Nieuws
Voor u gelezen : Nafluiten-Ongeschikt !
YouTube beelden waren ervan gemaakt, op de website geplaatst maar zijn vrij snel daarna ervan verwijderd. Begrijpelijk. Deze beelden kunnen dienen als bewijsmateriaal voor de verzekering van het slachtoffer. En voor het openbaar ministerie en de rechtbank om een aanklacht voor te bereiden en goed recht te kunnen spreken.

Dat gaat ook zeker gebeuren. De onverlaat bekommerde zich na de geslaagde poging tot het toebrengen van zwaar letsel ten opzichte van zijn opponent niet om zijn slachtoffer maar richtte zijn woede op de arbiter van dienst. Hij ramde een paar keer met de vuisten op diens hoofd, in diens nek en op diens borst en armen. En schopte hem toen deze op de grond was gevallen nog een paar maal tegen het hoofd en delen van de rest van diens lichaam.

Behalve een forse hersenschudding en diverse kneuzingen op het lijf had deze geweldsdaad voor de scheidsrechter ook tot gevolg dat hij zijn eenmanszaak vervolgens moest sluiten totdat hij weer hersteld zou zijn van de opgelopen verwondingen. Ik ken de goede man: vijftiger, getrouwd, nog één thuiswonend kind. Dat hij zijn werk niet kan doen gaat een groot probleem veroorzaken.

Beide hebben aangifte gedaan inmiddels van het toebrengen van zwaar letsel. Ook hebben beide de gevolgen van deze maffe actie van de inmiddels door zijn club geschorste en voor royement voorgedragen voetballer alvast doorgespeeld aan een letselschadeadvocaat. Terecht. Barbertje moet hangen. Ik denk dat ook zijn werkgever, een Voortgezet Onderwijs school, maar eens moet kijken of deze man ooit nog voor de klas mag gaan staan. Ik wil mijn kleinkinderen niet bij hem in de klas.

Je vraagt je soms af wat sommige voetballers bezielt? Kom je een wedstrijdje voetballen om iemand het ziekenhuis in te trappen? Dan ben je compleet ongeschikt. Deze spelers horen ergens anders thuis. In een gekkenhuis. Na een tijdje opgesloten te hebben gezeten in een isoleercel.

Ik ga niet akkoord met het zogenaamde feit, dat wat er op het voetbalveld plaatsvindt een afspiegeling is van wat er in de maatschappij gebeurt. Hier moeten we met zijn allen wat aan doen. Nu.

====================================================================================================

Door Egbert Egberts - 19 april 2019

Egbert Egberts floot bijna veertig jaar wekelijks wedstrijden in het amateurvoetbal. Nu loopt hij langs de velden, snuift sfeer. En af en toe, als het zo uitkomt, leidt hij nog wat matches voor Scheidsrechters op Maat. De leidsman schrijft over zijn persoonlijke ervaringen in het verleden, mooie personen en actuele gebeurtenissen in dat door ons zo geliefde amateurvoetbal. Vragen en/of opmerkingen? Mail naar info@voetbalrotterdam.nl.
Voetbal - vrijdag 19 april 2019