Nieuws
Column Jan Schoonen VoetbalRotterdam.nl : Shoaib Sirat (SCO’63)
Een van die oefeningen was het afwerken op doel van buiten de zestien. De groep was in tweeën verdeeld en die twee groepjes streden om het hardst om de keepers te passeren. Voor elke score kregen ze een punt en na een tijdje moest de verliezende partij opdrukoefeningen doen, tot groot jolijt van de winnende ploeg. Toen de arme drommels hun opdrukoefeningen aan het doen waren, ging Swipe kijken of daarmee niet gesmokkeld werd. Sommige jongens drukte hij kraaiend van plezier op de rug, zodat ze dieper moesten buigen. Grote lol had Swipe daarmee en toen er weer zo’n spelvorm op het programma stond, zorgde hij er natuurlijk wel voor dat hij niet bij de verliezende partij kwam, want dan zou hij onherroepelijk teruggepakt worden. Zo’n stemming zat er dus in bij de trainingen van de SCO’ers en dat ging heel de avond zo door.

Op eigen verzoek zijn de spelers bij SCO’63 al een paar weken aan het trainen, op dinsdag- en donderdagavond en ook op zaterdagmiddag. Op zaterdag zijn Alex Gerrits en Cor Waalboer er meestal wel, maar door de week doen de spelers het voorlopig dus zelf. Als je afgaat op het plezier waarmee ze dat doen, op de inzet en de beleving, dan moet het met de onderlinge samenhang wel snor zitten. Dat kan ook niet anders, want veel spelers kennen elkaar. Earl Starke en zijn broertje Kenny, zijn daarbij leidend geweest, want ze hebben veel van hun vrienden en bekenden zo ver gekregen dat ze ook een balletje gaan trappen bij hun cluppie. Aanvulling vanuit de jeugd is er bij SCO’63 nog niet, want tussen de 15 en 19 jaar hebben ze daar nog geen jeugdelftallen. De club is vooralsnog dus aangewezen op spelers van buiten, voetballers die gekomen zijn omdat hun vrienden al bij SCO’63 speelden.

Swipe is er zo eentje. Die voetbalde bij Meeuwenplaat toen Earl Starke daar een paar jaar geleden neerstreek. Het was in de periode dat Martin Klomp er nog trainer was en onder hem had Earl nog bij SCO’63 gespeeld. De klik met Swipe bij Meeuwenplaat was er meteen, binnen en buiten het veld. Toen Earl terugkeerde naar SCO’63 hebben ze altijd contact gehouden en dit seizoen ging Swipe ook voetballen bij de vierdeklasser uit Spijkenisse. In de wedstrijden voor de coronastop hebben ze kunnen zien dat Swipe voetballend aardig wat in zijn mars heeft. Hij is een tweebenige creatieve, aanvallend denkende middenvelder die altijd een voetballende oplossing zoekt. Ze gaan nog veel plezier beleven aan hem als er komend seizoen weer gevoetbald mag worden. En dan zullen er, gezien de onderlinge sfeer donderdagavond op de training, genoeg jongens zijn die zich in het zweet willen werken zodat Swipe op het veld zijn oplossingen kan verzinnen. Ik weet nu al dat ik dan een keertje ga kijken.
Senioren - woensdag 5 mei 2021