Wedstrijdverslag SCO'63 jo11-3
14-4-2019 vv Hellevoetsluis JO11-3 - SCO'63 JO11-3
Vv Hellevoetsluis JO11-3 -SCO63 JO11-3 4-3 (2-1)

Nog 4 wedstrijdstrijden te gaan en vandaag staat Hellevoetsluis JO11-3 op het programma. Waren we daar vorig jaar als JO10-1 niet met één mooie KNVB beker aangekomen en gingen we met twee bekers naar huis. Wat hadden van dit toernooi nog zo’n goed gevoel aan overgehouden. Op de val reep nog een toernooi winnen en daarmee een succesvol jaar af mooi afsluiten, lekker hoor.
Maar wat zou het vandaag worden. We zijn nu JO11 een jaartje erbij. Maar we moesten vandaag wel Roan en Ferry missen. Maar goed soms moet je ook met een man minder kunnen spelen, dus aan de slag.
Na een beetje opwarmen moesten onze mannen Henk los maken. Nou dat was een spektakel, alle technieken die Henk elke zondag bij Hans Suiker erin geperst krijgt, zag ik als vader en schrijver van dit verhaal niet echt terug komen. Achteraf bleek dat hij nog last van zijn knie had, waar hij die week tot twee maal toe op gevallen was.
Bij het veld aangekomen schrikken we toch wel een beetje wat een knollentuin, wat zeg ik mijn moestuin ligt er beter bij. Doet me denken aan een kleuter liedje; “Groen, groen, groen knollen knollenland”. Tjonge wat is dit een slecht, hard en droog veld met veel aarde en zandhopen er tussen. Dat kan dus wat worden.
Wissels stonden Nissah en Quilliyandro
Het kan aan mij gelegen hebben, maar ik heb dit maal de yell niet gehoord?! Om 11:35 klinkt het fluitsignaal en SCO trapt af en gaat gelijk in de aanval. Ik snel nog mijn timer starten, want ik moest vandaag ook nog mijn time keeper missen. Maar we beginnen lekker en gelijk in de aanval, maar die wordt snel gekeerd. En het is Hellevoet die in de 3e minuut de aanval op ons opent en voert de druk op. Dat is even wennen, maar we weten ons daar nog steeds met goed verdedigend voetbal eruit te redden. De aanvallers stuiten op Imraam en Ardil werkt daarna de bal behendig weg.
Daar krijgt Anthony in de 6e minuut een klein kansje en we beginnen nu weer lekker over te spelen. Hierdoor krijgt Anthony in diezelfde minuut nog een kans, maar jammer genoeg gaat deze naast. Je merkt dat Hellevoet in de eerste helft op een counter hoopt, want er blijft continue een mannetje achter. Maar Yulian blijft goed bij dit mannetje om hem te dekken.
Dit mannetje krijgt dan ook in de 9e minuut een kans en geeft een schot op het doel. Henk was nu iets beter in vorm dan tijdens de opwarmronde en tikt met zijn handen de bal behendig naast. De corner die hieruit voort komt wordt over geschoten en daar komt SCO goed mee weg.
Hierna was het weer de beurt aan Imraam om de bal bij Anthony voor te leggen, maar die schiet over het doel. Hierna dwingt Hellevoet in de 12e minuut meer kansen bij SCO voor het doel af. Maar in een counter die hierop volgt gaat onze Imraam er vandoor en krijgt de kans om een doelpunt te maken. Jammer genoeg eindigt deze bal in het zijnet.
We zitten nu inmiddels al in de 14e minuut en beide teams besluiten aan de kant van Hellevoet hoog houdertje te gaan spelen en in de 15e minuut is het Imraam die de bal in het doel van Hellevoet plaatst 0-1.
We spelen door tot aan de 17e minuut en SCO raakt het spoor een beetje bijster. Gelukkig komt er een time out.
Wissels zijn: Imraam en Remy
We beginnen weer net als in het begin van de eerste helft met een aanval van SCO en er komt een schot van Ardil, maar deze raakt de bal niet goed en is dan ook veel te zacht. Er volgt een periode dat aan beide kanten kleine kansen worden gecreëerd, tot Hellevoet in de 20e minuut vol op Henk af komt rennen. Henk komt prima zijn doel uit en schiet de bal weg. In de 23e minuut tuimelen Quilliyandro en een speler van Hellevoet over elkaar heen. De bal wordt opgeworpen, maar wordt door ons team niet goed begrepen, waardoor een speelster de bal ver naar voren schiet. Ondanks dit voorval spelen we wel beter naar elkaar over en Quilliyandro gaat hierop weer als een raket vandoor en kennelijk raakt hierdoor, de in 23e minuut genoemde speler van Hellevoet zo geïrriteerd dat de scheidsrechter ingrijpt en hem aanspreekt op zijn gedrag.
In de 28e minuut raakt een speelster van Hellevoet heel even geblesseerd, maar kan toch gelukkig doorspelen. Er wordt door SCO naar elkaar geroepen en aanwijzingen gegeven en hierdoor wordt het spel beter en aantrekkelijker. Dit resulteert in de 29e minuut een schot van SCO op het doel van Hellevoet, maar deze gaat net naast. In de 30e minuut is het Hellevoet die voor het doel van SCO komt en schiet hard op de binnenkant paal en ketst voor het doel langs af. We komen hier heel goed weg! Hierop gaat Quilliyandro er weer vandoor en schiet ook net naast. We spelen aan het slot van de eerste helft duidelijk beter.
Maar dan toch in de 31e minuut wordt Henk toch nog verrast door een schot vanaf de middenlijn en gaat boven hem langs en zo het doel in. En 1-1 staat op het scorebord. Een hier blijft het niet bij wat we blijven maar doorspelen, kennelijk blessuretijd?! En in de 33e minuut gaan beide teams voor het doel van SCO hoog houdertje spelen, bloedlink natuurlijk. Ondanks geroep van Jan aan de zijkant om de bal vooral laag te houden scoort Hellevoet de 2-1, wat een domper en daar gaat het publiek van Hellevoet helemaal uit zijn dak.
Pas in de 35e minuut wordt het signaal gegeven dat we lange trip naar de kleedkamer kunnen beginnen.
Wissels aan de start van de tweede helft staan: Anthony en Julian
12:28 wordt het startsignaal gegeven voorde tweede helft en het is direct Hellevoet die in 38e minuut weer een bal over Henk heen schiet en het is nu toch echt 3-1. En eerlijk gezegd, het lijkt wel of sommige spelers van SCO niet eens meer weten wat ze met een bal moeten doen. Wat is gebeurd in de rust.
Dan gebeurd er iets tussen Remy en de al eerder genoemde speelster van Hellevoet. Hierop valt de speelster ter aarde, waarop de moeder van deze speelster vanaf de zijlijn roept; “of dat dit normaal is want het is maar een meisje”. Mijn bescheiden mening viel het allemaal wel mee en laten we wel wezen, we zitten niet op punniken. Maar de scheidsrechter is onverbiddelijk en stuurt Remy met een time-out het veld af. Jan geeft aan dat Anthony erin moet.
Maar wat blijkt, en dit is dus heel verwarrend, ook Anthony mag er van de scheidsrechter er niet in. Hierop vraagt jan voor hoe lang. Het antwoordt was; “10 minuten”. Hierop reageert Jan verbaast, waar hij dit vandaan haalt. SCO moet dus met een man minder spelen. Deze regel staat niet in de KNVB regels. Pas vanaf JO13 staat dat er als straf minimaal 10 minuten gegeven kan worden. SCO is van slag en kan niet in het spel komen en kort hierop wordt er in de 41e minuut 4-1 gescoord. De supporters van Hellevoet zijn door het dolle heen, want ja van de nummer 1 winnen, nou dat is toch wel geweldig. Hellevoet wordt in de 42e minuut nog een keer gevaarlijk, maar Henk komt goed zijn doel uit en werkt de bal weg. Kort hierna komt Hellevoet in de 44e minuut nogmaals gevaarlijk door maar schiet gelukkig naast.
Dit hebben we niet lang meegemaakt, zo ver achter komen te staan. Maar hierdoor komt ook vaak het beste van SCO naar boven. En dit gaat nu dan ook gebeuren in de vorm van Super Quilliyandro die het kennelijk genoeg vind geweest en gaat voor een kansje, maar deze gaat er nog niet in. Het gaat nu echt heel snel, want SCO weet zich te herpakken en het is wederom Quilliyandro die in de 46e minuut nu hard op de kruising schiet en de bal stuitert terug.
In de 48e minuut zijn het Nissah en Quilliyandro die samen een poging wagen, maar ook die gaat net naast. En de supporters van SCO voelen dat er iets aan zit te komen en moedigen ons team aan, dit kennelijk ter irritatie van de Hellevoet supporters!
Nu de 10 minuten time-out van Remy er op zitten wil Jan gaan wisselen. Daar steekt de scheidsrechter een stokje voor. “Nee hij mag niet meer mee doen!” Hierop vraagt iedereen zich af of de scheidsrechter wel de regels kent en of hij nu niet zijn eigen regels aan het maken is. Heeft Remy dan een rode kaart gehad?? Iedereen van SCO is stom verbaast over deze beslissing! Maar Remy weet niet er gebeurd en vooral ook niet waarom en begint te huilen, waarop Jan naar hem toe gaat en hem begint te troosten. Dus alsnog Anthony erin.
Terwijl dit alles zich langs de zijlijn afspeelt gaat het spel gaat ook gewoon door en SCO krijgt het vuur in de voetbalschoenen. Maar de time-out die nu wel keurig na 15 minuten komt breekt even het moment van de emotie van alle gebeurtenissen.
Wissels zijn nu Sem en Remy (onterecht rood!?)
Na de spel hervatting gaat SCO door met waar ze aan begonnen waren en het is weer Quilliyandro in de 51e minuut (16e minuut van de tweede helft) die net naast schiet. Nu begint in de 52e minuut de schiet kanonnade van SCO en na een mooie voorzet van Anthony op Quilliyandro gaat het dan toch eindelijk gebeuren, 4-2. Het is voor de keeper van Hellevoet nog niet voorbij. In ongeveer 3 minuten die hierna komen wordt er ongeveer 5 tot 6 maal hard ingeschoten op het doel. Op de paal, op de keeper, op de lat, bal nogmaals op het doel, spelers die (voor ons) in de weg staan, maar de bal mag er niet in. Dit was voor beide teams een heel spannend moment. Niet alleen voor de spelers maar ook voor de supporters.
Dan in de 55e speel minuut (20e minuut van de tweede helft) is het Imraam, die zich net als de vorige wedstrijd heel behendig door de verdediging van Hellevoet heen speelt en scoort de 4-3. Ja met nog 10 minuten te gaan in de tweede helft geeft dit minimaal hoop een gelijk spel of misschien nog een nipte winst. Dus de supporters van SCO juichen en moedigen de spelers van SCO nog eens aan.
Na de actie die hier aan vooraf ging en dit doelpunt wat uiteindelijk viel, was kennelijk voor de keeper van Hellevoet iets te veel geworden en begint op zijn knieën te huilen, waarop de vader van de keeper verhaal komt halen bij de supporters van SCO. Hij heeft kennelijk het idee dat er iets vervelends tegen zijn zoon is gezegd. De moeder van de eerder genoemde speelster ,die zich kennelijk al langer irriteerde, komt er bij en hierop ontstaat er een over en weer discussie. De discussie gaat vooral over de beslissingen die vooral tegen SCO gericht zijn. Hierop vraagt de trainer van Hellevoet aan de scheidsrechter om de wedstrijd te staken. Hier gaf de scheidsrechter gehoor aan, waarop in de 20e minuut van de tweede helft (53e minuten zuivere speeltijd) de wedstrijd gestaakt werd.
Het team van SCO bleef nog op het veld wachten, want staken wil nog niet zeggen dat het gedaan is. Maar na ongeveer 5 minuten wachten heeft ook SCO besloten om maar naar de kleedkamer toe te gaan. We waren nog niet veld af en de “eindscore” kwam binnen 4-3. De eerste wedstrijd na 2 jaar voetballen op zo’n manier verliezen” en hier had echt meer in gezeten als je kijkt naar de laatste minuten van de wedstrijd.
Tijdens het gesprek, wat plaats vond tussen de scheidsrechter en de trainers, werd door de scheidsrechter besloten dat de resterende 10 minuten niet meer gespeeld zou worden. Het veranderd niet zo veel aan de stand in de competitie, al komen OVV en Hellevoetsluis nu hierdoor wel dichterbij, waar we eigenlijk van hun nog meer afstand hadden kunnen nemen. Maar het is vooral het gevoel wat we nog van vorig jaar hadden, waar nu bitter weinig meer van over is. Een heel vervelend einde van een o zo spannende wedstrijd met hele rare beslissingen.


Geschreven door Marcel Knegt

Ps Aan dit verhaal komt nog een staartje, zodra er meer over bekend is zal dit zeker nog vermeld worden.(trainer Ferry)

WORDT VERVOLGT!.