO'63-teams verder in de knock-outfase van de KNVB-beker. Het leek ons verstandig de belangrijkste reglementen uit de KNVB Bekerbesluiten nog eens op een rijtje voor jullie te zetten :

* Alle wedstrijden in het knockoutsysteem, die in een gelijkspel eindigen, worden beslist overeenkomstig de volgende regeling:
Direct na afloop van de reguliere speeltijd wordt de winnaar bepaald door het nemen van strafschoppen. Voor de uitvoering van de strafschopppen wordt verwezen naar de "Spelregels veldvoetbal".
* Alle wedstrijden vallen onder de afgelastingsregeling zoals deze geldt voor de categorie A.
* Uitstel van wedstrijden is niet mogelijk en ook de zogenoemde baaldagenregeling is op een bekerwedstrijd niet van toepassing. Voor eventuele verzoeken tot uitstel van vastgestelde wedstrijden wordt verwezen naar de bepalingen inzake verzoeken tot uitstel, zoals opgenomen in paragraaf 2.7. van het Handboek competitiezaken amateurvoetbal.
* Als één of beide partijen van een bekerwedstrijd in dat betreffende weekend een (inhaal)competitiewedstrijd dient te spelen, dan wordt de bekerwedstrijd midweeks ingepland. In overleg met de tegenstander kan een andere dag of tijd worden overeengekomen.

Voor alle teams die nog strijden in de KNVB-beker succes met het bereiken van de volgende ronde !
KNVB kan en mag niet controleren of een coronabesmetting klopt
Voetbal - woensdag 20 oktober 2021
De afgelopen weken zijn er in de regio de nodige ‘corona-afgelastingen’ geweest en dat leidde -onder meer op social media- tot de nodige reacties en deed hier en daar de wenkbrauwen fronsen. De KNVB heeft echter geen controlemogelijkheden.

De geldende criteria zijn opgesteld door GGD en RIVM. Navraag bij de KNVB leert ‘dat de enige reden waarom een wedstrijd geen doorgang kan vinden is als er, dankzij meerdere besmettingen, geen volledig team op de been te krijgen is’.
Controle hierop is overigens, onder meer vanwege de AVG, niet mogelijk. ‘De KNVB kan en mag niet controleren of een coronabesmetting klopt’.
Column Jan Dirk van der Zee: Het besmette woord
Voetbal - zondag 17 oktober 2021
Voor u gelezen op de website van de KNVB :

Volwassen mannen die elkaar met de nek aankijken. Een voorzitter die na een doodsbedreiging het complex van zijn voetbalclub ontvlucht. Supporters van het zondagelftal die op zaterdag staan te juichen als de tegenstander van hun club scoort.

In 2018 stonden de regionale media bol van de berichten over de onrust die in het amateurvoetbal was ontstaan nadat een aantal hoofdklasseclubs het idee voor het zogeheten ‘weekendvoetbal’ had gelanceerd. Hiermee zou het traditionele zaterdagzondagvoetbal worden vervangen door een regionaal opgezette competitie zonder vaste speeldagen. Einde oefening voor een wereldwijd uniek systeem, waarvan de fundamenten ruim 100 jaar geleden in een verzuilde samenleving werden gelegd.

Het was daarom niet zo vreemd, dat er vier jaar geleden zoveel rumoer ontstond en de plannen voor het weekendvoetbal schielijk in het ballenhok verdwenen. De identiteit van het Nederlandse voetbal stond op het spel. Toch waren de argumenten, die voor de invoering spraken, helemaal zo gek nog niet. Al jarenlang neemt de populariteit van het zondagamateurvoetbal in een aantal regio’s af en je hoeft geen voetbalkenner te zijn om te begrijpen wat de meerwaarde is van een sterk regionaal georganiseerde competitie. Namelijk: meer derby’s, leukere wedstrijden, meer toeschouwers en minder kilometers.

Lees verder >>
Algemene Ledenvergadering 19 november 2021
Algemeen - vrijdag 8 oktober 2021
We nodigen jullie allen gaarne uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op vrijdag 19 november 2021, aanvang 20.00 uur
De agenda voor deze vergadering wordt zo spoedig mogelijk op de website bekend gemaakt.
Houdt deze avond alvast vrij en maak van deze gelegenheid gebruik om jullie stem te laten horen.
Voor u gelezen : Nafluiten - Week van de scheids
Voetbal - vrijdag 1 oktober 2021
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam.nl de column Nafluiten :

,,Zonder scheidsrechters geen voetbal en geen fairplay op de voetbalvelden. De rol van de scheidsrechter in het veld is ontzettend waardevol als het gaat om het behoud van spelplezier, het toepassen van de regels en voorkomen en oplossen van conflicten op het veld. Echter dreigt in Nederland een tekort aan scheidsrechters, zowel op clubniveau als landelijk niveau.”

Zo begint het persbericht van ARAG, sponsor van de KNVB scheidsrechters. ,,Als supporter van fairplay ondersteunt ARAG, juridisch probleemoplosser, daarom de ‘Ik word scheidsrechter-campagne’ van de KNVB om meer scheidsrechters te werven. Zo behouden we het spelplezier én fairplay op de Nederlandse voetbalvelden.”

In de Week van de Scheidsrechter, die dit weekend wordt afgesloten, is maar al te duidelijk geworden dat de nood heel hoog is. Ik citeer: ,,Ieder weekend worden er ruim 30.000 wedstrijden gespeeld op de Nederlandse amateur voetbalvelden. Al die wedstrijden worden geleid door clubscheidsrechters en KNVB-scheidsrechters. Zij zorgen ervoor dat zaken recht gezet worden en dat alles volgens de (spel)regels verloopt. En wanneer het nodig is zijn ze er om een conflict of een probleem op het veld op te lossen.”

Maar heel veel wedstrijden hebben geen daartoe opgeleide scheidsrechter. Veel clubs stellen daarom voorwaarden aan het kunnen laten spelen van voetbalwedstrijden. Bij de jeugd worden (soms pas op het laatste moment) ouders of opa’s (en oma’s) aangewezen om te fluiten. Bij de junioren en senioren komt het voor dat gedeelten van wedstrijden al door spelers wordt gevlagd. Maar soms worden ook op toerbeurt spelers aangewezen om wedstrijden te leiden. Iets wat ondenkbaar was in de jaren zeventig, tachtig en negentig. Toen hadden zelfs de allerlaagste senioren en veteranen wel een gediplomeerde clubarbiter.

Lees verder >>
Loting eerste ronde Fidus Cup verricht
Senioren - donderdag 30 september 2021
Vandaag is er geloot voor de eerste ronde van de Fidus Cup, de nieuwe naam voor de ons welbekende VoetbalRijnmond Cup. Het toernooi, dat wordt georganiseerd door VoetbalRotterdam.nl, werd afgelopen seizoenen door corona niet afgemaakt en zal binnenkort weer opnieuw aanvangen.
SCO'63 ZA1 heeft het niet echt getroffen bij de loting voor de eerste ronde, op 2 november zal men naar Rotterdam-Zuid af moeten reizen voor een wedstrijd tegen zondag tweedeklasser COAL. Maar het zal niet de eerste keer zijn dat er voor een stunt gezorgd wordt.
Alle informatie over dit toernooi kunnen jullie vinden op www.voetbalrijnmondcup.nl.
QR-code in de kantine van SCO'63
Kantine - woensdag 29 september 2021
Vanaf zaterdag 25 september jl., is het bij het betreden van horecagelegenheden verplicht voor gasten om een coronabewijs te kunnen tonen.
Lees verder >>
Nieuw rekeningnummer Club van 25
Algemeen - dinsdag 28 september 2021
Met ingang van heden, is het giro nummer van De Club van 25 gewijzigd, deze is nu NL29INGB0003815478, ten name van De Club van 25.
Vier degradanten per klasse in zaterdag vierde klasse
Senioren - maandag 27 september 2021
Komend seizoen zal de zaterdag vierde klasse ook degradanten kennen. De KNVB heeft onlangs de promotie/degradatie regelingen bekend gemaakt.
In de zaterdag vierde klasse zullen de nummers 11 tot en met 14 naar de nieuw te vormen zaterdag vijfde klasse degraderen.

Regeling zaterdag 4e klasse A t/m I

* De kampioenen promoveren naar de 3e klasse.
* De periodekampioenen van de 4e klasse A t/m I spelen volgens een vastgesteld schema samen met de herkansers van de 3e klassen voor 4 plaatsen in de 3e klasse.
* De nummers 11, 12, 13 en 14 uit de 4e klasse A t/m I degradeert naar de nieuw te vormen 5e klasse.
Week van de scheidsrechter
Voetbal - vrijdag 24 september 2021
Ook dit jaar vindt de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat.

En dat bedankje is dat jaar belangrijker dan ooit! Want na een zwaar coronajaar kunnen we natuurlijk niet meer dan blij zijn dat er ook dit seizoen weer vele tienduizenden scheidsrechters voor ons klaar staan. Helaas loopt dat aantal terug. Een extra reden om zuinig te zijn op de scheidsrechters die nog actief zijn. De KNVB en ARAG roepen verenigingen, voetballers en voetballiefhebbers dan ook op om júist nu mee te doen en alle (assistent-) scheidsrechters te bedanken.
Hoe bedank jij de scheids?

Geef de scheidsrechter samen met de tegenstander voorafgaand aan je wedstrijd een applaus, leg een aardigheidje klaar voor de scheidsrechter of stuur als vereniging een kaartje naar het huisadres van al jouw verenigingsscheidsrechters. Kortom; hoe bedank jij de scheids? Deel je initiatief op Twitter met #scheidsbedankt of zoek op Twitter onder die hashtag naar leuke voorbeelden.

De Week van de Scheidsrechter duurt 25 september tot en met 3 oktober 2021.
Coronatoegangsbewijs: afscheiding in kantine biedt mogelijkheden voor sportclubs
Kantine - woensdag 22 september 2021
De voetbalverenigingen in de regio hebben vanaf zaterdag te maken met het coronatoegangsbewijs.Het NOC*NSF maakt op haar website de maatregelen inzichtelijk. Vanaf 25 september 2021 is het mogelijk toegang tot horeca te krijgen met een corona-toegangsbewijs. Voor de sport zijn er een aantal uitzonderingen hierin. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

Wanneer er wel CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

* voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca;
* wanneer de sportbeoefening in de horeca plaatsvindt, bv. darts of biljart in een café/restaurant.

Wanneer er geen CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

* voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
* het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;
* voor het beoefenen van sport in bijv buurthuizen, mits het horeca gedeelte afgescheiden is van de andere activiteiten.
Leeftijdsdispensatie : Wat zijn de regels voor het seizoen 2021/'22?
Jeugd - dinsdag 21 september 2021
In de gehele categorie B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Dat geldt dus ook voor het seizoen 2021/'22. Maar welke regels gelden er hiervoor? Daar we hierover nog regelmatig vragen krijgen zetten we de regels voor dit seizoen nog eens op een rijtje.

Bij de spelvorm waarbij er 6 tegen 6 gespeeld wordt is er één dispensatiespeler per team toegestaan. Bij 8 tegen 8 is het maximumaantal dispensatiespelers twee, terwijl er bij 11 tegen 11 maximaal drie dispensatiespelers deel mogen nemen. Een dispensatiespeler mag maar één jaar ouder zijn.

In gemengde competities, uitgezonderd de JO7, JO8 en JO9, mogen meiden één jaar ouder zijn (automatische dispensatie). Bovenop de automatische dispensatie van één jaar krijgen meiden in de gemengde competities niet nog een extra (tweede) jaar dispensatie.

Lees verder >>
Voorzitters over QR-code: ‘Hoe moet ik hier vrijwilligers voor vinden’
Kantine - vrijdag 17 september 2021
Volgend weekeinde staat er voor de regioclubs een moeilijk weekeinde op het programma. De clubs moeten vrijwilligers gaan inzetten om niet-geteste en niet gevaccineerde leden uit de kantine te weren. De leden hebben vanaf 25 september een QR-code nodig om de kantine te betreden. In de overige delen van de accommodatie (kleedkamers en sportvelden) is iedereen wel welkom.

RVVH-voorzitter Mario Papavoine vraagt zich af of de huidige maatregelen juridisch wel in orde zijn. ”Ik raad alle voorzitters van verenigingen aan hun statuten eens goed door te nemen en zich af te vragen; mogen wij deze controle uitvoeren op contributie betalende leden en mogen wij als bestuur diezelfde leden op basis van de aangekondigde maatregel de toegang tot hun verenigingskantine weigeren? Kan ik als lid van de vereniging en als voorzitter, beiden een natuurlijk persoon, mijn vereniging zijnde een rechtspersoon middels een kort geding aanspreken wanneer ik als ongevaccineerd lid de toegang wordt geweigerd door mijn mede bestuursleden? Tevens verwijs ik naar de AVG welke sinds 25 mei 2018 j.l. bestaat, de zogeheten privacy wetgeving waar ook verenigingen zich aan dienen te houden. Voer voor juristen lijkt mij.”

Lees verder >>
KNVB publiceert kaartenregeling: ‘Let op schorsingen van twee seizoenen geleden’
Voetbal - donderdag 16 september 2021
Iedereen in het amateurvoetbal begint het seizoen 2021/’22 weer met nul gele kaarten, zowel in de beker als reguliere competitie. Wanneer iemand echter nog een uitsluiting van het vorige seizoen heeft staan, wordt deze meegenomen naar het komende voetbaljaar. Ondanks de rare periode die we achter de rug hebben met onder meer een onafgemaakte competitie, blijven de huidige reglementen gelden en worden uitsluitingen meegenomen naar het nieuwe seizoen.

Wanneer een uitsluiting is opgelopen naar aanleiding van een rode kaart, dan moet deze worden uitgezeten in de eerste wedstrijd(en) van het nieuwe seizoen 2021/’22. Het maakt hierbij niet uit of de uitsluiting is opgelopen in een beker- of competitiewedstrijd, een uitsluiting geldt voor alle bindende wedstrijden. LET OP: heb je nog een uitsluiting open staan vanuit het seizoen 2019/’20, dus van twee seizoenen geleden, en staat er in de tuchtbrief dat je uitsluiting wel is gekoppeld aan een specifieke competitie dan is de informatie in de tuchtbrief leidend.

Lees verder >>
Corona QR-code: ‘Voor sportclubs bijna niet te handhaven en zorgt voor tweespalt’
Kantine - woensdag 15 september 2021
Voetbalverenigingen krijgen in eind september wederom een nieuwe maatregel opgelegd. Waar eerst de kantines gesloten moesten worden worden de verenigingen nu geconfronteerd met het weigeren van leden in de kantine. Elk lid moet een geldige Corona QR-code hebben om de kantine in te mogen. Dit geldt voor leden vanaf 14 jaar.

De verenigingen, die veelal een tekort aan vrijwilligers hebben, moeten nu elke bezoeker aan de kantine gaan controleren. Op Twitter stelt onder meer Excelsior’20 dat het plan van het kabinet niet uitvoerbaar is.
Excelsior"20 : Niet uitvoerbaar met minimaal 1500 verschillende personen op een reguliere zaterdag op ons complex/kantine!
Hans Brekelmans, interim-voorzitter van Spijkenisse stelt dat de nieuwe regelgeving voor een tweespalt in de vereniging zal gaan zorgen. ‘Dat gaat een heel lastig issue worden voor de besturen. Tweespalt binnen de vereniging ligt op de loer en dat kan toch niet de bedoeling zijn. Een vereniging staat voor verenigen,’ stelt Brekelmans op Twitter.
Tweede wedstrijddag 7 tegen 7 competitie
Senioren - woensdag 15 september 2021
Aanstaande vrijdag 17 september is er de tweede wedstrijddag van onze 7 tegen 7 competitie. De eerste speelronde heeft aangetoond dat sommige teams zich aardig hebben versterkt, dus wellicht gaat er een ander team dit jaar met de sportieve eer strijken. Verder is reeds duidelijk geworden dat dit seizoen binnen beide poules de verhoudingen wel eens heel anders kunnen gaan liggen en dat er het komend seizoen vele spannende wedstrijden zullen gaan volgen. We nodigen jullie dan ook graag uit om dat deze vrijdagavond met eigen ogen te komen aanschouwen.
Sportclubs moeten niet-gevaccineerden en niet-geteste personen uit kantine gaan weren
Kantine - dinsdag 14 september 2021
Sportclubs krijgen de komende periode wederom een tegenslag te verwerken. De sportclubs moeten niet-geteste en ongevaccineerden in de kantine gaan weigeren. De clubs dienen zelf te zorgen voor de controles. Zonder coronatoegangsbewijs kom je de kantine niet meer in.

De kantines zijn voor veel clubs de grootste bron van inkomsten. Voor teamsporten betekent dit dat (een deel) van de spelers de kantine niet meer in kan. Per zaterdag 25 september wordt de 1,5 meter afgeschaft. Vanaf 25 september is er in alle horeca (behalve afhaalrestaurants), bij evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden) en bij vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters) gewerkt alleen toegang mogelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Dat geldt binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd.
Voor u gelezen : Nafluiten - Jakobina
Algemeen - vrijdag 10 september 2021
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam.nl de column Nafluiten :

Omdat het tegenwoordig vrij lastig kan zijn om vrijwilligers te vinden is de betaalde verenigingsmanager in beeld bij sportverenigingen. Deze werknemer heeft een belangrijke, sturende, uitvoerende, controlerende, ondersteunende en sociale functie binnen een club.
De verenigingsmanager is verantwoordelijk voor het inventariseren, organiseren en het laten uitvoeren van ledentaken. En werkt nauw samen met het verantwoordelijke bestuur en eventuele commissies. Afhankelijk van de hoeveelheid werkzaamheden sluiten sportverenigingen dienstverbanden af voor 24-38 uur per week op jaarbasis. Tijdens het te spelen voetbalseizoen ligt het aantal uren hoger en tijdens de zomer-, en winterstop lager.
De verenigingsmanager is bij de meeste clubs die van deze betaalde kracht gebruik maken in de plaats gekomen van de vrijwilligers die verantwoordelijk waren voor vooral administratieve en planmatige taken. Dit persoon fluit bijvoorbeeld dus geen wedstrijden, maakt de kleedkamers niet schoon, coacht of traint geen teams, rijdt geen jeugd naar uitwedstrijden, staat niet in de keuken en/of staat niet achter de counter van de kantine. Deze functies moeten dus nog altijd gedaan worden door vrijwilligers. De totale coördinatie is aan de professional.

De coördinerende vrijwilligers sterven langzaam uit. Het is een job, die veel van iemand vergt. Zeker als je daarnaast nog een gewoon leven hebt. Buiten de club. De veelal ondankbare functie.
Ik werd geraakt door een opmerking van de Rotterdamse Jakobina op Facebook, die reageerde op de opmars van de betaalde verenigingsmanager. Ik citeer:

Lees verder >>
Inschrijving VoetbalRijnmond Cup
Voetbal - donderdag 9 september 2021
De inschrijving van de VoetbalRijnmond Cup voor het komend seizoen (2021/2022) is nog steeds opengesteld. Het is mogelijk om alle jeugdelftallen en seniorenelftallen in te schrijven. De eerste 700 elftallen hebben zich inmiddels ingeschreven. De inschrijving loopt tot 19 september door.

Door de coronacrisis is het helaas niet mogelijk geweest de afgelopen editie af te ronden. Komend seizoen zal gepoogd worden de wedstrijden eerder te laten spelen en ook meer ruimte op de speeldagenkalender te houden. De reeds betaalde inschrijfgelden van het afgelopen seizoen worden met het nieuwe seizoen verrekend.
Dit seizoen degradatie naar zaterdag vijfde klasse
Senioren - dinsdag 7 september 2021
De KNVB heeft het afgelopen seizoen wegens de coronapandemie de invoering van de zaterdag vijfde klasse in het district West II uitgesteld. Omdat namelijk hierdoor het spelen van een hele competitie onmogelijk was, had KNVB voor het seizoen 2020/2021 besloten geen degradatie uit te voeren in de vierde klasse. Het nieuwe seizoen 2021/2022 zal er dus wel uit de zaterdag vierde klasse gedegradeerd kunnen worden.

eerstvolgende competitiewedstrijd
zaterdag 23 oktober 2021
Zinkwegse Boys 1-SCO'63 ZA1
Zinkweg 259
OUD BEIJERLAND
uitslagen en stand

vrijdag 15 oktober 2021
Sporting Beer - FC Knudde5-3
Team Laco/Nooteboom - Northside4-2
N.T.O. - Team Cultieflex6-3
Glashandel Hamerslag - Icons5-0
KVDZ - BKP2-2
Estranxeiros - PokerStars11-0
Liquid Masters - Golden Oldies1-6
Lazio Coma - Niet te Kloppen4-3
Voetbalteam NTS - Bakro International Transport0-3
Vitae Pijnbestrijding - Hangover 960-0
zaterdag 16 oktober 2021
SCO'63 JO11-1 - Hekelingen JO11-32-3
SCO'63 JO13-1JM - Spijkenisse JO13-50-10
SCO'63 ZA1 - TransvaliaZW 11-0
SCO'63 ZA4 - Pernis 53-1
SCO'63 ZA5 - VDL 82-2
zondag 17 oktober 2021
Meeuwenplaat 4 - SCO'63 ZO21-9
TransvaliaZW 2 - SCO'63 ZO3 ( Uitgesteld naar 19-12 )uitg.

19-11-2021Algemene Ledenvergadering

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters