Nieuws
Nacompetite SCO'63 ZA1
Zoals beloofd nog wat nadere uitleg over de regeling van de periodetitels.

Volgens het handboek competitiezaken KNVB wordt de competitie voor klassen bestaande uit een oneven aantal teams (elf, dertien of vijftien) verdeeld in twee perioden. Daar de 4e klasse G waar ons ZA1-elftal in uitkomt bestaat uit 13 teams houdt dit in :
- Een eerste periode van twaalf wedstrijden (wedstrijddagen 1 tot en met 13).
- Een tweede periode van twaalf wedstrijden (wedstrijddagen 14 tot en met 26).

Andere van belang zijnde punten uit deze regeling zijn :

1. Voor deze klassen die bestaan uit een oneven aantal teams met twee perioden en drie periodekampioenen geldt:
a. Als de periodekampioen van de eerste periode ook in de tweede periode bovenaan eindigt, dan wordt de nummer twee van de tweede periode aangemerkt als vervangende periodekampioen.
b. Het team dat in de eindrangschikking van de competitie in een klasse met een oneven aantal teams de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is, wordt in deze regeling als periodekampioen van de derde periode aangemerkt.
c. Als hiervoor op grond van het aantal punten in de eindrangschikking meerdere teams in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de oorspronkelijke competitie beslissend. Als ook het doelsaldo gelijk is, dan is het aantal doelpunten vóór beslissend. Als ook dit gelijk is, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie

2. Als de klassenkampioen of de promovendus tevens periodekampioen is, dan wordt het team dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is als vervangende periodekampioen van de klassenkampioen aangewezen.

In de 4e klasse G is BZC/Zuiderpark kampioen geworden, pakte zij tevens de 1e periodetitel, eindigde ZBC'97 op de tweede plaats en pakte zij tevens de 2e periodetitel.
Op basis van bovenstaande resultaten wordt op basis van punt 1b degene die op de 3e plaats eindigt de 3e periodekampioen. Aangezien SCO'63 op deze plaats in de reguliere competitie eindigde pakken zij deze laatste periodetitel.
Tevens wordt op basis hiervan en op basis van punt 2 de ploeg die op de 4e plaats eindigde, in dit geval ZBVH, de vervangende periodekampioen n plaats van BZC.

Het complete schema voor de nacompetitie van de klassen 3D/4G/4H wordt nu als volgt :

Eerste Ronde (1 juni)

ZBC’97 – Rockanje
Botlek – SCO’63
WFB – ZBVH
Pernis – DVV’09

Tweede Ronde (8 juni)

Winnaar 1 – Winnaar 2
Winnaar 3 – Winnaar 4

Finale (15 juni, Neutraal Terrein)

Winnaar A – Winnaar B.

Senioren - dinsdag 28 mei 2019