Nieuws
Radio - Sport op Voorne Putten
Algemeen - woensdag 22 januari 2020
Begin januari is er de officiële aftrap van een nieuw radioprogramma op LINQ Media geweest. Sport op Voorne Putten verslaat sinds die tijd iedere zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur live op de radio de ontwikkelingen en uitslagen van de sportactiviteiten op Voorne Putten (& Rozenburg). Daarnaast zijn er de vaste rubrieken Sportgast van de week, Sportprestatie van de week, live interviews, prachtige muziek en nog veel meer.
Sport op Voorne Putten is te ontvangen via de 105.1 FM regio Spijkenisse, 106.9 FM regio Hellevoetsluis en de 105.9 FM op heel Voorne Putten. Natuurlijk kan ook online geluisterd worden op de website van LINQ: (linqmedia.nl).

Voor het laatste sportnieuws op Voorne-Putten kunt u ook terecht op de website : https://www.sportopvoorneputten.nl/
Voor u gelezen : Nafluiten - Trainerscarrousel
Voetbal - vrijdag 17 januari 2020
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam.nl:

Als een nieuwe trainer bij een club wordt gepresenteerd dan is geen overtreffende trap te hoog. Niets dan superlatieven, niets dan complimenten. Want de technische commissies en de bestuurders hebben voor een goede prijs hun José Mourinho, Dick Advocaat, ‘Pep’ Guardiola of Jürgen Klopp in huis gehaald.

Zij gaan hun club kampioen maken. Elk zichzelf respecterend bestuur heeft namelijk de ambitie om kampioen te worden in de competitie waar hun teams in uitkomen. En dus moet de allerbeste trainer dat voor hen gaan waarmaken. Dat zo’n 13 tot 17 andere voetbalverenigingen ook bestuurders hebben met dezelfde vooruitstrevendheid wordt door hen voor even vergeten. Dat is van latere zorg. Aan het begin van de nieuwe competitie wordt de nieuwe Giovanni van Bronckhorst, Zinédine Zidane, Maurizo Sarri of Sarina Wiegman de handen geschud en succes gewenst. Want zij zijn de nieuwe Messias die hun kluppie in hemelse sferen gaan brengen.

Als er na drie wedstrijden pas twee punten zijn behaald beginnen de bestuurders een beetje te draaien in hun derdehands bestuurskamerzetel. Het bekertje koffie, gevuld met filterkoffie van Douwe Egberts, met suikerklontjes van de Aldi en een melkcupje van een lokale sponsor in bouwmaterialen, wordt wat zenuwachtig nippend leeg geslobberd. Natuurlijk is er dan nog niks aan de hand. Maar echte paniek is er wel degelijk als na vijf wedstrijden het vlaggenschip nog steeds op twee punten staat en ergens anders al voorzichtig feest wordt gevierd op een aankomende periodetitel die kans maakt op het naderende kampioenschap of een plek in de nacompetitie voor promotie.

Lees verder >>
Voorjaarsreeks Jeugd 2020
Jeugd - zaterdag 11 januari 2020
Dit weekeinde zijn de jeugdelftallen nog vrij, maar vanaf het volgende weekeinde zaterdag 18 januari 2020 gaat de voorjaarsreeks van start. Net als afgelopen jaren worden de teams voor de voorjaarsreeks ingedeeld op basis van de eindstanden van december 2019. Bij het indelen van de voorjaarsreeks gaat de KNVB er in eerste instantie vanuit dat de teams die uitkomen in de najaarsreeks ook weer meedoen aan de voorjaarsreeks. Teams die zich gedurende de najaarsreeks hebben teruggetrokken, worden vanzelfsprekend niet meer ingedeeld.
Voor het programma van de komende weken verwijzen we jullie naar het programmagedeelte op de website.
Bingo bij SCO'63
Kantine - woensdag 8 januari 2020
Op vrijdagavond 10 januari aanstaande organiseert SCO'63 weer een gezellige geldbingo.
Als je wilt komen stuur dan een e-mail naar: SCO63BINGO@GMAIL.COM en vermeld daarin je telefoonnummer en met wie je wilt komen.
Uiteraard is er gezellige muziek, en met een hapje en een drankje maak je je avondje uit compleet!
Wie weet pak jij de hoofdprijs van € 200,- of een van de vele andere geldprijzen.

Lees verder >>
Nieuwjaarsreceptie 2020
Algemeen - maandag 6 januari 2020
Ook dit jaar was er weer de traditionele nieuwjaarsreceptie bij vv SCO'63. Voorafgaand aan dit gezellige samenzijn was er een wedstrijd tussen 2 gecombineerde teams uit de diverse senioren elftallen, zodat de spiertjes weer een beetje in beweging konden komen.(helaas zijn hier geen foto's van). Om 16:00 uur was het de beurt aan voorzitter Ron Klaassen om het woord te voeren en een toast uit te brengen op het nieuwe jaar. Tijdens deze toespraak werden er een aantal leden gehuldigd.Joos Adriaanse, Marcel Adriaanse en Carsten Weeda (kon wegens privé omstandigheden niet aanwezig zijn) zijn 25 jaar lid, Arno van der Spek 40 jaar lid en Sjoerd Wartna 50 jaar lid van onze vereniging. Ook werden er vanwege hun jarenlange inzet voor de vereniging 3 leden van verdienste benoemd, Henk Muis, Joop Ruijs en Eef Koopman mogen vanaf nu deze titel met zich meedragen.De titel erelid was voor Jan Hagestein. Jan is inmiddels al 51 jaar lid is van SCO'63 heeft allerlei functies binnen vereniging uitgevoerd, fluit wekelijks meerdere wedstrijden en zet zich al heel lang belangeloos in voor zijn clubje. Ook organiseert Jan al jaren lang de succesvolle 7 x 7 competitie wat in de moeilijke jaren van SCO'63 enorm geholpen heeft in het voortbestaan van onze vereniging. Uiteraard werden ook alle andere vrijwilligers geroemd voor hun inzet. Na deze huldigingen was het tijd voor een hapje en een drankje en bleef het nog lang gezellig.
Lees verder >>
Trainingen beginnen weer !
Voetbal - zaterdag 4 januari 2020
Nu alle feestdagen weer voorbij zijn en de meeste van ons zich tegoed hebben gedaan aan iets te overmatig eten en drinken, word het weer de hoogste tijd om de extra aangekomen pondjes eraf te gaan trainen om zo weer top fit te zijn voor de aanvang van het tweede gedeelte van de competitie. Daarom is het belangrijk dat een ieder van jullie weer met de trainingen begint, en wel vanaf maandag 6 januari voor de jeugd en 7 en 8 januari voor de selectie en lagere seniorenelftallen.
Nieuwjaarsreceptie !
Algemeen - donderdag 2 januari 2020
Het bestuur van SCO'63 wil u langs deze weg van harte uitnodigen voor de Nieuwjaarsreceptie, welke zal worden gehouden op zaterdag 4 januari aanstaande.
Voorafgaand aan deze receptie, zal er om 13.00 uur een 7 tegen 7 Nieuwjaarstoernooi worden gespeeld tussen diverse teams van oude en huidige SCO'63-spelers.
Aansluitend zal de Nieuwjaarsreceptie plaatsvinden, welke gehouden zal worden vanaf 16.00 uur in de kantine van SCO'63.
Iedereen is van harte welkom.
GELUKKIG NIEUWJAAR !
Algemeen - woensdag 1 januari 2020
Mede namens het bestuur willen we iedereen bij SCO'63 een gezond, gelukkig en sportief succesvol 2020 toewensen.
Tot ziens op de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 4 januari in onze kantine.
Club van 25
Algemeen - maandag 30 december 2019
De club van 25 heeft tot doel de activiteiten van SCO'63 te sponsoren, daar waar de begroting van de vereniging onvoldoende financiële ruimte biedt. De Club van 25 is er niet alleen voor de jeugd maar voor heel SCO'63. Iedereen kan lid worden van de Club van 25, het kost slechts € 25 per kalenderjaar. Jullie kunnen je individueel opgeven, maar ook bijvoorbeeld als elftal of als familie. Zodra jullie lid zijn, wordt jullie naam vermeld op het bord in het clubhuis.
Het is ook mogelijk gedurende het kalenderjaar lid te worden van de Club van 25. Men betaalt dan 2 euro per maand voor de rest van het kalenderjaar. Waarna men in het volgende kalenderjaar vanaf januari 25 euro betaald.

Het nieuwe kalenderjaar is bijna weer begonnen dus weer tijd voor de jaarlijkse betaling van 25 euro. Benader één van de bestuursleden of betaal via rekeningnummer NL87 INGB 0005 3508 17 ten name van club van 25. Denkt u dat u een achterstand heeft informeer dan bij één van de bestuursleden. Zie verder onder "Diversen" op deze website.
Clubs riskeren boete voor vervuiling kunstgrasvelden
Voetbal - vrijdag 27 december 2019
Eigenaren van kunstgrasvelden riskeren duizenden euro’s boete, omdat rubberkorrels het milieu vervuilen. Dat meldt Trouw. Via de schoenen en kleding van spelers, en ook door wind en regen, komen deze korrels terecht op de grond buiten het speelveld.

Van ieder kunstgrasveld verdwijnt naar schatting jaarlijks een hoeveelheid korrels die gelijkstaat aan dertig autobanden. De rubberkorrels bevatten zink, minerale olie en kobalt die, zo blijkt uit onderzoek van het RIVM, schade toebrengen aan de bodem en het grondwater. Omdat het verboden is de bodem te vervuilen, hebben beheerders van kunstgrasvelden de plicht ervoor te zorgen dat de rubberkorrels zich niet verspreiden.
Wegens het niet naleven van deze plicht is de beheerder van sportvelden van de gemeente Enschede vorige week door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een boete van 10.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Bij de Enschedese voetbalvereniging Vogido bleken de korrels tot op 15 meter van het speelveld in de bermen te liggen.
Recycling Netwerk spreekt van een ‘baanbrekend’ vonnis, dat gevolgen heeft voor beheerders van alle ruim tweeduizend kunstgrasvelden in Nederland.
Fijne Feestdagen !
Algemeen - dinsdag 24 december 2019
Het bestuur van SCO'63 wenst iedereen fijne feestdagen en een sportief maar vooral gezond 2020 toe en zien u graag tijdens de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 04 januari 2020 om 16.00 uur.

Lees verder >>
Kerstdiners 2019
Algemeen - maandag 23 december 2019
Ook dit jaar waren er weer de traditionele kerstdiners bij SCO'63. De aftrap werd gedaan door onze jeugdteams op maandag 16 december. In een sfeervolle kantine kwamen zij in 2 gedeeltes bijeen om een gezamenlijke maaltijd te nuttigen. Zoals voorgaande jaren werd dit verzorgd door de ouders, trainers en leiders van de kinderen, welke weer zeer variërende exotische gerechten hadden bereid. Op woensdag 18 december was het de beurt aan de senioren, voor wie een heerlijke Chinese maaltijd was verzorgd. Door de hulp van enkele spelers van het 2e elftal konden de vrijwilligers van de kantine ook eens rustig van deze maaltijd genieten. Na het dessert was het onder het genot van een drankje nog lange tijd gezellig in de kantine. Ook danken wij, mede dankzij de inzet van Els Klaassen de 18 nieuwe leden van de club van 25 voor hun bijdrage. Verder danken wij Barry Stolk en de club van 25 voor hun financiële bijdrage aan deze geweldige avonden.

Het bestuur van SCO'63 wenst een ieder fijne feestdagen en een sportief en gezond 2020.

Op Zaterdag 4 januari bent u van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie welke van 16:00 tot 18:00 zal worden gehouden. Voorafgaand aan deze receptie zal er een 7 x 7 toernooi worden gespeeld. Aanvang 13:00 uur
Lees verder >>
Voetbalclubs uit Nissewaard strijden om ONS-wisselbokaal
Senioren - maandag 23 december 2019
Op vrijdag 27 december zal al weer voor de 27e keer het ONS-zaalvoetbaltoernooi worden georganiseerd in sporthal Olympia in Spijkenisse (Atletiekpad 5).

Het toernooi begint om 18.30 uur en de volgende teams zullen aan het toernooi deelnemen: Simonshaven, GHVV’13, ONS, vv Spijkenisse, SCO’63, vv Hekelingen, SC Botlek en OACN Boys.
In totaal zullen dus 8 teams een gooi gaan doen naar de grote ONS-wisselbokaal.

Het toernooi duurt tot ongeveer 23.00 uur.
KNVB maakt indelingen voorjaarsreeks Jeugd bekend
Jeugd - vrijdag 20 december 2019
De indelingen voor de voorjaarsreeks in de B-categorie van de Jeugd zijn bekend gemaakt. De KNVB heeft de indelingen op Voetbal.nl ingevoerd en deze zijn inmiddels zichtbaar.

De nummering en de daarmee samenhangende wedstrijden (speelschema) wordt zaterdag 21 december op Voetbal.nl verwerkt. Deze competities worden tot aan de zomerstop gespeeld.
Kerstdiners wederom groot succes !
Kantine - woensdag 18 december 2019
Langs deze weg willen we namens iedereen bij SCO'63 alle mensen bedanken die hebben geholpen bij de kerstdiners. Met name door hun bijdrage waren de maaltijden ook dit jaar weer een groot succes. De gerechten die ons voorgeschoteld werden waren zeer smaakvol. Verder willen we de diverse sponsors bedanken die deze kerstdiners mede mogelijk hebben gemaakt. Het doet ons enorm deugt dat deze echte en unieke SCO'63-traditie op deze wijze in stand wordt gehouden.
Winterstop / Kerstvakantie
Algemeen - zondag 15 december 2019
In de periode van 16 december 2019 t/m 05 januari 2020 zullen er in verband met de Winterstop / Kerstvakantie geen trainingen zijn.
Met uitzondering van de Kerstdiners op 16 en 18 december en het Nieuwjaarstoernooi/receptie op 4 januari zal ook de kantine in deze periode gesloten blijven.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een sportief maar vooral gezond 2020 toe en zien u graag tijdens de Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 04 januari 2020 om 16.00 uur, of wellicht iets eerder vanaf 13.00 uur bij het Nieuwjaarstoernooi.
Lees verder >>
Kerstdiners
Kantine - donderdag 12 december 2019
In de week voor Kerst zijn er weer de traditionele en gezellige kerstdiners. Op maandag 16 december trappen we af met de Jeugd die deze avond een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgen. Vanaf 18.00 tot 19.00 uur voor de Welpen, JO8, JO9 en JO10 en tussen 19.30 en 20.30 uur voor JO11, JO12 en MO15. Op woensdag 18 december zijn vanaf 19.30 uur de Senioren aan de beurt om culinair verwend worden. De voorbereidingen zijn reeds in gang gezet en het beloven weer zeer smakelijke maaltijden te worden.
Kerstklaverjassen
Kantine - dinsdag 10 december 2019
De echte klaverjasser heeft het waarschijnlijk al lang vetgedrukt in zijn agenda staan, maar voor wie het was ontgaan op vrijdag 13 december aanstaande is er bij SCO'63 weer het traditionele Kerstklaverjassen. Aanvang 20.00 uur, introducees toegestaan, inschrijfgeld € 5,00. Zoals jullie weten is rond die tijd onze kantine altijd volledig in kerstsfeer gebracht. Dus wil je graag een kaartje leggen in onze sfeervolle kantine schrijf je dan zo snel mogelijk in. En als je niet wilt klaverjassen ben je uiteraard ook van harte welkom om gewoon wat te komen drinken.

eerstvolgende competitiewedstrijd
zaterdag 25 januari 2020
Aanvang: 14:30 uur
SCO'63 ZA1-Hekelingen 1
Sportpark Oostbroek
SPIJKENISSE
uitslagen en stand

zaterdag 18 januari 2020
SCO'63 JO10-1 - SJO Korendijk JO10-2G2-10
SCO'63 JO11-1 - NSVV JO11-421-0
SHO JO12-5 - SCO'63 JO12-1uitg.
De Jonge Spartaan MO15-1 - SCO'63 MO15-1uitg.
Barendrecht JO8-4 - SCO'63 JO8-17-6
SCO'63 JO8-2vrij
SCO'63 JO9-1 - Charlois JO9-3 5-7
SCO'63 ZA1vrij
SCO'63 ZA2vrij
SCO'63 ZA4 - Abbenbroek 42-2
SCO'63 ZA5 - Zinkwegse Boys 40-1
zondag 19 januari 2020
SCO'63 ZO1 - Meeuwenplaat 42-8
SCO'63 ZO2 - Meeuwenplaat 66-0

14-2-2020Bingo
6-3-2020Bingo
13-3-2020Aanvang 2e gedeelte 7 tegen 7 competitie 2019/2020
3-4-2020Bingo
29-8-2020Aanvang bekercompetitie zaterdag seizoen 2020/2021
30-8-2020Aanvang bekercompetitie zondag seizoen 2020/2021
4-9-2020Aanvang 7 tegen 7 competitie seizoen 2020/2120
11-9-2020Bingo
19-9-2020Aanvang competitie zaterdag seizoen 2020/2021
20-9-2020Aanvang competitie zondag seizoen 2020/2021
6-11-2020Bingo

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters