Nieuws
Week van de Scheidsrechter
Voetbal - zaterdag 1 oktober 2022
Vandaag start de Week van de Scheidsrechter. Van 1 oktober tot 9 oktober is het moment daar dat we onze (assistent-)scheidsrechters op het veld en in de zaal weer de eer geven die hen toekomt. Zonder scheids, geen wedstrijd!

De 'Week van de Scheidsrechter' is een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De KNVB en ARAG roepen verenigingen, voetballers en voetballiefhebbers dan ook op om júist nu mee te doen en alle (assistent-) scheidsrechters te bedanken.

Waardering uitspreken kan op verschillende manieren. Denk aan een applaus samen met de tegenstander voorafgaand aan de wedstrijd, stuur als vereniging een kaartje naar het huisadres van alle verenigingsscheidsrechters of leg een presentje klaar in de kleedkamer. De verenigingen en voetballers worden opgeroepen om hun waardering uit te spreken richting de (assistent)scheidsrechters.
Kom ook voetballen bij SCO'63 !
Jeugd - woensdag 28 september 2022
SCO'63 heeft een fantastische actie bedacht voor alle jeugdvoetballers die nu lid worden van onze vereniging.
Ze krijgen niet alleen 25 % korting op de contributie voor het seizoen 2022/2023, maar daarbovenop ook nog eens geheel gratis een volledig voetbaltenue. Wees er snel bij, want wegens aanhoudend succes is de actie nu verlengd tot 1 november 2022 !!
Zie verder bijgaande flyer.

Lees verder >>
Voetbal.nl-kalender
Voetbal - zaterdag 24 september 2022
Altijd jouw voetbalprogramma bij de hand hebben? Maak dan handig gebruik van de kalender van Voetbal.nl. De kalender is nu nog voor een geheel seizoen aan te schaffen via de Voetbal.nl app voor €1,99. Vanaf 5 oktober past Apple de prijzen voor apps en in-app-aankopen aan, waardoor de prijs naar €2,49 wordt verhoogd.

Hiermee ontvang je al jouw activiteiten automatisch in de agenda van je mobiele telefoon of computer. De kalender herbergt veel handige functionaliteiten voor jou als amateurvoetballer.

Lees verder >>
Promotie/degradatie regelingen bekend
Senioren - zondag 18 september 2022
Als je geen kampioen meer kunt worden, op welke plek moet je dan precies eindigen om mee te mogen doen aan de nacompetitie? Of erger nog, als het seizoen niet verloopt zoals gehoopt: waar moet je eindigen om degradatie te ontlopen? Alle regels hierover vind je in de promotie- en degradatiebesluiten, waarin met ingang van het seizoen 2022/’23 een aantal veranderingen zijn doorgevoerd voor de mannen. De besluiten voor promotie en degradatie in het vrouwen- en jeugdvoetbal volgen later.

Op 18 juni jl. heeft de ledenraad besloten tot een aantal veranderingen in de voetbalpiramide van de standaardteams mannen. De belangrijkste veranderingen zijn dat de (sub)top van de piramide in de komende seizoenen smaller wordt gemaakt en dat de teams die uitkomen in de derde divisie, de nieuwe vierde divisie én de eerste klasse vanaf het seizoen 2023/’24 gemengd worden ingedeeld. Lees hier het besluit van de ledenraad.

Door deze veranderingen ontstaan er in de (sub)top sterkere competities met kleinere krachtsverschillen en ontstaat er een betere aansluiting tussen de eerste klasse en de nieuwe vierde divisie. In de lagere klassen ontstaan competities met kleinere reisafstanden en meer derby’s.

Lees verder >>
Voetbal voor iedereen
Voetbal - zondag 11 september 2022
Heb je zorgen over het betalen van de contributie of voetbalkleding?

Door geldzorgen kan het lastig zijn om de contributie voor jouw voetbalclub te betalen. Terwijl blijven sporten in moeilijke tijden juist éxtra belangrijk is. Als hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal vindt ING dat iedereen moet kunnen voetballen, ook als er even geen geld is.

Daarom werken we samen met de KNVB en diverse partners om hierbij te helpen. Want er zijn vaak lokale en landelijke voorzieningen om het mogelijk te maken om te blijven voetballen. Of ermee te beginnen. Kijk snel hier wat er voor jou mogelijk is!

www.ing.nl/voetbalvooriedereen

Wil je liever iemand spreken? Neem dan contact op met Jordie van Bergen. Jordie is Financieel Contactpersoon voor jouw club. De Financieel Contactpersoon is een vrijwilliger bij wie je – helemaal vertrouwelijk - terecht kunt met vragen en die jou op weg kan helpen. Je kunt Jordie bereiken op jordie.van.bergen@ing.com.
Column Jan Schoonen : Peter Hamerslag (SCO’63)
Voetbal - donderdag 1 september 2022
Voor jullie gelezen op VoetbalRotterdam.nl :

We hadden nog maar net plaatsgenomen in de Boeing 737-700 van Transavia die ons van Akureyri in het noorden van IJsland terug zou brengen naar Rotterdam The Hague Airport op Zestienhoven, toen de gezagvoerder zich via meldde de intercom. ‘Mijn naam is Peter Hamerslag..’ stelde hij zich voor en wat hij daarna allemaal vertelde is langs me heen gegaan. ‘Peter Hamerslag! Die ken ik van het voetbal’, zei ik enthousiast tegen mijn vrouw, waarmee ik een heerlijke veertiendaagse vakantie op IJsland had doorgebracht. Ze dacht dat ik een geintje maakte. Maar Peter Hamerslag ken ik echt.

Lees verder >>
Start 7 tegen 7 competitie
Senioren - dinsdag 30 augustus 2022
Aanstaande vrijdag 2 september is het dan eindelijk zover, de start van het nieuwe seizoen van onze 7 tegen 7 competitie. Het seizoen 2022/2023 gaat wederom van start met 20 teams, die weer opgesplitst zijn in 2 poules van 10 teams, waarbij de ene poule de Eredivisie is en de andere poule de Eerste Divisie. Na het spelen van een halve competitie hebben we in het voorjaar de eindronde, waarbij er met behulp van een heuse promotie- en degradatieregeling de definitieve beslissingen zullen vallen. De aanvang van de wedstrijden is zoals vanouds om 19.45 uur, 20.40 uur en om 21.35 uur. Het complete programma kunnen jullie elders op de site bij de rubrieken "7 tegen 7" en "Programma" terugvinden. Na de wedstrijden is er weer gezellige muziek en zal ook de inwendige mens niet vergeten worden. Dus kom om de 2 weken weer op de vrijdagavond allemaal naar het sportpark, het belooft weer een beregezellig en sportief hoogstaand seizoen te worden.
Drie fasenvoetbal in deel juniorencompetities
Junioren - maandag 22 augustus 2022
Om het spelplezier te vergroten en de ontwikkeling van (jonge) voetballers te bevorderen start dit seizoen het drie fasenvoetbal in een groot deel van de juniorencompetities. Het gaat om JO13 t/m JO19 vanaf de hoofdklasse en lager. Dit is onder meer het resultaat van een succesvolle pilot bij de junioren, om meer gelijkwaardige competities te organiseren.

Voorheen speelden juniorenteams in de leeftijd van O13 t/m O19 in twee even lange reeksen: de zogenoemde najaars- en voorjaarsreeksen. Afgelopen seizoen werd er bij de junioren een pilot met fasenvoetbal gehouden. In vier verschillende districten (West I en West II en Zuid I en Zuid II) in de categorie B werd een aantal varianten van fasenvoetbal getest om zo tot meer gelijkwaardige competities te komen. Ook waren de reisafstanden in deze nieuwe opzet korter dan voorheen.

Op basis van een uitgebreid onderzoek blijkt nu dat fasenvoetbal een positieve impact heeft op de juniorencompetities. Welke?

* Fasenvoetbal heeft een positief effect op de gelijkwaardigheid van de competities.
* Fasenvoetbal heeft een positief effect op het verminderen van reisafstanden.
* Junioren hechten veel waarde aan de gelijkwaardigheid van de competities, hierdoor wordt het spelplezier verhoogd.
* Naast de wens om gelijkwaardige wedstrijden te spelen, hebben de junioren eveneens de wens om een iets langere reeks te spelen na de winterstop.

Lees verder >>

eerstvolgende competitiewedstrijd
zaterdag 8 oktober 2022
SVV 1-SCO'63 ZA1
Sportpark Harga
SCHIEDAM
uitslagen en stand

woensdag 28 september 2022
SCO'63 ZA3 - Zinkwegse Boys 42-2
vrijdag 30 september 2022
Voetbalteam NTS - FC Biercelona1-2
Estranxeiros - Golden Oldies4-1
BKP - KVDZ4-2
Oldstars 7 - N.T.O.9-2
FC Knudde - Team Cultieflex1-2
Northside - PokerStars3-5
Sporting Beer - Niet te Kloppen2-4
Lazio Coma - Icons1-4
Glashandel Hamerslag - FC Red Bull0-9
Hangover 96 - Team Laco/Nooteboom2-4
zaterdag 1 oktober 2022
SCO'63 JO11-1 - Rijnm./Hgvl.Sp. JO11-23-4
SCO'63 JO12-1JM - Hekelingen JO12-53-2
Victoria'04 JO15-4 - SCO'63 JO15-1JMafg.
SCO'63 JO8-1JM - Brielle JO8-27-8
SCO'63 ZA1 - Simonshaven 13-0
SCO'63 ZA2 - SSA/SJO Fortuna Be Quick 24-2
SCO'63 ZA3 - Kethel Spaland 62-3
SCO'63 ZA4 - SHO 91-2
zondag 2 oktober 2022
VFC 5 - SCO'63 ZO23-6

18-11-2022Bingo
2-12-2022Algemene Ledenvergadering
9-12-2022Kerstklaverjassen
19-12-2022Kerstmaaltijd Jeugd (Onder voorbehoud)
21-12-2022Kerstmaaltijd Senioren (Onder voorbehoud)
17-3-2023Aanvang 2e gedeelte 7 tegen 7 competitie 2022/2023
17-6-2023Jubileum Jeugdtoernooi
24-6-2023Viering 60-jarig Jubileum

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters