Nieuws
Uitkomen voor zaterdag- en zondagteam
Voetbal - zaterdag 24 augustus 2019
Er zijn veel verenigingen die zowel op zaterdag als op zondag met teams uitkomen in de A-categorie. Er zijn regels verbonden aan de speelgerechtigdheid van voetballers.

Bij de senioren geldt de regel dat wanneer een voetballer eenmaal is uitgekomen voor een zaterdagteam uit de A-categorie, deze persoon dat seizoen niet meer mag meespelen in de A-categorie op zondag. Andersom geldt uiteraard hetzelfde. Let erop dat de bekerwedstrijden hiervoor al bepalend zijn. Ook jeugdspelers zitten vast aan de speeldag zaterdag of zondag als ze daarvoor de eerste keer bij de senioren in uitkomen.

Een speler uitkomend in categorie B van een vereniging met een zaterdag- en een zondagafdeling mag binnen de categorie B zowel op zaterdag als zondag (onbeperkt) in competitiewedstrijden van de vereniging waarvoor hij speelgerechtigd is uitkomen.
Speelgerechtigheid
Voetbal - vrijdag 23 augustus 2019
Er zijn regels verbonden aan de speelgerechtigdheid van een voetballer.

Op grond van het Reglement Wedstrijden Amateurvoetbal heeft het bestuur amateurvoetbal het speelgerechtigd zijn van spelers voor lagere teams beperkt. Onder een lager team wordt verstaan een team dat lager is dan een ander team in dezelfde leeftijdsklasse qua categorie divisie en/of klasse , dan wel een team dat lager is dan een ander team qua leeftijdsklasse.

Hoofdregel vastspelen

Een speler is in een seizoen niet meer gerechtigd uit te komen in een (na)competitie- of bekerwedstrijd voor een lager team dan het team of de teams waarvoor de speler in dat seizoen in totaal in 15 (na)competitiewedstrijden is uitgekomen, doch uitsluitend indien het laatstgenoemde (hogere) team of de laatstgenoemde (hogere) teams deelnemen aan een competitie die is ingedeeld in categorie A.
Komend weekend toernooiweekend bij SCO'63 !
Senioren - dinsdag 20 augustus 2019
Het aankomende weekend van 24 en 25 augustus worden er het hele weekend toernooien voor de senioren afgewerkt.

Om te beginnen zal er op zaterdag 24 augustus bij SCO’63 alweer de zesde editie van het Dolf Stolk Toernooi plaatsvinden. Dit toernooi wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan één van de oprichters en ereleden van SCO’63. Net als vorig jaar zal ook deze editie het volledige toernooi op één dag worden afgewerkt.
Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur : SCO’63 - Antibarbari en Simonshaven - ZBVH
15.00 uur : SCO'63 - Simonshaven en Antibarbari - ZBVH

De dag erna op zondag 25 augustus is het de beurt aan onze lagere senioren. Op deze dag vindt namelijk het traditionele Stijve Spieren Toernooi plaats. Diverse teams van binnen en buiten SCO'63 zullen erachter gaan komen hoe het na het zomerreces met de conditie gesteld is. Zoals de naam van het toernooi al aangeeft zullen de spieren bij de meesten echter nogal stijf zijn. Het gaat deze dag dan ook niet zo zeer om de toernooiwinst maar meer om de gezelligheid.
Wedstrijdprogramma zaterdagvoetbal bekend
Voetbal - zaterdag 17 augustus 2019

De KNVB heeft na gisteren het zondagvoetbal, nu ook de nummering voor het zaterdagvoetbal vrijgegeven, tenminste voor een groot gedeelte.
Ook deze zijn weer te vinden op Voetbal.nl en de diverse apps. Hierdoor is vrijwel het complete bekerprogramma en het eerste gedeelte van het competitieprogramma voor 2019 bekend. We zullen de eerste periode uiteraard binnenkort ook bij het programmagedeelte op onze website vermelden.
De verwachting is dat in de loop van dit weekend ook het overige gedeelte van het zaterdagvoetbal zal volgen.
Wedstrijdprogramma zondagvoetbal bekend
Voetbal - vrijdag 16 augustus 2019

De KNVB heeft vrijdagochtend de nummering voor het zondagvoetbal vrijgegeven.
Deze zijn te vinden op Voetbal.nl en de diverse apps. Hierdoor is het complete bekerprogramma en het competitieprogramma voor 2019 bekend. We zullen het eerste gedeelte uiteraard binnenkort ook bij het programmagedeelte op onze website vermelden.
Volgens de KNVB volgt het zaterdagvoetbal zo spoedig mogelijk.
Voor u gelezen : Nafluiten - De nar van de VAR
Voetbal - donderdag 15 augustus 2019
Afgelopen weekend heb ik scheidsrechters in het betaald voetbal in eerste instantie prima beslissingen zien nemen. Maar toen de VAR zich ermee ging bemoeien lieten zij hun vasthoudendheid los. En voelden zij zich gedwongen om mee te gaan in de interpretaties en beoordelingen van situaties door een paar videoreferees, die in Zeist dienst doen omdat Raymond en Dick het zo gewild hebben.

Vooropgesteld, Raymond van Meenen, een prima oud-betaald voetbalscheidsrechter en nu in dienst van Feyenoord verantwoordelijk manager voor de jeugdopleiding van de Feyenoord Academy, stond aan de basis van de VAR, de video assistant referee. Beoogde door de scheidsrechter bepaalde spelregelsituaties op video terug te kunnen laten kijken een eerlijker verloop van het voetbalspel. Door video arbiters ter ondersteuning van de scheidsrechter mee te laten kijken naar mogelijk discutabele momenten. Door deze van advies te zijn, zonder eventuele besluiten positief of negatief te beïnvloeden, op verzoek van de scheidsrechter.

Lees verder >>
Even opfrissen: dit zijn de nieuwe spelregels
Voetbal - woensdag 14 augustus 2019
Elk seizoen zijn er wel nieuwe spelregels van kracht. Voor het komende seizoen is het aantal echter wat talrijker. Verder zijn wederom enkele nieuwe spelregels minder spannend, maar zijn er toch meerdere die best wel revolutionair genoemd kunnen worden. Mede daarom maar ook omdat er al veel over gepubliceerd is en er wellicht daardoor toch enige verwarring is ontstaan zetten we ze voor jullie hieronder nogmaals op een rijtje :

1. Doeltrap of vrije trap (verdedigend team) hoeft de zestien niet meer uit: De bal hoeft bij een doeltrap niet meer het zestienmetergebied te verlaten voordat een speler de bal mag aanraken. Hetzelfde geldt voor vrije trappen voor de verdedigende partij in het eigen strafschopgebied

Lees verder >>
Indeling Elftallen
Jeugd - zondag 11 augustus 2019

Met het nieuwe seizoen in het vooruitzicht hebben diverse teams ook nieuwe mensen. Hieronder treft U (voor zover bekend) de team indelingen. Voor alsnog hebben we de namen van de JO9, JO10 en JO11. De komende weken hopen we de resterende teams ook te kunnen publiceren.

Staat de naam van U kind er niet bij? Geen paniek, stuur een mail naar lindakraaijeveld@outlook.com.

Lees verder >>
Competitie-indeling B-categorie bekend
Voetbal - zaterdag 10 augustus 2019

Wat eerder dan oorspronkelijk aangekondigd staan ook reeds de competitie-indelingen van alle elftallen nu op Voetbal.nl en de diverse apps vermeld. Net als bij de bekerwedstrijden is het ook hier nog even wachten op het bijbehorende wedstrijdprogramma. We houden jullie op de hoogte, maar jullie kunnen het uiteraard ook zelf in de gaten houden.
Bekerindelingen B-Categorie bekend
Voetbal - vrijdag 9 augustus 2019

Vandaag zijn de bekerindelingen van de B-categorie bekend geworden. Deze zijn te vinden op Voetbal.nl en de diverse apps. Hierop zijn de bekerindelingen van de senioren zaterdag, de senioren zondag en de gehele jeugdafdeling te vinden. Het bijbehorende wedstrijdprogramma wordt volgende week bekend.
Verplaatsen bekerduels uiterlijk tot 19 september
Voetbal - woensdag 7 augustus 2019

In het weekend van 31 augustus en 1 september start voor de meeste teams het seizoen 2019/’20 met een bekerwedstrijd. Ook in de weekenden van 7/8 en 14/15 september wordt er gespeeld voor de beker. Vanaf 21/22 september begint de competitie.

Wanneer teams, om welke reden dan ook, bekerwedstrijden willen verplaatsen dan is dat mogelijk voor zowel categorie A als categorie B. Deze bekerwedstrijd zal dan, in onderling overleg, verplaatst kunnen worden naar uiterlijk donderdag 19 september. Dit alles kan geregeld worden via het wijzigingsverzoek in Sportlink Club. De wedstrijden dienen vóór de geplande datum gewijzigd te zijn. Uitstel van bekerwedstrijden naar een datum ná 19 september is niet mogelijk.

Lees verder >>
Aanvang trainingen lagere senioren !
Senioren - vrijdag 2 augustus 2019

Woensdagavond 7 augustus is het dan eindelijk weer zover, de trainingen voor de lagere senioren voor het seizoen 2019/2020 gaan van start ! Niet meer met je luie reet op het strand liggen, geen vet eten meer bij de BBQ, niet meer nachtenlang doorhalen in de plaatselijke horeca, er zal weer aan de conditie gewerkt moeten worden !. We verwachten woensdagavond dan ook weer iedereen op ons gezellige sportpark om hun beste beentje voor te zetten. En mocht er optimaal gepresteerd worden dan zal hier zeker na de training een beloning tegenover staan. Tot woensdagavond, wij zijn er klaar voor !, jullie ook .........?
Aanvang voorbereiding Selectie
Senioren - donderdag 1 augustus 2019

Aanstaande dinsdag 6 augustus start onze selectie met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Zij zullen zich weer in het zweet gaan werken om optimaal voorbereid aan het seizoen te kunnen beginnen. Via met name het Spijkenisse Toernooi ( 15 en 17 augustus bij SC Botlek ) en het Dolf Stolk Toernooi ( 24 augustus bij SCO'63 ) wordt er voldoende wedstrijdritme opgedaan alvorens op zaterdag 31 augustus met de aanvang van de bekercompetitie tegen SC Botlek aan het echte werk te beginnen.
Wij wensen onze jongens veel succes toe in deze voorbereiding en zien het komende seizoen met vertrouwen tegemoet.
Aanvang trainingen Jeugd
Jeugd - dinsdag 30 juli 2019

De jeugd zal maandag 26 augustus weer beginnen met de trainingen voor het nieuwe seizoen.
Onder "Informatie" en "Trainingstijden" staan de trainingsdagen en bijbehorende tijden vermeld. .
Hoewel deze trainingstijden vrijwel overeenkomen met het vorige seizoen raden we een ieder toch aan deze nog eens te bekijken.
Nog een kleine 3 weken en dan kunnen we gelukkig weer van start.
Bekerwedstrijden ZA1 bekend
Senioren - maandag 29 juli 2019

De KNVB heeft na gisteren de poule-indelingen vandaag ook de nummering voor de bekerpoules bekend gemaakt. De ploegen zullen op 31 augustus van start gaan het met het bekervoetbal en ook de twee weekenden daaropvolgend zijn gevuld met een bekerprogramma.
Er is voor SCO'63 ZA1 een gunstig programma uitgerold met om te beginnen een "uit"wedstrijd bij SC Botlek en hierna twee thuiswedstrijden tegen Herkingen'55 en Melissant. Zie voor het volledige programma de rubriek "Programma".
Bekerindeling ZA1 bekend
Senioren - zondag 28 juli 2019

De KNVB heeft de bekerindelingen voor de derde en vierde klasse bekend gemaakt.
SCO'63 ZA1 is ingedeeld in groep 7 en heeft als tegenstanders SC Botlek, Herkingen’55 en Melissant.
De nummering wordt komende week bekendgemaakt dus de onderlinge wedstrijden zullen binnenkort ook bekend zijn.
De speeldata zijn 31 augustus, 7 en 14 september.

7: Botlek, Herkingen’55, Melissant, SCO’63

Nieuw kunstgrasveld
Algemeen - vrijdag 26 juli 2019

In verband met de aanleg van ons nieuwe kunstgrasveld willen we de leden erop attenderen dat het ten strengste verboden is om op dit veld met voetbalschoenen met stalen noppen te voetballen. De stalen noppen beschadigen namelijk het kunstgras, zeker als er ook nog eens bramen op zitten.
Wellicht een mooi moment om de richtlijnen en regels voor het gebruik van een kunstgrasveld nog eens aan te halen.

Lees verder >>
Nachtwerk op SCO'63
Algemeen - maandag 22 juli 2019

Beste Leden

I.v.m de voorspelde hitte van de komende dagen is besloten dat de aanleg van het kustgrasveld in de nachtelijke uren plaats gaat vinden.
Dit houd in dat in de nacht van dinsdag op woensdag en de nacht van woensdag op donderdag van 20:00 uur tot 08:00 de veldverlichting zal branden, en er diversen werkzaamheden zullen plaatsvinden.

Het Bestuur
Voor u gelezen : Nafluiten - Hoppa
Voetbal - zaterdag 20 juli 2019
Voor u gelezen op VoetbalRotterdam in de rubriek Nafluiten :

Ik ben inmiddels ruim 55 jaar. En ik ben prima in vorm voor iemand die dagelijks alleen al zo’n 30 kilometer fietst en gemiddeld zo’n 25000 stappen per dag zet om z’n werk te doen. Het kon er in elk geval bij mij niet in dat een nozem van een jaar of 25 mij tijdens een wedstrijd klaarblijkelijk oprecht ‘ouwe lul’ noemde.

Vooropgesteld, ik hield hem een gele kaart voor vanwege een functionele overtreding op zijn tegenstander (shirtje trekken en een aanvaller onderuithalen). Het was zijn vierde overtreding en meneer zou ook voor andere collega’s de grens gepasseerd zijn.

Maar om me dan meteen maar een ‘ouwe lul’ te noemen?

Lees verder >>
Competitie-indeling ZA1 bekend
Senioren - maandag 15 juli 2019

De competitie-indeling voor het komende seizoen 2019/2020 is vandaag bekendgemaakt.
SCO '63 is het komende seizoen ingedeeld in afdeling 4H, die uit 13 teams bestaat.
Ten opzichte van het afgelopen seizoen in afdeling 4G zijn er 4 veranderingen te melden:
BZC/Zuiderpark is gepromoveerd naar de 3e klasse en ZBC'97, GSC/ODS en Transvalia zijn elders ingedeeld.
Hier komen met Abbenbroek, Excelsior R., Pernis en Piershil gelukkig wat meer locale verenigingen voor in de plaats.

4H: Abbenbroek, Excelsior R., GOZ, Goudswaardse Boys, NBSVV, Pernis, Piershil, SCO’63, Simonshaven, WCR, ZBVH, Zinkwegse Boys, Hekelingen.

Nieuwe regelgeving voor contracten amateurvoetbal
Algemeen - vrijdag 12 juli 2019

In het regeerakkoord heeft het nieuwe kabinet uitgesproken dat het de verschillen tussen arbeidsovereenkomsten voor bepaalde en onbepaalde tijd kleiner gaat maken. Dit houdt concreet in dat de zogenoemde ketenbepaling wordt verruimd van twee naar drie jaar. De tussenperiode van tijdelijk contract naar tijdelijk contract van zes maanden blijft in principe gehandhaafd. Daarmee gaat de huidige Wet Werk en Zekerheid op de schop en gaat deze verder als de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

De huidige regels van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) hebben ingrijpende gevolgen voor arbeidscontracten in het amateurvoetbal. Zo moeten clubs na twee jaar een vast contract geven aan werknemers en hebben werknemers vanaf twee jaar recht op transitievergoeding. Dit terwijl deze personen veelal hun werk bij de vereniging als bijbaan zien en een vast dienstverband niet gewenst is. Om hier onderuit te komen moeten werknemers zes maanden uit dienst. Iets dat in de praktijk voor onwenselijke situaties zorgt voor zowel werkgever als werknemer. Vóór de invoering van de Wet Werk en Zekerheid was die periode drie maanden en konden clubs de zomerstop gebruiken om die periode te overbruggen.

Lees verder >>

eerstvolgende bekerwedstrijd
zaterdag 31 augustus 2019
SC Botlek 1-SCO’63 ZA1
Sportpark de Brug
SPIJKENISSE
uitslagen en stand

woensdag 21 augustus 2019
SCO’63 ZO2 - WCR3-4
zaterdag 24 augustus 2019
Simonshaven - ZBVH 1-0
Antibarbari - ZBVH3-0
SCO'63 - Simonshaven 2-1
SCO’63 - Antibarbari0-4

25-8-2019Stijve Spieren Toernooi
26-8-2019Aanvang training jeugd
31-8-2019Aanvang bekercompetitie zaterdag seizoen 2019/2020
1-9-2019Aanvang bekercompetitie zondag seizoen 2019/2020
4-9-2019Aanvang trainen Welpen
6-9-2019Aanvang 7 tegen 7 competitie seizoen 2019/2020
13-9-2019Bingo
21-9-2019Aanvang competitie zaterdag seizoen 2019/2020
22-9-2019Aanvang competitie zondag seizoen 2019/2020
8-11-2019Bingo

Clubscheidrechters M/V
Kantinemederker M/V
Onderhoud medewerker/sters