Nieuws
KNVB gooit jeugdvoetbal weer op de schop: ‘4-fasenvoetbal’
Pupillen - woensdag 26 februari 2020
Vanaf het seizoen 2020/’21 gaat het voetbalaanbod van de JO8 t/m JO12 pupillen er iets anders uitzien. In plaats van een voorjaars- en najaarsreeks spelen de pupillen voortaan in 4 blokken van in totaal minimaal 24 wedstrijden.
De bekercompetitie vervalt hierbij. Na een geslaagde pilot en evaluatie in het seizoen 2019/’20 in district West I en West II wordt deze nieuwe opzet vanaf het seizoen 2020/’21 landelijk uitgerold.

Over dit onderwerp verscheen gisteren ook een column op knvb.nl :

4-FASENVOETBAL EEN FEIT - Ongetwijfeld. Net als bij de vorige veranderingen in het pupillenvoetbal, zullen er ook nu weer ouders en vrijwilligers zijn die het liefst alles bij het oude willen houden en vinden dat het voetbalplezier van hun pupil wordt afgenomen door het niet meer bijhouden van ranglijsten.

Een vergissing, blijkt uit meerjarig onderzoek.

Natuurlijk willen kinderen winnen, maar de strijd om het kampioenschap leeft toch vooral onder vaders en moeders. Kinderen spelen met hun hart en worden hoofdzakelijk beziggehouden door de vraag of ze aan de bal komen, acties mogen maken, plezier hebben en met hun vriendjes kunnen voetballen. Het winnen van wedstrijden, komt pas ver daarna.

Andersom werkt het bij verliezen. Als dat te vaak voorkomt, en met ruime cijfers (niet zelden in het pupillenvoetbal), levert dat een knauw op voor de spelvreugde. Sterker nog; het wordt naast een slechte trainer genoemd als een belangrijke oorzaak om te stoppen.

Lees verder >>
Speeldagenkalender 20/21 bekend
Voetbal - zaterdag 22 februari 2020
De speeldagenkalenders voor het amateurvoetbal van het seizoen 2020/’21 zijn bekend. De Tweede en Derde Divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 22 en 23 augustus 2020. De hoofdklasse mannen start een weekend later op 29 en 30 augustus. In datzelfde weekend beginnen ook de meeste bekercompetities, waaronder die van vrijwel alle elftallen van SCO'63.

De meeste reguliere competities gaan van start in het weekend van 19 en 20 september.

De speeldagenkalender is onder meer samengesteld op basis van een enquête onder ruim 5000 voetballers uit de B-categorie en wedstrijdsecretarissen. Mede dankzij deze input sluit de kalender voor het komende seizoen nog beter aan bij de wensen en behoeften vanuit de verschillende districten.

Lees verder >>
Maandag 24 februari geen training voor de jeugd
Jeugd - woensdag 19 februari 2020
Op maandag 24 februari zijn er ivm de vakantie geen trainingen voor de jeugd. Tevens zal ook de kantine deze dag niet open zijn,

Het bestuur
Gele en rode kaarten B-categorie
Voetbal - zaterdag 15 februari 2020
Daar er nog steeds veel verwarring blijkt te zijn over het krijgen van een gele of rode kaart in de B-categorie van het voetbal vermelden we hierbij nogmaals de gevolgen van het krijgen van een kaart.

Gele kaarten

Een speler die bijvoorbeeld een onbesuisde overtreding maakt kan van de scheidsrechter een officiële waarschuwing ontvangen: de gele kaart. Bij twee waarschuwingen in één wedstrijd volgt een veldverwijdering. Want zoals iedereen weet is twee keer geel rood.
In de categorie B van het veldvoetbal wordt bij een gele kaart gewerkt met een tijdstrafregeling. Een tijdstraf duurt tien minuten. Voor pupillen, geldt een tijdstraf van vijf minuten. Het opleggen van een tijdstraf heeft geen verdere gevolgen voor de betrokken speler. Dit betekent dat er later geen andere straf uitgesproken kan worden.
Een speler kan slechts eenmaal per wedstrijd een tijdstraf opgelegd krijgen. De scheidsrechter toont de speler hierbij wel de gele kaart. Bij een tweede waarschuwing volgt ook hier een rode kaart voor de speler en mag de speler niet meer verder spelen.
De scheidsrechter is verplicht deze tijdstrafregeling toe te passen.

Lees verder >>
Bingo bij SCO'63
Kantine - dinsdag 11 februari 2020
Op vrijdagavond 14 februari aanstaande organiseert SCO'63 weer een gezellige geldbingo.
Als je wilt komen stuur dan een e-mail naar: SCO63BINGO@GMAIL.COM en vermeld daarin je telefoonnummer en met wie je wilt komen.
Uiteraard is er gezellige muziek, en met een hapje en een drankje maak je je avondje uit compleet!
Wie weet pak jij de hoofdprijs van € 200,- of een van de vele andere geldprijzen.

Lees verder >>
Maandagavond geen training !
Jeugd - maandag 10 februari 2020
I.v.m. de aanhoudende storm en de daarmee gepaarde hevige regenbuien zijn alle trainingen voor maandagavond afgelast. Ook de kantine zal deze avond gesloten blijven.
Geen voetbal op zondag !
Voetbal - zaterdag 8 februari 2020
De wedstrijden voor zondag 9 februari zijn afgelast voor zowel het betaalde als het gehele landelijke amateurvoetbal. De KNVB heeft geconcludeerd dat door de verwachte weersomstandigheden de veiligheid van de spelers alsmede de supporters niet kan worden gewaarborgd.

Het KNMI heeft voor zondag vanwege de naderende storm Ciara voor het hele land Code Oranje afgekondigd. De storm neemt volgens verwachting naarmate de dag vordert in kracht toe, oplopend tot windstoten met een kracht van 120 kilometer per uur. Omdat het onverantwoord is om in die weersomstandigheden te voetballen en spelers en supporters van en naar stadions en sportcomplexen te laten komen, is besloten om de wedstrijden uit het programma te halen.
Zowel voor het betaalde als het amateurvoetbal wordt de komende week bekeken wanneer de afgelaste wedstrijden kunnen worden ingehaald.
Voor u gelezen : Nafluiten - VAR TeeVee
Voetbal - vrijdag 7 februari 2020
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam.nl :

Afgelopen zondag werd het voor mij opnieuw, voor de zoveelste keer ‘opnieuw’ duidelijk dat de VAR nooit en te nimmer een eensluidende en consequente rol kan spelen in het betaald voetbal. Voor mij neemt de VAR een steeds terugkerende VARiabele positie in als het gaat om het objectief toetsen van beoordelingen van scheidsrechters. En dat zorgt vervolgens voor subjectief handelen door de gezamenlijke arbitrage. En dat is zorgelijk. Het neigt zelfs naar een vorm van competitievervalsing. En dat moet de KNVB niet langer willen.

Na afloop van de zogenaamde topper Ajax – PSV ging het vooral om het wegwuiven van een mogelijke directe vrije trap in het doelgebied van PSV. Een speler van Ajax werd daar ten val gebracht door een verdediger van PSV, maar de buitengewoon ervaren arbiter van dienst Björn Kuipers liet doorspelen en gebaarde dat er geen sprake was van een overtreding.

Terwijl overduidelijk te zien was dat er sprake was van lichaamscontact tussen beide spelers en zij elkaar hadden geraakt terwijl zij allebei in een voorwaartse beweging voort hadden bewogen. De speler van Ajax werd door het lichaamscontact met de PSV’er volledig uit positie gebracht en kon met geen mogelijkheid de bal meer spelen. De verdediger kon de bal sowieso al niet meer spelen, want hij kwam snelheid tekort om nog voor zijn tegenstander te komen om de bal te kunnen blokkeren of wegschoppen. Het gevolg was dat de aanvaller ten val kwam en een doelgerichte kans werd verijdeld.

Los van het feit dat Kuipers nogal stellig was over zijn eigen besluit liet de VAR van dienst (Bas Nijhuis) blijken er ook geen strafschop in te zien. Gewoon doorspelen was zijn advies. Een complete miskleun, zo bleek uit de teeveebeelden.

Lees verder >>
Voor u gelezen : Nafluiten - Langs de lijn
Algemeen - maandag 3 februari 2020
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam.nl :

Wie mijn columns trouw leest weet dat ik sinds kort een bestuursfunctie bekleed bij een amateurclub in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Het eerste elftal speelt in de vierde klasse van de KNVB op zaterdag. Het tweede elftal is het enige team van de club dat nog op zondag speelt en komt uit in de zesde klasse.
Een club met een rijke historie, opgericht op 25 februari 1912. Een vereniging die alle jaren mee is gegaan met de veranderingen in de tijd. Maar met behoud van diverse karakteristieke eigenschappen, waaruit blijkt dat deze nog steeds verwijzen naar bepaalde verworvenheden vanuit het verleden.
Zo is de accommodatie nog altijd gelegen aan de rand van een volksbuurt, onderdeel van een wijk, waarbinnen door de jaren heen steeds andere bevolkingsgroepen zich hebben vermengd met de oorspronkelijke bewoners. Deze groepen stonden en staan nog steeds aan de basis van het ledenbestand. Maar het is niet dat er momenteel een bepaalde groep overheerst. Ofschoon de groep die langs de lijn staat vooral bestaat uit oud-voetballers en -kaderleden en sommige van deze mensen tot het meubilair behoren verdienen zij om gekoesterd te worden. Andere zijn in zekere zin ook nog steeds betrokken en zij leveren een bijdrage aan de club, in welke vorm dan ook. Zij verdienen het in het bijzonder gewaardeerd te worden. Want zonder hen heeft de vereniging geen bestaansrecht.

Dat er af en toe iets niet goed gaat in de club merk je als deze twee groepen mensen zich gaan roeren. Dat geldt ook voor ouders van jeugdleden, die, als er iets niet naar de zin is, klaar staan om de nodige kritiek te leveren. Dat is ieders goed recht, maar men moet ook wel beseffen, dat de wereld om de club heen door de jaren heen is veranderd. En dat het aan iedereen binnen de vereniging is om iets te doen. En niet om er steeds naar te wijzen hoe het tien, twintig, dertig jaar geleden of langer terug was.

Mensen die nu langs de lijn staan behoren zich te realiseren dat tegenwoordig niets meer vanzelfsprekend is. Dat je geen blik met vrijwilligers open kunt trekken om op alle posities bezetting te krijgen en hebben. Vooral het behouden van vrijwilligers is lastig, omdat mensen tegenwoordig snel zijn afgeleid van hun taak, het elders uiteraard altijd beter is en het besturen van een club niet op dezelfde manier gaat als tien, twintig, dertig jaar geleden of verder terug.

Lees verder >>
Snipperdag
Voetbal - vrijdag 31 januari 2020
Voor het aanvragen van een snipperdag geldt een uiterste datum van 7 (zaterdagvoetbal) en 8 maart (zondagvoetbal) 2020.
In de categorie B-veldvoetbal is het per seizoen mogelijk per team voor één wedstrijd een snipperdag aan te vragen. Deze aanvragen worden in de periode van start competitie tot en met het eerste volledige weekend van de maand maart verleend voor wedstrijden die in die periode zijn vastgesteld. Het is niet mogelijk een snipperdag aan te vragen voor een bekerwedstrijd.
Een snipperdagverzoek moet uiterlijk op dinsdag 12.00 uur bij het betreffende district binnen zijn. Voor dit seizoen worden dus snipperdagverzoeken verleend tot en met het weekend van 7 en 8 maart 2019, voor de weekeinden hierna is dit niet meer mogelijk. In deze periode kunnen de wedstrijden alleen nog maar in nader overleg verplaatst worden.
Foto's op de website
Voetbal - maandag 27 januari 2020
Op de site zijn de foto's geplaatst van de wedstrijden van ZA1 tegen Hekelingen en ZA2 tegen WCR. wilt u ook uw foto's geplaatst zien stuur deze dan per mail naar het secretariaat. U kunt de foto's bekijken in de map diversen.
Lees verder >>
SCO’63 pakt de punten in stadsderby met Hekelingen
Senioren - zondag 26 januari 2020
Onze jongens van SCO’63 ZA1 zijn zaterdag de winnaar geworden van de enige stadsderby van Nissewaard tegen Hekelingen. De ploeg van Özkan Dabak won het duel op sportpark Oostbroek met 1-0 (0-0) van de stadsgenoot.
Voor rust waren er aan beide kanten twee kansen, die er niet in wilden, maar na rust werd het meer een duel. Twintig minuten voor het einde was het SCO’63 dat op aangeven van Charlo Hassell uiteindelijk clubtopscoorder Wesley Sturrus zag scoren. Ook Hekelingen probeerde het, maar onder andere de paal gooide roet in het eten.
De laatste drie onderlinge duels werden steeds door Hekelingen gewonnen, maar de nummer twee van de competitie trok dit keer aan het kortste eind. Door deze overwinning is SCO'63 nu Hekelingen tot 4 punten genaderd en doet het weer mee in de strijd om de bovenste plaatsen
De Nationale Voetbaldag: jouw club, jouw kleuren, feest voor iedereen
Voetbal - zaterdag 25 januari 2020
Nederland telt bijna 3000 voetbalverenigingen waar ruim 1,2 miljoen leden, vrijwilligers, trainers en fans elkaar elke week ontmoeten. Dat verdient een groots feest. Daarom organiseert de KNVB in samenwerking met het Oranje Fonds op zaterdag 13 juni 2020 – tijdens het openingsweekend van het EK 2020 – de allereerste Nationale Voetbaldag. Op deze dag kunnen clubs leden én niet-leden uitnodigen voor een gezellig toernooi en een leuk feest op de club.

Iedereen mag meedoen met de eerste editie van De Nationale Voetbaldag op 13 juni 2020. Op deze dag wordt er gevierd dat het amateurvoetbal veel meer is dan een spelletje, en kunnen de clubs laten zien wat ze betekenen voor hun leden... en de buurt.
De Nationale Voetbaldag is in de basis een gezellig toernooi waarmee de club het jaar afsluit – zoals waarschijnlijk ieder jaar gebeurt. Dit jaar wil de KNVB dit nog grootser, leuker en feestelijker maken door het met zo veel mogelijk clubs tegelijkertijd en op dezelfde dag te organiseren. Die dag is 13 juni 2020, de zaterdag van het openingsweekend van het EK 2020. De KNVB hoopt er de grootste dag van het amateurvoetbal ooit van te maken.

Lees verder >>
Radio - Sport op Voorne Putten
Algemeen - woensdag 22 januari 2020
Begin januari is er de officiële aftrap van een nieuw radioprogramma op LINQ Media geweest. Sport op Voorne Putten verslaat sinds die tijd iedere zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur live op de radio de ontwikkelingen en uitslagen van de sportactiviteiten op Voorne Putten (& Rozenburg). Daarnaast zijn er de vaste rubrieken Sportgast van de week, Sportprestatie van de week, live interviews, prachtige muziek en nog veel meer.
Sport op Voorne Putten is te ontvangen via de 105.1 FM regio Spijkenisse, 106.9 FM regio Hellevoetsluis en de 105.9 FM op heel Voorne Putten. Natuurlijk kan ook online geluisterd worden op de website van LINQ: (linqmedia.nl).

Voor het laatste sportnieuws op Voorne-Putten kunt u ook terecht op de website : https://www.sportopvoorneputten.nl/
Voor u gelezen : Nafluiten - Trainerscarrousel
Voetbal - vrijdag 17 januari 2020
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam.nl:

Als een nieuwe trainer bij een club wordt gepresenteerd dan is geen overtreffende trap te hoog. Niets dan superlatieven, niets dan complimenten. Want de technische commissies en de bestuurders hebben voor een goede prijs hun José Mourinho, Dick Advocaat, ‘Pep’ Guardiola of Jürgen Klopp in huis gehaald.

Zij gaan hun club kampioen maken. Elk zichzelf respecterend bestuur heeft namelijk de ambitie om kampioen te worden in de competitie waar hun teams in uitkomen. En dus moet de allerbeste trainer dat voor hen gaan waarmaken. Dat zo’n 13 tot 17 andere voetbalverenigingen ook bestuurders hebben met dezelfde vooruitstrevendheid wordt door hen voor even vergeten. Dat is van latere zorg. Aan het begin van de nieuwe competitie wordt de nieuwe Giovanni van Bronckhorst, Zinédine Zidane, Maurizo Sarri of Sarina Wiegman de handen geschud en succes gewenst. Want zij zijn de nieuwe Messias die hun kluppie in hemelse sferen gaan brengen.

Als er na drie wedstrijden pas twee punten zijn behaald beginnen de bestuurders een beetje te draaien in hun derdehands bestuurskamerzetel. Het bekertje koffie, gevuld met filterkoffie van Douwe Egberts, met suikerklontjes van de Aldi en een melkcupje van een lokale sponsor in bouwmaterialen, wordt wat zenuwachtig nippend leeg geslobberd. Natuurlijk is er dan nog niks aan de hand. Maar echte paniek is er wel degelijk als na vijf wedstrijden het vlaggenschip nog steeds op twee punten staat en ergens anders al voorzichtig feest wordt gevierd op een aankomende periodetitel die kans maakt op het naderende kampioenschap of een plek in de nacompetitie voor promotie.

Lees verder >>

eerstvolgende competitiewedstrijd
zaterdag 7 maart 2020
Aanvang: 14:30 uur
SCO'63 ZA1-Piershil 1
Sportpark Oostbroek
SPIJKENISSE
uitslagen en stand

6-3-2020Bingo
13-3-2020Aanvang 2e gedeelte 7 tegen 7 competitie 2019/2020
3-4-2020Bingo
17-4-2020Paasklaverjassen
29-8-2020Aanvang bekercompetitie zaterdag seizoen 2020/2021
30-8-2020Aanvang bekercompetitie zondag seizoen 2020/2021
4-9-2020Aanvang 7 tegen 7 competitie seizoen 2020/2120
11-9-2020Bingo
19-9-2020Aanvang competitie zaterdag seizoen 2020/2021
20-9-2020Aanvang competitie zondag seizoen 2020/2021
6-11-2020Bingo

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters