Nieuws
Startdata amateurvoetbalseizoen 2024/2025
Voetbal - vrijdag 19 april 2024
Zoals reeds eerder aangegeven staan onder "Activiteiten" aan de rechterzijde van onze website de startdata van het voetbalseizoen 2024/2025 vermeld.

De bekercompetities starten in het weekend van 31 augustus 2024 en 1 september 2024. De overige bekerpoulewedstrijden staan gepland voor de weekenden van 7 en 8 september 2024 en 14 en 15 september 2024.
In datzelfde weekend beginnen ook de landelijke jeugdcompetities O13 tot en met O19 en het fasenvoetbal voor de jeugdcompetities.

Op 21 en 22 september 2024 starten de reguliere competities van de categorie A en de overige mannen-, vrouwen- en jeugdcompetities.
Mick Erkens maakt de overstap naar SCO'63 !
Senioren - maandag 15 april 2024
De Technisch Commissie van SCO 63 is blij te kunnen vermelden dat de 23-jarige Mick Erkens aankomend seizoen de overstap maakt naar de sportpark Oostbroek.

Mick kwam afgelopen seizoen uit voor de buurman sc Botlek en daarvoor speelde hij zijn hele leven voor vv Hekelingen. Vanuit die periode kent hij ook onze nieuwe hoofdtrainer.

Guy Duijm: Mick is echt een fantastisch ventje die verdomd goed kan voetballen. Speelde 2 jaar geleden in onze kampioenswedstrijd tegen WCR de pannen van het dak. Die herinnering heb ik nog steeds van hem en ben erg blij dat hij volgend seizoen de clubkleuren van SCO 63 gaat verdedigen !

Lees verder >>
Aanvang 2e gedeelte 7 tegen 7 competitie
Senioren - donderdag 11 april 2024
Morgenavond vrijdag 12 april wordt er weer gevoetbald in onze 7 tegen 7 competitie.
Zoals bekend gaan we vanaf deze avond verder met het 2e gedeelte, met hierbij een Winnaarspoule, Promotie-/Degradatiepoule en een Verliezerspoule, ook wel de poules A, B en C genoemd. De nieuwe poule-indeling en het bijbehorende programma kunnen jullie terugvinden in het menu onder "7 tegen 7".
Vanaf nu gaat het om de eindwinst, promoveren en degraderen, dus het belooft de komende maanden een spannende strijd te gaan worden. Genoeg redenen in ieder geval om vrijdagavond weer langs te komen op ons sportpark.
Wanneer ben ik vastgespeeld ?
Voetbal - vrijdag 5 april 2024
Speelgerechtigdheid is een belangrijk onderwerp onder clubs in het amateurvoetbal. Hoeveel wedstrijden mag een voetballer in een hoger elftal meedoen voordat deze is vastgespeeld ? In dit artikel de belangrijkste regels voor het veldvoetbal.

Senioren mannen en vrouwen :
* Je bent vastgespeeld als je in 15 (na)competitiewedstrijden bent uitgekomen in een hogere klasse. Onderscheid in speeldag wordt niet gemaakt.
* Je bent vastgespeeld als je als speler hebt deelgenomen aan een beker- of (na)competitiewedstrijd van het 1e elftal op zaterdag. Dan mag je niet meer uitkomen in een beker en (na) competitiewedstrijd van het 1e elftal op zondag en omgekeerd. (Van toepassing op verenigingen met een 1e elftal op zaterdag en zondag.)

Daar bovenstaande regels alleen gelden voor het uitkomen in categorie A, volstaan we hier met de regels voor de Senioren. Voor speler(s) die alleen in categorie B uitkomen gelden geen beperkingen.
Verder is het goed om te weten :
* Het is niet toegestaan om in een lagere leeftijdsklasse uit te komen dan die van je eigen leeftijd.
* De minimale leeftijd om bij de senioren uit te komen is 15 jaar.
* Onder een hoger team wordt verstaan: een team dat in een hogere divisie of klasse is ingedeeld.
Guy Duijm nieuwe hoofdtrainer SCO'63
Senioren - zondag 31 maart 2024
De selectie van SCO’63 zal in het seizoen 2024 – 2025 onder leiding staan van Guy Duijm.

Het bestuur van SCO’63 is zeer verheugd te mogen aankondigen dat Guy Duijm vanaf seizoen 2024-2025 de nieuwe hoofdtrainer is van haar vereniging. Guy gaat samenwerken met de huidige technische staf. De technische staf wordt verder uitgebreid met Roy van der Meijden, die samen met Aren Rahill Guy gaat ondersteunen.

Guy, inwoner van Spijkenisse, is in het bezit van UEFA B en was dit seizoen assistent trainer bij HBSS. Hij neemt het komende seizoen het stokje over van Cor Waalboer. Guy Duijm is hoofdtrainer geweest bij Hekelingen en heeft diverse functies vervult bij de
jeugdafdeling van Hekelingen. Als actief voetballer heeft Guy o.a. gespeeld bij Jong Excelsior; Spijkenisse 1 en Heerjansdam 1.

Roy van de Meijden, is in het bezit van UEFA C, heeft diverse jeugdelftallen van Hekelingen begeleid en gaat bij SCO’63 nu de eerste stap maken als assistent bij de senioren.

SCO’63 heeft als club dan ook alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking met Guy als hoofdtrainer. Hij is volgens ons voor de vereniging de juiste man voor het doorontwikkelen van de selectie van SCO’63 met het oog op het bouwen aan een stabiele selectie voor de toekomst.

Lees verder >>
Laatste poulewedstrijden 7 tegen 7 competitie
Senioren - vrijdag 29 maart 2024
Vanavond worden de laatste poulewedstrijden in onze 7 tegen 7 competitie afgewerkt. Aan het einde van de avond kunnen we dan in beide poules de balans gaan opmaken en gaan vaststellen welke teams in respectievelijk de winnaarspoule, de promotie-/degradatiepoule en de verliezerspoule terechtkomen. Voor het zover is staan er in beide poules nog enkele interessante wedstrijden op het programma, die mede gaan bepalen in welke poules de teams terecht gaan komen.

Dus kom allemaal vanavond naar ons sportpark, het beloofd nog een spannend avondje te gaan worden,
Promotie JO8-1JM !
Pupillen - donderdag 28 maart 2024
Afgelopen weekend bleek al met de toernooiwinst van de JO9-1 dat het met de toekomst van het SCO'63-voetbal wel goed zit.
Wellicht een nog beter bewijs is het team van de JO8-1JM, die wederom zijn gepromoveerd en nu zijn doorgestoten naar de 1e klasse !
Namens de hele vereniging van harte gefeliciteerd met deze prima prestatie.
KNVB maakt indelingen jeugd (4de fase) bekend
Jeugd - woensdag 27 maart 2024
De KNVB heeft voor het jeugdvoetbal de indelingen voor de vierde fase bekend gemaakt. De jeugdelftallen maken het seizoen af in competities van 6 ploegen (waar mogelijk).

De indelingen zijn op Voetbal.nl in te zien. De programma’s en nummering worden later bekend gemaakt.

Deze 4e fase geldt alleen voor de categoriën O7 t/m O12. De categoriën O13 t/m O20 gaan gewoon door met de 3e fase.
Winst JO9-1 bij Lichtjestoernooi
Pupillen - zondag 24 maart 2024
Gisteravond bleek maar weer eens dat het met de toekomst van het SCO'63-voetbal wel goed zit.
Op het sterk bezette Lichtjestoernooi bij Groote Lindt te Zwijndrecht wist het team van JO9-1 de eerste plaats te behalen.
Kanjers, van harte gefeliciteerd !
Leeftijdsdispensatie: Wat zijn de huidige regels?
Jeugd - woensdag 20 maart 2024
In de gehele categorie B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Maar welke regels gelden er hiervoor?

Bij de spelvorm waarbij 4 tegen 4 of 6 tegen 6 gespeeld wordt, is één dispensatiespeler per team toegestaan. Bij 8 tegen 8 is het maximumaantal dispensatiespelers twee, terwijl er bij 11 tegen 11 maximaal drie dispensatiespelers deel mogen nemen. Een dispensatiespeler mag één jaar ouder zijn.

In gemengde competities, uitgezonderd de JO7, JO8 en JO9, mogen meiden altijd één jaar ouder zijn (automatische dispensatie). Bovenop de automatische dispensatie van één jaar krijgen meiden in de gemengde competities niet nog een extra (tweede) jaar dispensatie.

In zowel de categorie A als B meiden mag met dispensatiespeelsters gespeeld worden. Voor beide categorieën geldt dat er maximaal drie dispensatiespeelsters per wedstrijd mogen deelnemen. Ook de teams die 9 tegen 9 spelen, mogen gebruik maken van drie dispensatiespeelsters. Een dispensatiespeelster mag één jaar ouder zijn.

Dispensatie hoeft niet meer te worden aangevraagd bij het steunpunt. Het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF) voert de controle uit, waardoor het maximaal aantal dispensatiespelers niet kan worden overschreden.
Column Jan Schoonen : Rick Groenendijk (SCO’63)
Algemeen - zaterdag 16 maart 2024
Soms staat er een wedstrijd op het programma waar je bij moet zijn, omdat je er een klein beetje rekening mee houdt dat er wel eens een verrassing in zou kunnen zitten. SCO’63 thuis tegen ’s-Gravendeel is zo’n wedstrijd. ’s-Gravendeel heeft van de 14 competitiewedstrijden er 11 gewonnen en 3 gelijkgespeeld, is daardoor koploper in de vierde klasse F, terwijl SCO’63 bijna onderaan staat. Maar ze wonnen wel hun laatste twee wedstrijden, van OHVV en van de nummer twee Zinkwegse Boys en de stand op de ranglijst was door die twee overwinningen iets rooskleuriger geworden. Zouden ze tegen ’s-Gravendeel ook weten te stunten? Of wordt het een simpele walk over voor de koploper? Gelukkig weet je dat nooit van te voren. Dat maakt het voetballen zo leuk.

In het begin van de wedstrijd zag het er naar uit dat ‘s-Gravendeel niet in de problemen zou komen en later die middag met drie punten in de knip terug naar huis zou gaan. Topscorer Levi Vugts trapte na een paar minuten een penalty via de paal binnen, nadat hij zelf door Noah Bekkers in de zestien tegen de vlakte was gewerkt. Na die 0-1 gaf niemand nog een stuiver voor SCO’63, ook al omdat de thuisploeg tot dat moment al flink onder druk gestaan had.

Lees verder >>
SCO'63 zoekt hoofdtrainer
Senioren - donderdag 14 maart 2024
SCO’63 speelt op dit moment in de vierde klasse en is voor het seizoen 2024-2025 op zoek naar een hoofdtrainer. De functie-eisen zijn als volgt:

Functieomschrijving

- Verzorgt twee keer per week de training;
- Coacht het team op de wedstrijddag;
- Heeft goede communicatie en samenwerking met technische staf (assistent-trainer, teammanager, verzorger, trainer 2e elftal);
- Voert individuele gesprekken met de spelers;
- Heeft regelmatig overleg met de Technische Commissie;
- Heeft oog voor het verenigingsbelang en zorgt dat hij het SCO’63 belang positief uitstraalt;
- Ondersteunt de structuur binnen de vereniging actief;
- Past binnen de huidige clubcultuur

Wekt deze functie jouw interesse en heb of ben jij:
- In het bezit van een UEFA-C diploma met licentie;
- In staat om spelers zowel technisch als tactisch beter te laten voetballen.

Solliciteer dan door te mailen naar secretariaat@sco63.nl. Meer informatie is op datzelfde e-mailadres op te vragen.
Drink- en eetpauze Ramadan amateurvoetbal
Voetbal - woensdag 13 maart 2024
De ramadan is maandag 11 maart begonnen. Om spelers die aan de ramadan meedoen te ondersteunen, kan de scheidsrechter een duel komende maand even stilleggen als de zon is onder gegaan. Op die manier kunnen de spelers en/of (assistent-)scheidsrechters even snel wat eten en drinken. Deze mogelijkheid geldt zowel voor veld als futsal.

De ramadan is een jaarlijks terugkerende periode waarin moslims die hieraan meedoen tussen zonsopgang en zonsondergang vasten. De ramadan duurt dit jaar tot en met 9 april.
Ook in het amateurvoetbal (veld en fustal) wordt er tijdens de ramadan gevoetbald in de avonduren. Het gaat dus ook gebeuren dat het vasten doorbroken mag worden tijdens een wedstrijd.

Lees verder >>
Einde samenwerking Cor Waalboer en SCO'63
Senioren - maandag 11 maart 2024
Na dit seizoen zal de overeenkomst tussen SCO’63 en Cor Waalboer, hoofdtrainer van SCO’63, niet verlengd worden. Dit als resultaat van evaluatiegesprekken tussen Cor Waalboer en de Technische Commissie van de club. Het bestuur van SCO’63 betreurt de uitkomst van deze gesprekken.

Cor Waalboer is 3 jaar aan de club verbonden geweest. Cor is recentelijk verhuisd van Hoogvliet naar Rotterdam Noord en is op zoek naar een nieuwe uitdaging.Samen zullen we ons blijven inzetten voor de beste resultaten en behoud in de 4de klasse.

De club zal nu beginnen met de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer, met als doel de continuïteit en kwaliteit van de selectie te waarborgen voor komende seizoenen.
Sollicitaties kunnen gestuurd worden naar secretariaat@sco63.nl
Sluitingsdatum inschrijving Fase 4 Jeugdvoetbal
Jeugd - woensdag 6 maart 2024
De deadline in district West voor het inschrijven van nieuwe pupillenteams voor fase 4 is zondag 10 maart. Er resten dus na vandaag nog zes dagen om nieuwe teams in te schrijven.
Alleen de pupillen (O7-O12) spelen een vierde fase. Alle andere jeugdteams spelen een lange derde fase.

Opgeven van nieuwe teams kan alleen via Sportlink Club. In Sportlink Club is een functionaliteit opgenomen voor het indienen van dergelijke verzoeken. Deze is te vinden in het menu ‘Wedstrijdzaken’. Onder het kopje ‘Teams’ vind je ‘Terugtrek- en indelingsverzoeken’.
Alleen een gebruiker met de autorisatie Wedstrijdzaken kan gebruik maken van deze functionaliteit.

Schema district West:

Categorie / Startdatum / Laatste ronde
O7-O12 / 6 apr. 2024 / 25 mei 2024
JO13-JO19 (fase 3) / 27 jan. 2024 / 25 mei 2024
MO13-MO20 (fase 3) / 20 jan. 2024 / 25 mei 2024

De publicatie van de indelingen O7-O12 voor fase 4 zijn op 27 maart, de bijbehorende wedstrijden worden een dag later gepubliceerd.

eerstvolgende competitiewedstrijd
zaterdag 20 april 2024
ZBVH 1-SCO'63 ZA1
Sportpark Hercules
Zuid Beijerland
uitslagen en stand

zaterdag 13 april 2024
SCO'63 JO11-1 - NBSVV JO11-2JMuitg.
SCO'63 JO16-1 - OVV JO16-28-2
SCO'63 JO7-1 - Rockanje JO7-34-18
SCO'63 JO8-1JM - Kethel Spaland JO8-22-5
SCO'63 JO9-1 - Hekelingen JO9-43-2
SCO'63 JO9-2 - Brielle JO9-4JM9-1
SCO'63 ZA1 - Rijnm./Hgvl.Sp. 11-2
SCO'63 ZA2 - Simonshaven 24-4
SCO'63 ZA4 - Zinkwegse Boys 43-2
zondag 14 april 2024
SCO'63 ZO2 - WCR 34-2
SCO'63 ZO3 - DRL 35-1
dinsdag 16 april 2024
SCO'63 ZA2 - Abbenbroek 28-0

19-4-2024Bingo
17-5-2024Bingo
21-6-2024Laatste wedstrijddag 7 tegen 7 competitie
28-6-2024Bingo
16-8-2024Bingo
31-8-2024Aanvang bekercompetitie senioren zaterdag seizoen 2024/2025
1-9-2024Aanvang bekercompetitie senioren zondag seizoen 2024/2025
7-9-2024Aanvang Fase 1 jeugdcompetities zaterdag seizoen 2024/2025
20-9-2024Bingo
21-9-2024Aanvang competitie senioren zaterdag seizoen 2024/2025
22-9-2024Aanvang competitie senioren zondag seizoen 2024/2025
9-11-2024Aanvang Fase 2 jeugdcompetities zaterdag seizoen 2024/2025
15-11-2024Bingo
13-12-2024Bingo

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters