Nieuws
Nachtwerk op SCO'63
Algemeen - maandag 22 juli 2019

Beste Leden

I.v.m de voorspelde hitte van de komende dagen is besloten dat de aanleg van het kustgrasveld in de nachtelijke uren plaats gaat vinden.
Dit houd in dat in de nacht van dinsdag op woensdag en de nacht van woensdag op donderdag van 20:00 uur tot 08:00 de veldverlichting zal branden, en er diversen werkzaamheden zullen plaatsvinden.

Het Bestuur
Voor u gelezen : Nafluiten - Hoppa
Voetbal - zaterdag 20 juli 2019
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam in de rubriek Nafluiten :

Ik ben inmiddels ruim 55 jaar. En ik ben prima in vorm voor iemand die dagelijks alleen al zo’n 30 kilometer fietst en gemiddeld zo’n 25000 stappen per dag zet om z’n werk te doen. Het kon er in elk geval bij mij niet in dat een nozem van een jaar of 25 mij tijdens een wedstrijd klaarblijkelijk oprecht ‘ouwe lul’ noemde.

Vooropgesteld, ik hield hem een gele kaart voor vanwege een functionele overtreding op zijn tegenstander (shirtje trekken en een aanvaller onderuithalen). Het was zijn vierde overtreding en meneer zou ook voor andere collega’s de grens gepasseerd zijn.

Maar om me dan meteen maar een ‘ouwe lul’ te noemen?

Lees verder >>
Competitie-indeling ZA1 bekend
Senioren - maandag 15 juli 2019

De competitie-indeling voor het komende seizoen 2019/2020 is vandaag bekendgemaakt.
SCO '63 is het komende seizoen ingedeeld in afdeling 4H, die uit 13 teams bestaat.
Ten opzichte van het afgelopen seizoen in afdeling 4G zijn er 4 veranderingen te melden:
BZC/Zuiderpark is gepromoveerd naar de 3e klasse en ZBC'97, GSC/ODS en Transvalia zijn elders ingedeeld.
Hier komen met Abbenbroek, Excelsior R., Pernis en Piershil gelukkig wat meer locale verenigingen voor in de plaats.

4H: Abbenbroek, Excelsior R., GOZ, Goudswaardse Boys, NBSVV, Pernis, Piershil, SCO’63, Simonshaven, WCR, ZBVH, Zinkwegse Boys, Hekelingen.

Nieuwe regelgeving voor contracten amateurvoetbal
Algemeen - vrijdag 12 juli 2019

In het regeerakkoord heeft het nieuwe kabinet uitgesproken dat het de verschillen tussen arbeidsovereenkomsten voor bepaalde en onbepaalde tijd kleiner gaat maken. Dit houdt concreet in dat de zogenoemde ketenbepaling wordt verruimd van twee naar drie jaar. De tussenperiode van tijdelijk contract naar tijdelijk contract van zes maanden blijft in principe gehandhaafd. Daarmee gaat de huidige Wet Werk en Zekerheid op de schop en gaat deze verder als de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

De huidige regels van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) hebben ingrijpende gevolgen voor arbeidscontracten in het amateurvoetbal. Zo moeten clubs na twee jaar een vast contract geven aan werknemers en hebben werknemers vanaf twee jaar recht op transitievergoeding. Dit terwijl deze personen veelal hun werk bij de vereniging als bijbaan zien en een vast dienstverband niet gewenst is. Om hier onderuit te komen moeten werknemers zes maanden uit dienst. Iets dat in de praktijk voor onwenselijke situaties zorgt voor zowel werkgever als werknemer. Vóór de invoering van de Wet Werk en Zekerheid was die periode drie maanden en konden clubs de zomerstop gebruiken om die periode te overbruggen.

Lees verder >>
Opschoondag 2019
Algemeen - zondag 7 juli 2019
Namens de onderhoudsploeg en het bestuur willen wij iedereen bedanken die ons hebben geholpen met diverse karweitjes waar wij niet aan toegekomen zijn, het ziet er weer opgeknapt uit.

Vanaf 8 uur werden de eerste handjes uit de mouwen gestoken. De keuken, kleedkamers en bestuurskamer zijn weer spik en span dankzij de inspanning van Linda Adriaanse, Joos, Mark, Janet, Miranda, Frans, Patricia, Erik en Linda Kraaijeveld.

Door de inspanning van Conard, Arno en Marcel doen ook alle geluidsboxen in de kantine het weer. De plantenbakken voor het wedstrijdsecretariaat en alle doelen zijn weer netjes gerepareerd door Jan. In de bestuurskamer en wedstrijdsecretariaat zijn aluminium jaloezieën opgehangen, wat mogelijk is gemaakt door de gulle gift van onze trainer Cor Boekholt. ook de zonnewering aan de buitenkant zijn weer toonbaar gemaakt door Peter en Cor.

In en om het complex is er nog veel zwerfvuil opgeruimd door onze jonge telgen Sem Leijen en Nigel en Roan de Gelder. Verder zijn er nog diversen zaken aangepakt door Jaap, Mark en Ferry. Het terras ziet er ook prachtig uit door de nieuwe zeilen gesponsord door LTO Benelux. De zeilen zijn gemaakt en opgehangen door Les Kreike, met de hulp van Leo, Leon en Wout.

Rond het middaguur was de lunch weer super verzorgt met als extra de traditionele nieuwe haring getrakteerd door Janet van der Spek. Al met al een zeer vruchtbare en zeer gezellige dag, die rond de klok van half 5 werd afgesloten met een welverdiend drankje.

Voor u gelezen : Nafluiten : Incidenten
Voetbal - vrijdag 5 juli 2019

Voor u gelezen op VoetbalRotterdam in de rubriek Nafluiten :

Het gevoel van onrechtvaardigheid leidt in het voetbal bij spelers soms tot reacties, die verrassend maar vaak ook wel tot op zekere hoogte verklaarbaar zijn. Gedrag van voetballers is te vergelijken met gedragingen van mensen op straat, op het werk, of in bepaalde situaties waar andere mensen zich ook bevinden. Wie zich benadeeld voelt, of wie zich niet begrepen voelt, reageert dit vaak af door een daad te stellen. Door wat te zeggen, te roepen, door geluiden te maken of gebaren (soms misbaar) te maken. Of door zich agressief of zelfs gewelddadig op te stellen tegenover anderen. En dit wordt versterkt als er sprake is van de aanwezigheid van één of meer autoriteiten.

Verklaarbaar. Dat is iets anders dan dat gedragingen tegen de orde of autoriteiten getolereerd moeten kunnen worden.

Immers, wie zich niet gedraagt volgens bepaalde normen, zoals die van fatsoen, respect, volgens bepaalde afspraken of binnen vast omrande kaders, moet daarop worden aangesproken, moet worden teruggefloten of zelfs worden gecorrigeerd of bestraft.

Lees verder >>
Opschoondag
Algemeen - zondag 30 juni 2019

Voor diegene die het ontgaan was, zaterdag 6 juli aanstaande is er weer de jaarlijkse Opschoondag. Op deze dag is het de bedoeling om het achterstallig onderhoud en de nog openstaande klussen aan te pakken en verder onze kantine van een grondige schoonmaakbeurt te voorzien.
Voor deze dag zijn wij uiteraard aangewezen op de hulp van onze leden en vrijwilligers, dus vragen wij uw hulp
Onder het motto "Vele handen maken licht werk" lukte het de voorgaande jaren om op een gezellige wijze het gehele complex er weer pico bello uit te laten zien. Het is de bedoeling dat we rond 09:30 gaan starten met de werkzaamheden.

Help SCO'63 en meld u aan, voor het eten en drinken zorgen wij.

Aanmelden per e-mail : linda.adriaanse@sco63.nl of secretariaat@sco63.nl
Voor u gelezen: Column Jan Schoonen: Joos Adriaanse (SCO’63)
Algemeen - woensdag 26 juni 2019

Voor u gelezen op VoetbalRotterdam.nl in de column van Jan Schoonen :

‘Ik zit niet meer in het bestuur maar verder doe ik hier bij SCO’63 van alles’. Joos Adriaanse zei het me ooit, nog niet zo lang geleden. Op maandag, woensdag en vrijdag is hij als lid van de werkploeg bij de Spijkenisser club bezig met het schoonmaken van de kleedkamers. Op zondag komt hij ook vaak even langs, want je weet nooit of er nog wat te doen is. Op de vrijdagavonden is hij samen met Jan Hagestein de animator van het 7 tegen 7 voetbal dat in de nabije omgeving inmiddels een begrip is. Tot en met vorig seizoen was hij leider van het eerste elftal en in die functie was hij elke trainingsavond en op de wedstrijddagen ook altijd present. En dan is hij nog de organisator van het horecatoernooi dat elk jaar rond deze tijd ter afsluiting van het seizoen plaatsvindt op sportpark Oostbroek. Samen met Martin Kraaijeveld doet hij dat, terwijl Joos’ zoon Marcel deelnemende ploegen benadert.

Lees verder >>
Publicatiedata indelingen KNVB bekend
Voetbal - maandag 24 juni 2019

De KNVB heeft de data waarop de nieuwe indelingen bekend worden wederom gepubliceerd. De KNVB zal half juli met de meeste indelingen in de categorie A komen. Onderstaand een overzicht van de data.

CATEGORIE A

Inschrijven teams vanaf 1 juni 2019. Sluitingsdatum is 17 juni 2019
Publicatie competitie-indeling en programma landelijk mannen en jeugd is op maandag 1 juli
Publicatie competitie-indeling A categorie is op 15 juli 2019
Publicatie bekerindelingen categorie A is op 28 juli 2019
Publicatie nummering bekercompetitie categorie A is op 29 juli 2019
Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie categorie A is op 9 augustus 2019
Publicatie nummering competitie categorie A is op 18 augustus 2019

Categorie B - West I en West II

Publicatie competitie inschrijvingen per klasse categorie B is op 15 juli 2019
Publicatie competitie-indeling B categorie is op 17 augustus 2019
Publicatie bekerindelingen categorie B is op 9 augustus 2019
Publicatie nummering bekercompetitie categorie B is op 12 augustus
Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie categorie B is op 12 augustus 2019
Publicatie nummering competitie categorie B is op 18 augustus 2019
Bedankt namens KNGF Geleidehonden
Algemeen - zaterdag 22 juni 2019

Het zal niemand ontgaan dat men de laatste tijd bij SCO'63 druk met het sparen van allerlei flessendoppen bezig is. Dit gebeurt niet zomaar, maar voor een goed doel, namelijk voor KNGF Geleidehonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding hiervoor en hiermede wordt de opleiding van geleidehonden gesteund. Deze week kwam er bij SCO'63 een bedankje hiervoor binnen :

Lees verder >>
SCO'63 Horecatoernooi.
Senioren - dinsdag 18 juni 2019

Zondag 23 juni 2019 wordt weer het traditionele SCO’63 Horecatoernooi gehouden. De bal gaat rollen om 10:00 uur en de prijsuitreiking is om circa 16:00 uur. Aan de deelnemers worden geen specifieke eisen gesteld, de gezelligheid en de sportiviteit staan voorop. Aan het vermaak van de kinderen is ook gedacht, een opblaasbaar speeltoestel zal het sportpark versieren. Het toernooi is tevens de afsluiting van het voetbalseizoen, dus kom allen naar ons sportpark om het seizoen op een gezellige en passende wijze af te ronden.
Zondag 1 speelt laatste wedstrijd op oude Varkenoord
Senioren - zondag 16 juni 2019

Na zeventig jaar neemt Feyenoord afscheid van het huidige sportcomplex Varkenoord in Rotterdam-Zuid. De velden schuiven op, de oude gebouwen worden gesloopt en een deel van de kraamkamer van Feyenoord moet plaatsmaken voor huizen. Al drie jaar werkt de gemeente Rotterdam aan de vernieuwing van Varkenoord, een miljoenenproject. Het schitterende nieuwe complex is al door vele Europese topclubs met een jaloerse blik bezocht en zal met ingang van het volgende seizoen in gebruik genomen worden. Hoewel in 1e instantie het supporterstoernooi van 15 juni de laatste voetbalactiviteit op het oude Varkenoord zou zijn was de eer uiteindelijk vandaag voorbehouden aan onze mannen van Zondag 1 tegen de amateurs van Feyenoord. In dit speciale en uiteraard beladen duel wisten onze mannen na een heroisch gevecht een klinkende 8 - 5 overwinning uit het vuur te slepen. Na afloop werd deze historische overwinning met behulp van de laatste blikjes bier uit de kantine op een passende wijze gevierd.
Laatste speelronde 7 tegen 7 competitie
Senioren - zaterdag 15 juni 2019

Aanstaande vrijdag 21 juni is er de 15e speeldag in onze 7 tegen 7 competitie, wat jammer genoeg ook de laatste is van het seizoen 2018/2019.
Met name in de Promotie-/Degradatie-poule is de strijd nog volledig open, dus het beloofd nog een spannend avondje te worden.
Daarnaast zal door een drankje, hapje en muziek ook de gezelligheid weer voorop staan.
Dus kom allemaal langs op deze vrijdagavond en help mee om er een passend sluitstuk van te maken.
Opschoondag
Algemeen - vrijdag 14 juni 2019

Zaterdag 6 juli is er weer de jaarlijkse Opschoondag. Op deze dag is het de bedoeling om het achterstallig onderhoud en de nog openstaande klussen aan te pakken en verder onze kantine van een grondige schoonmaakbeurt te voorzien.
Voor deze dag zijn wij uiteraard aangewezen op de hulp van onze leden en vrijwilligers, dus vragen wij uw hulp
Onder het motto "Vele handen maken licht werk" lukte het de voorgaande jaren om op een gezellige wijze het gehele complex er weer pico bello uit te laten zien. Het is de bedoeling dat we rond 09:30 gaan starten met de werkzaamheden.

Help SCO'63 en meld u aan, voor het eten en drinken zorgen wij.

Aanmelden per e-mail : linda.adriaanse@sco63.nl of secretariaat@sco63.nl
JO11-3 bedankt de Club van 25
Pupillen - donderdag 13 juni 2019

Beste club leden van de CLUB VAN 25,

Wij, het team JO11-3 en de trainers, willen jullie hartelijk bedanken voor het eten en drinken dat we van jullie hebben gekregen, voor het behalen van ons kampioenschap. Hopelijk gaan we dit volgend jaar weer herhalen voor onze club en zullen de nieuw gevormde teams hier ook voor gaan. Op naar het nieuwe seizoen.

Spelers en begeleiders JO11-3Laatste trainingen seizoen 2018-2019
Voetbal - maandag 10 juni 2019

Op woensdag 12 juni zullen voor de jeugd de laatste trainingen van het seizoen plaats vinden. Een week later dus op 19 juni zijn de senioren aan de beurt. Op deze dag zal de kantine vanaf 20:00 uur geopend zijn.

Op 21 juni worden dan het laatste 7 x 7 wedstrijden gespeeld en dan volgt op 23 juni nog een horecatoernooi. Hierna gaat het terrein van SCO'63 op de schop en zal het worden voorzien van een geheel nieuw kunstgrasveld , zodat we de komende 10 a 15 jaar weer vooruit kunnen.

6-8-2019Aanvang training selectie
7-8-2019Aanvang training lagere senioren
15-8-2019Spijkenisse Toernooi
17-8-2019Spijkenisse Toernooi
24-8-2019Dolf Stolk Toernooi
25-8-2019Stijve Spieren Toernooi
31-8-2019Aanvang bekercompetitie zaterdag seizoen 2019/2020
1-9-2019Aanvang bekercompetitie zondag seizoen 2019/2020
6-9-2019Aanvang 7 tegen 7 competitie seizoen 2019/2020
13-9-2019Bingo
21-9-2019Aanvang competitie zaterdag seizoen 2019/2020
22-9-2019Aanvang competitie zondag seizoen 2019/2020
8-11-2019Bingo

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters