Nieuws
Ook e-sigaret verbannen uit sportkantines
Kantine - zondag 2 augustus 2020
Eind 2019 is het rookverbod in Nederland ingegaan. Dit verbod heeft ook gevolgen voor de sportkantines met een speciale rokersruimte. Deze rookruimtes zijn namelijk verboden. Sinds 1 juli 2020 geldt het rookverbod niet meer voor alleen de reguliere sigaretten, maar ook voor e-sigaretten.

Ook e-sigaretten veroorzaken immers gezondheidsschade en kunnen een opstapje vormen voor het gebruik van echte sigaretten. Dit is van toepassing op alle plekken waar al een rookverbod van kracht is, zoals cafés, restaurants en sportkantines.
SCO’63 (za) zoekt selectietrainer tweede elftal
Senioren - donderdag 30 juli 2020
Het 2de selectie elftal van SCO’63 in Spijkenisse is per direct op zoek naar een nieuwe trainer/coach. Wij komen uit in de reserve 4de klasse zaterdag en trainen op dinsdag- en donderdagavond gezamenlijk met het 1e, en spelen op zaterdag om 12.00 uur onze thuiswedstrijden.

”Wij zijn een gemotiveerd team met het doel het beste uit ons zelf te halen, en zo hoog mogelijk in de competitie te eindigen om zo door te groeien naar de hoofdmacht . Wij zijn een sociale open groep die gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan, maar fanatisme op training en op wedstrijddagen net zo belangrijk vindt. Daarnaast hebben wij jaarlijks ons trainingskamp waar we altijd weer naar uitzien. ”

Wat wij verwachten van onze trainer/coach:
– Verzorgen van de trainingen.
– Coachen en begeleiden van het team op wedstrijden.
– Zorgen voor een goede balans tussen plezier en prestatie.
– Goede sociale en communicatieve vaardigheden

Mocht je interesse en/of een vraag hebben, stuur dan een bericht met een korte motivering naar: secretariaatsco63@gmail.com
Programma Beker ZA1 bekend
Senioren - zaterdag 25 juli 2020
De KNVB heeft zoals aangekondigd na gisteren de poule-indelingen vandaag ook de nummering voor de bekerpoules van de standaard elftallen bekend gemaakt. SCO'63 ZA1 zal op 29 augustus van start gaan het met het bekervoetbal en ook de twee weekenden daaropvolgend zijn gevuld met een bekerprogramma.
Er is voor SCO'63 ZA1 een gunstig programma uitgerold met twee thuiswedstrijden en slechts één uitwedstrijd. Zie voor het volledige programma de rubriek "Programma".
Bekerindeling ZA1 bekend
Senioren - vrijdag 24 juli 2020
De KNVB heeft vrijdagnacht de indeling voor de KNVB-districtsbeker bekend gemaakt. De districtsbeker wordt gestart in het laatste weekend van augustus en ook de eerste twee weekenden van september staan in het teken van de districtsbeker.
SCO'63 ZA1 is ingedeeld in groep 31 en heeft als tegenstanders Maense, NOCKralingen en VFC (za).
De nummering wordt komend weekend bekendgemaakt dus de onderlinge wedstrijden zullen binnenkort ook bekend zijn.

31: Maense, NOCKralingen, SCO’63, VFC (za)
NOC*NSF komt met ‘Corona-app’ voor sportclubs
Algemeen - donderdag 23 juli 2020
NOC*NSF komt binnenkort met een applicatie waardoor het voor sportverenigingen eenvoudiger wordt om bezoekers te registreren en de 4 gezondsheidsvragen te stellen. De werkwijze zal op hoofdlijnen als volgt zijn:

* Clubs registreren zich op een website en zij kunnen een QR code genereren.
* Bij het betreden van de sportlocatie kan de bezoeker/speler door middel van het scannen van de code die de club ophangt bij de entree zich registreren en de gezondheidsvragen beantwoorden.
* De QR code kan op meerdere plekken op de locatie worden gebruikt, zoals hoofdveld, kantine etc
* Bij het verlaten van de locatie kan de bezoeker/speler zich weer uitchecken (niet verplicht maar geeft achteraf wel meer nauwkeurigheid)
* Het is dus feitelijk geen app maar via het scannen van de QR-code kom je op een webpagina
* De gegevens worden in een centrale database bewaard en alle privacy en AVG plichten zijn geregeld.
* Mocht er een besmetting plaatsvinden dan kan uitsluitend de GGD de gegevens herleiden voor het brononderzoek.
* Vooralsnog zitten hier geen kosten voor de Clubs aan verbonden.
Steun CliniClowns ! Doe mee aan de Alpentocht NL Editie
Algemeen - zaterdag 18 juli 2020
Steun CliniClowns! Doe mee aan de Alpentocht NL Editie. Fiets, ren of wandel tussen 29 augustus en 5 september bij jou in de buurt zoveel mogelijk hoogtemeters bij elkaar en haal geld op voor CliniClowns.

Zo kunnen we samen de eenzaamheid verzachten bij kinderen die ziek zijn of een beperking hebben en bij mensen met dementie. Een bezoek van CliniClowns, op afstand en tóch dichtbij, biedt hen het contact dat ze zo hard nodig hebben.
Benieuwd hoe jij hoogtemeters kunt maken voor CliniClowns?
Zie hiervoor de website : https://www.alpentocht.nl/2020
Meer wissels toegestaan in districtsbeker
Voetbal - vrijdag 17 juli 2020
Vanwege de lange periode dat voetballers niet hebben kunnen spelen, heeft de KNVB de regelgeving voor het aantal wisselspelers dat is toegestaan in de bekercompetitie voor een aantal categorieën aangepast voor het seizoen 2020/’21:

* Standaardvoetbal (Amateurvoetbal): 5 wisselspelers in plaats van 3 wisselspelers (3 wisselmomenten)
* Vrouwenvoetbal Eredivisie t/m 3 klasse: 5 wisselspelers in plaats van 3 wisselspelers (3 wisselmomenten)

Om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt geldt dat er per wedstrijd ten hoogste 3 momenten zijn om deze (maximaal) 5 wissels toe te passen. Een eenmaal gewisselde speler mag niet meer aan de wedstrijd deelnemen.
Nieuwe regeling voor sportclubs, maximale vergoeding van 3.500 euro
Algemeen - donderdag 16 juli 2020
Voor alle sportclubs die niet (meer) in aanmerking kwamen voor de TOGS en/of de NOW is er een nieuwe regeling die een eenmalige vergoeding geeft tot € 3.500,-. Aanvragen is mogelijk vanaf 1 september.

Met de zogeheten TASO-regeling is een bedrag van 19,5 miljoen euro beschikbaar. De regeling geldt waarschijnlijk niet voor clubs die al een TOGS-uitkering hebben gehad.

Samengevat komt de TASO-regeling hierop neer:

* De minister verstrekt op aanvraag een tegemoetkoming aan een amateursportorganisatie die ten minste 20% aan omzetverlies heeft geleden als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van de verdere verspreiding van COVID-19;
* Een amateursportorganisatie komt slechts eenmaal in aanmerking voor een tegemoetkoming op grond van onderhavige beleidsregel;
* De minister beslist afwijzend op een aanvraag indien de aanvrager reeds een tegemoetkoming voor doorlopende lasten ontvangt op grond van de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19.

De tegemoetkoming is afhankelijk van de doorlopende lasten van de aanvrager in de periode 1 maart tot 1 juni van dit jaar.
Competitie-indeling ZA1 bekend
Senioren - zaterdag 11 juli 2020
De competitie-indeling van ZA1 voor het komende seizoen 2020/2021 is bekendgemaakt.
SCO '63 is net als het vorige seizoen het komende seizoen ingedeeld in afdeling 4H, een afdeling die wederom uit 13 teams bestaat.
Ten opzichte van het afgelopen seizoen zijn er slechts 2 veranderingen te melden:
Abbenbroek en Excelsior Rotterdam zijn elders ingedeeld en hiervoor komen Egelantier Boys en TransvaliaZW in de plaats.

4H: Egelantier Boys, GOZ, Goudswaardse Boys, NBSVV, Pernis, Piershil, SCO’63, Simonshaven, TransvaliaZW, WCR, ZBVH, Zinkwegse Boys, Hekelingen.
Inleveren kleding en materialen !!
Voetbal - vrijdag 10 juli 2020
Het vriendelijke doch dringende verzoek aan alle leiders/leidsters en trainers/trainsters van de jeugdelftallen, alsmede aan de leiders van de lagere seniorenelftallen om uiterlijk 15 juli zowel het materiaal uit het ballenhok (kleding, hesjes, balen,ect.) als de sleutels in te leveren.
Op maandagavond en/of woensdagavond zijn Peter Leijen en/ of Jaap Lenstra aanwezig om dit in ontvangst te nemen.
Zijn er vragen neem dan contact op met Jaap Lenstra. 06-40662731
Landelijk onderzoek zaterdag- en zondagvoetbal
Algemeen - donderdag 9 juli 2020
In de afgelopen seizoenen is vastgesteld dat er in bijna alle KNVB-districten verenigingen zijn die met hun eerste elftal de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal hebben gemaakt. Ook zijn er verschillende verenigingen die dit nog niet gedaan hebben, maar waarvan er bekend is dat ze hierover nadenken.

Door deze ontwikkelingen wordt een belangrijk doel van de KNVB – het organiseren van spannende en aantrekkelijke competities – echter een steeds grotere uitdaging.

Online vragenlijst

Omdat de KNVB hier op een goede manier wil inspringen heeft het bestuur amateurvoetbal besloten om, in navolging van al eerder uitgevoerde regionale inventarisaties/initiatieven, een landelijke inventarisatie onder alle verenigingen én voetballers te houden over de wensen én mogelijkheden omtrent het zondag- en zaterdag standaardvoetbal (1e elftallen). In februari van dit jaar zijn alle verenigingen geïnformeerd over dit onderzoek, maar vanwege de situatie rondom COVID-19 heeft het onderzoek langer op zich laten wachten.

De komende dagen ontvangen alle veldvoetbalverenigingen (via het emailadres van het secretariaat) en senioren voetballers in Nederland een online vragenlijst waarin zij hun mening en standpunt duidelijk kunnen maken over dit onderwerp. Iedereen kan de vragenlijst invullen tot en met 1 augustus.

Vervolgtraject

Aan de hand van de bevindingen uit deze inventarisatie, gaat de KNVB in de periode september/oktober verder in gesprek met verenigingen en andere betrokkenen. Uiteindelijk streeft men ernaar om in november meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van het zaterdag- en zondagvoetbal. Na de zomer ontvangen alle verenigingen hierover meer informatie.
KNVB maakt vrijdag 10 juli wederom indelingen bekend
Voetbal - maandag 6 juli 2020
We hebben er met z’n allen een even bijzonder als bizar amateurvoetbalseizoen op zitten. De corona-uitbraak zorgde ervoor dat het seizoen eerder werd beëindigd en dat er geen kampioenschappen, promoties en degradaties waren. Nu de maatregelen verder versoepeld zijn, kunnen we voorzichtig vooruit kijken naar de start het seizoen 2020/’21.

Op 1 juli is het seizoen 2020/’21 officieel van start gegaan. Dit houdt in dat alle gegevens van het afgelopen seizoen zijn verwijderd uit Voetbal.nl. Een team is weer vindbaar op Voetbal.nl als deze door de KNVB is ingedeeld in een (beker)competitie. Als de vereniging de speler heeft toegevoegd aan het team, dan ziet de speler zijn of haar eigen team weer terugkomen in zijn persoonlijke omgeving op Voetbal.nl. Dit proces kan enkele weken in beslag nemen.

VERSOEPELINGEN

Eind juni kwam het kabinet met overwegend goed nieuws voor de liefhebber van amateurvoetbal. De aangekondigde versoepelingen werden nog verder verruimd. Voor het amateurvoetbal betekenen de nieuwe versoepelingen dat het weer bezoekers kan toelaten op de accommodaties. Familie en vrienden kunnen dus weer langs de lijn plaatsnemen, mits ze zich houden aan de basisregels. Daarnaast zijn de sportkantines weer open en kan er sinds 1 juli weer gezaalvoetbald worden. Ook wedstrijden zijn weer toegestaan.

SPEELDAGENKALENDER

De al eerder aangekondigde versoepelingen houden ook in dat de competitie voor alle categorieën conform de eerder gepubliceerde speeldagenkalender kan worden afgewerkt. Het is dus reeds bekend op welke speeldagen er wedstrijden worden gepland.

INDELINGEN

Dan is er nog een lijst met belangrijke data voor de amateurvoetballer en dan met name de indelingen. Want wanneer weet je nu of die befaamde dorpsderby weer wordt gespeeld, of dat je opnieuw bij die ‘angstgegner’ in de poule zit? Of tegen welke opponenten begin je het bekeravontuur? We hebben een overzicht gemaakt, waarin de route richting de seizoenstart duidelijk wordt gemaakt.

CATEGORIE A

* Publicatie competitie-indeling en programma landelijk mannen en jeugd was op 1 juli 2020
* Publicatie competitie-indeling A categorie is op 10 juli 2020
* Publicatie bekerindelingen categorie A is op 24 juli 2020
* Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie categorie A is op 25 juli 2020
* Publicatie nummering competitie categorie A is op 22 augustus 2020
* Start bekercompetitie categorie A is in het weekend van 29/30 augustus
* Start competitie categorie A is in het weekend van 19/20 september

CATEGORIE B

* Publicatie competitie inschrijvingen per klasse categorie B was op 3 juli 2020
* Reacties op deze klasse-indelingen zijn mogelijk t/m uiterlijk 12 juli 2020
* Publicatie bekerindelingen categorie B is op 7 augustus 2020
* Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie is op 8 augustus 2020
* Publicatie competitie-indeling B categorie is op 21 augustus 2020
* Publicatie wedstrijdprogramma categorie B is op 22 augustus 2020
* Start bekercompetitie categorie B is in het weekend van 29/30 augustus
* Start competitie categorie B is in het weekend van 19/20 september
Regels leeftijdsdispensatie seizoen 2020/2021
Jeugd - zaterdag 4 juli 2020
In de gehele categorie B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Dat geldt dus ook voor het seizoen 2020/'21. Maar welke regels gelden er hiervoor?

Bij de spelvorm waarbij er 6 tegen 6 gespeeld wordt is er één dispensatiespeler per team toegestaan. Bij 8 tegen 8 is het maximumaantal dispensatiespelers twee, terwijl er bij 11 tegen 11 maximaal drie dispensatiespelers deel mogen nemen.

Een dispensatiespeler mag maar één jaar ouder zijn. In gemengde competities mogen meisjes één jaar ouder zijn (automatische dispensatie). Dit geldt niet bij de JO7, JO8 en JO9.
Update Coronamaatregelen per 1 juli
Voetbal - zaterdag 27 juni 2020
Vanaf 1 juli zijn de meeste beperkingen ten aanzien van sport opgeheven. Dit betekent dat vanaf deze datum:

- Alle leeftijdsgroepen weer met contact kunnen sporten. Zowel binnen als buiten.

- Zowel trainen als wedstrijden spelen is toegestaan

- Er deelgenomen kan worden aan competitie

- Er met en zonder trainer/begeleiding gesport kan worden

- Sportkantines weer open kunnen

Buiten de sportactiviteiten, dus voor en direct na de activiteit dient de 1,5 meter afstand
tussen mensen wel in acht genomen te worden.

Bij de binnensport wordt, tot nader order, geen publiek toegestaan. Bij buitensport wel, mits het maximumaantal van 250 mensen niet wordt overschreden en men 1,5 meter afstand houdt.

En verder geldt nog steeds:

- Houd altijd 1,5 meter afstand

- Schud geen handen

- Hoest/nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes

- Raak je gezicht niet aan

We sluiten als gemeente aan bij de landelijke protocollen van de Vereniging Sport en

Gemeenten (VSG), NL Actief, Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en NOC/NSF.

Let op, bovenstaande protocollen worden regelmatig aangepast aan nieuwe inzichten en versoepelingen.


Richtlijnen buitensport:

- De aanbieder van activiteiten wijst een “Corona-coördinator” aan

- Triage: Vraag per activiteit aan uw leden of zijzelf of iemand in hun directe omgeving

Covid-19 verschijnselen hebben. Als dit het geval is dan moeten zij thuisblijven

- Ontsmet je handen bij betreden van de sportaccommodatie

- Kleedkamers en douches mogen open

- Alle mensen die aanwezig zijn op het sportcomplex/in de accommodatie houden 1,5 meter afstand tenzij zij op dat moment deelnemen aan een sport/beweegactiviteit

- Houd je aan de markering als deze aanwezig is

- Volg altijd de aanwijzingen van een corona-coördinator op.

- Publiek is toegestaan tot het maximum van 250 personen is bereikt en men 1,5 meter
afstand houdt van elkaar.

Benoem een corona-coördinator

Wanneer er activiteiten plaatsvinden dient er een corona-coördinator aanwezig te zijn.

Ideaal is een vrijwilliger die op dat moment geen andere taak heeft maar het mag ook een trainer zijn of een barmedewerker.

De corona-coördinator is herkenbaar voor iedereen en neemt verantwoordelijkheid voor het voldoen aan de richtlijnen. Deze persoon coördineert de eerste handhaving en ziet toe op een veilig komen en gaan.

De corona-coördinator is ook aanspreekpunt voor externen, zoals handhavers of
verenigingsondersteuners.


Geen wijzigingen in speeldagenkalender districtscompetities
Voetbal - zaterdag 27 juni 2020
De KNVB heeft vrijdagmiddag bekend gemaakt dat in alle districten (eerste klasse en lager) de normale speeldagenkalender zal worden aangehouden. Dat betekent dat er in het weekeinde van 29 en 30 augustus aan de districtsbeker wordt gestart. Drie weken later wordt, zoals gebruikelijk aan de competitie gestart.

Ook de winterstop zal hetzelfde blijven. In het weekeinde van 16/17 januari staat dan de eerste speelronde na de winterstop op het programma.
Einde voetbalseizoen
Voetbal - donderdag 25 juni 2020
Na een seizoen die abrubt werd afgebroken door de Corona crisis komt er toch een korte zomerstop.
Gelukkig hebben velen de afgelopen weken nog kunnen trainen, al was dit onder bepaalde voorwaren.
We willen iedereen de mogelijkheid bieden om tot 15 juli door te trainen. Deze datum 15 juli geef dan de mogelijkheid om afscheid te nemem van spelers en trainers/leiders die besloten hebben de vereniging te verlaten.
Tot 15 juli zal er geen kantinepersoneel aanwezig zijn.
Trainingen worden op 8 augustus hervat voor de selectie en op 17 augustus voor alle andere elftallen.
Wij wensen iedereen voor zover mogelijk een prettige vakantie en gaan hierna hopelijk weer een normaal voetbalseizoen tegemoed.

Het bestuur
De bal gaat snel weer rollen
Voetbal - donderdag 25 juni 2020
Met de gisteravond aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen komt de start van het nieuwe voetbalseizoen wederom een flinke stap dichterbij, zowel voor de voetballers als voor bezoekers van de wedstrijden.

Startdata

Om het coronavirus onder controle te houden, had het kabinet op 21 april alle voetbalwedstrijden verboden tot 1 september. Deze maatregel vervalt per 1 juli en sporten zonder fysieke beperkingen (zoals het onderling 1,5 meter afstand moeten houden) is vanaf dezelfde datum toegestaan. Ook in het amateurvoetbal mogen vanaf 1 juli weer officiële en oefenwedstrijden gespeeld worden en kan er vanaf die datum weer vrijuit getraind worden. Alle amateur- en profteams kunnen zich dus op een gedegen wijze gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen.
De competities in het amateurvoetbal kunnen nagenoeg starten op de reguliere data van de speeldagenkalender.

Voor het amateurvoetbal betekenen de nieuwe versoepelingen tevens dat het weer bezoekers kan toelaten op de accommodaties. Familie en vrienden kunnen dus weer langs de lijn plaatsnemen mits ze zich houden aan de basisregels.

Vanavond zijn er nog meer versoepelingen aangekondigd voor het voetbal. Zo mogen de sportkantines definitief vanaf 1 juli weer open. Dit was eerder aangekondigd en zou doorgaan mits een tweede coronagolf zou uitblijven.

KNVB gaat ‘Weekendvoetbal’ en competitiestructuur onderzoeken
Voetbal - woensdag 24 juni 2020
De ledenraadsleden van het amateurvoetbal zijn zaterdagochtend 20 juni bijeengekomen voor de voorjaarsvergadering in Zeist. Een bijzondere vergadering die vanzelfsprekend grotendeels in het teken stond van de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor het amateurvoetbal.

De KNVB heeft voor het amateurvoetbal besloten de ontwikkelingen te onderzoeken in het amateurvoetbal. De KNVB gaat onder meer kijken naar het zaterdag- en zondagvoetbal en de competitiestructuur. Onderstaand een overzicht.

Lees verder >>
Kabinet: ‘Trainingsbeperking afgeschaft; ook oefenwedstrijden eerder mogelijk’
Voetbal - woensdag 24 juni 2020
Het kabinet maakt vanavond de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen bekend. Waar eerder al bekend werd dat de clubs uit het betaalde voetbal in september weer met publiek mogen gaan spelen, worden nu ook steeds meet versoepelingen voor het amateurvoetbal bekend.

In het amateurvoetbal mogen vanaf 1 september weer officiële wedstrijden gespeeld worden. Het kabinet zal vanavond ook bekend maken dat er per 1 juli weer door een ieder getraind kan worden zonder afstand te houden. Oefenwedstrijden zijn dan per 1 augustus weer mogelijk.

De landelijke competitie zouden in dat geval op 5 en 6 september van start kunnen gaan. De divisies zouden, inclusief bekervoetbal drie weken uitgesteld moeten worden. Voor de hoofdklasse wordt het bekervoetbal en de eerste speelronde naar alle waarschijnlijkheid verschoven. Het overige amateurvoetbal zou alleen problemen hebben met de eerste speeldag van de districtsbeker. Deze was in het weekeinde van 29 en 30 augustus ingepland.
Sportkantines mogen definitief per 1 juli weer open
Kantine - maandag 22 juni 2020
Het kabinet gaat de corona-maatregelen vanaf 1 juli verder versoepelen. Onder meer sportkantines mogen vanaf die dag weer open, zo laat het Algemeen Dagblad vandaag weten.

Het Outbreak Management Team (OMT) zou verder groen licht hebben gegeven voor versoepelingen. Het kabinet zal hierover woensdag een definitief besluit nemen.
Voor het amateurvoetbal komen er dus versoepelingen. De kantines mogen vanaf 1 juli weer open, meldt het AD. Ook sportscholen, sauna’s en casino’s mogen hun deuren weer openen. Verder mag het maximum aantal gasten in de horeca verhoogd worden naar honderd personen.

eerstvolgende bekerwedstrijd
zaterdag 29 augustus 2020
Aanvang: 14:30 uur
SCO'63 ZA1-NOCKralingen 1
Sportpark Oostbroek
SPIJKENISSE
uitslagen en stand

8-8-2020Aanvang trainingen Selectie
17-8-2020Aanvang trainingen overige elftallen
29-8-2020Aanvang bekercompetitie zaterdag seizoen 2020/2021(onder voorbehoud)
30-8-2020Aanvang bekercompetitie zondag seizoen 2020/2021(onder voorbehoud)
4-9-2020Aanvang 7 tegen 7 competitie seizoen 2020/2021
11-9-2020Bingo (Geannuleerd)
19-9-2020Aanvang competitie zaterdag seizoen 2020/2021(onder voorbehoud)
20-9-2020Aanvang competitie zondag seizoen 2020/2021(onder voorbehoud)
6-11-2020Bingo (Geannuleerd)

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters