Nieuws
Extra ronde in nacompetitie 3de/4de klasse (za)
Senioren - vrijdag 20 september 2019
De KNVB heeft de regeling omtrent de nacompetitie voor de derde en vierde klasse van het zaterdagvoetbal bekend gemaakt.

De kampioenen van de negen klassen promoveren naar de derde klasse. Omdat er negen klassen zijn is het nacompetitie niet meer regulier en moest de KNVB een andere schema maken. De nummers 12 en 13 uit de derde klassen (8) nemen net als de 27 periodekampioenen deel aan de nacompetitie.

SPEELSCHEMA

Ronde 1 (30 mei 2020)

a) Nr. 13 3e klasse A – Laagst geklasseerde PK 4e klasse A
b) Nr. 13 3e klasse B – Laagst geklasseerde PK 4e klasse B
c) Nr. 13 3e klasse C – Een na hoogste geklasseerde PK 4e klasse H
d) Nr. 13 3e klasse D – Een na hoogste geklasseerde PK 4e klasse I
e) Een na hoogste geklasseerde PK 4e klasse A – Laagst geklasseerde PK 4e klasse C
f) Een na hoogste geklasseerde PK 4e klasse B – Laagst geklasseerde PK 4e klasse D
g) Een na hoogste geklasseerde PK 4e klasse C – Laagst geklasseerde PK 4e klasse E
h) Een na hoogste geklasseerde PK 4e klasse D – Laagst geklasseerde PK 4e klasse F
i) Een na hoogste geklasseerde PK 4e klasse E – Laagst geklasseerde PK 4e klasse G
j) Een na hoogste geklasseerde PK 4e klasse F – Laagst geklasseerde PK 4e klasse H
k) Een na hoogste geklasseerde PK 4e klasse G – Laagst geklasseerde PK 4e klasse I

Lees verder >>
Tweede wedstrijddag 7 tegen 7 competitie
Senioren - dinsdag 17 september 2019
Aanstaande vrijdag 20 september is er de tweede wedstrijddag van onze 7 tegen 7 competitie. De eerste speelronde heeft aangetoond dat sommige teams zich aardig hebben versterkt, dus wellicht gaat er een ander team dit jaar met de sportieve eer strijken. Verder is reeds duidelijk geworden dat dit seizoen binnen beide poules de verhoudingen wel eens heel anders kunnen gaan liggen en dat er het komend seizoen vele spannende wedstrijden zullen gaan volgen. We nodigen jullie dan ook graag uit om dat deze vrijdagavond met eigen ogen te komen aanschouwen.
Regels leeftijdsdispensatie seizoen 2019/20
Voetbal - vrijdag 13 september 2019
In de gehele categorie B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Dat geldt dus ook voor het seizoen 2019/'20. Maar welke regels gelden er hiervoor?

Bij de spelvorm waarbij er 6 tegen 6 gespeeld wordt is er één dispensatiespeler per team toegestaan. Bij 8 tegen 8 is het maximumaantal dispensatiespelers twee, terwijl er bij 11 tegen 11 maximaal drie dispensatiespelers deel mogen nemen.

Een dispensatiespeler mag maar één jaar ouder zijn. In gemengde competities mogen meisjes één jaar ouder zijn (automatische dispensatie). Dit geldt niet bij de JO8 en JO9.

Dispensatie hoeft niet meer te worden aangevraagd bij het steunpunt. Het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF) voert de controle uit, waardoor het maximaal aantal dispensatiespelers niet kan worden overschreden.
Bingo bij SCO'63 !
Kantine - zondag 8 september 2019
Op vrijdagavond 13 september aanstaande organiseert SCO'63 weer een gezellige geldbingo.
Als je wilt komen stuur dan een e-mail naar: SCO63BINGO@GMAIL.COM en vermeld daarin je telefoonnummer en met wie je wilt komen.
Uiteraard is er gezellige muziek, en met een hapje en een drankje maak je je avondje uit compleet!
Wie weet pak jij de hoofdprijs van € 200,- of een van de vele andere geldprijzen.

Lees verder >>
7 tegen 7 competitie weer van start !
Senioren - maandag 2 september 2019
Aanstaande vrijdagavond 6 september is het weer zover, de start van het nieuwe seizoen van onze 7 tegen 7 competitie. Dit seizoen gaan we wederom van start met maar liefst 20 teams, die weer opgesplitst zijn in 2 poules van 10 teams, waarbij de ene poule de Eredivisie is en de andere poule de Eerste Divisie. Na het spelen van een halve competitie hebben we in het voorjaar de eindronde, waarbij er met behulp van een heuse promotie- en degradatieregeling de definitieve beslissingen zullen vallen. De aanvang van de wedstrijden is zoals vanouds om 19.45 uur, 20.40 uur en om 21.35 uur. Het complete programma kunnen jullie elders op de site bij de rubrieken "7 tegen 7" en "Programma" terugvinden. Na de wedstrijden is er weer gezellige muziek en zal ook de inwendige mens niet vergeten worden. Dus kom om de 2 weken weer op de vrijdagavond allemaal naar het sportpark, het belooft weer een beregezellig en sportief hoogstaand seizoen te worden.
Aanvang training Welpen
Pupillen - zaterdag 31 augustus 2019
De zaterdagselectie en de lagere senioren zijn al enkele weken in training en ook onze jeugd is de afgelopen week weer begonnen. Maar de komende week is het de beurt aan de crème de la crème van onze vereniging. Vanaf woensdag 4 september gaan onze jongste talenten van de Welpen hun voetbalkunsten weer vertonen. De vakantie heeft lang genoeg geduurd, ze hebben er weer zin in.
De training voor de Welpen start om 18.00 uur.
Voor overige informatie over ons Welpenvoetbal verwijzen we jullie naar de speciale rubriek op onze website .
Nieuwe spelregels pupillenvoetbal
Pupillen - donderdag 29 augustus 2019
Net als tijdens het seizoen 2017/'18 zijn de nieuwe wedstrijdvormen in het pupillenvoetbal ook het afgelopen seizoen op twee momenten geëvalueerd door middel van een online enquete. Mede op basis van de uitkomsten uit deze evaluaties zijn voor het seizoen 2019/'20 enkele spelregelwijzigingen doorgevoerd in zowel de 6 tegen 6 als 8 tegen 8 wedstrijdvorm.
Ten opzichte van het seizoen 2018/'19 is voor het komende seizoen het volgende aangepast:

* Bij een achterbal mag de keeper of een veldspeler de bal voortaan ook indribbelen;
* Bij een hoekschop mag de speler die de hoekschop neemt, ook direct op doel schieten en scoren.
Regeling openstaande straffen bekend
Voetbal - dinsdag 27 augustus 2019
Iedereen in het amateurvoetbal begint het seizoen 2019/’20 weer met nul gele kaarten, zowel in de beker als reguliere competitie. Wanneer iemand echter nog een uitsluiting van het vorige seizoen heeft staan, wordt deze meegenomen naar het komende voetbaljaar.

Wanneer een uitsluiting is opgelopen in een competitie- of nacompetitiewedstrijd dan moet deze worden uitgezeten in de eerste competitiewedstrijd(en) van het nieuwe seizoen 2019/’20. Bij een uitsluiting in het bekertoernooi geldt deze voor de eerste bekerwedstrijd van het komende seizoen.

Mocht een team geen beker spelen, maar wel een speler hebben die hier nog een uitsluiting heeft staan, dan wordt deze meegenomen naar het eerstvolgende seizoen waarin de speler met het team wel is ingeschreven voor het bekertoernooi.
Indeling elftallen
Jeugd - zondag 25 augustus 2019
Maandag 26 augustus 2019 start het nieuwe seizoen voor de jeugd. In het volgende gedeelte vindt u de namen en de elftallen voor zover bekend.

Staat de naam van uw kind er niet bij? Geen paniek, stuur een mail naar lindakraaijeveld@outlook.com en we komen er samen uit.

Lees verder >>
Uitkomen voor zaterdag- en zondagteam
Voetbal - zaterdag 24 augustus 2019
Er zijn veel verenigingen die zowel op zaterdag als op zondag met teams uitkomen in de A-categorie. Er zijn regels verbonden aan de speelgerechtigdheid van voetballers.

Bij de senioren geldt de regel dat wanneer een voetballer eenmaal is uitgekomen voor een zaterdagteam uit de A-categorie, deze persoon dat seizoen niet meer mag meespelen in de A-categorie op zondag. Andersom geldt uiteraard hetzelfde. Let erop dat de bekerwedstrijden hiervoor al bepalend zijn. Ook jeugdspelers zitten vast aan de speeldag zaterdag of zondag als ze daarvoor de eerste keer bij de senioren in uitkomen.

Een speler uitkomend in categorie B van een vereniging met een zaterdag- en een zondagafdeling mag binnen de categorie B zowel op zaterdag als zondag (onbeperkt) in competitiewedstrijden van de vereniging waarvoor hij speelgerechtigd is uitkomen.
Speelgerechtigheid
Voetbal - vrijdag 23 augustus 2019
Er zijn regels verbonden aan de speelgerechtigdheid van een voetballer.

Op grond van het Reglement Wedstrijden Amateurvoetbal heeft het bestuur amateurvoetbal het speelgerechtigd zijn van spelers voor lagere teams beperkt. Onder een lager team wordt verstaan een team dat lager is dan een ander team in dezelfde leeftijdsklasse qua categorie divisie en/of klasse , dan wel een team dat lager is dan een ander team qua leeftijdsklasse.

Hoofdregel vastspelen

Een speler is in een seizoen niet meer gerechtigd uit te komen in een (na)competitie- of bekerwedstrijd voor een lager team dan het team of de teams waarvoor de speler in dat seizoen in totaal in 15 (na)competitiewedstrijden is uitgekomen, doch uitsluitend indien het laatstgenoemde (hogere) team of de laatstgenoemde (hogere) teams deelnemen aan een competitie die is ingedeeld in categorie A.
Komend weekend toernooiweekend bij SCO'63 !
Senioren - dinsdag 20 augustus 2019
Het aankomende weekend van 24 en 25 augustus worden er het hele weekend toernooien voor de senioren afgewerkt.

Om te beginnen zal er op zaterdag 24 augustus bij SCO’63 alweer de zesde editie van het Dolf Stolk Toernooi plaatsvinden. Dit toernooi wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan één van de oprichters en ereleden van SCO’63. Net als vorig jaar zal ook deze editie het volledige toernooi op één dag worden afgewerkt.
Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur : SCO’63 - Antibarbari en Simonshaven - ZBVH
15.00 uur : SCO'63 - Simonshaven en Antibarbari - ZBVH

De dag erna op zondag 25 augustus is het de beurt aan onze lagere senioren. Op deze dag vindt namelijk het traditionele Stijve Spieren Toernooi plaats. Diverse teams van binnen en buiten SCO'63 zullen erachter gaan komen hoe het na het zomerreces met de conditie gesteld is. Zoals de naam van het toernooi al aangeeft zullen de spieren bij de meesten echter nogal stijf zijn. Het gaat deze dag dan ook niet zo zeer om de toernooiwinst maar meer om de gezelligheid.
Wedstrijdprogramma zaterdagvoetbal bekend
Voetbal - zaterdag 17 augustus 2019
De KNVB heeft na gisteren het zondagvoetbal, nu ook de nummering voor het zaterdagvoetbal vrijgegeven, tenminste voor een groot gedeelte.
Ook deze zijn weer te vinden op Voetbal.nl en de diverse apps. Hierdoor is vrijwel het complete bekerprogramma en het eerste gedeelte van het competitieprogramma voor 2019 bekend. We zullen de eerste periode uiteraard binnenkort ook bij het programmagedeelte op onze website vermelden.
De verwachting is dat in de loop van dit weekend ook het overige gedeelte van het zaterdagvoetbal zal volgen.
Wedstrijdprogramma zondagvoetbal bekend
Voetbal - vrijdag 16 augustus 2019
De KNVB heeft vrijdagochtend de nummering voor het zondagvoetbal vrijgegeven.
Deze zijn te vinden op Voetbal.nl en de diverse apps. Hierdoor is het complete bekerprogramma en het competitieprogramma voor 2019 bekend. We zullen het eerste gedeelte uiteraard binnenkort ook bij het programmagedeelte op onze website vermelden.
Volgens de KNVB volgt het zaterdagvoetbal zo spoedig mogelijk.
Voor u gelezen : Nafluiten - De nar van de VAR
Voetbal - donderdag 15 augustus 2019
Afgelopen weekend heb ik scheidsrechters in het betaald voetbal in eerste instantie prima beslissingen zien nemen. Maar toen de VAR zich ermee ging bemoeien lieten zij hun vasthoudendheid los. En voelden zij zich gedwongen om mee te gaan in de interpretaties en beoordelingen van situaties door een paar videoreferees, die in Zeist dienst doen omdat Raymond en Dick het zo gewild hebben.

Vooropgesteld, Raymond van Meenen, een prima oud-betaald voetbalscheidsrechter en nu in dienst van Feyenoord verantwoordelijk manager voor de jeugdopleiding van de Feyenoord Academy, stond aan de basis van de VAR, de video assistant referee. Beoogde door de scheidsrechter bepaalde spelregelsituaties op video terug te kunnen laten kijken een eerlijker verloop van het voetbalspel. Door video arbiters ter ondersteuning van de scheidsrechter mee te laten kijken naar mogelijk discutabele momenten. Door deze van advies te zijn, zonder eventuele besluiten positief of negatief te beïnvloeden, op verzoek van de scheidsrechter.

Lees verder >>
Even opfrissen: dit zijn de nieuwe spelregels
Voetbal - woensdag 14 augustus 2019
Elk seizoen zijn er wel nieuwe spelregels van kracht. Voor het komende seizoen is het aantal echter wat talrijker. Verder zijn wederom enkele nieuwe spelregels minder spannend, maar zijn er toch meerdere die best wel revolutionair genoemd kunnen worden. Mede daarom maar ook omdat er al veel over gepubliceerd is en er wellicht daardoor toch enige verwarring is ontstaan zetten we ze voor jullie hieronder nogmaals op een rijtje :

1. Doeltrap of vrije trap (verdedigend team) hoeft de zestien niet meer uit: De bal hoeft bij een doeltrap niet meer het zestienmetergebied te verlaten voordat een speler de bal mag aanraken. Hetzelfde geldt voor vrije trappen voor de verdedigende partij in het eigen strafschopgebied

Lees verder >>
Competitie-indeling B-categorie bekend
Voetbal - zaterdag 10 augustus 2019
Wat eerder dan oorspronkelijk aangekondigd staan ook reeds de competitie-indelingen van alle elftallen nu op Voetbal.nl en de diverse apps vermeld. Net als bij de bekerwedstrijden is het ook hier nog even wachten op het bijbehorende wedstrijdprogramma. We houden jullie op de hoogte, maar jullie kunnen het uiteraard ook zelf in de gaten houden.
Bekerindelingen B-Categorie bekend
Voetbal - vrijdag 9 augustus 2019
Vandaag zijn de bekerindelingen van de B-categorie bekend geworden. Deze zijn te vinden op Voetbal.nl en de diverse apps. Hierop zijn de bekerindelingen van de senioren zaterdag, de senioren zondag en de gehele jeugdafdeling te vinden. Het bijbehorende wedstrijdprogramma wordt volgende week bekend.
Verplaatsen bekerduels uiterlijk tot 19 september
Voetbal - woensdag 7 augustus 2019

In het weekend van 31 augustus en 1 september start voor de meeste teams het seizoen 2019/’20 met een bekerwedstrijd. Ook in de weekenden van 7/8 en 14/15 september wordt er gespeeld voor de beker. Vanaf 21/22 september begint de competitie.

Wanneer teams, om welke reden dan ook, bekerwedstrijden willen verplaatsen dan is dat mogelijk voor zowel categorie A als categorie B. Deze bekerwedstrijd zal dan, in onderling overleg, verplaatst kunnen worden naar uiterlijk donderdag 19 september. Dit alles kan geregeld worden via het wijzigingsverzoek in Sportlink Club. De wedstrijden dienen vóór de geplande datum gewijzigd te zijn. Uitstel van bekerwedstrijden naar een datum ná 19 september is niet mogelijk.

Lees verder >>

eerstvolgende competitiewedstrijd
zaterdag 21 september 2019
Aanvang: 14:30 uur
SCO'63 ZA1-WCR 1
Sportpark Oostbroek
SPIJKENISSE
uitslagen en stand
 
de wedstrijdbal is geschonken door:
www.bakker-berkmal.nl
info@bakker-berkman.nl

zaterdag 14 september 2019
SCO'63 JO10-1 - Hekelingen JO10-36-5
Meeuwenplaat JO11-1 - SCO'63 JO11-13-2
Rijnmond Hoogvliet Sport JO12-1G - SCO'63 JO12-17-1
SCO'63 MO15-1 - SEP MO15-12-5
SCO'63 JO8-1 - Rozenburg JO8-117-1
SCO'63 JO8-2 - Rozenburg JO8-2M9-7
SCO'63 JO9-1vrij
SCO'63 ZA1 - Melissant 12-0
Rockanje 2 - SCO’63 ZA24-1
Rhoon 5 - SCO’63 ZA46-8
SCO'63 ZA5 - Brielle 71-6
zondag 15 september 2019
SCO'63 ZO1 - Taurus 32-4
SCO'63 ZO2 - Meeuwenplaat 54-0
maandag 16 september 2019
Hekelingen JO11-5 - SCO'63 JO11-10-15
dinsdag 17 september 2019
PPSC MO15-2 - SCO'63 MO15-13-4
donderdag 19 september 2019
SC Botlek 5 - SCO’63 ZA31-5

21-9-2019Aanvang competitie zaterdag seizoen 2019/2020
22-9-2019Aanvang competitie zondag seizoen 2019/2020
8-11-2019Bingo

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters