Nieuws
’s Gravendeel ook langs SCO’63
Niet lang hierna een kansje voor ’s-Gravendeel. Wederom was die voor Zoey Hoogwerf, nadat hij door Dustin Zomerhuis in stelling werd gebracht op rand zestien maar had Rick Groenendijk weinig problemen met de inzet van Hoogwerf. Het was aan ’s-Gravendeel doelman Jurre de Ronde te danken dat ’s-Gravendeel voor rust niet tegen een grotere achterstand moest aankijken. Hij kwam namelijk als winnaar uit de bus toen hij de bal voor de voeten wegplukte van Maher Ahmed die alleen op hem afstormde. Met dit gegeven zochten beide ploegen de kleedkamer op met de 0-1 stand op het scorebord.

Waarschijnlijk was trainer Willemstijn niet tevreden over het vertoonde spel van de eerste helft. Want hij paste zelfs vier wissels toe. En het liep zichtbaar wat beter. De Spijkenisser ploeg moest zeker wennen aan de rappe ingevallen Ryan Aarnoudse. Zeker bij de gelijkmaker toen er tien minuten in deel twee gespeeld waren. Zoey Hoogwerf speelde Ryan Aarnoudse aan, en gebruikmakend van zijn versnelling, snelde hij zich langs zijn tegenstander en bracht de bal voor het doel. Levi Vugts maakte een goede loopbeweging naar de eerste paal en bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte, 1-1.

’s-Gravendeel raakte na dit doelpunt iets beter in het spel, maar het moest wel goed blijven opletten dat de rappe SCO’63 aanvallers niet gevaarlijk konden worden. In de meeste gevallen waren de ’s-Gravendeel verdedigers nu wel alert. Weer was het Zoey Hoogwerf die gebruik maakte van de snelheid van Ryan Aarnoudse, die door hem diep gestuurd werd richting doelman Groenendijk. De doelman kon knap redding brengen na de harde uithaal van Aarnoudse. Met nog twaalf minuten op de klok, kwam ’s-Gravendeel enigszins terecht op 2-1. Na goed doorzetten van Luke Remijn kon hij Perrie Huisman in staat stellen om de bal voor te geven. Wederom was het de sterke spits Levi Vugts die vakkundig kon afronden.

De teleurstelling sloop een beetje binnen bij SCO’63 en het leek of ze zich neer wilden leggen bij hun vierde verliespartij dit seizoen. In blessuretijd stelde ’s-Gravendeel de zege op zeker door op 3-1 te komen. Met een splijtende pass bereikte Bryan Bos aan de rechterflank Ryan Aarnoudse, die de bal weer knap voorgaf. Nu was het Perrie Huisman die het doel trof. Niet lang hierna floot de correct en onopvallend leidende arbiter Sulaiman, die overigens de kaarten op zak hield, voor de laatste maal waarna ’s-Gravendeel weer met winst van het veld stapte.

Komende dinsdagavond speelt ’s-Gravendeel vriendschappelijk thuis tegen Smitshoek 2. Aanvang 20.00 uur. Volgend weekend is het een beker/inhaal programma en is ’s-Gravendeel vrij. De eerste competitiewedstrijd is uit tegen OHVV op 28 oktober. Aanvang is 14.30 uur.

’s-Gravendeel: Jurre de Ronde, Leon de Jong, Lorenzo v/d Heijden, Daan van Son, Milan Verbaas (46ste Maurits Kuiper)(76ste Bryan Bos), Luke Remijn, Koen Colijn (46ste Job v/d Vorm), Zoey Hoogwerf, Dejan Bislimi (46ste Rayan Aarnoudse, Levi Vugts, Dustin Zomerhuis (46ste Perrie Huisman)

SCO’63: Rick Groenendijk, Kennie Starke (Timo van Oossanen), Stephan Berkman, Noah Bekkers, Reiny Dias Goncalves (Meher HakobDzjanjan), Maher Ahmed (Arin Rahil), Eder Lopes, John Ackon, Justin Lenny Holwijn (Rick Korpel), Satish Bhugwansingh, Earl Starke
Senioren - zondag 15 oktober 2023