Nieuws
Algemene Ledenvergadering !
Algemeen - vrijdag 15 november 2019
Zoals al eerder aangegeven nodigen we jullie allen gaarne uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op vrijdag 22 november 2019, aanvang 20.00 uur.
De volgende agendapunten zullen deze avond besproken worden :

1. Opening
2. Goedkeuring notulen algemene ledenvergadering 23 November 2018
3. Ingekomen stukken
4. Mededelingen bestuur :
--- a. Ledenbestand / stand van zaken contributie
--- b. Sponsoring team.
--- c. Aanpassingen / wijzigingen aan complex - gemeente
--- d. Vrijwilligers / werkzaamheden door ouders-kennissen
--- e. Cursussen / sfeerverhogende acties
5. Afgetreden bestuursleden en vrijwilligers
6. Pauze
7. Financieel overzicht 2018 - 2019
8. Verslag kascontrolecommissie
9. Vaststelling begroting 2019 – 2020
10. Jubilarissen
11. Rondvraag
12. Sluiting

Wij hopen u allen te ontvangen op 22 november, laat u stem niet verloren gaan !!

Bestuur SCO'63
Sinterklaasfeest
Pupillen - donderdag 14 november 2019
Ook dit jaar komt Sinterklaas weer langs bij SCO'63 !
Vergezeld van zijn Zwarte Pieten zal hij op woensdag 27 november ons sportpark wederom bezoeken.
Binnenkort volgt hierover nog nadere informatie op deze website, maar zet de datum alvast in jullie agenda.
SCO’63 in restant langs NBSVV
Senioren - woensdag 13 november 2019
SCO’63 ZA1 heeft de aansluiting bij de top van de zaterdag vierde klasse H weer gevonden. Dinsdagavond werd het restant van 60 minuten tegen NBSVV gewonnen.

In Spijkenisse, waar met een 1-0 stand werd begonnen, wist NBSVV in eerste instantie op gelijke hoogte te komen. Julien Stolk bracht voor onze jongens echter de 2-1 nog op het scorebord, waardoor SCO’63 nu tweede is. De achterstand op koploper GOZ bedraagt drie punten.
Komende zaterdag is het elftal vrij, de week erop staat de uitwedstijd tegen Zinkwegse Boys op het programma.
SCO’63 en NBSVV spelen restant uit
Senioren - dinsdag 12 november 2019
SCO’63 ZA1 en NBSVV spelen vanavond het restant van het eerder gestaakte duel uit.

Het duel werd enkele weken geleden na een half uur spelen gestaakt. De scheidsrechter staakte het duel destijds nadat een supporter op het complex onwel werd.Toen stond er door een treffer van Bugwansingh een 1-0 score op het scorebord en bij deze stand wordt de wedstrijd hervat. Er wordt vanavond om 20:00 uur afgetrapt.
Geen trainingen maandagavond !
Jeugd - maandag 11 november 2019
I.v.m. de vele afmeldingen bij de jeugd zijn er maandagavond helaas geen trainingen.
Graag zien wij jullie woensdag allen weer.
Voor u gelezen : Nafluiten : Maatschappij
Voetbal - vrijdag 8 november 2019
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam.nl :

Elke week worden er geweldsincidenten op en rond de velden gemeld. In een aantal gevallen is daarvan ook een arbiter de dupe. Inmiddels hebben ongeveer 1800 KNVB scheidsrechters de Facebookpagina ‘Blijf met je poten van de scheids af’ geliked.
Een aantal dat licht groeit. Afhankelijk van in welke regio er weer slecht nieuws te melden valt. De meeste groepsvolgers komen uit de Randstad, Noord-Holland, Brabant en Limburg. Ook melden zich verenigingsscheidsrechters. Ook zij hebben een verhaal te vertellen dat verteld moet worden. KNVB- of clubscheidsrechter: niemand mag de dupe worden van wan gedragingen van spelers, publiek of verenigingsfunctionarissen.

Vaak wordt er als er weer eens iets is gebeurd een link gelegd naar de maatschappij, waarin de waanzin van de dag ook steeds geldt. Dat betekent niet dat omdát er ook een verband is met wat er dagelijks in de maatschappij gebeurt dat je moet accepteren dat geweldplegingen, verbaal of fysiek, tegenover KNVB- of clubscheidsrechters de normaalste zaak van de wereld zijn. Integendeel, dat mag nooit gebeuren. Er moet ook wat aan gedaan worden. En wel zo snel als maar mogelijk is. De ervaren KNVB arbiter Rob Wassink schreef daar een zinvol verhaaltje over op Facebook.

Lees verder >>
Voor u gelezen : Clubhelden 2019
Algemeen - woensdag 6 november 2019
Voor u gelezen op AD.nl : Vrijwilligers zijn de ware helden van elke club

CLUBHELDEN 2019,,Hebben ze jóu gevraagd om het voorwoord te schrijven van de Clubhelden-bijlage? Maar jij doet nóóit iets voor de vereniging.’’
Ja, van je man moet je het hebben. Al heeft hij volkomen gelijk. Je zou het een tikkeltje hypocriet kunnen noemen dat ik hier goede sier maak, terwijl ik nauwelijks een voet zet binnen de hekken van het Rotterdamse voetbalcomplex waar mijn zoon (11) en dochter (13) trainen en hun halve weekend doorbrengen.

Ik draai me geregeld nog eens om op zaterdagmorgen, terwijl zij al een uur in de regen rond draven. Mijn fysieke bijdrage aan hun amateurvoetbalcarrière beperkt zich tot het mopperend uit de kieren van de vloer peuteren van de gitzwarte kunstgraskorrels, die ze drie keer per week met niet aflatende energie van souterrain tot zolder door het huis sproeien. En tot natte shirts uit stinkende tassen trekken.

Maar juist daarom sta ik hier. Omdat het hoog tijd is om publiekelijk ‘dank je wel’ te zeggen tegen Bert, Chantal, Willem Jan, Annemiek, Kees, Elizabeth en Roberto, en alle andere vrijwilligers die ervoor zorgen dat mijn kinderen kunnen sporten in een fijne en veilige omgeving en daarna tosti’s eten in het clubhuis.

Hoewel de meesten een veeleisende baan hebben, zetten zij in weer en wind de pionnen klaar op het trainingsveld, ze puzzelen op wedstrijdschema’s of bemannen het mini-winkeltje in de kantine waar nieuwe kousen kunnen worden gekocht als er weer eens een paar op miraculeuze wijze is opgelost in de kleedkamer.

Zij schrijven de stukjes in het clubblad, regelen uitjes naar wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen en organiseren de feesten waar de jongens en meiden van MO13 kennismaken met het fenomeen schuifelen. Niet voor het geld, maar omdat ze genieten van al die blije snuiten.

Hoeveel vrijwilligers lopen er rond in Nederland? Tienduizenden, honderdduizenden? Zij worden zelden zo enthousiast toegejuicht als de topscorer van het eerste, maar vormen het warme, kloppende hart van een vereniging. Zij zijn de ware helden van elke club.

Daarom zeg ik uit de grond van mijn hart: vrijwilligers bedankt!

Amateurvoetbalseizoen ook in 2020 eind augustus van start
Voetbal - zondag 3 november 2019
Net als in de voorgaande drie seizoenen wordt er ook in het amateurvoetbaljaar 2020/’21 na de zomer afgetrapt. Eind augustus staan de eerste wedstrijden op het programma.

Vorig jaar bleek uit onderzoek onder veel betrokkenen uit het amateurvoetbal dat het verplaatsen van de start van het amateurvoetbal tot ná de zomervakantie op veel enthousiasme kan rekenen.
In het weekend van 29 en 30 augustus beginnen de bekercompetities voor de categorie A. Op 19 en 20 september starten de reguliere competities van de categorie A.

Bekercompetitie veld

De districtsbekerpoulewedstrijden categorie A staan gepland voor de volgende data:

29/30 augustus 2020
5/6 september 2020
12/13 september 2020

De startdata en bekerdata van de overige competities (waaronder ook de categorie B competities) worden tezamen met de volledige speeldagenkalenders in januari 2020 bekendgemaakt.
7 tegen 7 competitie
Senioren - dinsdag 29 oktober 2019
Aanstaande vrijdagavond 1 november is er alweer de vijfde wedstrijddag in onze 7 tegen 7 competitie. Wederom staan er diverse interessante wedstrijden op het programma. Zo wordt er deze vrijdag in Poule A om 19.45 uur de wedstrijd tussen de nummers 2 en 4 gespeeld, oftewel de teams van Tecnes Services en Jordens. In poule B is het interessant om te zien wie van de 4 achtervolgers op koploper FC Baco blijft aanhaken of voorlopig gaat afhaken. Alle vier de teams hebben 9 punten en de onderlinge duels Niet te Kloppen tegen Lazio Coma en Glashandel Hamerslag tegen Team Cultieflex zullen dit gaan bepalen. Redenen genoeg dus om deze avond een bezoek aan ons sportpark te brengen..
SCO’63 – NBSVV gestaakt
Senioren - zondag 27 oktober 2019
Het duel tussen SCO’63 en NBSVV heeft zaterdagmiddag het einde niet gehaald. De scheidsrechter staakte het duel nadat een supporter op het complex onwel werd.
Omdat het lang duurde voordat de ambulance er was staakte de scheidsrechter het duel definitief. SCO’63 stond voor rust met 1-0 voor.

Volgende week staat de topper tegen GOZ op het programma, zij wonnen hun duel tegen Zinkwegse Boys met 7 - 3.
Wintertijd !
Algemeen - woensdag 23 oktober 2019
Het is bijna zover, komend weekeinde gaat de wintertijd weer in.
In nacht van zaterdag 26 oktober op zondag 27 oktober wordt de klok een uur achteruit gezet van 03:00 naar 02:00 uur.
Voor de teams die zondag moeten spelen betekent dit dat ze lekker een uurtje langer mogen slapen.
SCO´63 blijft koploper na zege bij Simonshaven
Senioren - zondag 20 oktober 2019
Ons eerste elftal blijft de ranglijst aanvoeren in de zaterdag vierde klasse H. Bij Simonshaven, waar Peter Hoek (ex-SCO’63 trainer) aan het roer staat, werd het 0-3. Wesley Sturrus nam alle drie de doelpunten voor zijn rekening.

Ook gedeeld koploper GOZ wist te winnen. De ploeg van Pascal van den Hoek won met 5-2 van Hekelingen. Beide teams hebben nog geen punt verloren en over 2 weken staat de onderlinge ontmoeting op het programma. Eerst volgt echter voor SCO'63 nog aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen NBSVV.
Toekomst van het amateurvoetbal
Voetbal - vrijdag 18 oktober 2019
Meer dan 500 medewerkers van de KNVB gaan dit seizoen shirtje ruilen met ongeveer 3.000 amateurvoetbalclubs in Nederland. Het shirtje dat namens de bond wordt geruild, is een oranjetenue waarop de kenmerken en patronen zijn verwerkt van shirts van álle amateurvoetbalverenigingen.

Van effen tot harlekijn, van gestreept tot geblokt en van sjerp tot keper, we hebben alle verschillende shirtdesigns in kaart gebracht. KNVB-ontwerper Floor Wesseling heeft het tot één patroon gesmeed. Met als gevolg een uniek Oranjeshirt dat de KNVB in een beperkte oplage uitgeeft ter ere van het 130-jarige bestaan van de KNVB en als dank aan alle amateurclubs van Nederland.

Tegelijk is het een moment om met elkaar stil te staan bij de toekomst van het amateurvoetbal en kritische vragen te blijven stellen. Want ondanks de populariteit van onze sport staan we de komende dertig jaar voor behoorlijke uitdagingen.

Lees verder >>
Kunstgrasinvasie
Voetbal - woensdag 16 oktober 2019
De kunstgrasinvasie van de laatste jaren heeft ertoe geleid dat inmiddels ruim 50% van de hoofdvelden uit kunstgras bestaat. Dat blijkt uit de cijfers van de klassen in het district West II.
De bespeelbaarheid van de velden is voor gemeenten steeds vaker aanleiding om grasvelden te vervangen voor kunstgrasvelden. In Rotterdam zijn er de laatste jaren enkel kunstgrasvelden bijgekomen.

Zaterdagvoetbal

In het zaterdagvoetbal zijn 218 eerste elftallen actief. Daarvan spelen er inmiddels 101 op kunstgras. De overige 117 elftallen hebben geen kunstgras op het hoofdveld. Er zijn wel verenigingen die bij afgelasting uitwijken naar een naastgelegen kunstgrasveld.
In de zaterdag vierde klasse F spelen 10 van de 14 ploegen inmiddels op kunstgras. Ook in 1B (9), 4D (9), 3C (8) en 4G (8) zijn de meerderheid van de hoofdvelden voorzien van kunstgras. Positieve uitschieters zijn de Vierde Klasse H en I. In 4H, de klasse waarin ons eerste elftal uitkomt, spelen ‘maar’ drie ploegen op kunstgras. In de Vierde Klasse I is dat maar 1 ploeg, Rockanje.

Zondagvoetbal

In het zondagvoetbal is er geen enkele klasse meer waarin het grasveld de meest voorkomende ondergrond is. In de eerste klasse B (10) en de derde klasse B (12) wordt nagenoeg alleen nog maar op kunstgras gespeeld. In West 2 spelen op zondag 53 elftallen op kunstgras tegenover 27 op echt gras.

Opsomming

In het district West II worden 22 competities georganiseerd. Daarin komen 298 eerste elftallen uit. Van die eerste elftallen zijn er 154 die een hoofdveld van kunstgras hebben, tegenover 144 die nog een grasveld hebben. Dat betekent dat 52% van de hoofdvelden inmiddels van kunstgras zijn voorzien.

Vrijwilligers gezocht
Algemeen - vrijdag 11 oktober 2019
Beste Leden, ouders, oma's, opa's en supporters van SCO'63

Voordat we onze oproep doen willen we eerst onze
dankbaarheid uiten naar al onze vrijwilligers. Zonder jullie
bestond SCO'63 niet meer!

Helaas is het echter tijd voor een noodoproep voor
vrijwilligers. We merken als bestuur al geruime tijd dat er een
steeds kleiner wordend groepje vrijwilligers is die alle taken op zich moeten nemen. Omdat we als club geen mensen in dienst kunnen nemen, zijn mensen die onbetaalde taken uitvoeren van groot belang voor onze vereniging. Echter kost het de minste tijd en energie als iedereen zijn steentje bijdraagt.
Dit kunnen kantinediensten zijn, dit kan zijn als scheidsrechter, als trainer/coach, in het bestuur of meedraaien in 1 van de commissies, ondersteuning van de onderhoudsploeg of wat dan ook.

We zijn nu op het punt aanbeland dat de mensen van het dagelijks bestuur al zelf kantine diensten moeten gaan draaien i.p.v. bestuurlijke functies uit te kunnen voeren binnen de vereniging, en dat scheidsrechters 2 of meer wedstrijden op een dag fluiten.
Daarom en om vele andere redenen hierbij een noodoproep voor alle leden, ouders van leden en iedereen die SCO'63 een warm hart toedraagt: Meld je aan als vrijwilliger!! Zonder vrijwilligers kunnen we de club niet draaiende houden.

Als je wel iets wilt doen, maar je weet niet wat, spreek dan 1 van de bestuursleden aan, zodat we samen kunnen onderzoeken wat bij je past en waar je het best in te zetten bent.

Mochten er uiteindelijk toch geen nieuwe aanmeldingen komen, valt het niet uit te sluiten dat de kantine of keuken op bepaalde momenten gesloten zal blijven, dat de kleedkamers en toiletten niet meer schoon worden gemaakt, en dat spelers of ouders zelf hun wedstrijden zullen moeten gaan fluiten.

Laat het a.u.b. niet zover komen en meld u aan als vrijwilliger.

Dit kan bij een van de bestuursleden of via email secretariaat@sco63.nl.
KNVB neemt afscheid van ABBA-systeem
Voetbal - donderdag 10 oktober 2019
Vanaf het seizoen 2019/’20 geldt dat penalty’s in een strafschoppenserie weer om-en-om worden genomen. Dit kan van toepassing zijn in bijvoorbeeld het bekertoernooi, waarin een strafschoppenserie de beslissing moet brengen.

In het weekend van 19 en 20 oktober staat een groot aantal bekerwedstrijden op het programma. Hierbij gaat het met name om wedstrijden uit de eerste knock-outronde. Voor deze wedstrijden geldt dat wanneer ze eindigen in een gelijkspel, er geen verlenging plaatsvindt. Onmiddellijk na het verstrijken van de reguliere speeltijd moeten beide partijen strafschoppen nemen, conform de spelregels veldvoetbal.

Vanaf dit seizoen worden de strafschoppen dus weer om-en-om genomen. Team A begint, team B neemt daarna een strafschop, daarna weer Team A, enzovoort. De ABBA-procedure, die vorig seizoen werd gebruikt, bestaat dus niet meer.
KNVB gaat pupillen herindelen
Pupillen - dinsdag 8 oktober 2019
Het eerste gedeelte van de competitie voor de pupillen zit er bijna op. Komend weekend spelen de pupillen de laatste wedstrijd van de eerste reeks. Daarna gaan de competitieleiders de herindelingen maken.

Met ingang van dit seizoen is er een andere opzet van de competitie voor pupillen gestart. Onder 8 tot en met Onder 10 spelen vier korte reeksen en Onder 11 en Onder 12 spelen drie reeksen. Na iedere reeks kan herindeling plaatsvinden. Komend weekend wordt de eerste reeks afgesloten.

Inschrijven nieuw team

Het inschrijven van een nieuw team is altijd mogelijk. Stuur hiervoor een e-mail naar KNVB Contact, met de voorkeurstijd en de gewenste klasse. Het nieuwe team wordt, indien er plaats beschikbaar is, direct ingedeeld. Nieuwe teams kunnen zonder wedstrijdwijzigingen ingedeeld worden tussen de twee fases. Inschrijvingen die voor maandag 14 oktober 2019 binnen zijn gekomen, worden direct meegenomen bij de nieuwe indeling. Voor alle inschrijvingen die op of na 14 oktober 2019 worden ontvangen, geldt dat de teams worden ingedeeld indien er plaats beschikbaar is.

Belangrijke info en data voor de herindelingen

O8, O9 en O10 spelen in vier korte reeksen gaan spelen zonder bekervoetbal, waarin na iedere reeks een herindeling plaats kan vinden.
O11 en O12 spelen in drie reeksen met bekervoetbal, waarin na iedere reeks een herindeling plaats kan vinden.
Uiterlijk maandag 28 oktober volgt de publicatie van de tweede reeks, die gespeeld wordt tussen 2 november en 14 december.

eerstvolgende competitiewedstrijd
zaterdag 23 november 2019
Zinkwegse Boys 1-SCO’63 ZA1
Zinkweg 259
OUD BEIJERLAND
uitslagen en stand

dinsdag 12 november 2019
SCO'63 ZA1 - NBSVV 12-1
woensdag 13 november 2019
SCO'63 JO11-1 - Nieuwenhoorn JO111-12
vrijdag 15 november 2019
Team Laco/Nooteboom - Glashandel Hamerslag3-12
Northside - N.T.O.3-0
FC Baco - Sporting Beer9-2
Jordens - Voetbalteam NTS6-1
Het Vierde - Tecnes Services3-0
Bakro International Transport - Golden Oldies3-4
Vitae Pijnbestrijding - KVDZ3-3
Team Solo - Estranxeiros0-3
Lazio Coma - FC Knudde5-2
Team Cultieflex - Niet te Kloppen3-5
zaterdag 16 november 2019
SCO'63 JO11-1 - SHO JO11-20-2
Simonshaven JO12-1 - SCO'63 JO12-1afg.
SCO'63 MO15-1 - SHO MO15-14-3
Charlois JO8-4 - SCO'63 JO8-12-17
SCO'63 JO8-2 - SVS JO8-3uitg.
MSV'71 JO9-1 - SCO'63 JO9-1uitg.
SCO'63 ZA1vrij
SCO'63 ZA2 - WCR 20-1
SCO'63 ZA3 - OVV 34-1
SCO'63 ZA4vrij
zondag 17 november 2019
SCO'63 ZO1 - FC IJsselmonde 65-8
SCO'63 ZO2 - Nieuwenhoorn 14-4

22-11-2019Algemene Ledenvergadering
27-11-2019Sinterklaasfeest
13-12-2019Kerstklaverjassen
10-1-2020Bingo
14-2-2020Bingo
6-3-2020Bingo
13-3-2020Aanvang 2e gedeelte 7 tegen 7 competitie 2019/2020
3-4-2020Bingo
29-8-2020Aanvang bekercompetitie zaterdag seizoen 2020/2021
30-8-2020Aanvang bekercompetitie zondag seizoen 2020/2021
4-9-2020Aanvang 7 tegen 7 competitie seizoen 2020/2120
11-9-2020Bingo
19-9-2020Aanvang competitie zaterdag seizoen 2020/2021
20-9-2020Aanvang competitie zondag seizoen 2020/2021
6-11-2020Bingo

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters