Nieuws
Voor u gelezen : Nafluiten - Hoppa
Ik mag me prijzen met regelmaat contact te hebben met arbiters die ouder zijn dan ik. Soms door een wedstrijd van hen te zien. Of door met hen op voetbalevenementen samen te fluiten en elkaar te spreken. Of door met hen te appen, facebooken of instagrammen. Ook de traditionele telefoongesprekken komen nog voor. De Rob Wassinks, Jan Jungs, Jaap van Drunens, Roelof Luinges, Ron Karremansen, Jan de Vossen, Rob Brekelmans en Marcel van Ekelenburgs. Allemaal (iets) ouder dan ik. Allemaal nog steeds actief, op hoog niveau of bij gelegenheid tot elke prestatie in staat. Ik kan me niet voorstellen dat zij zich zomaar ‘ouwe lul’ laten noemen zonder dat daar iets op spelregeltechnisch gebied tegenover wordt gesteld.

Spelers zoals de betreffende midden twintiger moeten zich kapot schamen om scheidsrechters (of hun assistenten) op basis van hun (vermeende) leeftijd een veeg uit de pan te geven. Zij moeten dankbaar zijn dat mensen hun vrije tijd in dienst willen stellen van de voetbalsport. En dus ook van voetballers, trainers, begeleiders, enzovoorts.

Niets geeft hen het recht een fluitist te beschimpen. Op welke wijze dan ook. En zeker niet door hen met woorden als ‘ouwe lul’ te kijk te zetten.

Gelukkig geeft het spelregelboek duidelijk aan wat de enige passende straf daarvoor is. En omdat dat ook voor eventuele situaties in de toekomst ook geldt schrijf ik meteen maar op dat niemand mij in een eventueel nogmaals voorkomend geval weer zo hoeft te noemen. Je vliegt eruit. Ik garandeer het je. Hoppa.
Voetbal - zaterdag 20 juli 2019