Nieuws
Verplaatsen van wedstrijden in datum en/of tijd
CATEGORIE A

Wedstrijden in de categorie A mogen verplaatst worden indien beide partijen hiermee akkoord gaan. De wedstrijd moet uiterlijk twee weken na de oorspronkelijke datum gespeeld worden. Alle nog te spelen wedstrijden zijn uiterlijk 1 mei gespeeld. Hierna is verplaatsen naar een latere datum niet meer mogelijk.

Let op: Voor het verplaatsen van wedstrijden van standaardteams geldt een andere regeling. Het verzoek tot verplaatsen van een wedstrijd naar een latere datum dan de oorspronkelijk vastgestelde datum voor standaardteams kan toegestaan zijn onder de volgende voorwaarden:

Beide verenigingen dienen akkoord te gaan en dit te melden bij de KNVB. Verenigingen kunnen dit zelf regelen via een hiervoor beschikbaar gestelde functionaliteit binnen Sportlink Club. Bekijk de handleiding van Sportlink voor meer informatie;
De wedstrijd moet uiterlijk gespeeld zijn vóór de eerstkomende speelronde;
De wedstrijdwijziging moet uiterlijk 3 dagen voor aanvang van de wedstrijd bij de KNVB zijn doorgegeven; en.
Na 1 mei is verplaatsen naar een latere datum niet meer mogelijk.
Indien voldaan is aan bovenstaande voorwaarden dan heeft de medewerker wedstrijdzaken nog altijd het recht om het verzoek, bijvoorbeeld vanwege een eerlijk competitieverloop af te wijzen. Denk hierbij aan, het eventueel kunnen behalen van een periodetitel of de mogelijkheid om een wedstrijd van een inhaalprogramma af te halen ten behoeve van een volledig programma.

CATEGORIE B

Categorie B, m.u.v. het fasevoetbal

Competitiewedstrijden die vastgesteld staan in de periode van 21 september t/m 31 december 2023 mogen in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten uiterlijk 31 januari 2024 gespeeld zijn. Wedstrijden die vastgesteld staan in de periode van 1 januari t/m 1 juni mogen in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten gespeeld zijn vóór 22 juni 2024. De onderlinge afspraak moet zijn gemaakt vóór de oorspronkelijke speeldagdatum.

Categorie B fasevoetbal

Wedstrijden van de jeugdcompetities mogen in onderling overleg verplaatst worden. Hiervoor geldt per categorie wel een uiterste speeldatum welke loopt tot en met het eerstvolgende speelweekend na de slotronde van de fase. Aangezien dit per district kan afwijken, adviseren wij hiervoor de speeldagenkalenders te raadplegen. Ook voor de meidencompetities wijkt dit af, kijk voor de uiterste speeldatum voor deze competities op verplaatsen van wedstrijden MO13 t/m MO20 | KNVB.

Verenigingen kunnen dit zelf regelen via een hiervoor beschikbaar gestelde functionaliteit binnen Sportlink Club. Bekijk de handleiding van Sportlink voor meer informatie.

Digitaal verplaatsen van wedstrijden

Het is mogelijk om wedstrijden digitaal te verplaatsen.Ook is het mogelijk om wedstrijden te verplaatsen naar zogenaamde inhaalweekenden.
Wedstrijden kunnen worden aangepast zodra ze definitief door de KNVB zijn vastgesteld. Dat is ongeveer drie weken voorafgaand aan de wedstrijddag. De in Sportlink Club roze gekleurde wedstrijden kunnen dus niet worden aangepast.
De KNVB streeft er naar om de wedstrijden zo snel mogelijk vrij te geven.
Voetbal - vrijdag 1 september 2023