Nieuws
Voor u gelezen : Özkan Dabak kijkt van wedstrijd naar wedstrijd
Oversteek

Özkan Dabak begon na zijn voetbalcarrière bij FC Vlotbrug in het seizoen 2009/'10 zijn trainerscarrière bij de club uit Hellevoetsluis-Oost. De debuterende hoofdtrainer trof het niet, want hij kon zijn ploeg na de leegloop niet in de derde klasse houden. Een seizoen later probeerde Dabak het verloren terrein bij de opbloeiende club tevergeefs in de promotiecompetitie te herwinnen. Na drie jaar stak Özkan Dabak het Haringvliet over om in het voetbaljaar 2012/'13 zijn geluk te beproeven bij SNS in Stad aan het Haringvliet. En met succes, want hij promoveerde met SNS via de nacompetitie naar de derde klasse. 'Een jaar later degradeerden we via de nacompetitie en in het seizoen 2013/'14 hebben we de promotie naar de derde klasse via de nacompetitie net niet gehaald. Ik heb daarna drie mooie jaren gehad bij Melissant, maar door een teveel aan blessures hebben we met een te kleine selectie geen prijsjes kunnen pakken.'

Visie

Özkan Dabak nam vervolgens een jaar rust, kon intussen om zich heen kijken en vond in SCO '63 een nieuwe uitdaging. 'SCO '63 leek me een leuke uitdaging', gaat de opvolger van Peter Hoek verder. 'Na een goed gesprek met het bestuur bleken we dezelfde visie te hebben, op dezelfde lijn te zitten. Ik ken de club vanuit de competitie, de clubcultuur en hoe het er reilt en zeilt. De doelstelling is niet zozeer een klassering uitspreken, maar het groepsgevoel weer terug brengen om er een team van te maken. Er zijn een aantal spelers vertrokken en er zijn dertien nieuwe spelers bijgekomen. Het is alleen jammer dat we geen A-jeugd hebben. Met al die nieuwelingen zullen we er een goede structuur in moeten brengen. Het was met al die nieuwelingen in de voorbereiding vooral elkaar leren kennen en wennen aan elkaar. De oefenperiode was met twee nipte nederlagen in het Spijkenisse Toernooi en de Dolf Stolk-Cup goed. De leermomenten hebben we meegenomen naar de bekerwedstrijden.' SCO '63 vertolkte in de poulewedstrijden een hoofdrol met overwinningen tegen SC Botlek (0-3), Herkingen '55 (4-1) en Melissant (2-0). 'We zijn de competitie dan ook met vertrouwen in gegaan en hebben de eerste drie punten te pakken. We hebben een kwalitatief goede groep spelers waar ik alle vertrouwen in heb. We spelen op een splinternieuw kunstgrasveld en de werkomstandigheden met al die vrijwilligers zijn prima. Nogmaals, we willen eerst de organisatie neerzetten, kijken van wedstrijd naar wedstrijd en proberen vandaar uit zo hoog mogelijk te eindigen', aldus Özkan Dabak. De doelpunten tegen WCR werden gemaakt door Wesley Sturrus (2 keer), Charlo Hassell, Satish Bhugwansing, Julian Stolk en Fabrizio Fortes Varela. SCO '63 speelt zaterdag de uitbeurt tegen Piershil.

SCO '63: Rick Groenendijk; Earl Starke, Patrick Montero, Stefan Berkman, Desmond van Dorp (60. Kenny Starke); Fabrizio Fortes Varela, Julian Stolk, Tom Klaassen (46. Cerezo Patiapon), Satish Bhugwansing; Wesley Sturrus, Charlo Hassell.

Door Dan Rolandus - 23 september 2019
Senioren - woensdag 25 september 2019