Wedstrijdverslag SCO'63 JO11-3
6-4-2019 SCO'63 JO11-3 - Zuidland JO11-1
SCO’63 JO11-3 - Zuidland JO11-1: 5-1 (3-0)

Als de nummer 1 van de JO11 competitie 2019 moesten we vandaag tegen de nummer 8 ook wel Zuidland genaamd. Waren we deze jongens al niet eens eerder tegen gekomen, maar dan halverwege Spijkenisse en Zuidland. Laten we zeggen als broekjes van de JO11 in een toernooi bij Simonshaven. Even uit het hoofd wonnen we toen van dit team. Wat zou het vandaag worden, want als ik zou weten dat ik van team had verloren, wilde ik dit vandaag even rechtzetten.
Nou de jongens van Zuidland begonnen goed. Als opwarm oefening werd er een onderlinge competitie gestart om zo snel mogelijk over 25 meter te rennen met de bal aan de voet. Na de oefening kregen alle jongens een positieve opmerking en ze moesten letten op hun ademhaling anders zou je buikpijn kunnen krijgen. Nou volgens mij viel dat wel mee, maar zouden ze buikpijn overhouden van deze wedstrijd, dat moesten nog gaan bekijken.
De lijnen waren weer uitgezet, de doelen waren op hun plaats gezet en onze jongens, enne meid, daar moesten we nog heel even op wachten. Deze traden vandaag weer een in het geel op en na het luidkeels uitroepen van de yell namen ze hun positie in.
Voor de eerste helft stonden als wissel; Nissah, Quilliyandro en Ardil.
Om negen minuten over tien, klonk daar het fluitsignaal en kon er afgetrapt worden. SCO begon voortvarend en er werd al vrij snel overgegaan tot de aanval. In de 2 minuut was er al een corner voor SCO maar deze had weinig resultaat. Hierna was het in minuut 4 de beurt aan Zuidland om het ook te proberen vanuit een corner. Ook deze had, gelukkig voor ons, weinig resultaat. Maar daarna opende SCO een mooie counter aanval en het was in de 5 minuut de kans voor Cordell, helaas hard tegen de paal. Wat een kans! Zo veel ruimte naast een paal, nee hoor de paal moest geraakt worden!
Maar het team liet zich niet gek maken en door heel mooi overspel, kwam Cordell nu in de 6 minuut wel tot scoren. 1-0 konden we noteren en iedereen haalde toch wel opgelucht adem, de kop was eraf. Nu kwamen ze langzaam los. Ze gingen heel goed overspelen. De opbouw kwam van Imraam, deze speelde heel rustig de bal langs de lijn en bracht hem dan voor het doel. Er werd nog heel even heen en weer gespeeld en in de 9 minuut was het wederom Cordell die het schot op het doel plaatste, bam 2-0. Ja als dit door zou blijven gaan zou ik als tegenpartij daar pijn toch van in mijn buik kunnen krijgen.
In de 11 minuut was het weer Imraam die de aanval op ging bouwen en wederom door mooi overspel van SCO was het bijna weer een doelpunt. Wat kwam Zuidland daar goed weg. De bal werd door de keeper van Zuidland van de lijn afgehaald.
Het is niet zo dat Zuidland niets deed, maar wij speelden duidelijk veel beter over en we wisten elkaar te vinden. Zuidland kreeg een kans in de vorm van een corner, maar verzilverde deze niet. Tot er in de 14 minuut een schot op het doel werd gegeven. Maar daar zat te weinig kracht achter om echt een bedreiging te zijn en Henk ving deze recht in de handen, een makkie.
Kennelijk werd het Slandse team een klein beetje te veel en gingen ze streekjes uit halen. Hierop volgde een overtreding en Anthony had het gevoel dat hij onterecht een bal ontnomen werd en maakte een opmerking. Hierop besloot de scheidsrechter dat Anthony gewisseld moest worden. Ook begonnen ze een beetje te duwen, zeg maar met twee handen proberen Yulian buiten het veld te duwen. Hierop kreeg Zuidland wederom het voordeel?! Toen moest Jan hierop reageren en dat vond de scheidrechter ook niet goed.
In de 16 minuut en op de rand van de eerste time out kreeg Remy nog een kans om de bal voor het doel te krijgen maar helaas. Hopen dat ze na deze time out van de eerste helft het spel weten vast te houden. Want dan kan Zuidland zijn borst nat gaan maken.
Wissels stonden nu: Yulian, Anthony en Remy
Na de spel hervatting werd er in de 17 minuut een aanval gemaakt op het doel van Zuidland. Maar door zeer rommelig overspel en op een kluitje spelen kwamen ze niet aan scoren toe. Hier had echt meer in gezeten. En door dit rommelige spel, kwamen er meer kansen voor Zuidland en dit gebeurde dan ook in de 20 minuut met een schot op het doel van SCO. Gelukkig stond Henk zijn mannetje en tikte de bal naast het doel. Gelukkig was de corner die hierop volgde geen invloed op de score.
In minuut 22 was het weer een aanval die bij Imraam werd gestart en door toch weer mooi overspel was het weer Cordell, wat een Hattrick 3-0!!!
Na dit doelpunt werd tot het rust signaal heel veel kansen gecreëerd maar door slordig overspel te dicht op elkaar spelen resulteerde dit slechts in 1 doelpunt. Zo jammer want de eerste helft werd er goed van de ruimte gebruik gemaakt en wisten we elkaar te vinden.
Eerst maar naar de rust en dan kijken of we nog een keer tot scoren kunnen komen.
De wissels waren; Imraam, Sem en Quilliyandro.
Om 10:58 werd het fluitsignaal gegeven voor de start van de tweede helft. Er was bij de schrijver van dit verhaal enige verwarring. Eerst waren er steeds 3 wissels nu zag hij er maar 2. Er was een vogel gevlogen (het gele tenue). Daar kwam Quilliyandro aangevlogen, moest nog een sanitaire stop (af)maken. We waren weer compleet!
Eens kijken of wat er in de rust is gezegd ook om kunnen zetten in goed overspel. Maar het was Zuidland die steeds meer grip op SCO begon te krijgen, omdat wij geen gebruik maakten van de ruimte en ons mee lieten slepen in het spel van Zuidland. Ja en dan moet je er niet van opkijken dat er een aanval komt die gelukkig door Henk werd gestopt.
Zuidland werd zelfs een paar keer flink gevaarlijk en dan mogen we van geluk spreken dat je de bal langs het doel ziet rollen en Zuidland geen kans ziet om deze kansen om te zetten. De Slandse jongens gingen steeds meer in zichzelf geloven en dat werd steeds moeilijker voor ons team.
Dit mede doordat onze tegenstander begon te duwen en in de 38 minuut was het Roan die zelfs zijn schoen hierdoor even kwijt raakte, ondanks dat hij al tot 3 keer toe zijn tegenspeler van de bal af wist te houden door zijn lichaam goed te gebruiken. Balen voor hem, maar Sem moest het hierdoor overnemen. Maar ja wat doe je tegen iemand die ongeveer de helft zwaarder is als jou?
In de 42 minuut werd de pijl van SCO ingezet, Quiliandro. De volgende keer moet hij wel een Cape dragen i.p.v. dit gele tenue-tje. Die is soms zo snel dat niemand hem kan volgen en ook deze keer wist hij weg te rennen bij de spelers van Zuidland en kon door zijn snelheid nog net Anthony zien en vinden. Deze schoot op zijn beurt de 4-0 in het doel.
Daarna was er nog een kans voor Remy in de 43 minuut, maar deze was door het gele shirtje helemaal in de war en was aan het vogelen met zijn linker, rechter, nee toch maar linker voet waardoor hij naast het doel schoot.
Doordat wij langzaam de tegenstander steeds meer kansen gaven kwam het er dan toch een keer van. In de 44 minuut was het Zuidland die wist te scoren en ondanks dat Henk goed stond te keepen, werd hij toch gepasseerd en 4-1 was een feit. Hierna was het in de 45 minuut weer een time out.
Na de time out stonden wissel; Imraam, Anthony en Ardil
Na 5 minuten spelen in de laatste helft van de 2de helft was het Quilliyandro die er als een raket vandoor ging. Hij was al een paar maal voor het doel geweest, maar kon het steeds niet afmaken. Hij is soms zo snel dat zijn schaduw moeite heeft om hem bij de houden. Hierdoor wil hij nog wel eens vast lopen in de verdediging van de tegenstander. Maar nu niet!
Hij liep zich helemaal vrij en kwam alleen tegenover de keeper van Zuidland te staan en daar was zijn doelpunt 5-1 was het geworden. Hierna was het wederom Zuidland die gevaarlijk door kwam maar gelukkig werkte Henk deze goed weg.
Daarna was er in de 57 minuut nog 1 kans voor Cordell, maar hij schoot voor de tweede maal deze wedstrijd hard op de paal.
Hierna werd het fluit signaal gegeven dat de wedstrijd afgelopen was. De 3 punten blijven op de Plaatweg en we blijven nummer 1 in de competitie. Wat zijn we toch lekker onderweg om competitie kampioen te worden.

Geschreven door Marcel Knegt

Scores tot op heden in JO11;
02-02-2019 SCO’63 JO11-3 / Nieuwehoorn JO11-4 : 7- 0
09-02-2019 v.v. Hekelingen JO11-5 / SCO’63 JO11-3 : 2- 7
16-02-2019 OHVV JO11-1 / SCO’63 JO11-3 : 2 - 10
09-03-2019 SHO JO11-6G / SCO’63 JO11-3 : 0 - 12
16-03-2019 SCO’63 JO11-3 / Meeuwenplaat JO11-3 : 2 - 2
23-03-2019 OVV JO11-2G / SCO’63 JO11-3 : 3 - 4
06-04-2019 SCO’63 JO11-3 / Zuidland JO11-1 : 5 - 1