Nieuws
Leeftijdsdispensatie: Wat zijn de regels?
Jeugd - zaterdag 6 augustus 2022
In de gehele categorie B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Dat geldt dus ook voor het seizoen 2022/’23. Maar welke regels gelden er hiervoor?

Bij de spelvorm waarbij er 4 tegen 4 of 6 tegen 6 gespeeld wordt is er één dispensatiespeler per team toegestaan. Bij 8 tegen 8 is het maximumaantal dispensatiespelers twee, terwijl er bij 11 tegen 11 maximaal drie dispensatiespelers deel mogen nemen. Een dispensatiespeler mag maar één jaar ouder zijn.

In gemengde competities, uitgezonderd de JO7, JO8 en JO9, mogen meiden één jaar ouder zijn (automatische dispensatie). Bovenop de automatische dispensatie van één jaar krijgen meiden in de gemengde competities niet nog een extra (tweede) jaar dispensatie.

Lees verder >>
KNVB maakt programma’s categorie A en B eerder bekend
Voetbal - woensdag 3 augustus 2022
De start van het seizoen 2022-2023 komt steeds dichterbij. Een aantal indelingen en bijbehorende programma’s voor de veldvoetbalcompetities zijn al gepubliceerd en bij de verenigingen bekend. De overige indelingen verschijnen op korte termijn ook en in sommige gevallen eerder dan gepland.

In een eerder bericht is melding gemaakt van publicaties van indelingen en programma’s op 26 en 27 augustus a.s. Omdat de afdeling competitie alle voorbereidende werkzaamheden al eerder heeft kunnen afronden, vindt publicatie van die competities eerder plaats dan gepland. Hierbij een kort overzicht van de aanstaande datums van vrijgave van indelingen en wedstrijdprogramma’s:

12 augustus:

* Categorie A: indelingen van de hoofdklassen in het jeugdvoetbal
* Categorie B: indelingen van de overige competities in het jeugd- en seniorenvoetbal
* Beker: poule-indelingen beker in het jeugdvoetbal (hoofdklassen en lager) en van de categorie B van het seniorenvoetbal

13 augustus:

* Categorie A: wedstrijdprogramma van de hoofdklassen in het jeugdvoetbal
* Categorie B: wedstrijdprogramma van de overige competities in het jeugdvoetbal
* Beker: wedstrijdprogramma beker in het jeugdvoetbal (hoofdklassen en lager) en het wedstrijdprogramma van de categorie B van het seniorenvoetbal

19 augustus:

* Categorie A: wedstrijdprogramma van de reguliere competities
* Categorie B: wedstrijdprogramma van de reguliere competities
Bekerprogramma ZA1 bekend
Senioren - zaterdag 30 juli 2022
De KNVB heeft zoals aangekondigd na gisteren de poule-indelingen vandaag ook de nummering voor de bekerpoules van de standaard elftallen bekend gemaakt. SCO'63 ZA1 start de districtsbeker in het eerste weekend van september en ook de twee weekenden erna staan in het teken van de districtsbeker.
Er is voor SCO'63 ZA1 een gunstig programma uitgerold met twee thuiswedstrijden en slechts één uitwedstrijd. Zie voor het volledige programma de rubriek "Programma".
Bekerindeling ZA1 bekend
Senioren - vrijdag 29 juli 2022
De KNVB heeft vrijdagochtend de indeling voor de KNVB-districtsbeker bekend gemaakt. De districtsbeker wordt gestart in het eerste weekend van september en ook de twee weekenden erna staan in het teken van de districtsbeker.
SCO'63 ZA1 is ingedeeld in groep 16 en heeft als tegenstanders WCR ( Rhoon ), Bolnes ( Ridderkerk ) en NBSVV ( Nieuw-Beijerland ).
De nummering wordt komend weekend bekendgemaakt dus de onderlinge wedstrijden zullen binnenkort ook bekend zijn.

16: Bolnes, SCO’63, NBSVV, WCR
Niemand buitenspel, ook als er even geen geld is
Jeugd - zaterdag 23 juli 2022
Heb je zorgen over de betaling van de contributie of voetbalkleding?
Door geldzorgen kan de contributie van de voetbalclub één van de kosten zijn die je niet meer kan betalen. Terwijl blijven sporten in moeilijke tijden juist éxtra belangrijk is. Als hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal vindt ING derhalve dat iedereen moet kunnen voetballen, ook als er even geen geld is.

Daarom werkt het samen met de KNVB en diverse andere partners om hierbij te helpen. Want er zijn vaak lokale en landelijke voorzieningen die het mogelijk te maken om te blijven voetballen. Of ermee te beginnen. Kijk snel wat er voor jou mogelijk is!

Lees verder >>
Zorg weer voor een correcte en herkenbare pasfoto op je spelerspas
Voetbal - zaterdag 16 juli 2022
Tot 1 november is het nog mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app. Zorg daarom dat elk spelend lid van jouw vereniging uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto heeft. Dit geldt voor alle zaal- en veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder.

Er is voor deze werkwijze gekozen op verzoek van veel clubs en gebruikers. Dit om te voorkomen dat niet speelgerechtigde leden (of niet-leden) voor een bepaalde wedstrijd opgesteld kunnen worden door zijn of haar foto tijdelijk digitaal 'te plakken' op de digitale spelerspas van een ander, wel speelgerechtigd lid.

Lees verder >>
Competitie-indeling ZA1 bekend
Senioren - vrijdag 8 juli 2022
De competitie-indeling van ZA1 voor het komende seizoen 2022/2023 is bekendgemaakt.
SCO '63 is het komende seizoen ingedeeld in afdeling 5C, een afdeling die uit 13 teams bestaat. .
In deze afdeling komen ze wat oude bekenden tegen, maar zijn het toch vooral nieuwe gezichten waartegen ze hun terugkeer naar de 4e klasse moeten zien te bewerkstelligen.

5C: DRL, Flakkee, GLZ/Delfshaven, HWD, Melissant, NTVV, OFB, Pernis, SCO’63, SVV, Simonshaven, Swift Boys, DVV Delft.
Inschrijving VoetbalRijnmond Cup 22/23 geopend
Voetbal - maandag 4 juli 2022
De inschrijving van de VoetbalRijnmond Cup voor het komend seizoen (2022/2023) is opengesteld. Het is mogelijk om alle jeugdelftallen en seniorenelftallen in te schrijven.

Link : https://www.voetbalrijnmondcup.nl/inschrijven-voetbalrijnmond-cup/
KNVB: ‘Geen publicatie klasse-indelingen’
Voetbal - zaterdag 2 juli 2022
Op basis van alle teaminschrijvingen maken de competitieleiders jaarlijks de klasse-indelingen voor categorie B in het veld- en zaalvoetbal. Deze publiceert de KNVB normaal gesproken begin juli. Helaas is het voor het seizoen 2022/’23 niet mogelijk de klasse-indelingen voor zowel veld als zaal te publiceren.

Vanwege systeemtechnische fouten zijn de teaminschrijvingen niet goed verwerkt. Hierdoor kan de KNVB de klasse-indelingen voor komend seizoen in categorie B niet publiceren. De KNVB verzoekt de wedstrijdsecretarissen om de ingestuurde teaminschrijvingen nog een keer te controleren.

eerstvolgende bekerwedstrijd
zaterdag 3 september 2022
SCO'63 ZA1-NBSVV 1
Sportpark Oostbroek
SPIJKENISSE
uitslagen en stand

13-8-2022Aanvang trainingen Selectie
22-8-2022Aanvang trainingen Jeugd
28-8-2022Stijve Spieren Toernooi
2-9-2022Aanvang 7 tegen 7 competitie seizoen 2022/2023
3-9-2022Aanvang bekercompetitie senioren zaterdag seizoen 2022/2023
3-9-2022Aanvang Fase 1 jeugdcompetities zaterdag seizoen 2022/2023
4-9-2022Aanvang bekercompetitie senioren zondag seizoen 2022/2023
9-9-2022Bingo
24-9-2022Aanvang competitie senioren zaterdag seizoen 2022/2023
25-9-2022Aanvang competitie senioren zondag seizoen 2022/2023
18-11-2022Bingo

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters